Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Konkurentan kineskom?! :shocking:  0110_hahaha

Pa to kinesko nije ni luk, samo tako izgleda...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Производња бијелог лука (чешњака) би се могла уклопити у послове од којих би се могло нешто и зарадити! Наиме, килограм лука кошта 10 КМ (оли ти 5 еура) и то се води под онај "јефтинији" лук! Скупљи иде и до 7 еура по килограму! На само једном дулуму земље може се произвести велика количина лука, а да не причам о неким већим површинама! Истина, производња поврћа и воћа увелико зависи од временских (не)прилика и треба се томе посветити и сезонски је посао, али свакако се може узети у разматрање као једна од опција да се заради нешто! Зашто би увозили Кинески лук и јели кад можемо свој производити!

Брат и ја смо размишљали о овоме, али немамо своју земљу! А да изнајмимо парцелу не исплати се, јер то осим сјетве, треба и оградити и уложити много новца, а ипак је то туђа земља у најму! :)

Upisala si sve prihode koji dolaze od luka ali nijedan rashod....

Ne znam za lukac ali fora sa svim tim poljoprivrednim proizvodima.. na svakom moze da se zaradi ako imas zemlje i ljude koji ce da rade. 

Ja sam se preselio na selo sa namerom da krenem neku poljoprivrednu proizvodnju. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja sam se preselio na selo sa namerom da krenem neku poljoprivrednu proizvodnju.

facenew22222222

Нека ти је са срећом .

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Како основати предузетничку радњу

Није све тако црно у држави Србији:

"Mada se to ne vidi na sajtu toliko, Agencija za privredne registre (APR) je verovatno najefikasnija i najnaprednija javna institucija u Srbiji. Za osnivanje firme potreban jedan odlazak i ne više od 15 minuta posla. Ako se pravilno organizujete sve može biti gotovo za nedelju dana i uz samo dva ili tri izlaska iz kuće"

Procitao ovaj tekst i polazeci od pretpostavke da je izneto istinito stanje voleo bih da mi objasne oni koji kukumavce na "sumu propisa za otvaranje firme u Srbiji" o kojim propisima se tu radi i da nema mozda jos neka Srbija na planeti pa pricamo o dve razlicite drzave.

Unapred hvala.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

Нека ти је са срећом .

radi se polako, po malo...kupio sam bio i sadnice ali me nesreca pogodila, deka mi preminuo i te sadnice su nazalost propale...

ali se ne odustaje...

Подели на овим сајтовима

Procitao ovaj tekst i polazeci od pretpostavke da je izneto istinito stanje voleo bih da mi objasne oni koji kukumavce na "sumu propisa za otvaranje firme u Srbiji" o kojim propisima se tu radi i da nema mozda jos neka Srbija na planeti pa pricamo o dve razlicite drzave.

Unapred hvala.

Osnivanje nije nista komplikovano, to jeste tacno. Kasnije ume da se malo zapetlja, ali ako se covek i malo snalazi, ni to mu nije problem. "Samo" treba da umes da vodis pos`o i pravis zaradu, nista drugo... :945729:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Како основати предузетничку радњу

Gledao sam onaj kalkulator za porez na sajtu APR, i tek sad mi nista nije jasno... 4chsmu1

Ipak je bolje da se neki savetnik licno pita za konkretan slucaj...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Unapred hvala.

Проблеми настају после. Ево ти конкретан пример. Мој буразер наручи Amazon Kindle преко фирме и звали га из царине зато што "није тестирано у не-знам-којем институту" и "не знају да ли је безбедно за кориснике"... Тражили су му да плати тестирање (које кошта баснословно) за један обичан e-reader. Па ти види које су то бесмислице...

Пробај нешто да увезеш или неку озбиљнију сарадњу, инвестицију па ћеш видети како је "једноставно".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Unapred hvala.

Отворити фирму није толико тешко, колико је тешко водити је без правне сигурности. Наплаћивање не функционише, јер сви редом свима дугују, а судови то не решавају. Ако ти неко дугује паре на основу уговора, скоро па је само до његове добре воље да ли ћеш тај новац добити. Ја не познајем ни једног предузетника којем неко не дугује новац дуже време.

Такође, држава субвенционише стране инвеститоре* и то дебело, по 10к евра за радно место, уз то им дају бесплатно земљиште, само што им хале не подигну. И то све од великих пореза које плаћају мали, домаћи привредници.

