Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 On 23. 2. 2014. at 21:45, drvce рече Zahvalan sam sto se, uprkos teskoj nepravdi na licnom nivou (nekome punjena paprika, a nekom blatnjava bara mesto pijace vode), biomasa covecanstva uvecava. Pa ti si non stop nešto zahvalan Trifke, Данче*, drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 Кад погледам уназад захвалан сам на свему, и добром и лошем, јер ми се чини да ме учврстио. Кад желим погледати унапред, мало ме страх. Запитам се није ли могао, заједно са мном, мало више порадити на мом карактеру? Али ја Му вјерујем. И на томе сам му захвалан. Шта од неког човјек може више тражити. Иван Ивковић, Данче* and Srdasce је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 On 23. 2. 2014. at 22:00, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa ti si non stop nešto zahvalan Znasme-znamte! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 DA li biste mogli bez zahvalnosti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 Danas sam bila mnogo ljuta i iznervirana zato što sam juče morala da radim duplu smenu ceo dan i danas do 15h. Zato juče (Zadušnice) nisam mogla da odem svojima na groblje.Kakvih je danas i juče sve bilo dijagnoza. Hvala Bogu što u životu dolazim u apoteku da radim a ne da kupujem lekove. Zahvalna sam i za to što nisam juče otišla na groblje,previše je sećanja i razmišljanja o umrlim, tuge...iako mi nedostaju,ovo mi je pomoglo da shvatim da ne treba više toliko da razmišljam o prošlosti.Da posvetim više pažnje na one koji su živi a među njima sam i ja. Иван Ивковић, Данче*, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 On 23. 2. 2014. at 23:58, JRada рече Zahvalna sam i za to što nisam juče otišla na groblje,previše je sećanja i razmišljanja o umrlim, tuge...iako mi nedostaju,ovo mi je pomoglo da shvatim da ne treba više toliko da razmišljam o prošlosti.Da posvetim više pažnje na one koji su živi a među njima sam i ja. Васкрснуће мртви, сети се будућности... Natasa. and Рада. је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 On 24. 2. 2014. at 0:09, Иван ПТ рече Васкрснуће мртви, сети се будућности... Znam, ali ostane ono neko nedostajnje....nedorečeno...nepozdravljeno...ne završeno... Videla sam kako je neka baka u manastiru Dajbabe u panici prišla kaluđeru i rekla da se zbunila da je u kutiju za umrle ubacila spisak živih i obrnuto one papiriće za molitve. Na to joj je smireno rekao "Nije važno gde je ubacila, za Boga su svi živi". Иван Ивковић, Natasa. and *Blue* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 On 23. 2. 2014. at 22:45, Srdjan Kotur рече DA li biste mogli bez zahvalnosti? Ја апсолутно не могу без захвалности , јер све што имам Господ ми дао . Ја радим да би нешто створио у животу , али не можеш то да створиш док ти Бог по својој неогтраниченој милости то не допусти. Данче*, Volim_Sina_Bozjeg, *Blue* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 Jer mi daje vremena za pokajanje.. Иван Ивковић, Volim_Sina_Bozjeg, Саша од Москве and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 što mu je toliko stalo do mene Manastir Bradaca, *Blue*, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Где је Бог у вашем животу Шта је оно за чим ви тежите у животу? Да ли свом душом тежите за Господом или желите само површну везу са њим? Да ли је Господ најважнија ствар у вашем животу или је релативно споредан? Да ли је Он у вашем животу само у недељу ујутру или свако јутро и сваког дана у недељи? Да ли Га пуштате само у одређене делове свог живота или је цео ваш живот доступан и отворен Господу? Да ли Му је ваш новац доступан? Да ли бисте Му дозволили да прекине и заустави вашу забаву? Ми мислимо да је потребно да пустимо Бога у сваки део свог живота. Могли бисмо имати присан и интиман контакт са Богом и надам се да разумете, колико је то вредно. Добра вест је сам Господ дошао у врло близак контакт са нама – Он је и направио да тај контакт буде тако присан, тако да не морамо отићи у неки специјалан простор као што је црква, да бисмо сусрели Бога. Ви Бога сусрећете у себи. Са Богом можете бити кад год желите у свом духу, на сваком месту, у свако време. Са Њим можете причати и молити му се за помоћ у вези свега што вам потребно. Бог и жели да ви будете блиски са Њим. За нас нема ничег