Ђуро Станивук Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Navkao sam se da imas paradox postove, u jednom kazes da bi se prodavalo djubre i moglo da se zaradi od drveta u drugom da ne moze da se zaradi od drveta i da su to budalastine. Odluci se covece? морам да ускочим... она бовла илити чинија из првог клипа који је ставио барон би прошла у савременом дизајну, као декоративни предмет без икаквих проблема, поготово што је од масивног комада дрвета. Вредност тог производа је у његовој једноставности и широкој примени, а јасно се из комада оцртава његова употребљивост тј. намена. Функција видљива у форми. то се цени. плус има предивну текстуру и траг дрводеље. ове столице, столови и рамови из клипа који си ти поставио, помало делују застрашујуће...на први поглед ниси сигуран како се комад уопште користи, не можеш да сагледаш форму и да је одмах разумеш...декоративни елементи који надмашују целокупни утисак умањују вредност + урађени су без неке јасне представе и смисла + најгоре од свега дебели нанос лака ствара утисак пластичности који надмашује природно богату и топлу текстуру дрвета.... могао бих о овоме есеј, али немам сад времена... Crveni Baron and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Од мене facenew22222222 за све ваше предлоге јер свака роба има свог купца,ок. Тако би могло до прекосутра да се набраја и то је за сам почетак да се мозак покрене и окрене од блејаља у шпанске серије,или фудбалске утакмице .Али заједничка фалинка им је недостатак пословног плана и рачуница у предложеном ....то се не види ни у назнакама. -добра плетиља месечно исплете 20-30 пари чарапа (зависно од мустре,величине..)...то има тржишну вредност код нас око 9-10хиљ. Ако би их сама продавала чиста зарада не би прешла ни 4-5 а ако би неко откупио за даљу продају зарадила би можда 2-3 . -@Dragi....маааа не треба ни тигањ ,..ако имаш добро разрађен локал већ сигурно имаш и тигањ - Да се наслутити да је Г. Димић зарадио довољно новца....па си може пустити на вољу којим производима да прошири асортиман. - @Ђуро @ Бароне... добри и интересантани предлози :good2: ,наилазила сам на те кипове...недостаје рачуница , не могу ни да предпоставим како би то се то исплатило.. . Неке сличне покушаје имала сам и сама још одавноо па и сада повремено урадим по нешто...за себе лично или неком драгом за поклон.Обожавам дрво и намеравам зимус да пробам са прућем од винове лозе и извађеним чокотима. Неке алатке већ имам а неке ћу докупити.Прутова вињаге имам на претек, њихова текстура је мени прелепа и пустићу машти на вољу. Једва чекам Милан М. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 морам да ускочим... она бовла илити чинија из првог клипа који је ставио барон би прошла у савременом дизајну, као декоративни предмет без икаквих проблема, поготово што је од масивног комада дрвета. Вредност тог производа је у његовој једноставности и широкој примени, а јасно се из комада оцртава његова употребљивост тј. намена. Функција видљива у форми. то се цени. плус има предивну текстуру и траг дрводеље. ове столице, столови и рамови из клипа који си ти поставио, помало делују застрашујуће...на први поглед ниси сигуран како се комад уопште користи, не можеш да сагледаш форму и да је одмах разумеш...декоративни елементи који надмашују целокупни утисак умањују вредност + урађени су без неке јасне представе и смисла + најгоре од свега дебели нанос лака ствара утисак пластичности који надмашује природно богату и топлу текстуру дрвета.... могао бих о овоме есеј, али немам сад времена... Pazi ti sada pricas o konkretnom coveku, ja ti sa druge strane pricam o tome da covek ume da radi u drvetu. Kada bi imao postenu priliku da izadje na trziste, mozda bi naucio nesto i o dizajnu itd pa pravio nesto kvalitetnije ( sa dizajnerske strane) sadruge strane ima onih koji mozda i znaju dizajn i znaju da rade u drvetu oni bi vec mogli da prodju. Dakle poenta je da imamo kapacitete, imamo potencijale - nemamo josh uvek trziste. I necemo da ga imamo dok ne udjemo u EU. I na kraju zaboravljas zlatno pravilo - svaka roba ima svoga kupca. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 - @Ђуро @ Бароне... добри и интересантани предлози :good2: ,наилазила сам на те кипове...недостаје рачуница , не могу ни да предпоставим како би то се то исплатило.. . Неке сличне покушаје имала сам и сама још одавноо па и сада повремено урадим по нешто...за себе лично или неком драгом за поклон.Обожавам дрво и намеравам зимус да пробам са прућем од винове лозе и извађеним чокотима. Неке алатке већ имам а неке ћу докупити.Прутова вињаге имам на претек, њихова текстура је мени прелепа и пустићу машти на вољу. Једва чекам Pa ja sam posao od toga da ce neko odvojiti 20-30 evra za jedan lep drveni sud koji ce sluziti i kao ukras a moze biti i koristan, kao posuda za voce ili nesto slicno. A troskovi su minimalni. Mozda par evrica za drvo ili ni toliko. A vreme izrade je oko jedan dan ili manje kada se uvezba. Ne moze se tu nesto puno zaraditi ali po nekad nesto, kao dodatni prihid mozda bi moglo ... A imaju tu i ulja za zastitu drvata tako da se te posude mogu koristiti i za jelo, kao posude za salatu na primer. nana and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Септембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Dakle poenta je da imamo kapacitete, imamo potencijale - nemamo josh uvek trziste. I necemo da ga imamo dok ne udjemo u EU. Већ сам ти рекао да имаш приступ (бесцарински) европском тржишту. