*Blue* Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 On 10. 3. 2014. at 21:03, Зосима рече Призива Он све људе на свету, нико нема ексклузиву на то, проблем је само у нама људима, колико смо вољни да се одазовемо том позиву...Naravno, najcesce se ljudi okrenu Bogu kada im je najteze.. Zbog toga i dopusta stradanje. Kyrie Eleison Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Trenuto mi nije ni na kraj pameti. Na žalost,brige ovoga sveta me opkloiše i ja u obliku semena još stojim zakopana duboko u zemlji i čekam da niknem. Bog ,ne znam gde je on. Zašto me to opet pitate kad ne znam. Bože,gde si !Tvoja ljubav ,to je moje sunce. Dodji i oteraj tamne oblake mojih misli. Zero and nickelpower је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 On 10. 3. 2014. at 21:16, Arsenija рече Trenuto mi nije ni na kraj pameti. Na žalost,brige ovoga sveta me opkloiše i ja u obliku semena još stojim zakopana duboko u zemlji i čekam da niknem. Bog ,ne znam gde je on. Zašto me to opet pitate kad ne znam. Bože,gde si !Tvoja ljubav ,to je moje sunce. Dodji i oteraj tamne oblake mojih misli. Nažalost, tako i kod mene. Ali stalno me on podseća, navraća, kuca na vrata mog srca i, bez obzira što sve zna, čudno mu je što ne otvaram odmah... nickelpower је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Март 10, 2014 Пријави Подели Написано Март 10, 2014 Ali, večeras je bio uz mene. Mislim, uvek je On tu, ali večeras sam se vraćao sa par ljudi iz crkve, i prosto kad uz tebe ima Ljudi, kako da ne veruješ da i Bog stoji uz tebe Саша од Москве and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sloboda7 Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 Одлична тема...Мени је то јако тешко да постигнем иако идем на литургију и трудим се да живим хришћански...Некад сам можда и успевала, а сад имам утисак да сам назадовала, а не напредовала, поготову после великих духовних искушења које сам имала. Разочарења у неке особе у цркви, монахе итд...Плус свакодневна животна. Волела бих да се опет врати та некадашња вера, али не знам баш како... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 14, 2014 Пријави Подели Написано Март 14, 2014 Зна Господ немоћ моју и зато остаје ми само да се ослањам и уздам у Њему! Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 5, 2014 Пријави Подели Написано Април 5, 2014 Osećamo li Tvorca kao svog roditelja? Vaspitava li nas svakodnevno, i da li mi volimo da ga poslušamo? Živi Bog bi trebao da ima svakodnevni odnos sa nama, imamo li pokajanje i molitvu uvek spremnu svakodnevno? Da li se kajemo onoliko iskreno kao što blagodarimo Ocu, za radost i sreću koju donosi Njegova blagodat, kroz razne životne situacije? Volimo li ga iznad naše majke, oca, sestre, brata, žene? Pričamo li sa Bogom svakodnevno? Dopuštamo li mu da nas svaki dan vaspitava, uči,miluje i ljubi? Бојан Сарачевић, Megidon and nickelpower је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 https://www.facebook.com/photo.php?v=778420362202322&set=vb.166337376743960&type=2&theater Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Нисам пронашао сличну тему, ако има, нека се споји или избрише. Просто и једноставно, зашто верујете у Бога, да Он постоји? Да ли је због неке људске логике ''ако је неко направио часовник, онда неко мора да направи и овај свет''? Или је због традиције. Рођени сте у хришћанској породици и од малих ногу су вас учили о Богу, вери итд. ? Или нешто треће? Дакле тај темељни разлог ваше вере. Данас можда верујете због неких других разлога, личног искуства, студирања теологије итд. али зашто сте почели да верујете у Бога? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Niti imam razloga niti sam tako vaspitana. Po meni je jedini dosledan i pošten intelektualni stav agnostički, jer dokaza nema - pre svega, nema dokaza o tome da li je kosmos smislen ili ne. Verujem jer ne mogu drugačije nakon nekih stvari koje sam doživela. Kome da odem? (Jn &: 68) Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ja sam kao mali poceo da verujem u Boga citajuci Novi zavet. Prosto sam poceo da verujem i to je to. A naravno posle sam "ojacao" veru argumentacijom o casovniku i inteligentnom dizajnu. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ja verujem u Boga ne znam zasto al mi je lepo tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Verujem jer smo tako u mogucnosti. Deki992, Paradoksologija, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Ех сад, верујете ето тако просто неразумно као да вам је вера пала с небеса. Па и да кажемо да јесте у смислу да је то падање дар божји, опет би требали имати неки темељ у детињству или касније, неки први узрок који вас је покренуо. Ево ја нпр. верујем од малена. Мајка ме водила у Цркву као малог, учила да се молим, па онда и у школи тако, упијао сам то као сунђер и као мали сам просто веровао, шта знам. Та вера је била простија него ова сада када мешам философију са вером. Касније, после одређеног периода сам постао атестиран, негде око пубертета, па сам се вратио када сам размишљао учећи ХТМЛ за школу ''ако је неко испрограмирао овај програм на компу, онда је неко испрограмирао свет''. Ту се сусретнем са Мирољубом Петровићем и врати се ја у веру, сваке недеље у Цркву сам ишао. Касније сазнам да је тај Мирољуб неки тамо секташ, одбацим креационизам и дођем до овог стадијума. Сада верујем не због тога што не могу да објасним како је настао универзум, па то приписујем Богу, јер можда универзум јесте оно што јесте, него верујем због оног краја, због циља. Мислим да је Бог на крају, а не на почетку. Тако да тај циљ у виду највише слободе, истине итд. видим у Богу тј. у Богочовеку Исусу. То је оно мешање вере са философијом које сам споменуо. Драгана Милошевић and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 Moj temelj je bio Novi zavet,i nikada me majka nije vodila u Crkvu. Cak mi je zabranila da postim kada sam bio 8 razred,jer kao mali sam ja zato. E onda se desi da tad dobijem neku alergiju koji nikada vise nisam dobio, i odpostim citavu nedelju i pricestim se. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука