Deki992 Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Au tebra mene ovo zanima... Oduvek sam zeleo da imam stolarsku radionicu... Drvo pbozavam, miris drveta i sve ostalo. Razmisljam da kupim strug za drvo i da pravim vazne i cinije od drveta ali me ovde zeza prostor, treba radionica a ja je nemam ovde jedino da iznajmim. A kuci imam jedno 150 kvadrata za radionicu. A tako bih rado napravio stolarsku radionicu i radio nesto tako. Moj dobar drug je stolar.Njegov otac ima kuci radionicu vec 20 godina (pravi vrata,plakare,kucne pragove...) a on radi sa ocem pomalo i radi u firmi,montira kuhinje i slicno od iverice.Mogu ti reci da lepo zaradjuju,malo po malo i skupe se fine parice.Samo znam da su te masine uzasno skupe,njegov cale je nekoliko puta dizao kredit za te cirkulare i ta cuda,ne znam kako se bas zovu. Crveni Baron and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Moj dobar drug je stolar.Njegov otac ima kuci radionicu vec 20 godina (pravi vrata,plakare,kucne pragove...) a on radi sa ocem pomalo i radi u firmi,montira kuhinje i slicno od iverice.Mogu ti reci da lepo zaradjuju,malo po malo i skupe se fine parice.Samo znam da su te masine uzasno skupe,njegov cale je nekoliko puta dizao kredit za te cirkulare i ta cuda,ne znam kako se bas zovu. Pa sada uzasno skupe mozda nisu ali skupe jesu. I zavisi sta se planira praviti. Ali mozda kupiti nesto polovno moglo bi sa 15 000 € da se nabavi sta treba. Ali treba i prostor naravno, radionica itd. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Pa sada uzasno skupe mozda nisu ali skupe jesu. I zavisi sta se planira praviti. Ali mozda kupiti nesto polovno moglo bi sa 15 000 € da se nabavi sta treba. Ali treba i prostor naravno, radionica itd. Pa,ne znam za tebe ali za mene je 15k evra uzasno skupo Crveni Baron and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Што се тиче трговине са ЕУ, не могу сада да нађем на неком званичном сајту, али знам да сам прочитао да ЕУ не наплаћује царину на робу из Србије. Постоје можда неке квоте, али треба се мало распитати. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Pa i ako postoji minimalna je, tako da to nikakve veze nema sa nasim mogucnostima za prodaju na trzistu EU. samo sto ima drugi problem, ti da bi nesto prodao ovde to mora biti u skladu sa standardima i to rigoroznim. Niko nece da kupuje macku u dzaku. Moraji da postoje garancije milion stvari, nema to veze sa clanstvom u EU verc sa profesionalnoscu. Hajde probaj ti da zamislis da imas samo gajbu jabuka i da zelis da je prodas u Nemackoj. Sta bi ti sve trebalo i sta bi sve trebao da uradis pre nego sto krenes na put nemake sa tim jabukama. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Што се тиче трговине са ЕУ, не могу сада да нађем на неком званичном сајту, али знам да сам прочитао да ЕУ не наплаћује царину на робу из Србије. Постоје можда неке квоте, али треба се мало распитати. Trenutno ne jer smo u "procesu" prikljcivanja. Ali necemo to da imamo zauvek. Jednostavno ako hocemo da trgujemo na teritoriji EU sa robom iz Srbije iz Srbije ovakva kakva jeste - clanstvo je neophodno. I clanstvo upravo nosi ono sto ti kazes, garanciju za stabilno sudstvo koje moze da bude efikasno po pitau potrazivanja, naplata itd Dakle clanstvo u EU je garant da ako ja hocu iz mog malog preduzeca da prodam u EU, oni hoce neke garancije moje drzave da ukoliko ja ne ispunim neke uslove biti pravnih lekova po tom pitanu. A ova prica sto BIlbija prica je van sveke zdrave pameti. Kina prodaje po Eu proizvode multancionalnih mega cooporacija, koje su van tih prica o malim privrednicima. Mislim, Samsung ce se dobro prodavati u EU i iPhone i bez carine i ostala tehnicka roba. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 I clanstvo upravo nosi ono sto ti kazes, garanciju za stabilno sudstvo koje moze da bude efikasno po pitau potrazivanja, naplata itd Kakvo bre sudstvo? Mislis da neko ko hoce da radi neki posao ima zelju da se ganja po sudu sa nekim iz srbije? Njima trebaju garancije da im sudstvo nece biti potrebno. Te garancije trebaju ovde a na sudu ce dobiti i sa sadasnjim sudstvom u srbiji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Nece da se udruze i naprave hladnjacu? Nece Mika sa Perom? Pa onda neka kukaju slobodno ali ne na drzavu jer im ona nije kriva. Ja to i kazem. Drzava nije kriva po tom pitanu... na nekim drugim poljima drzva pravi probleme ali stopiraju oni dosta sami sebe. To je samo jedan od "problema" ali jedan od glavnih. Vocarstvo za sada drzava ne koci puno, koliko sam ja primetio. Ali je stocarstvo