лепшег и више испуњавајућег од Божијег присуства. Када имамо блиску везу са Богом, када му се обраћамо за све што нам се дешава, узнемирава нас и прави нам препреке, онда Он бије наше битке. Зар не би било растерећујуће да видите, осећате и знате да Бог бије ваше битке, а да ви можете да се више одмарате од проблема и напетости? КАКО СЕ ТРЕБА ПОСТАВИТИ У Библији, Другој књизи дневника, поглавље 20, читамо стих 3; ”…а Јосафат се уплаши” . Када имамо проблеме, потпуно је природно да се јави страх, али то не значи да треба да подлегнемо страху, да живимо са њим тако да нас контролише. Господ жели да наш фокус и поглед буду управљени ка Њему и да идемо напред, чак иако се плашимо да урадимо то што треба да урадимо. Осетивши страх, Јосафат је учинио једину исправну ствар, стих 3; ”...и обрати лице своје да тражи Господа, и огласи пост по свој земљи Јудиној.” Није отишао да тражи пријатеље, него је одлучио да тражи Господа и моли Га за помоћ, пита Га за савет. Тако и ми треба да научимо свој ум, да сваки пут кад смо у невољи, аутоматски реагујемо тако да не питамо никога за савет, него да прво приступимо Богу, саопштимо Му свој проблем и замолимо за помоћ. Условите себе да одмах тражите Бога и Његову помоћ, да видите какав је Његов одговор на ситуацију која вас мучи. Како знамо да нам Бог даје одговор на молбу? Као прво и најзначајније, можда нам даје благодатни дар да пребродимо ситуацију или да је трпимо, ако још није могуће да се промени. Не знам да ли смо довољно свесни да нам Бог много пута даје благодатни дар трпљења ситуације у којој смо се затекли и коју не можемо лако да променимо, дар који нас једноставно оспособљава да можемо трпети многе мучне ситуације у животу. Тако Господ чини да вам буде лако, нешто што неком другом изгледа готово немогуће. Када тражите помоћ од Бога за ваше тешкоће и изазове, долази вам и мир у вези тога што би требало или не би требало да учините. Само пратите мир и не чините ствари због којих не осећате мир. Бог даје и Божанске сусрете, када упознајете праву особу у право време, која има могућност да вам отвори права врата. Кад се молимо и вапимо за Богом, Он нам даје помоћ које нисмо ни свесни и натприродно за нас постаје сасвим природно, тако да ни не реализујемо шта се дешава. Кад вапимо за Богом, Он нам управља стопе и усмерава наш живот, даје нам милост и благослове, али се временом навикнемо на то и не примећујемо као нешто изузетно, иако јесте изузетно. Ако не осећате да вам Бог шаље помоћ и одговоре, почните да читате Свето Писмо. Важно је започети са слушањем Божије речи, која је ту записана и ту ћете је чути. То је део ваше привилегије, привилегије некога ко може имати блиску везу са Богом. Христос није умро на крсту да бисмо имали разна недостижна правила понашања, која не можемо да пратимо. Христос је умро и васкрсао да бисмо ми имали интиман и најближи могући контакт са Богом кроз Христа. Пробајте да се фокусирате на контакт са Њим, а Бог ће се побринути за многе друге ствари у вашим животима. Извор : http://svetatrojicaroterdam.com/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0/%D0%B3%D0%B4%D0%B5-%D1%98%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%83-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%83/ Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 ima vec tema...https://www.pouke.org/forum/topic/28549-%D0%B3%D0%B4%D0%B5-%D1%98%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D1%83-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%BC-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%83/ Ненад Р. and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Теме спојене. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Blue* Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Trudim se da bude prisutan stalno u mislima, ne znam sta bih radila da me nije prizvao Sebi i olaksao sav teret zivota... Slava Mu i hvala za sve.. Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 On 10. 3. 2014. at 20:58, *Blue* рече ne znam sta bih radila da me nije prizvao Sebi i olaksao sav teret zivota... Slava Mu i hvala za sve.. Призива Он све људе на свету, нико нема ексклузиву на то, проблем је само у нама људима, колико смо вољни да се одазовемо том позиву... Саша од Москве, ВИЛМА and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука