DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ideja je sledeca: Sta mislite sta bi bio topten poklon? Ja mislim da bi to bila plasticna saksijica(skoro su dzabe) sa zemljom i iznenadjenje semenom neke biljke. Biljka moze biti od chili papricice(jako lepa biljcica sa lepim sarenim cvetovima, a papricice kako sazrevaju menjaju boje) do nekog cveta... Fora je u iznenadjenju, ko kupi ne zna sta je kupio, ali u pakovanju dobije uputstvo kako da gaji. I onda gaji sa iscekivanjem da vidi koja je to biljcica koja ce da mu donese radost i nagradu u plodovima/cvetovima To moze biti prilicno jeftino u radnji, poklon koji bi svako mogao da priusti, a ko dobije tu biljku na poklon to je nesto posebno i ondak je gaji sa posebnom paznjom i ljubavlju, a biljcica uzvrati ljubav tako sto bude lepa i korisna. Moze i da se prodaju da se zna koja je biljka tj. seme u pitanju. Sad neki ce reci pa to je glupost, svako moze da kupi posebno saksijicu, zemlju i seme. E pa fora je u tome sto ljudi vole na gotovo i retko ko bi se setio takvog poklona. Ovde je sve u jednom dostupno odma i za male pare. Никола Поповић, Ђуро Станивук, Милан М. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ideja je sledeca: Sta mislite sta bi bio topten poklon? Ja mislim da bi to bila plasticna saksijica(skoro su dzabe) sa zemljom i iznenadjenje semenom neke biljke. Biljka moze biti od chili papricice(jako lepa biljcica sa lepim sarenim cvetovima, a papricice kako sazrevaju menjaju boje) do nekog cveta... Fora je u iznenadjenju, ko kupi ne zna sta je kupio, ali u pakovanju dobije uputstvo kako da gaji. I onda gaji sa iscekivanjem da vidi koja je to biljcica koja ce da mu donese radost i nagradu u plodovima/cvetovima To moze biti prilicno jeftino u radnji, poklon koji bi svako mogao da priusti, a ko dobije tu biljku na poklon to je nesto posebno i ondak je gaji sa posebnom paznjom i ljubavlju, a biljcica uzvrati ljubav tako sto bude lepa i korisna. Moze i da se prodaju da se zna koja je biljka tj. seme u pitanju. Sad neki ce reci pa to je glupost, svako moze da kupi posebno saksijicu, zemlju i seme. E pa fora je u tome sto ljudi vole na gotovo i retko ko bi se setio takvog poklona. Ovde je sve u jednom dostupno odma i za male pare. Ово је одлична идеја! Може и неки стих-загонетка да се напише на саксији, а решење би било то што израсте. nana and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Moze sta oces, neka lepa a jednostavna ekoloska ambalaza i eto imas super poklon Imao sam jos ideja u vezi sa time, al ne mogu se sad setim davno bese... Ma smesan sam, ja sam to poceo, nakupovo jedno 20-40 saksijica i metno seme chilike, poredjao lepo na terasi i zalivao, krenulo super da napreduje, i onda kad je pocelo da se susi shvatio sam da sam glup, pa plasticne saksijice su bile non stop na direktnom suncu i to se uzarilo, tako sam i odusto 0110_hahaha Inace chili i ne treba da se drzi na direktnom suncu, znaci sobni uslovi su idealni, lepa biljka, lepi cvetici i papricice Милан М. and nana је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Fora je u iznenadjenju, ko kupi ne zna sta je kupio, ali u pakovanju dobije uputstvo kako da gaji. I onda gaji sa iscekivanjem da vidi koja je to biljcica koja ce da mu donese radost i nagradu u plodovima/cvetovima facenew22222222 :good2: Добра идеја је кад сивој свакодневици додаш боју.... препакујеш неке познате,обичне ствари и понудиш их људима на нов начин.Одлично заиста. Не била ја ако то не урадим са овим мојим семенкама и са још по неким од поврћа и то понудим пред Нову Годину и 8.март. 0110_hahaha пс. А хоћу у овом случају и ауторски хонорар да платим па да ти пошаљем пар тих изненађења .... пспс. Тако смо ми слично једне године направили штос и продавали као сасвим мали расад оно цвеће Шећерак.Знале су врсту али нису знале у којој ће боји бити.У ствари, на то нас мука натерала јер нисмо више имали велике саксије а док би стигла нова тура од добављача он би прерасо а и било га укупно 4000 па ми се после треће мало смучило пикирање Изнели смо онако цео контејнер са расадом и скоро све је отишло. DYNABLASTER and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Moze moze! :good2: Gle kakih sve sorti chilika ima I onda kako ti se jede samo uzberes sa biljcice I to je zaista fascinantno kad gajis biljku pa prvo bude cvet pa posmatras kako se cvet pretvara u papricicu https://www.google.rs/search?q=chilli%20bluten&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=sr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=ONgkUu2YMJHSsgbGzoGQCA&biw=1280&bih=871&sei=PNgkUtCsCdHVsgb214HYAQ nana and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Gle kakih sve sorti chilika ima Ја љуто једино под казну , али заиста су лепих облика и боја Мислим да код нас нема увоз тог оригиналног семена од њих и тешко је до њега доћи.