Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Tus kabine na primer bi mogle da se prace u srbiji. ne treba puno alata,aluminijumski profili, staklo ili neki lepsi pleksiglas...

Ili one cuvene Jakuzi kade. Gledao sam holandjane kako ih prave. Nisam mogao da verujem kada sam video kako i gde ih prave, a tada su se pèrodavale po 2-3000 evra...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Tus kabine na primer bi mogle da se prace u srbiji. ne treba puno alata,aluminijumski profili, staklo ili neki lepsi pleksiglas...

Ili one cuvene Jakuzi kade. Gledao sam holandjane kako ih prave. Nisam mogao da verujem kada sam video kako i gde ih prave, a tada su se pèrodavale po 2-3000 evra...

Sto ne ulozis u taj posao? 

.............

Evo naprimer kakvu viljemovku rakiju prave i brendiraju hrvati, ja bih voleo takvo nesto ja da krenem da pravim:

Viljemovka.jpg

Samo naravno prvo da pokrenem proizvodnju sopstvenog voca, pa rakije ovako (ne brendirane) pa da skupim sredstva da ulozim u brendiranje i prodaju.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ovo je neki skraceni put a mislim da ima josh sto sta nesto od delatnosti do delatnosti.

Naprimer odredjene stvari za stolara, auto mehanicara, proizvodnju sladoleda.. itd..

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=02&dd=24&nav_id=494895

Pa naravno da trebaju pare za prizvodnju bilo cega. I "suma propisa" je tu najmanji problem, Ni doprinosi ni porezi nisu problem vec opet pare, nama  narod para za kupovinu.

A da hoces i cipele da cistis na ulici trebale bi ti pare za cetke i kremu a kamoli za bilo sta drugo.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Pa naravno da trebaju pare za prizvodnju bilo cega. I "suma propisa" je tu najmanji problem, Ni doprinosi ni porezi nisu problem vec opet pare, nama  narod para za kupovinu.

Pa dobro nema narod para za kupovinu, ajde lepo da ne udjemo u evropsku uniju da ne moze da ponudimo narodu koji ima para za kupovinu. To je generalno ideja za koju se ti zalazes. 

Подели на овим сајтовима

Imam nekoliko hektara zemlje na kojoj mogu da sadim vodje, planiram da krenem prvo sa nekih 50 ari, po mogucstvu kruske (viljemovke).. mehanizaciju imam kakvu-takvu, znam vec ljude u tom poslu, od njih bih nabavljao sadnice.... 

verovatno bih u pocetku prodavao cisto voce, a ako malo pristedim da krenem da proizvodim neku brendiranu rakiju. 

To je pocetna ideja... 

Супер идеја! Мени је неки дугорочни план да се одметнем на неко село у централној или источној Србији. Земља никад није била јевтинија.

Колико посла има око воћа? Код родитеља има неких вишања у дворишту, рађају као луде, а једини посао их је обрати. Вероватно је мало другачије ако их узгајаш за продају, треба више рада око њих?

Како мислиш да их продајеш? Од другарице брат дистрибуира своје поврће у супер маркете и иде му јако, јако добро.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro nema narod para za kupovinu, ajde lepo da ne udjemo u evropsku uniju da ne moze da ponudimo narodu koji ima para za kupovinu. To je generalno ideja za koju se ti zalazes. 

Већ можеш да понудиш своју робу тржишту у ЕУ. Не мора да се приступа унији. Проблем је само што не знамо доста тога, него верујемо овим нашим фирерима.

Подели на овим сајтовима

A nisi cio za medjunarodnu trgovinu do sada? To nije postojalo niti postoji danas? Kinezi prodaju pa razbijaju po EU a nisu u EU i to je ideja za koju se ja zalazem ....

I ne spamuj temu vise, znam da nee mozes da povezes vise od dva posta ...

Подели на овим сајтовима

Супер идеја! Мени је неки дугорочни план да се одметнем на неко село у централној или источној Србији. Земља никад није била јевтинија.

Колико посла има око воћа? Код родитеља има неких вишања у дворишту, рађају као луде, а једини посао их је обрати. Вероватно је мало другачије ако их узгајаш за продају, треба више рада око њих?