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Већ сам ти рекао да имаш приступ (бесцарински) европском тржишту. Zemlja treba uznutra da nam bude kao evropske, to je isto faktor clanstva. Naprimer da imamo evropski efikasno sudrsvo, vec smo o tome pricali ne znam sto moramo opet? Uzmi naprimer, neko dodje i dogovori se sa ovim covekom da mu napravi 30 ramova za ogledala.. naprimer.. od hrasta.. ovaj mu napravi od tresnje 30 komada.. i sad ovaj vrati robu, hoce novac nazad, hoce odstetu za nepostovanje ugovora. Da li bi neko ulazio u takav rizik? Naravno da ne. Ima tu josh problema jako vitalnih koji se resavaju clanstvom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 na kraju zaboravljas zlatno pravilo - svaka roba ima svoga kupca. Наравно, а исправно је рећи и да свака роба има свој број купаца.... nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 I necemo da ga imamo dok ne udjemo u EU ти стварно верујеш у ЕУ? То су мислили и Словенци..ево их мало по мало па долазе у моју компанију да нуде, што стакла, што расвете, што неког намештаја....шта ћемо им ми поред толиког ЕУ тржишта? Исто тако и комшије Хрвати. Задња 3 месеца, дошло је око 15 различитих произвођача из такозване ЕУ, јер пуцају по шавовима. Знам то јер ми у опис посла спада контакт са новим добављачима... Милосављевићу, немаш појма у каквој су они гангули, ситуација на терену је много лошија него што ти мислиш... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 ти стварно верујеш у ЕУ? То су мислили и Словенци..ево их мало по мало па долазе у моју компанију да нуде, што стакла, што расвете, што неког намештаја....шта ћемо им ми поред толиког ЕУ тржишта? Исто тако и комшије Хрвати. Задња 3 месеца, дошло је око 15 различитих произвођача из такозване ЕУ, јер пуцају по шавовима. Знам то јер ми у опис посла спада контакт са новим добављачима... Милосављевићу, немаш појма у каквој су они гангули, ситуација на терену је много лошија него што ти мислиш... I sada ja treba da kopiram Crvenog Barona ili onu ekipu cije postove lajkujes pa da kazem, to su neka svedocenja iz pete ruke i ti izmisljas. Ili treba tebe da iskopiram pa da te lupim tvojim argumentom "Tvoja svedocenja su irelevatna za stanje evropske unije" isto kao sto je misljenje mog ortaka irelevatno za hrvatsku. Da, ja stvarno verujem u eu zato sto vidim njenu efektivnost u brojkama i ekonomski ciframa. Kada bi izbacili neku gomilu socijalisticki pravila bila bi jos jaca. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Ima tu josh problema jako vitalnih koji se resavaju clanstvom. За такве ствари нам не треба ЕУ, само здрав разум и добра воља да се искорени корупција . Не видим како ће нам Еу помоћи, јер тога немамо. Колико ја схватам, једини разлог зашто јуримо чланство је због приступних фондова. Ђуро Станивук, nana and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Da, ja stvarno verujem u eu zato sto vidim njenu efektivnost u brojkama i ekonomski ciframa. Kada bi izbacili neku gomilu socijalisticki pravila bila bi jos jaca. Иди питај колико је ламелирано стакло у Словенији и упореди са цифрамау Француској или Немачкој... Ја ти овде причам оно што ми говоре произвођачи из Словеније, директно мени у 4 ока... Како оно иде: "Статистика, наша дика, би онако, како наслика." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Фирма у којој ја радим је један од највећих извозника у Србији и региону...приватна фирма у власништву једног човека, Србина. Фирма се бави ентеријерима, 500 запослених, плата редовна, изнад просека..... Радимо по бившој Југи, Немачкој, Италији, Русији, Азрбејџану, Казахстану, Саудијској Арабији и ширимо тржиште и даље... Немамо везе са Европом, а хвала Богу никакве везе ни са политиком, која је строго забрањена у кругу фирме. Сада ти мени реци, шта ће нама Европа? Sasa Kolbas, Милан М., -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Kорупција се не може искоренити, има је свуда у свету и тамо је зову ил исто ил лобирање. Она је састави део бизниса и један од мањих проблема. Заиста није никаква препрека то што нисмо у Еу. Укуцајте и погледајте на пример шта су урадили Крагујевчани, цвећари... кlaster šumadijski cvet Постоје годинама а ја, која цвеће радим од пре десетак година и имала сам и по два`ес хиљада биљака, тек сам их "пронашла" пре пар месеци. Па ко ми крив? држава,корупција,правни или порески систем,то што нисмо у ЕУ ....ма ајте.... Наши људи не познају,не признају и не допиру им домозга неки најосновнији принципи доброг пословања и то је једини проблем. А лењост нас захватил па држи и све нам криво нешто ван нас и неко други...... Sasa Kolbas, Dragi and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Da, ja stvarno verujem u eu zato sto vidim njenu efektivnost u brojkama i ekonomski ciframa. Kada bi izbacili neku gomilu socijalisticki pravila bila bi jos jaca. Oces li se vec opametiti... I molim da se ne spamuje ovako lepa i korisna tema sopstvenim zabludama. Ђуро Станивук, Sasa Kolbas and Милан М. је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Добра могућност за зараду је и израда кошница за пчеле. -имају солидну цену, доста добру тражњу,углавном један купац узима више комада,лако су доступне шеме за израду, минимално потребно образовање О.Шк. - израда стандардизована,не измишља се ништа -док се не појави купац израђују се сви појединачни делови у већој серији и разврстани остају до монтаже. Брзина склапања временом се смањује -потребан основни столарски алат, простор од 12-ак м2 исплати се и као основни и као допунски посао. DYNABLASTER and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука