Jump to content

Како зарадити новац у Србији - идеје

Оцени ову тему

Милан М.

Препоручена порука

Да ли си размишљала о саксијском цвећу..

То је супер идеја! :) Нисам о томе размишљала, али ако се одлучим........ћу те викам :) :0442_feel:  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Супер сте сви! Свиђа ми се што све више има људи који не кукају него гледају да се снађу и да од лимуна који им је живот бацио направе лимунаду. :)

Подели на овим сајтовима

A sta sa ljudima u gradovima,koji nemaju mogucnosti za bavljenjem sa vocem,povrcem?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Прочитај тему од почетка (прескочи онај део о ЕУ, ту смо наспамовали жестоко! :)), па види да ли има нешто. Можда кухиње?
Ту би можда требала нека радионица. Али и не мора. Моја тетка (да, тетка!) је живела у стану са двоје деце и бавила се овим послом.

Прати писаније на овој теми, можда ће искрснути нешто што би ти одговарало. А ако се сетиш нечега или на нету налетиш на неку идеју (без обзира да ли је изводљива), било би супер да овде набациш, па да прокоментаришемо. :) (и да ти неко украде идеју, наравно :D )

Подели на овим сајтовима

Такође, за молерај (кречење, фарбање, спуштање плафона) не треба бити неки таленат или научник. Радио сам пар пута са молерима (гулио зид, додуше :)), али знам да ти послови нису тешки за научити.

Ако неко зна нешто о овој делатности, било би добро да напише.

Подели на овим сајтовима

Такође, за молерај (кречење, фарбање, спуштање плафона) не треба бити неки таленат или научник. Радио сам пар пута са молерима (гулио зид, додуше :)), али знам да ти послови нису тешки за научити.

Ако неко зна нешто о овој делатности, било би добро да напише.

Moj otac je u svoje vreme imao gradjevinsku firmu.Ne znam sta koga interesuje pa mogu da pitam...ali uglavnom ko bi se time bavio mora da se prikljuci nekome ko ima neko "ime",jer to su poslovi koji se uglavnom rade na preporuku,od uva do uva.

Sta podrazumevas pod "kuhinjom"?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Imao sam super ideju bas za cvece tj biljke u saksijama, ali sam batalio, posle su se neki stranci setili pa poceli to da prodaju, mislim da su me "realisti" odgovorili zbog plasmana po prodavnicama i svega ostalog sto se tice birokratije... Ako nekog zanima kazem :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Evo par mojih biljcica koje sam posadio u dvoristu za moju dusu:

1176386_560651437334506_649475337_n.jpg

536826_560651300667853_967799762_n.jpg

1176179_560651374001179_493172047_n.jpg

1236663_560651537334496_1869605116_n.jpg

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

То је супер идеја! :) Нисам о томе размишљала, али ако се одлучим........ћу те викам :) :0442_feel:

Туј сам... немај бригу.. girl_smiley ....и иначе окапавам овде на форуму па бар да будем од неке користи.

Мени сезона полако запоћиње.Јуче сам наручила семе ал ове године радимо само 4-5000 ком. јер морам и унуке да чувам да би што дуже избегли обданиште :stadaradim:.

Ево како баба Нана прави бизМис у сред пропале Србије 1324_womens ....укратко рачуница...на примеру за 1000 мушкатли (оне су одлична врста баш за мале количине и мањи простор):

-профи семе (екстра класа и сорта )... 1000ком.=100Е

-од продавца семена добијеш беспл. прецизну брошуру како,кад,шта треба радити. ..значи није неопходно никакво предзнање.

-цена готове мушкатле (како-где +-)од 80 до 150 д. ( негде и виша а нижа од 80д--ретко ) тако да за уложених 11.500 дин. добијеш робу у вредности од 80.000 до 150.000д

- нека су ти сви остали трошкови и улагања ( саксије супсртат,пластеник,грејање,осветљење,прихрана....)  у првој години производње још максимално 40-50.000 д......значи можеш остварити чисту зараду30-90.000д.