Како мислиш да их продајеш? Од другарице брат дистрибуира своје поврће у супер маркете и иде му јако, јако добро.

1. Ako te zanima neko mesto u okolini Krusevca i zelis da pogledas nesto, javi mi pa mogu da idem sa tobom kada budes gledao. Ima naprodaju zemlje.

2. Posla oko voca, zavisi koje voce. Uglavnom su glavni poslovi oko voca - ishrana voca (djubrenje zemljista i navodnavanje) i "zdrastvena" nega voca (prskanje, rezanje itd) 

Sad neke jabuke se prskaju po naprimer deset puta godisnje neka voca se prskaju jednom godisnje a postoje naprimer sorte grozdja koja se ne prskaju uopste. I na kraju posao branja. Tu se plate radnici, nije neki problem.

Sto se tiche prodaje, ja ne znam kako mislim da ih prodajem to je posao za caleta. On zna vec iskusne vocare koji sasvim fino zaradjuju, mislim da racuna na to da ce nam oni izaci u susret . Ja jos uvek ne znam ljude ali moze da se nadje nacina i ko ne zna. Otera se na pijacu, spoji se sa ovim ili onim, prodaje marketima i slichno.

A nisi cio za medjunarodnu trgovinu do sada? To nije postojalo niti postoji danas? 

Postoji i odlichno nam ide. Kao sto vidis. 

I ne spamuj temu vise, znam da nee mozes da povezes vise od dva posta ...

Ne mogu da odolim da ne komentarisem tvoje medjusobno kontradiktorne stavove. 

Подели на овим сајтовима

Vocarstvo je posao i to dobar. I mora se raditi profesionalno. Ovde gde sam se bave time i rasturaju. Ali to je posao i to ozbiljan. Imaju po 3-4 ha pod jabukama , svi su udruzeni u zadruge i imaju zadruzne hladnjace u kojima posle berbe cuvaju jabuke i prodaju ih preko godine.

Ali sadiche na primer im stizu iz holandije jer su nejkvalitetnije ...prva berba posle 3 2 godine a pèosle 3-ce mislim imaju maltene pun prinos.

To je sve pod konac, nems list da vidisna zemlji , zasticeno voce protiv grada sa nekakvim mrezama rasirenim preko vocnjaka itd ...

Posle 12-15 godina vocke se vade i sade nove . Nema kao kod nas da beru sa jabuke nekoliko generacija ..

Подели на овим сајтовима

Sto se tiche prodaje, ja ne znam kako mislim da ih prodajem to je posao za caleta. On zna vec iskusne vocare koji sasvim fino zaradjuju, mislim da racuna na to da ce nam oni izaci u susret . Ja jos uvek ne znam ljude ali moze da se nadje nacina i ko ne zna. Otera se na pijacu, spoji se sa ovim ili onim, prodaje marketima i slichno.

Ако озбиљно мислиш да се бавиш тиме, било би можда добро да направиш неки (бизнис) план. Да не буде, не дај Боже, да после пар година рада и труда имаш гомилу воћа са којим не знаш шта ћеш. :)

Кад будем, једног дана, решио да купујем неку земљицу, јавим ти се, фала на понуди. :)

Подели на овим сајтовима

Ако озбиљно мислиш да се бавиш тиме, било би можда добро да направиш неки (бизнис) план. Да не буде, не дај Боже, да после пар година рада и труда имаш гомилу воћа са којим не знаш шта ћеш. :)

Кад будем, једног дана, решио да купујем неку земљицу, јавим ти се, фала на понуди. :)

To je osnovno. Sta god da se radi radi se za trziste i prodaja je prvo sto treba resiti a ne poslednje. To je nas problem, mi cemo da napravimo a posle cemo videti kao i gde da prodamo.

Подели на овим сајтовима

zasticeno voce protiv grada sa nekakvim mrezama rasirenim preko vocnjaka itd ...

Одлична идеја!

Има то и код нас:

6068258857d5.jpg

Подели на овим сајтовима

Ако озбиљно мислиш да се бавиш тиме, било би можда добро да направиш неки (бизнис) план. Да не буде, не дај Боже, да после пар година рада и труда имаш гомилу воћа са којим не знаш шта ћеш.