Мени би оне једино добродошле и гајила бих их за прављење течности са којом прскам све биљке(цвеће,уповрће а и стабла воћки) да их не нападају разне штеточине јер ни за живу главу не пуштам хемију у свој атар. I to je zaista fascinantno kad gajis biljku у потпуности се слажем....баш је тако. DYNABLASTER and Милан М. је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Zju kolko sorti http://www.semillas.de/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2013 Ако неко зна нешто о овој делатности, било би добро да напише. Ја сам по струци архитекта, радим са молерима, столарима, керамичарима, гипсарима, паркетарима, водоинсталатерима, електричарима...... Што се тиче молераја, у тај посао спада, не само кречење већ и глетовање, лепљење тапета, израда зидних техника, разноразно крпљење, израда шпалетни, фасаде...итд, итд...кречење је најлакши део посла, док је сама припрема за кречење мукотрпна јер захтева снагу и кондицију, поготов код плафона. Али све се да научити а кондиција и рутина се стичу брзо. Није баш чист посао, посебно када се брусе зидови након глетовања, па није препоручљив за оне који имају проблеме са дисајним органима. Међутим, ако се зараде неке паре, добро је одмах уложити у брусилицу са усисивачем и онда нема проблема. Ако некога још нешто занима нека пита... Милан М., nana and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2013 Свиђа ми се како си баш реално описао ове послове. Још и ово да додам...није једноставно али не мали новац се зарађује и тиме што се научи неки такав посао па се знање примени у сопственој кући.Ем се уштеди новац ем се породица окупи на свом пројекту па и ако не буде идеално урађено има непроцењиво доброг дружења и даје се добар пример млађим генерацијама. Некако ми се чини да је наш данашњи свет стекао неки условни рефлек "јаооокукуу,морам да зовем Њ.В. мајстораа,прегорела ми сијалица у дневнојјј и цури славина у купатилууу". Уопште им не пада напамет да нешто сами ураде.Ужас.Са једне стране поражавајуће а са дуге баш добро за вредне људе који се не стиде и не устручавају од поштеног рмбања. Sasa Kolbas, Volim_Sina_Bozjeg, Никола Поповић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2013 Ја све што мислим да умем, сам урадим...некад испадне добро а некад испадне у канту за ђубре... Што не умем, ни не започињем. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Јест ..ал због свеопштег распада на овом простору многи смо притешњени да се хватамо и оног што не умемо Има мноштво профилисаних сајтова,форума,клипова итд... може се наћи оно што не знаш а хтео би . Може се добро зарадити и на продаји предмета од пластике.Мало су веће улагања у почетку (регистрација СТР, закуп локала,евентуално неки комби.... итд..) . Мој друг ради код неког што држи тезгу на пијаци и јуче пролупао од бројања пазара (много металног новца и ситниша ) и баш ми каже да дневни пазар још од марта не пада испод 30-40 000 хиљада.А зарада је у томе што продајну цену газда увек формира за +30% од набавне.И сад израчунајте..... нек газди остане чисто и 10% то је 90-120 000д. месечно, минимум..Нек се трећина зараде "развуче" на 4 зимска месеца када је промет сигурно мањи...па опет прави годишњи просек од невероватних 60-90 хиљада. Милан М. је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Трговци увек највише зараде, а најмање раде. Само треба имати жицу за то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Не подцењујте моћ интернет продаје...врло је једноставно и за наплату... Сада је ручни рад поново у моди, поготово у ентеријерима..ткање, плетење, штрикање...нордијци су водећи у томе... Ако вам кажем да су штрикани абажури за лампе бум у савременим ентеријерима, не знам да ли ћете да ми верујете... Јастуци са фолклорним мотивима, ћилими итд, итд.... nana, DYNABLASTER, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Не подцењујте моћ интернет продаје...врло је једноставно и за наплату... Сада је ручни рад поново у моди, поготово у ентеријерима..ткање, плетење, штрикање...нордијци су водећи у томе... Ако вам кажем да су штрикани абажури за лампе бум у савременим ентеријерима, не знам да ли ћете да ми верујете... Јастуци са фолклорним мотивима, ћилими итд, итд.... Ja ti verujem i predlazem da krenemo da placamo babama da strikaju a mi da prodajemo. Трговци увек највише зараде, а најмање раде. Само треба имати жицу за то. Gresis silno, ja sam volontirao na poslu trgovackog putnika sest meseci. Po ceo dan juris levo desno, juris naplate, pravis planove, juris planove itd.. Biti trgovac (trgovacki putnik) je tezak rad... mentalni. Mada mislim da je trgovac odlichan posao za Hriscanina. Trgovac mora da voli ljude, jer mora da izadje na kraj sa svakakvima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Ja ti verujem i predlazem da krenemo da placamo babama da strikaju a mi da prodajemo. Нека бабе штрикају и продају а ми ћемо им помоћи око пласмана пошто не знају са корпујтерима... ...ће видиш, за пар месеци има цела Србија да штрика. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука