Jump to content

Bog je postao covek?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa ljubav Gospoda Boga ( a ne Sina Bozijeg ) je morala da zrtvuje Jagnje Bozije, tacno kako je prorekao Isaija 53, i ponovio Sveti Jovan u Jovan 3:16

Nijedan covek nije bio zrtva kao Hristos.

ti izgleda podvajas Oca i Sina. sve sto zeli voli hoce... jedan.... isto zeli voli hoce..i drugi. nema tu takvog podvajanja.

razlika je samo u tome sto je Licnost sina dobila tu "funkciju" ovaplocenja, ali osim u tome Trojca su u svemu Jedno, te se ne moze reci da je Otac zrtvovao Sina. to nije moglo biti bez saglasnosti odnosno punog htenog ucesca Sina i naravno Duha.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Rodjo rekao si da je racionalno objektivno rotjko nema veze idemo dalje. :D

Naravno da je racionalno - objektivno, ali nisam rekao da je ljubav - misljenje.

A ja tebi  leksikon i bojanku da svatis sta sam pises posto lupas ko otvoren prozor na promaji.

Meni to nije potrebno posto odlicno znam sta sam rekao i isto tako znam sta nisam rekao. Ti si taj koji lupa da sam ja rekao to sto si ti lupio.

Подели на овим сајтовима

А ја би препоручио да се не користе такве речи :.mislise.

I ja isto, ali se dobri moj rodjo ti i ja ne pitamo kakve se reci ovde dozvoljavaju.  Ali ako recimo u skladu sa ovom temom sagledamo tu situaciju mozemo da primetimo da je Bog - Rec ( Jovan 1:1 ) , pa da se zapitamo " Ko smo mi da mi sudimio toj Reci odnosno Bogu. "

Bog je Kreirao sve reci koje postoje, bas kao sto je kreirao i nas odnos prema recima, u tom kontekstu, kada ovde ateista kaze da je Isus - homoseksualac

i kada se to tolerise, to je samo odraz Bozije Volje, bas kao sto je odraz Bozije Volje da se ne tolerise ako neko kaze moj nik je " duhovni ginekolog "...

Znas kako se kaze " Bog se krece misterioznim putevima " a Bog je takodje rekao " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "

Sto znaci da administratori rade odlican posao, posto je tacno to - Bozija Volja

Подели на овим сајтовима

Pozdrav svima! Da li moze neko da mi objasni, zasto je bog zeleo da postane covek? Tj. zasto je postao covek, i uzeo ljudsku formu?

...који је РАДИ НАС и РАДИ НАШЕГА СПАСЕЊА оваплотио се од Духа Светога и Марије дјеве и постао човек...

(Символ вере)

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Bog je Kreirao sve reci koje postoje, bas kao sto je kreirao i nas odnos prema recima, u tom kontekstu, kada ovde ateista kaze da je Isus - homoseksualac i kada se to tolerise, to je samo odraz Bozije Volje, bas kao sto je odraz Bozije Volje da se ne tolerise ako neko kaze moj nik je " duhovni ginekolog "...

a tvoj odnos prema njima je da izvrćeš tuđe reči

a o tvom prvobitnom niku ne treba ni raspravljati

dovoljno si sa njim rekao ko si

8086.gif

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

a tvoj odnos prema njima je da izvrćeš tuđe reči

a o tvom prvobitnom niku ne treba ni raspravljati

dovoljno si sa njim rekao ko si

8086.gif

Da li bi mogla da das jedan primer necijih reci koje sam ja izvrnuo, sta ima da se raspravlja o mom prvobitnom niku i ko sam ja ?

Подели на овим сајтовима

Ја сам реко због вас двојице, а не администрације или било чега, пошто мислим да није лепо и у духу Православља да се такве речи употребљавају. Ако смо Православни?

Бог сигурно није креирао све речи које постоје, као што и не креира зло које се дешава, него ми сами.

Мислим да погрешно схваташ вољу Божију.

Ja bi rekao da ti ne znas sta pise u Pismu oko toga ko je Kreirao sve ( znam da je shvatanje reci " sve " izuzetno tesko, ali potpuno te razumem )

Isaija 45:5-7

Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,

Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,

Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. ( cak se i rimuje )

Ako ima nesto nejasno u ovim stihovima, tu sam. samo tri puta je ponovljeno " nema drugog "

Jel' treba jos ? OK

" Opet jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a dođe i Sotona među njih da stane pred Gospodom. " ?

da nastavim ?

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Подели на овим сајтовима

Извини што питам, али јеси ли ти Православац? Да би знао у ком смеру да причамо.

To sam ga i ja pitao jos na pocetku ali sam dobio odgovor koji ni sam pisac ne moze da razume! joooj  :.mislise.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

To mu je fora već sam mu i ja rekao isto, a nisam čak ni ja bio prvi. I svi mi koji to kažemo smo lažovi i iracionalni smo odmah da te obavestim i upozorim.

čuj

ako ne pišem na temi , to ne znači da je ne čitam :D

sve je on lepo do sad rekao

šta ćeš

izgleda da ima temperaturu ....

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Извини што питам, али јеси ли ти Православац? Да би знао у ком смеру да причамо.

Ne, nisam, ja sam srbin, posto mi je otac srbin ( i majka ).

To mu je fora već sam mu i ja rekao isto, a nisam čak ni ja bio prvi. I svi mi koji to kažemo smo lažovi i iracionalni smo odmah da te obavestim i upozorim.

A koju to neistinu o meni nisi rekao ?

Подели на овим сајтовима

...који је РАДИ НАС и РАДИ НАШЕГА СПАСЕЊА оваплотио се од Духа Светога и Марије дјеве и постао човек...

(Символ вере)

ljudi moji samo trenutak paznje posvetite podvucenom delu

...i Logos postade meso...

original je sve reko.

kome nije jasno pitanje koliko mu je bilo sta jasno.

ali opet i to je milost Bozija

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

To sam ga i ja pitao jos na pocetku ali sam dobio odgovor koji ni sam pisac ne moze da razume! joooj  :.mislise.

Izvini rodjo, nisi mi rekao sta ne razumes u odgovoru koji si dobio. Za mene su svi ljudi jednaki, ja ne pravim razliku i pitanja ko je " sta ".

čuj

ako ne pišem na temi , to ne znači da je ne čitam :D

sve je on lepo do sad rekao

šta ćeš

izgleda da ima temperaturu ....

Iznela si optuzbe protiv mene, pitao sam za argumente, i jos cekam. Temperaturu nemam.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...