ЕДИТ: (још само ово па да се вратимо на тему)

А ако хоћеш да запослиш радника на сваких 100 динара које њему даш за плату треба да платиш још ~60 динара држави за услуге (здравствено, пензионо и сл) које вероватно неће користити. Не знам да ли знаш да се код нас за ултра звук или рендген обично заказује унапред по 6-7 месеци. Тако да свеједно ћеш платити приватно лечење (где ћеш заказати када ти одговара и уз осмех и љубазан разговор обавити све што треба).

* званично сви имају права на те субвенције, али када се погледају услови, јасно је да само огромне компаније могу то да испуне.

Подели на овим сајтовима

Отворити фирму није толико тешко, колико је тешко водити је без правне сигурности. Наплаћивање не функционише, јер сви редом свима дугују, а судови то не решавају. Ако ти неко дугује паре на основу уговора, скоро па је само до његове добре воље да ли ћеш тај новац добити. Ја не познајем ни једног предузетника којем неко не дугује новац дуже време.

Такође, држава субвенционише стране инвеститоре* и то дебело, по 10к евра за радно место, уз то им дају бесплатно земљиште, само што им хале не подигну. И то све од великих пореза које плаћају мали, домаћи привредници.

ЕДИТ: (још само ово па да се вратимо на тему)

А ако хоћеш да запослиш радника на сваких 100 динара које њему даш за плату треба да платиш још ~60 динара држави за услуге (здравствено, пензионо и сл) које вероватно неће користити. Не знам да ли знаш да се код нас за ултра звук или рендген обично заказује унапред по 6-7 месеци. Тако да свеједно ћеш платити приватно лечење (где ћеш заказати када ти одговара и уз осмех и љубазан разговор обавити све што треба).

* званично сви имају права на те субвенције, али када се погледају услови, јасно је да само огромне компаније могу то да испуне.

I upravo to sto si opisao je ono za protiv cega dizu glas mnogi na ovom forumu poznatiji kao libelari. 

Подели на овим сајтовима

Znaci zakljucili smo da nema "sume propisa" za otvaranje firme u Srbiji.

Da li ces da se figurativno izrazis suma ili ne ima vise nego sto treba...u odnosu na Kinu gde ti treba jedan do dva papira...

http://www.igorinjo.com/2012/08/kako-otvoriti-firmu-doo-u-10-koraka/

Ovo je neki skraceni put a mislim da ima josh sto sta nesto od delatnosti do delatnosti.

Naprimer odredjene stvari za stolara, auto mehanicara, proizvodnju sladoleda.. itd..

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=02&dd=24&nav_id=494895

Подели на овим сајтовима

@Црвени Барон

Јесте, и то велики.

Него, питао бих Милосављевића да ли би могао да нам каже нешто више о својој идеји о одласку на село.

Подели на овим сајтовима

Da li ces da se figurativno izrazis suma ili ne  ima vise nego sto treba...u odnosu na Kinu gde ti treba jedan do dva papira... 

Evo onaj pise u onom tekstu da se firma otvara za 15 minuta ....

tebi je puno? Pa onda idi u Kinu pa otvori firmu ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Evo onaj pise u onom tekstu da se firma otvara za 15 minuta ....

tebi je puno? Pa onda idi u Kinu pa otvori firmu ...

Ma ti si covek samo da se svdjas trazis samo nesto oko cega ces da se raspravljas. Nigde u tekstu ne pise da se firma otvara za 15 minuta.  

Da je firme u Srbiji lako otvarati, privreda bi bila mnogo zdravija. To sto ces ti meni da iskontiras ovde - nista neces da dobijes, ali zbog nepotrebnih koraka i poreza privreda se usporava. 

Него, питао бих Милосављевића да ли би могао да нам каже нешто више о својој идеји о одласку на село.

Imam nekoliko hektara zemlje na kojoj mogu da sadim vodje, planiram da krenem prvo sa nekih 50 ari, po mogucstvu kruske (viljemovke).. mehanizaciju imam kakvu-takvu, znam vec ljude u tom poslu, od njih bih nabavljao sadnice.... 

verovatno bih u pocetku prodavao cisto voce, a ako malo pristedim da krenem da proizvodim neku brendiranu rakiju. 

To je pocetna ideja... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...