naprimer u Srbiji totalno neispaltivo. Kakvo bre sudstvo? Mislis da neko ko hoce da radi neki posao ima zelju da se ganja po sudu sa nekim iz srbije? Njima trebaju garancije da im sudstvo nece biti potrebno. Te garancije trebaju ovde a na sudu ce dobiti i sa sadasnjim sudstvom u srbiji. Ako neki investitor iz nemacke hoce da ulozi u neku proizvodnju u Srbiji ili neki proizvodjac sokova u Nemackoj hoce da kupi jabuke iz Srbije on hoce stabilno sudstvo koje ce da ga zastiti ukoliko Srpska strana nesto prekrsi. Takvo stabilno sudstvo. Malo pre ti je covek pisao kako ne mozes da povratis pare koje ti duguju preko suda.. i ti me pitas kakvo stabilno sudstvo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Dakle clanstvo u EU je garant da ako ja hocu iz mog malog preduzeca da prodam u EU, oni hoce neke garancije moje drzave da ukoliko ja ne ispunim neke uslove biti pravnih lekova po tom pitanu. Jok bato, nemac samo okrene nalevo krug kamion sa robom ako mu ne odgovara kvalitet. I nikakav sud njemu ne treba. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Takvo stabilno sudstvo. Malo pre ti je covek pisao kako ne mozes da povratis pare koje ti duguju preko suda.. i ti me pitas kakvo stabilno sudstvo. Pa? Zasto si ulazio u posao sa nekim ko nije solventan? nema para da plati? Tvoj problem, trebao si da trazis garancije pre ulaska u posao. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Trenutno ne jer smo u "procesu" prikljcivanja. Ali necemo to da imamo zauvek. Jednostavno ako hocemo da trgujemo na teritoriji EU sa robom iz Srbije iz Srbije ovakva kakva jeste - clanstvo je neophodno. I clanstvo upravo nosi ono sto ti kazes, garanciju za stabilno sudstvo koje moze da bude efikasno po pitau potrazivanja, naplata itd Слободна трговина између ЕУ и Србије је на обострану корист. Ми судство треба да решимо сами са собом и да исправимо што не ваља независно од ЕУ. Наша бољка је што мислимо да ће ако уђемо у ЕУ све почети да функционише. А управо је то услов да би нас тамо примили. Ако успемо да средимо стање у држави, чланство у ЕУ ће нам само накачити гомилу бирократа на врат уз гомиле непотребних прописа и одрицања од суверенитета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Pa? Zasto si ulazio u posao sa nekim ko nije solventan? nema para da plati? Tvoj problem, trebao si da trazis garancije pre ulaska u posao. Проблем је што је неко солвентан, а неће да плати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Pa? Zasto si ulazio u posao sa nekim ko nije solventan? nema para da plati? Tvoj problem, trebao si da trazis garancije pre ulaska u posao. Koji si ti trol ja ne verujem. Zaobidji me. Ako ima a nece? Sta onda. Ako odlaze. STa ako nema u kehsu a ima u imovini? Sta ako je iskoristio priliku pa sve namerno prebacio na zenu da bi ispalo da nema. Ma nista ti ne trebaju sudovi. Sta ce ti? Na sledece ovakvo pitanje necu da ti odgovorim. Jok bato, nemac samo okrene nalevo krug kamion sa robom ako mu ne odgovara kvalitet. I nikakav sud njemu ne treba. A kako li ce da povrati pare koje je dao za tu robu.. to me samo zanima.... bez suda.. Ми судство треба да решимо сами са собом и да исправимо што не ваља независно од ЕУ. Наша бољка је што мислимо да ће ако уђемо у ЕУ све почети да функционише. А управо је то услов да би нас тамо примили. Ако успемо да средимо стање у држави, чланство у ЕУ ће нам само накачити гомилу бирократа на врат уз гомиле непотребних прописа и одрицања од суверенитета. Nisi me razumeo. Ja ne mislim da ce to poceti da funkcionise kada udjemo u EU, da je to tako oni bi nas odavno primili. Sve ove pare i podrsku koju dobijamo od njih dobijamo da izadjemo na kraj sa tim problemom to jest da sredimo stanje u drzavi. Onog trenutka kada sredimo stanje mi ce da udjemo i time smo medjunarodnim ugovorima vezani da postujemo ta pravila. Fora sa tim organizacijama tipa EU, je upravo konkretizacija medjunarodnog trgovinskog prava. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 A kako li ce da povrati pare koje je dao za tu robu.. to me samo zanima.... bez suda.. Jok bato. Roba se placa pouzecem a ne unapred. To mozda ti platis prvo pa cekas da vidis sta ces dobiti i kada, ozbiljan svet palaca posle 30 ili 60 dana robu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Проблем је што је неко солвентан, а неће да плати. U bilo koji posao da se ulazi trazi se garancija. Nekada su se polagale menice. To je bila garancija. A to sa ima pare a nece da plati je ista prica kao sa sumom propisa za otvaranje firme. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука