Jump to content

Bog je postao covek?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јупитеру конфузан си и провоцираш.Могу обратно ја тебе да питам .Цитирај ми Писмо где стоји да Исус није Бог.Ти си или неки протестантски секташ или волиш да се свађаш и провоцираш.На више места Исус каже за себе да је Бог,није ми Писмо сада при руци, нека неко овде то цитира ако хоће, Твој израз да Дух има утеловење је УЖАС. Бог јесте Дух али је и Дух Свети Бог. Немаш појма и неваспитан си, сигурно неки сад стигавши напујдани амерички секташ,

Подели на овим сајтовима

«Нико не може рећи Исус је Господ (тј. препознати Његов ауторитет) осим Духом Светим»

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Мало сам листао шта је писано... мислим да Јупитер има проблем да схвати шта подразумева израз Син Божији

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да он само има

Ја мислим да и сам проблем има нерешив проблем са њим.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

:)) 

Због тебе ће моји у топ да ме ставе. Смејем се као лудак сам са собом.

Веруј ми, максимално се уздржавам од моје склоности претварања оваквих ликова у афоризме...мада...не знам докле ћу моћи да се уздржавам...делује тако изазовно! :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Веруј ми, максимално се уздржавам од моје склоности претварања оваквих ликова у афоризме

Соломонска одлука :)))

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

forum su preplavili ateisti i ostali koji ne veruju da je Isus Bog a iz toga proizilaze ovakve teme koje se pretvaraju u prepucavanje i provociranje.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Јупитеру конфузан си и провоцираш.Могу обратно ја тебе да питам .Цитирај ми Писмо где стоји да Исус није Бог.Ти си или неки протестантски секташ или волиш да се свађаш и провоцираш.На више места Исус каже за себе да је Бог,није ми Писмо сада при руци, нека неко овде то цитира ако хоће, Твој израз да Дух има утеловење је УЖАС. Бог јесте Дух али је и Дух Свети Бог. Немаш појма и неваспитан си, сигурно неки сад стигавши напујдани амерички секташ,

Uopste ne govorim nista konfuzno. Bog je Duh, telo je covek. Isus je bio Bog u tom telu Jagnjeta Bozijeg. Treba pazljivo obratiti paznju kada Isus o sebi govori kao o Duhu Bozijem a kada govori o sebi kao o coveku ( telu ). Duh Boziji nije od ovog Sveta nego je iz Carstva Nebeskog gde je Tvorac Duha - Otac

a sa desne strane je Sin koji je u Mesiji bio Duh koji je nakon zrtve napustio Zemlju.

Jovan 8:23 " I reče im: Vi ste od nižih, ja sam od viših; vi ste od ovog sveta, ja nisam od ovog sveta. "

Duh Boziji se pojavio kroz proroke Bozije reci, i bio u Isusu, nakon njegovog nestanka nije ga bilo.

Kao sto je Zaharija prorokovao ( 13:7 ) a Hristos ponovio " Tada reče im Isus: Svi ćete se vi sablazniti o mene ovu noć; jer u pismu stoji: Udariću pastira i ovce od stada razbežaće se. " nakon njegovog hapsenja ucenici su se sablaznili / otpali od Hrostovog ucenja.

A Sveti Pavle je imao Sveti Duh koji ga je vodio u kreiranju hriscanske religije kojoj su se prikljucili sablaznuti ucenici.

Jovan 1:14 " I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca. "

Rec je Duh. Jovan 6:63 " Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su. "

Bez reci nema zivota.

Sveti Duh je vodic ispunjenja Bozije reci ( prorocanstva ), kao sto rekoh na Hristosa je dosao tek u njegovoj tridesetoj godini, na Krstitelja pre rodjenja, na apostole nakon Hristovog raspeca, na Svetog Pavla - na " putu za Damask "....... bas kao na sve Svete koji su nastavili da ispunjavaju prorocanstva Bozija.

Nisam ja nikakav sektas, posto ne pripadam nikakvoj sekti. A tebi sam rekao da je sve sto ti radis i verujes - Bogougodno, tako da mi nije jasno zasto me toliko mrzis i proganjas. Bas kao sto je Savle iz Tarsua proganjao ucenike Hristove......

Подели на овим сајтовима

Небојша провоцирају само они који немају праве аргументе и то је по мени њихова слабост . И да би они прекрили своју слабост и да би на неки начин испливали на површину они се служе са тим. По мени на провокацију не треба одговорити провокацијом јер сматрам да ми који верујемо у Бога имамо далеко више аргумената , а и по мени лепше је и са више достојанства писати без провокација.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

«Нико не може рећи Исус је Господ (тј. препознати Његов ауторитет) осим Духом Светим»

Isus je imao Duh Boziji ( Boga u sebi ) mnogo pre nego sto je na njega sisao Sveti Duh, on je vec u dvanaestoj godini objasnjavao jevrejima sta je istina.

Simon Petar nije imao Sveti Duh na sebi kada je znao da je Isus - Sin Boziji

Мало сам листао шта је писано... мислим да Јупитер има проблем да схвати шта подразумева израз Син Божији

Da li bi bio ljubazan da mi ti citiranjem Hristovih reci ti objasnis sta je " Sin Boziji ", cisto da vidimo ko ima " problem " ?

Подели на овим сајтовима

Isus je imao Duh Boziji ( Boga u sebi ) mnogo pre nego sto je na njega sisao Sveti Duh, on je vec u dvanaestoj godini objasnjavao jevrejima sta je istina.

Simon Petar nije imao Sveti Duh na sebi kada je znao da je Isus - Sin Boziji

Dragi moj, pogledaj šta je sam Spasitelj odgovorio Petru... Blago tebi, Simone sine Jonin, jer ti to ne otkriše telo i krv, nego Otac moj koji je na nebesima.

Ako hoćeš da nam kažeš da je Petar bez Duha Božijeg prepoznao Hrista kao Sina onda reci tako... Ako pak misliš da Petar nije prepoznao Hrista već je samo ponovio informaciju koju je dobio otkrivenu od Oca onda nije Petar prepoznao Hrista kao Sina već Otac a Petar samo to konstatovao... meni nije problem do sutra da pričam o ovome.

Što se tiče toga ko je Sin, čitaj jevandjelje po Jovanu, nema potrebe da ti objašnjavam detalje. Ovog puta ću iz svog nemerljivog smirenja da ti ukažem na neke stvari

Ja i Otac jedno smo.

Jevreji su dobro znali ko je Sin

Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca svog; za koje od onih dela bacate kamenje na me? 33 Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.

Hristos nije negirao ovo već im je dodatno pojasnio

Ako li tvorim, ako meni i ne verujete, delima mojim verujte, da poznate i verujete da je Otac u meni i ja u Njemu.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

at Jupiter

Inače, ako možeš da mi ukratko sažmeš svoje ispovedanje... mrzi me da čitam baš sve, imam neke obaveze :bendoff:

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Nisam ja nikakav sektas, posto ne pripadam nikakvoj sekti. A tebi sam rekao da je sve sto ti radis i verujes - Bogougodno, tako da mi nije jasno zasto me toliko mrzis i proganjas. Bas kao sto je Savle iz Tarsua proganjao ucenike Hristove......
на овом свету нико није секташ а имамо неколико хилјада хришћанских праваца ;)

Православна Црква је стара 2000 година, тако да нисмо од јуче и знамо у шта верујемо.

Е сад, свако од нас може да узме писмо па да нађе неко своје учење,  ал опет, већ их има пар хиљада који пре нас то урадише :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...