Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 @@Срђан Шијакињић, Ne znam, ja sam pitao @, ona je spominjala neka porodicna preduzeca, ja sam mislio da li u danskoj postoji nesto tako. Postoje preduzeca u kojima rade cele porodice, to znam, ali ne znam da postoji pravna institucija porodicnog preduzeca Jauopste ne diskutujem o tome, pitam te da li u danskom zakonu i pravu postoji kategorija "porodicne firme" to kako ce neki vlasnik nekog preduzeca to svoje vlasnistvo i rad da deli sa svojom porodicom koliko ce porodica da ucestvuje u svojini preduzeca to je sve treca tema. Где сам то написала да у данском праву постоји "правна институција породичног предузећа" или да у данском праву постоји тако нешто,немој да се правиш блесав?! Нема два иста породична предузећа, не постоје две породичне фирме које су исте, али постоје услови који утичу на породично власништво. Овде имаш људе са дугогодишњим искуством у саветовању вођења послова породичног власништва, па питај њих о томе како се дели, да ли си компетентан да будеш директор или твоја сестра (укључује преузимање функција). Familieejede virksomheder http://www.kpmg.com/dk/da/vores-ydelser/saerlige-fokusomraader/familieejede-virksomheder/sider/default.aspx Поред тога фирма може да се затвори (банкрот) уместо пренесе, ако се не нађе наследник (купац, финансијер), или може да се преда на управљање/ запосленима ван породице, или сестра може теби продати постојећи део ако жели прећи на другу професију, итд, можеш посматрати као бизнис. Дакле све мора бити решено правно у вези са правима и опорезивањем. Истовремено се узимају у обзир обавезе за породицу и фирму и кроз стратешко - правни консалтинг и менаџмент. Читава теорија: http://pure.au.dk/portal-asb-student/files/14054/Afhandling_klar_til_udskrift_nr_2.pdf а ми овде расправљамо како да се подели буренце. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Наравно да не вреди, јер глумиш нешто, а без деде и бабе и сестре си ништа. Ако хоћеш "d.o.o Milosavljevic" само за себе мораш сам стицати. Цело време писала сам о породичној фирми, не о појединачном члану породице који је све сам стекао. Znas koji je Milosavljevicev problem? On, kada prica o privatnoj firmi razmislja o firmi koju je osnovao neki covek, ulozio kapital, kupio masine i zaposlio ljude. I on je jedini vlasnik ... A pojma nema mucenik da takvio sto ne postoji sem u njegovoj fikciji .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Nemoj da si Crveni Baron, ovo sto si ti ostavila nema veze sa time. Ja te pitam da li postoji u danskom zakonu tip preduzeca u kom neko zato sto je clan porodice (naprimer Milosavljevic) polaze pravo nad preduzecem npr "d.o.o Milosavljevic". To sto ti pricas je nasledjivanje dedinih svojinskih prava a ne vec postojanje svojinskih prava zato sto je neko clan porodice. (koje uzgred moze ne mora biti tako kako si ti opisala) Da ti objasnim Milosavljevicu ono sto zna svaka seoska snajka a ti pravnik ne znas... kada neko uzme hipotekarni kredit na imovinu stecenu u braku, znaci tu su zena, deca itd , nije vlasnik imovine stecene tim kreditom vec suvlasnik .. I sve sto proistekne iz te imovine kasnije, moze da kupi Mercedes ako hoce, nije njegova imovina samo vec je on samo jedan od suvlasnika.. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Јој ал лупате вас двоје. Читајући ненаписане књиге, заборавили сте оне написане. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Znas koji je Milosavljevicev problem? On, kada prica o privatnoj firmi razmislja o firmi koju je osnovao neki covek, ulozio kapital, kupio masine i zaposlio ljude. I on je jedini vlasnik ... A pojma nema mucenik da takvio sto ne postoji sem u njegovoj fikciji .. Само нека обрати пажњу на последњи приложен линк, пише: Her har den danske lovgivning givet en række muligheder for at gennemføre omstruktureringen skattefri, både med og uden skattemyndighedernes tilladelse. På den måde kan en virksomhedsejer strukturere sin virksomhed på den mest fordelagtige måde, i forhold til generationsskiftets formål. :.mislise. danske lovgivning = дански закон . Закон подразумева својинско правни однос (закон о својини), ако му не одговара, нек се чешља (читај: свађа) са породицом око буренцета. (знам да реч свађати се није смешна). Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Јој ал лупате вас двоје. Читајући ненаписане књиге, заборавили сте оне написане. Они што бар мало знају виде ко је без аргумената и ко се налупао. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Само нека обрати пажњу на последњи приложен линк, пише: Her har den danske lovgivning givet en række muligheder for at gennemføre omstruktureringen skattefri, både med og uden skattemyndighedernes tilladelse. På den måde kan en virksomhedsejer strukturere sin virksomhed på den mest fordelagtige måde, i forhold til generationsskiftets formål. :.mislise. danske lovgivning = дански закон . Закон подразумева својинско правни однос (закон о својини), ако му не одговара, нек се чешља (читај: свађа) са породицом око буренцета. (знам да реч свађати се није смешна). On ima fikciju da tu postoji nesto kao "svoje pare" pa tu neko ulaze "svoje pare" pa je on "vlasnik firme" to je "njegova imovina i moze da radi sta hoce sa njom" i slicne gluposti ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Znas