Ja za sada jurim i citam o uzgajanju i kvalitetu. Ne radim apsolutno sam, pa to nije moj deo zaduzenja (trenutno). Moj otac je ekonomista, i trentuno blisko radi sa vocarima.. otud i ideja o pokretanju proizvodnje. Nisam pricao sanjim o prodaji, ali on sigurno zna sta ce i kako.

Imaju po 3-4 ha pod jabukama , svi su udruzeni u zadruge i imaju zadruzne hladnjace u kojima posle berbe cuvaju jabuke i prodaju ih preko godine.

Najveci provlem u Srbiji jeste upravo to, nasi seljaci nece da se udruze da izgradjuju i koriste zajedno hladnjace. Pera nece da prica sa mikom i nece sa njim, mika sa zikom itd.

Svaki vocar kog sam upoznao mi ponavlja tu pricu. 

To je sve pod konac, nems list da vidisna zemlji , zasticeno voce protiv grada sa nekakvim mrezama rasirenim preko vocnjaka itd ...

U Srbiji se to radi osiguranje. Jeftinija varijanta. 

Posle 12-15 godina vocke se vade i sade nove . Nema kao kod nas da beru sa jabuke nekoliko generacija

I ovde se isto vade vocke. To beru jabuke nekoliko generacija ljudi koji sade voce za lichnu upotrebu. 

Подели на овим сајтовима

Производња бијелог лука (чешњака) би се могла уклопити у послове од којих би се могло нешто и зарадити! Наиме, килограм лука кошта 10 КМ (оли ти 5 еура) и то се води под онај "јефтинији" лук! Скупљи иде и до 7 еура по килограму! На само једном дулуму земље може се произвести велика количина лука, а да не причам о неким већим површинама! Истина, производња поврћа и воћа увелико зависи од временских (не)прилика и треба се томе посветити и сезонски је посао, али свакако се може узети у разматрање као једна од опција да се заради нешто! Зашто би увозили Кинески лук и јели кад можемо свој производити!

Брат и ја смо размишљали о овоме, али немамо своју земљу! А да изнајмимо парцелу не исплати се, јер то осим сјетве, треба и оградити и уложити много новца, а ипак је то туђа земља у најму! :)

I ja sam jedno vreme razmisljao o biznisu sa belim lukom.Moja tetka zna jednu zenu sa pijace,koja se bavi time godinama i dosta joj dobro ide.Pogotovo je bilo dobro pre jedno 3 godine,sad su vec krenule cene malo da padaju.Sve u svemu,ne trebaju velika ulaganja,sadjenje je malo teze posto je potrebno dosta strpljenja jer se sadi jedan po jedan onaj cenic ili kako se vec zove.Mada,postoji i sadilica koja se kasnije kupi ako se udje ozbiljno u pricu.Vadjenje je dosta,dosta lakse.Sve u svemu,dobit je velika,oko 10x veca nego ulog (misli se u kilogramima luka),a i on nije previse osetljiv na vreme,tako sam ja nacuo.

Mislim da se moze lepo zaraditi i na drugim biljkama koje spadaju u taj domen zdrave hrane.Citao sam za manastir Kovilj da su razvili opasan biznis sa aronijom.Takodje,za one koji zive u gradskim uslovima,citao sam o uzgoju pecuraka koje rastu u vlaznim prostorijama,npr podrumima i sl.

I jos nesto.Veliki je biznis danas u fitness industriji.Zavrsis neki dobar kurs (npr.FISAF-ov) i mozes dosta dobre pare da zaradis,a i da uzivas u poslu (ko to voli,naravno). :)

Подели на овим сајтовима

Nece da se udruze i naprave hladnjacu? Nece Mika sa Perom? Pa onda neka kukaju slobodno ali ne na drzavu jer im ona nije kriva.

Kod nas bi ljudi trebali vise da se udruzuju i da ulazu nekoliko njih u zajednicki posao. Jer mi generalno nemamo para pojedinacno ali nekoliko bi mogli nesto i da urade. I time se resi i problem radnika jer bi mogli da rade oni koji su usli u posao. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...