Милан М. Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Ali ti meni, kao protivuslugu, da nadjes posau u Srbiji ... ne mogu vise da se smaram sa ovima ...te imas zdravstveno, te penziono, te ne mozes da dobijes otkaz ako se ne dopadas gazdi, te ne daj boze da trudnica dobije otkaz, za to teraju na robiju .... dosadilo vise brate, fali mi trziste i sloboda, ponuda i traznja ...a to imas samo u Srbiji danas... Пих, да је овде као у Италији или да је бар тржиште. Него искривљено и једно и друго. Рекох већ, боље је и да буде нека социјална демократија ал' да је спроведу како треба, да судство ради како треба и да не буде корупције (бар не пуно) него ово како је сад. Наравно, најбоље би било да буде све тржишно, али дуг је пут до тога. А за послић, нажалост, не могу да ти гарантујем. Али ћу те бодрити преко интернета и причати ти како ти је супер и да Србија најбоља држава на свету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Izvini, http://en.wikipedia.org/wiki/Purchasing_power_parity To je sasvim treca stvar. GDP je jedno PPP drugo a prosecna plata trece... pa da ne pricamo o nominanim i per kapita, sve razlicite mere ko metar i kilogram. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Nije da nisu sposobni, ali postoje sposobniji, i takvi obično ispaštaju u tom sistemu beneficija, jer stara posada brani svoje privilegije i otera svakog koji bi mogao da bude opasan po njihov položaj. I time prednost dobijaju oni ugodni.. Mnogi vele da se u politici odnosno u političkim partijama ima dosta takvih, odatle "nesposobni" političari. Ja tvrdim da ne samo u politici. Sa druge strane, i sposobniji mogu da budu problem ako postave mere koje drugi ne mogu da ispune. Neko je, recimo, manijak, bez familije, bez privatnog života, i radi za troje ili četvoro, ima se i toga, pa poneki šef dođe na ideju i veli da kad ovaj može zašto ne bi mogli i drugi a tebe tvoje dete čeka gladno kući.. Zato treba da se ima jedan zdrav prosek, i ovo se dobija najbolje u takozvanom socijalnom partnerstvu ili dogovoru preduzetnika i zaposlenih. Onda se ima jasan standard, i ako neko pretera, bilo da previše radi ili da radi za pola tvoje plate itd., odmah mu udariš na prste: Spusti malo loptu! I kada se ovo ima, to socijalno partnerstvo, nisu potrebne nikakve ekstra beneficije. Ne bi bilo fer ni prema preduzetniku, jer on je već učinio kompromis u socijalnom partnerstvu. Najzad mora ovako da se gleda: Radnik treba da se štiti, ali i preduzeće mora da ima uslove da može da posluje, jer bez preduzeća nema ni radnika. Вероватно има још способних људи, али ови су испунили критеријуме запошљавања и показали се на делу. Скоро сви запослени су породични људи или су у вези. Нема се везе са политичким партијама , сви раде од 8 - 8 и 30 до 16 - 16 и 30. Наравно, имају се и пословни састанци у неком добром ресторану, вечеру плаћа послодавац. Запослени имају све услове и компанија послује. У фирми (човеку и његовој породици) о којој говорим нема корупције и криминала. Толико. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 To je sasvim treca stvar. GDP je jedno PPP drugo a prosecna plata trece... pa da ne pricamo o nominanim i per kapita, sve razlicite mere ko metar i kilogram. E sada samo jos da naucis da citas pa da vidis sta pise ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 E sada samo jos da naucis da citas pa da vidis sta pise ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita Nalupao si se, izbacio pogresne tabele (kao posledicu ekonomske nepismenosti) i sad meni prodajes tu bubrege za slezenu da ne umem da citam? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Вероватно има још способних људи, али ови су испунили критеријуме запошљавања и показали се на делу. Скоро сви запослени су породични људи или су у вези. Нема се везе са политичким партијама , сви раде од 8 - 8 и 30 до 16 - 16 и 30. Наравно, имају се и пословни састанци у неком добром ресторану, вечеру плаћа послодавац. Запослени имају све услове и компанија послује. У фирми (човеку и његовој породици) о којој говорим нема корупције и криминала. Толико. Ovo je sushtina zdrave ekonomije i drustva. Nema u Srbiji trenutno te svesti osim pojedinaca koji su morali i da se obdare smirenjem jer kako povesti debatu o tome kad je niko ne razume. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 CELA SRBIJA, 12. septembar 2013, (Njuz) – Unija poslodavaca Srbije odlučila je da svim zaposlenima u Srbiji podigne plate iznad 100.000 dinara kako bi im napakostili ekstraporezom, saznaje Njuz. Poslodavci kažu da će ova odluka pokazati radnicima „ko je gazda“ i da su na ovu odluku došli nakon što su videli koliko se svi u Srbiji plaše ekstraporeza. - Da smo znali da ekstraporez ovoliko može da utera strah u kosti ljudima, odavno bismo uveli nešto slično – kaže Mirjana Veličković, vlasnica kafića na Zlatiboru koja je već svim svojim konobarima dala povišicu od oko 65.000 dinara -Eno ih sad, kukaju i strepe koliko će im država uzeti. To će ih naučiti pameti – kaže ona. Radnici kažu da se nisu nadali ovako strogoj politici svojih šefova. - Mirno sam živela sa svojom platom od 28.000 dinara. Sada imam 110.000 dinara, i ne znam šta me je snašlo. Svaki čas strepim kada i koliko će mi država uzeti, i da li ću imati dovoljno za život na kakav sam navikla – kaže za Njuz Milka Stanković, radnica u trafici kod Doma Omladine. Pre uvođenja ove mere svega oko pet procenata zaposlenih je imalo platu preko 100.000 dinara, a ta brojka je sada sto procenata. Prema poslednjim, još neproverenim informacijama, zaposleni u Srbiji pripremaju generalni štrajk sa zahtevom da im se plate „spuste ispod 100.000 dinara da ne bi morali ništa da daju državi.