За следећу производну годину сума осталих трошкова се више него преполови и онда чиста зарада на њима може бити 50-120.000д.

Наравно да се већа зарада у првој години направи са туром од 2000 ком. јер ти је вредност робе тада 160 000 до 300 000.д. а  сви трошкови око 70-80 000 д.

Потребан простор : 1-1,5 м2--за расадник .....а касније  10-20 м2  кад су  биљке у саксији.осим пластеника у двиришту може се ослободити неки простор у самој кући,гаражи,подруму.Тада се елиминише улагање у пластеник а улаже се у профи осветљење.Смањују се и трошкови грејања.

Од сетве до завршетка продаје прође 5 -6 месеци...углавном све може један,најбоље два, лаганица  заиста по два три сата дневно а само тридесетак   ударничких дана   (кад сејеш, подижеш пластеник, расђујеш и продајеш ).

пс.

Наравно да се цвећарством могу бавити и они који живе у граду .То треба чак сматрати повољном локацијом јер си ближе продајном месту  па се битно смањују трошкови транспорта. Цвећу не треба земља већ земља у саксији 10x10 ;)

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Брате  Милосављевићу facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 овe сликице су  милина и радост за моју душу :aplauz:

@Dynablaster

Eeee  штета....каква бирократија какве продавнице joooj  ...радиш сам од семена до продаје на пијаци и не даш своју муку накупцима и канцеларијским државним пацовима.То је закон у овој земљи за сваки посао од кога желиш нешто да зарадиш..Они не размишљају о мени зашто бих ја имала обавезу да им било шта од свог рада дам.Кад се промени нешто и ја ћу другачије размишљати, наравно.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Nema nakupaca, plasiralo bi se u radnje, ali dug je i mukotrpan put do tih radnji, a ja sam crnogorac :D

Iako sta znam, mozda i nije, nisam ni probao :)

Ideja je mnogo dobra, koga zanima moze na pp.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Nema nakupaca, plasiralo bi se u radnje,

Све је то иста фела,нема разлике...хоће да им,рецимо, продам нешто за 15-20 дин. што на пијаци или чак код куће могу дати за 40-50 ...а они да га умотају у целофан са машницом и да то исто продају за 80-100д.

name='DYNABLASTER' timestamp='1378137873' post='927683'] Ideja je mnogo dobra, koga zanima moze na pp.

Мене занима,гукни :) на пп .....можеш и овде.. што да не !? .

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Брате  Милосављевићу facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 овe сликице су  милина и радост за моју душу :aplauz:

Hvala najlepse sestro. 

Nema nakupaca, plasiralo bi se u radnje, ali dug je i mukotrpan put do tih radnji, a ja sam crnogorac  :D

Iako sta znam, mozda i nije, nisam ni probao  :)

Ideja je mnogo dobra, koga zanima moze na pp.

Kupicu ti ovui majicu 

93-249-thickbox.jpg

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Hvala, imam vec 0110_hahaha

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Moj otac je u svoje vreme imao gradjevinsku firmu.Ne znam sta koga interesuje pa mogu da pitam...ali uglavnom ko bi se time bavio mora da se prikljuci nekome ko ima neko "ime",jer to su poslovi koji se uglavnom rade na preporuku,od uva do uva.

Sta podrazumevas pod "kuhinjom"?

Израда кухиња и намештаја (од иверице) по мери. Издалека,  колико сам приметио, поступак би био следећи:

- Мајстор дође

- заједно са клијентом нацрта како би требало да изгледа кухиња (полица, ормар, радни сто или шта већ)

- узме мере

- оде у продавницу иверице, они му исеку по мерама и залепе кант траке

- купи шарке и слично

- монтира кутије и делове који могу унапред да се монтирају

- врати се код клијента и монтира кухињу на зид

Наравно, треба имати и нешто алата. Аутомобил такође, по могућству и приколица.

Што се тиче прикључивања, сви су некад кренули сами. Наравно да је теже, али сам си свој газда. Треба уложити у рекламу и бити добар мајстор, па се то временом прочује. Али нема ништа преко ноћи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...