koji je Milosavljevicev problem? On, kada prica o privatnoj firmi razmislja o firmi koju je osnovao neki covek, ulozio kapital, kupio masine i zaposlio ljude. I on je jedini vlasnik ... A pojma nema mucenik da takvio sto ne postoji sem u njegovoj fikciji .. Има и таквих, али мало. Поготову код нас у Србији где су фирме у власништву бивших директора који су те исте фирме довели до пропасти па их после купили за мизерно мале паре. Или у власништву разних странаца који су потплатили оне што врше процену вредности имовине, па тако целу фирму купе за новац који поврате од продаје робе из магацина те фирме, и још плате дуговања. Радео сам код једног таквог овог лета. И ја у њему да видим способног и успешног човека који је уложио свој поштено зарађен новац и фирму купио на поштен начин ? Па нисам будала. Ја у њему видим лопова и хоштаплера. Прљавог капиталисту који ме израбљује и искоришћава, а и државу штети тако на разне начине. Такве треба ухапсити а имовину им конфисковати. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Znas koji je Milosavljevicev problem? On, kada prica o privatnoj firmi razmislja o firmi koju je osnovao neki covek, ulozio kapital, kupio masine i zaposlio ljude. I on je jedini vlasnik ... A pojma nema mucenik da takvio sto ne postoji sem u njegovoj fikciji .. Да, баш тако, замишља "d.o.o Milosavljevic". Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 On ima fikciju da tu postoji nesto kao "svoje pare" pa tu neko ulaze "svoje pare" pa je on "vlasnik firme" to je "njegova imovina i moze da radi sta hoce sa njom" i slicne gluposti ... Он има функцију да је он ту неки фактор директор, има своје паре, краљ, цар, нико као он...фантазира Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Има и таквих, али мало. Поготову код нас у Србији где су фирме у власништву бивших директора који су те исте фирме довели до пропасти па их после купили за мизерно мале паре. Или у власништву разних странаца који су потплатили оне што врше процену вредности имовине, па тако целу фирму купе за новац који поврате од продаје робе из магацина те фирме, и још плате дуговања. Радео сам код једног таквог овог лета. И ја у њему да видим способног и успешног човека који је уложио свој поштено зарађен новац и фирму купио на поштен начин ? Па нисам будала. Ја у њему видим лопова и хоштаплера. Прљавог капиталисту који ме израбљује и искоришћава, а и државу штети тако на разне начине. Такве треба ухапсити а имовину им конфисковати. Ma kakv on vlasnik ... Zena moze pola da mu uzme kada god hoce ... a ostatak pripada ne samo njemu vec i njegovoj deci ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Не знам о каквом недостатку аргумената збориш. Ја ти наведем које форме предузећа постоје, ти онда споменеш "породичне фирме" а на крају, после две стране троловања се испостави да то и није форма привредног друштва, нити си ти то споменула у том контексту. А ово што је барон одвалио да не може један човек својим новцем да отвори фирму то не вреди ни коментарисати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Не знам о каквом недостатку аргумената збориш. Ја ти наведем које форме предузећа постоје, ти онда споменеш "породичне фирме" а на крају, после две стране троловања се испостави да то и није форма привредног друштва, нити си ти то споменула у том контексту. А ово што је барон одвалио да не може један човек својим новцем да отвори фирму то не вреди ни коментарисати... Nisam ja odvalio vec vi odvaljujete non stop da tu neko otvara firme svojim parama. To ne postoji na ovoj planeti. Kod nas postoji, otvaraju kafice, hamburgerdzinice, poslasticarnice, pizerije i slicno ..A fabrike? Samo sa tudjim parama, kreditima. Dobro to utuvi u glavu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Има и таквих, али мало. Поготову код нас у Србији где су фирме у власништву бивших директора који су те исте фирме довели до пропасти па их после купили за мизерно мале паре. Или у власништву разних странаца који су потплатили оне што врше процену вредности имовине, па тако целу фирму купе за новац који поврате од продаје робе из магацина те фирме, и још плате дуговања. Радео сам код једног таквог овог лета. И ја у њему да видим способног и успешног човека који је уложио свој поштено зарађен новац и фирму купио на поштен начин ? Па нисам будала. Ја у њему видим лопова и хоштаплера. Прљавог капиталисту који ме израбљује и искоришћава, а и државу штети тако на разне начине. Такве треба ухапсити а имовину им конфисковати. Брате, нико и не каже да такве треба поштовати. Напротив. Таквима је место у затвору. Али то што код нас има таквих или је можда чак и већина, не значи да не постоје поштени предузетници који су направили фирме својим радом и знањем. То треба поштовати. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Nisam ja odvalio vec vi odvaljujete non stop da tu neko otvara firme svojim parama. To ne postoji na ovoj planeti. Kod nas postoji, otvaraju kafice, hamburgerdzinice, poslasticarnice, pizerije i slicno ..A fabrike? Samo sa tudjim parama, kreditima. Dobro to utuvi u glavu. По тој логици не постоји ни човек који је "својим парама" купио кућу или ауто, јер већина то узима на кредит... А опет је јасно да су људи то поштено својим парама купили. Смараш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука