Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Posto se ovde spomenuo i brak kao spas zelim da vam napisem jedan primer. Kad su bakicu i dekicu pitali u cemu je vasa tajna kad ste uspesno proslavili pedesetogodisnjicu vaseg braka? Oni se nasmejase i rekose: Pa sreca mi smo ziveli u ono vreme kad su se stvari po kuci popravljale a ne odmah bacale i kupovale nove. Sta da vam kazem...dojmilo me! Geneta, obi-wan, Gordana . and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Pa sreca mi smo ziveli u ono vreme kad su se stvari po kuci popravljale a ne odmah bacale i kupovale nove. Како је проста истина. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Ako cemo tako onda nam je 80% zenskog drustva "pokvareno".Nek´ svako zivi svoj zivot i radi kako misli da treba,niko nikome nije zavirio u srce da vidi sta ga je nagnalo da se "pokvari" i slicno tome.Uostalom,postoji u ovom drustvu mnogo pokvarenijih primjera od ovog.Tako da...who cares. :170fs799081: Geneta, Anette, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Мислим да их не треба "убијати" у појам, поготову ако се већ саме стиде свог понашања на неки начин Не би требало ни застрашивати те девојке. Потребна им је љубав и поверење Како ће ко да се каје, колико ће да пости ил не пости због чега год, то није наше проблем Дал ће да се исповеди ил неће, дал ће ..... људима треба много више љубави, него духовних савета, поготову од нас лаика Треба их волети Ignjatije, Драгана П., Драгана Милошевић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Da li se treba udati samo zato da se ne ostane sam? I šta ako pomenuta osoba ne pronadje partnera koga voli? Zašto mora po svaku cenu da živi sa nekim ko je ne čini srećnom? Zašto da bude u braku bez ljubavi.....? Ne kažem da mora po svaku cenu ostati sama; već rekoh da je samoća najnezahvalnija opcija za dušu i srce ma kako to zvučalo. Nije to baš ni lako izraziti pa nemoj zameriti ako je ovo što pričam više mucanje nego govor. Dakle, uglavnom govorim iz skromnog ličnog iskustva koje sam gledao da stalno držim, koliko toliko, pod "visak" ili "vinkl" sa rečima otaca i duhovnika sa kojima sam se susretao. (Pri čemu ne gajim iluzije da i moja malenkost, kao uostalom i svi drugi od žene rođeni, po nužnosti ogrehovljenog srca nisam baš sasvim pod visak u odnosu na liturgijski život ..tako da se sve rečeno mora uzeti sa rezervom i razumeti samo kao neobavezno ćaskanje i nikako drugačije ) Zaljubljenost nije ljubav! Zaljubljenost je ushićenje a ushićenja su afekti; zato zaljubljenost prođe a pred očima se pojavljuje stvarna slika osobe u koju si do malopre bila zaljubljena! Pošto je svako od nas bez izuzetka unutra načelno nakaza prepuna pritajenih mana i duševnih rana, onda ti se ta slika kod „partnera“, kada zaljubljenost počne da slabi, ni malo ne sviđa. To je stvarni život. Upravo takve, nakazne, duhom ružne i zle, Gospod je došao da spasava! On u nas nije zaljubljen; On nas VOLI! Voli nas baš takve kakvi smo! Zbog te prave ljubavi On nas i trpi i čeka da pokažemo volju da se ulepšamo, da se popravimo i živimo sa Njim. E u toj volji je sve! U tom malom naporu volje da život milimetarski primičemo Njegovom Krstu i da pridržimo taj milimetar Njegovog krsta i stradanja svojim svakodnevnim i pomalo smešnim teskobama ...da bi u nas sa Krsta ušao Život i istinska Ljubav. A kako ćemo se primaknuti Gospodu ako bežimo od trpljenja? Mi sami ne možemo promeniti ni „ovolicno“ u sebi - naprosto nemamo čime da se promenimo niti imamo snagu; ali sa voljom da živimo u Njemu i sa Njim od Njega dolazi snaga koja menja i leči duševne rane. Rekao sam u prethodnom komentaru, i evo ponavljam, da je samotno življenje mimo braka ili monaštva svojevrsno i nesvesno bežanje od Krsta i trpljenja; i ono to jeste. Mnogi misle da je brak niža kategorija od monaštva ali oni su izjednačeno važni i oba ta puta, po rečima počivšeg Hrizostoma Račanskog, vode u Carstvo Nebesko ako se njima dosledno ide! U oba slučaja čovek se pred Krstom i Oltarom zaklinje trokratno na vernost Krstu – monah kao monada...kao jedinka; muž i žena.. isto kao jedinka jer su dvoje kroz brak jedno telo! U oba slučaja, kada dođu iskušenja, ti ne možeš zaboraviti šta si obećao Krstu koji stoji na prestolu! I monah ima iskušenja sa sabraćom i mora da ih u ljubavi trpi i prevazilazi sopstvenu uskogrudost i sebičnost. Isto tako i muž i žena imaju svoje padove i grdne rugobe u ponašanju – ali to smo mi ...ljudi! Moraš smoći snage i sasvim ohladnelo srce naterati na ljubav; moraš (a to inače moraš i kao sama prema svakom bližnjem) u ogoljenoj rani u srcu smoći snage i bar pokušati voleti ...bar pokušati ... Najstrašnije svoje lice možeš videti baš tada kada u hladnoj duši tražiš mogućnost da voliš nekog koga tog trenutka mrziš! To izaziva tektonske poremećaje u srcu – ali to je život ...to je Krst: stradanje za drugog i radi drugog. No ne boj se; Bog je veran svojim rečima i nikada ti ne daje teret koji ti ne možeš nositi. Sve muke, za koje se često pitaš: „Šta meni sve ovo treba“ ...ne traju u nedogled. I uvek iz takvog perioda izađeš bogatiji, dostojanstveniji; što svakako ne možeš ako kod najmanjeg zajedičkog problema podviješ rep i zbrišeš. Ma šta ti mislila, ali tako izneveriš sebe – jer je „ta osoba sa kojom više nema zaljubljenosti“ koliko do juče bila – tvoj