“ DYNABLASTER and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Ovo je sushtina zdrave ekonomije i drustva. Nema u Srbiji trenutno te svesti osim pojedinaca koji su morali i da se obdare smirenjem jer kako povesti debatu o tome kad je niko ne razume. Fora je sto je nivo socijalizma u danskoj samo tamo gde je neophodan a nivo slobode maksimalan. A ti hoces takvu ekonomiju i drustvo ali se ponasas totalno drugacije, hteo bi da zabranis gej parade i slichne osnovne slobode uz neke argumente. Prosecni danac to nece, i zato je dansko drustvo bolje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Милан М. је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Fora je sto je nivo socijalizma u danskoj samo tamo gde je neophodan a nivo slobode maksimalan. A ti hoces takvu ekonomiju i drustvo ali se ponasas totalno drugacije, hteo bi da zabranis gej parade i slichne osnovne slobode uz neke argumente. Prosecni danac to nece, i zato je dansko drustvo bolje. То ти је као да сиромашак види богатог како купује нова кола и кућу, па мисли "значи да би био богат треба да купим нова кола и кућу"... Не него треба да троши што мање, ради и штеди да би једног дана постао богат и могао да приушти те ствари. Запад није постао богат тако што су трошили паре безвезе него тако што су радили и штедели. Ми смо сада на нивоу негде где су они били половином XIX века и треба да радимо оно што су они тада радили, а не ово што сада раде. Идеја да се до богатог друштва долази регулацијама, порезима и случним државим глупостима је тотална бесмислица. Јасна и очигледна. Невероватно је само колико људи то прихвата без секунде размишљања... Зна се како се прави богатство - радиш, штедиш, и још више радиш и штедиш, па после пуно година, једног лепог дана имаш кола и кућу. Не може човек да се обогати тако што "доноси законе"... Потребна је што већа слобода, да људи могу да раде и стварају. Ево нека свако пита себе - да ли више можеш да урадиш са једном руком везаном иза леђа или ако су ти обе руке слободне? Свака "државна регулација", закони који "штите раднике" итд. је везивање једне руке привреди. И сасвим је логично да онда привреда не може да напредује - што опет штети тим радницима које наводно "штите" јер остају без посла, смањују им се плате итд. Исто важи и за ово "опорезивање богатих"... Не знам одакле уопште људима идеја да је то "добро". Како може да буде добро да политичари (непродуктивни део друштва, благо речено) узимају паре људима који раде и стварају? Како то може било коме да "помогне"!#%? Avocado and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Да не причамо о томе колико је неко са 100,000 месечно "богат"... На Западу би био социјални случај. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Идеја да се до богатог друштва долази регулацијама, порезима и случним државим глупостима је тотална бесмислица. Јасна и очигледна. Невероватно је само колико људи то прихвата без секунде размишљања... Зна се како се прави богатство - радиш, штедиш, и још више радиш и штедиш, па после пуно година, једног лепог дана имаш кола и кућу. Не може човек да се обогати тако што "доноси законе"... Jedine regulacije koje su potrebne u drustvu su zastita od prevare, obamane, kradje, i slichnih KD-a... kao i krsenja ugovora i dogovora i zastita ugovora i dogovora. Uz to bih ja dodao jedino poreze i regulaciej za eksternalije, naprimer koja fabrika izbaca smece u neku reku da placa TOM GRADU da se taj otpad cisti ili da bude duzna da sama nadje ugovorca koji ce taj otpad da cisit. To je jedna od socijalistcki ( po mom misljenju) opravdanih regulacija. Исто важи и за ово "опорезивање богатих"... Не знам одакле уопште људима идеја да је то "добро". Како може да буде добро да политичари (непродуктивни део друштва, благо речено) узимају паре људима који раде и стварају? Како то може било коме да "помогне"!#%? Zato sto traze instant pravdu, to ce da "osteti" kako kaze VSB nemoralno obogacenog tipa miskovic.. oce da ga osteti krivak, samo ce da podigne cenu proizvoda i to je to. Svaki porez pogadja CELO DRUSTVO, i najvise siromasne. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 То се подразумева. Кад кажем "регулације" мислим на законе које ограничавају активности које нису ни насиље, ни превара, ни крађа. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Мени је најзанимљивије када чујем да се још увек говори приватник. И фирма. Али шта ћеш, људи тако навикли да зову, па мораш њиовим језиком да о томе говориш. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Uz to bih ja dodao jedino poreze i regulaciej za eksternalije, naprimer koja fabrika izbaca smece u neku reku da placa TOM GRADU da se taj otpad cisti ili da bude duzna da sama nadje ugovorca koji ce taj otpad da cisit. To je jedna od socijalistcki ( po mom misljenju) opravdanih regulacija. Социјалистичко "решење" је да пустиш фабрику да загађује, па им онда узимаш порез који се потроши на све само не на чишћење. Па онда политичари тргују привилегијама и шурују са загађивачима. Либертаријанско решење је - нико нема права да својим активностима угрожава друге. Ако загађујеш реку, тиме угрожаваш друге - немаш права да загађујеш реку и ако то радиш идеш на суд. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука