Jump to content

Bog je postao covek?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne kapiram, nemam apsolutno nikakve veze sa islamom ili bilo kojom drugom religijom, postavljam logicna pitanja koja mogu argumentovati stihovima iz Svetog Pisma. Kada sam se danas prijavio ovde mislio sam da je ovo mesto gde moze da se vodi civilizovana diskusija utemeljena na medjusobnom postovanju.

Nisam ja rekao da imaš veze sa Islamom, samo kažem da smo ovakva pitanja čuli od muslimana, pre nego si ih ti postavio :)

Dobro si mislio, da nema civilizovane diskusije ne bi bili najveći pravsolavni sajt :)

Kažeš logična pitanja iz Pisma...ali pismo je nadlogično...

Подели на овим сајтовима

Problem je da su ovi momci protestanti i to po prilici Jehovini svedoci posto samo Bibliju priznaju i neveruju u Hristovo Bozanstvo. :)  joooj

ako jesu nema razloga da kriju, naša vrata ovde su svima otvorena i svi su dobrodošli :)

Подели на овим сајтовима

Problem je da su ovi momci protestanti i to po prilici Jehovini svedoci posto samo Bibliju priznaju i neveruju u Hristovo Bozanstvo. :)  joooj

Koji momci ? Ja postujem sve ljude posto su svi ljudi Bozija Kreacija, niko nije " sam svoj stvoritelj " a tvrdnje Jehovinih svedoka su magnet za reakciju logickog razmisljanja. A Hristove reci jesu Istina / Duh Boziji ali one ( kao i sva njegova dela ) su Kreacija Njegovog Oca, kao sto kaze kod Svetog Jovana 17:17 u Njegovom obracanju Gospodu ( a ne samom sebi ) " Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina.  "

Nisu oni siroti krivi zato sto veruju u sve sto oni veruju i sto su izmislili da je ime Gospoda Boga - Jehova.

Подели на овим сајтовима

Koji momci ? Ja postujem sve ljude posto su svi ljudi Bozija Kreacija, niko nije " sam svoj stvoritelj " a tvrdnje Jehovinih svedoka su magnet za reakciju logickog razmisljanja. A Hristove reci jesu Istina / Duh Boziji ali one ( kao i sva njegova dela ) su Kreacija Njegovog Oca, kao sto kaze kod Svetog Jovana 17:17 u Njegovom obracanju Gospodu ( a ne samom sebi ) " Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina.  "

Nisu oni siroti krivi zato sto veruju u sve sto oni veruju i sto su izmislili da je ime Gospoda Boga - Jehova.

Stvarno  se pitam sta je pisac hteo da kaze. Nego reci ti nama lepo koje si vere pa da mozemo na miru da razgovaramo. Nije strasno ako nisi pravoslavne jer na ovom forumu ima svih vera.Znaci bez sikiracije.

Koje si dakle vere?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Stvarno  se pitam sta je pisac hteo da kaze. Nego reci ti nama lepo koje si vere pa da mozemo na miru da razgovaramo. Nije strasno ako nisi pravoslavne jer na ovom forumu ima svih vera.Znaci bez sikiracije.

Koje si dakle vere?

Trifke, popusti malo, nemoj da napraviš atmosferu da se čovek oseća neprijatno ovde.

Подели на овим сајтовима

Trifke, popusti malo, nemoj da napraviš atmosferu da se čovek oseća neprijatno ovde.

Nema razloga da  se oseca neprijatno . Niko ga nije napao , uvredio , osudio...Sa druge strane on ignoise sve sto mu se kaze, vergla svoju pricu i ne zeli da kaze koje je vere. Jehovini svedoci ,adventisti ili neki slicni novoprotestanti koriste takav pristup , sve je to vec vidjeno. Sto rece neko , neka kaze ko je i sta je pa da na miru razgovaramo .

Подели на овим сајтовима

И створи Бог човека по обличју својему. Како онда да верујем у њега?! Петар Лазић

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Ako ja recimo napravim kompjuter, i tacno znam kako funkcionise taj kompjuter, znam sta gde ide, kako sta radi. Imam plan tog kompjutera, znam kako da ga ukljucim, iskljucim, i sve ostalo. Bukvalno imam ceo manual o tom kompjuteru. Zasto bih ja zeleo da postanem kompjuter??? Kad sam ja onaj koji ga je napravio? Kad sam ja onaj koji je 10000000000X superiorniji od kompjutera? Da li je meni potrebno da postanem kompjuter, da bih znao kako kompjuter radi, kako se kvari, kako funkcionise?

Ti ne zelis da potanes kompjuter zato kompjuter nisi stvorio iz ljubavi prema njemu nego prema sebi. On ti je samo alat za razno razne ciljeve koji si sebi postavio kako bi uredio svoj svet po svom nahodjenju. To je razumljivo i jasno da covek tako deluje i odnosi se ali Bog koji Voli (namerno velikim) koji zaista neizmerno Voli ne moze da bude u takvim odnosima sa covekom ako ga zaista Voli. Bog nije coveka stvorio koa neki super alat iz ljubavi prema sebi nego iz ljubavi prema coveku samom. A kad neko nekog Voli ludom ljubavlju onda on sa njim zeli najtesnju mogucu vezu toliko tesnu da zeli da voljeni bude njegova ikona da onaj koji voli u svetu postoji samo kroz svog voljenog. Zato je Bog postao covek, jer ga toliko voli da u svetu zeli postojati kroz njega.

Подели на овим сајтовима

NIje on stvorio kompjuter, vec fabrika za to, a on je samo naucio kako se koristi i kako da oblikuje po svom. Sutina ideja tudjeg kako god ga namestio tudji je rad... :bleh: :)))

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

Kažeš logična pitanja iz Pisma...ali pismo je nadlogično...

Da li bi bio ljubazan da objasnis sta znaci " nadlogicno " prvi put cujem za tu rec ?

Koje si dakle vere?

Da li je ova prva recenica pitanje ? Imam veru u Kreatora koji je stvorio mene i sve ostalo ( znaci vera o kojoj ti do sada nisi nista cuo, to je ona ista koju je imao Hrist ) i nije strasno ako si ti prevoslavne vere. Mogu da ti garantujem da se ne sekiram, niti cu se sekirati, kao rezultat vere koju sam ti upravo objasnio.

Nema razloga da  se oseca neprijatno . Niko ga nije napao , uvredio , osudio...Sa druge strane on ignoise sve sto mu se kaze, vergla svoju pricu i ne zeli da kaze koje je vere. Jehovini svedoci ,adventisti ili neki slicni novoprotestanti koriste takav pristup , sve je to vec vidjeno. Sto rece neko , neka kaze ko je i sta je pa da na miru razgovaramo .

Nema razloga da ti mislis da nema razloga da se ja osecam neprijatno. Osim replika koje govore da sam ja ono sto nisam i da radim ono sto ne radim, niko drugi me nije napao, uvredio, osudio.

Da li bi bio ljubazan da bar necim argumentujes tvoje tvrdnje o mom navodnom ignorisanju necega sto je neko rekao ?

Nemoj kojim slucajem da si pomislio da ti mene napadas, vredjas ili osudjujes uporedjujuci me i stavljajuci me u bilo koju religiju, posto je to bas onako prijateljski i puno postovanja prema ....

NIje on stvorio kompjuter, vec fabrika za to, a on je samo naucio kako se koristi i kako da oblikuje po svom. Sutina ideja tudjeg kako god ga namestio tudji je rad... :bleh: :)))

A ko je stvorio ljude ? Charles Darwin ili Richard Dawkins

Reci da je covek stvoritelj necega je isto sto i reci da stamparska masina stampa novine.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Подели на овим сајтовима

Bog je stvorio ljude, a ove ljude koji si ti naveo su stvoreni od majmuna i imaju svoju televiziju pod nazivom  "discovery channel"

Reci da je covek stvoritelj necega je isto sto i reci da stamparska masina stampa novine.

Ove reci me podsecaju na Miroljuba Petrovica 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Bog je stvorio ljude, a ove ljude koji si ti naveo su stvoreni od majmuna i imaju svoju televiziju pod nazivom  "discovery channel"

Znaci ti verujes da je Bog " tvoje ljude " stvorio od blata, a neki drugi stvoritelj je " ljude koji nisu tvoji " stvorio od covekolikog primata ?

Ove reci me podsecaju na Miroljuba Petrovica 12:smeha:

Jel' ti to zemljace nemas nameru da prestanes sa uvredama ? ( jos nisam siguran da li da te prijavljujem ili ne )

Подели на овим сајтовима

Govorim ti o jednom bogu, i da je bog stvorio Coveka i Covecicu od zemlje, a sta mi ti ovde turis kao verujem u jednom bogu a onda u drugom da je jedan stvara od blata a drugi od izmeta kuj bre zboris?

Jel' ti to zemljace nemas nameru da prestanes sa uvredama ? ( jos nisam siguran da li da te prijavljujem ili ne )

O kakavim uvredam je rec?, samo sam naveo sta sam se setio. prijavi slobodno pored mog posta imas samo prijavi, ic mi se ne razgovara sa slabim ljudima i slabim karakterom.

znas li sta je nemoral?  bar mi to reci?

Подели на овим сајтовима

Govorim ti o jednom bogu, i da je bog stvorio Coveka i Covecicu od zemlje, a sta mi ti ovde turis kao verujem u jednom bogu a onda u drugom da je jedan stvara od blata a drugi od izmeta kuj bre zboris?

Ne, ne govoris o jednom Bogu, ti verujes u iracionalno tumacenje ( verovanje da je stvaranje coveka u prve tri glave Postanka - bukvalna, prosta rec ) i pored toga govoris da su ljudi koji su po stavu razliciti od tebe " stvoreni od majmuna ".

Ako su Darwin ( koji nije bio ateista ) i ateista Dawkins stvoreni od majmuna, to znaci da ti tvrdis da oni nemaju poreklo od prvog coveka i zene koji su po tvom verovanju stvoreni od blata, znaci imaju " drugog kreatora ".

O kakavim uvredam je rec?, samo sam naveo sta sam se setio. prijavi slobodno pored mog posta imas samo prijavi, ic mi se ne razgovara sa slabim ljudima i slabim karakterom.

znas li sta je nemoral?  bar mi to reci?

o poredjenju mene sa bilo kakvom sektom, posto nemam nikakve veze ni sa religijskim ni sa ateistickim sektama.

Naravno da znam sta je nemoral, to je necije subjektivno misljenje o ponasanju ljudi.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...