izbor! Дијана., Драгана П., Geneta and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Devstvenost ,ono što je potrebno svakom Hrišćaninu da poseduje,nije telesna kategorija i možeš je zadobiti u bilo kom životnom dobu. A što se tiče vremena i modernih generacija,neke bab u okoliniBjeljine kritikovale mlade devojke,dok treća nie ustala i rekla,ajde ćutute, kad smo mi bile mlade nije se znalo ko je kome otac Драгана Милошевић, Geneta, Gordana . and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Уопште та претерана опседнутост "телесним односима" код хришћана је чудна и непотребна. Тело и телесне односе је створио Бог. То је један од најдубљих израза љубави. То младалачко лудовање ће се опростити. Важно је да се не упадне у веће проблеме - абортус и разне трагедије које се нажалост дешавају... Anette, Geneta, Berkut and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Naravno a i do duše,sve one koje su sačuvale fizičku nevinost,i smatraju da je to velika vrednost,a uglavnom to smatraju zarad sela...su bolesno arogantne osobe. Pre bi oženio bivšu prostitutku nego neku ovaku,ceo život ti pakao jer se ona čuvala samo za tebe... Јефимија Крунић, Geneta and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Ако је ово једини грех тих "девојака" онда су оне на добром путу да постану светитељи, ма колико ово чудно звучало. Управо тако. Најгори су они греси који касније у животу нарасту и метастазирају у човековој души па се претвори у злу и покварену особу. А младост... Па то је као она мала деца што праве несташлуке па им родитељи одмах опросте. Нема ту ништа за очајавање. У младости су млади греси, не дајте им само да остаре са вама. Кад нађеш после неког да са њим проживиш живот, е онда буди од речи, дај све што имаш за љубав према њему. И све ће се старо обрисати као да га није ни било. Драшко, Таша, Geneta and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Ево да вам испричам једну истиниту причу... Моја школска другарица, дивна девојка, лепа, паметна, феноменалан другар се "смува" са истим таквим момком - паметан, способан, супер ђак, младић за узор. И њих двоје се заљубе, буде шта већ буде и она остане у другом стању. Њени родитељи дивни и паметни људи кажу: "Па добро, шта је ту је. Хвала Богу за унуче, ево можете да живите код нас ми ћемо вам помоћи око детета док завршите школу" и тако даље. Међутим, његови родитељи су били од оне највеће стоке која хода земљом и наљуте се на њега опасно, крену да звоцају, искористе све оно зло у себи којим су га вероватно малтретирали од детињства и дечко не издржи притисак. Убије се... Е то је грех и то су грешни, зли људи. Предбрачни секс је за то још и врлина... Justin Waters, Драшко, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 A što se tiče vremena i modernih generacija,neke bab u okoliniBjeljine kritikovale mlade devojke,dok treća nie ustala i rekla,ajde ćutute, kad smo mi bile mlade nije se znalo ko je kome otac Ма то све стоји, само нико не може да порекне да су ови клинци рођени деведесетих нагло одлепишка на неки нови начин раније непознат. До те мере да их ја више уопште не разумем. Али добро, нек иде живот. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Драга Мама, У часу када сам се одвојио из Твоје утробе сам знао да ће ми бити лоше у свету! Али тек када сам се одвојио од твоје двадесетчетворочасовне пажње, схватио сам колико свет може заиста бити лош! Наиме, сазнао сам да девојке гледају момке. Не, нису то оне поштене о којима си ми причала и каква си Ти била, које смерно гледају у земљу и чекају да започнем разговор са њима. Ове бре кажу да им се свиђају момци! Да ствар буде гора, сазнао сам да су неке од њих своје цветове поклониле пре брака. Не знам кају ли се, али ми тако не изгледају. Што ме доводи до правог разлога моје дилеме. Наиме, и ја бих да будем са неком, ал не знам како да јој приђем. Кад их видим како причају са другим момцима и смејуље им се, а мене не примећују, јави ми се неки бес према њима. Видим да су све то уствари курве и дође ми да их каменујем до крви, толики сам праведник! Када би ме само једна од њих приметила и почела са мном да упражњава све то што упражњава са неким другим, верујем да бих је спасао са тог пута пропасти на који је кренула. Али, авај, Мама, оне воле неке грубијане, а фине момке као што сам ја не примећују, кажу ми сви да сам спетљан ко морнарски чвор, а ја не знам шта то значи, ал видим да је нешто лоше. Оне девојке које воле фине момке као што сам ја, о којима Си ми причала, још нисам срео. Што још више појачава моју жељу да ове које ме неће бијем јер су неморалне! Ух, колко их мрзим! Помози ми, Мама, како да им приђем и шта да им радим? П.С. Јуче Те нисам звао јер сам до касно са Јоцом играо Воркрефт, тек сам око један схватио да ми је цео дан у томе прошао. Надам се да Се не љутиш. Ignjatije, Juan Valdez, Geneta and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 Видим да су све то уствари курве и дође ми да их каменујем до крви! курва - женска која даје свима проклета курва - женска која даје свима осим мени Ignjatije, RYLAH, Плутон and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 21, 2013 Пријави Подели Написано Август 21, 2013 А момак који "даје свакој" - прави баја! Какав даса... Anette, Плутон, Geneta and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука