ИгорМ Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Nisam ja nikakav sektas, posto ne pripadam nikakvoj sekti. Можеш ли ми укратко изнети схватање појма секта, како га ти доживљаваш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 Uopste ne govorim nista konfuzno. Bog je Duh, telo je covek. Isus je bio Bog u tom telu Jagnjeta Bozijeg. Treba pazljivo obratiti paznju kada Isus o sebi govori kao o Duhu Bozijem a kada govori o sebi kao o coveku ( telu ). Duh Boziji nije od ovog Sveta nego je iz Carstva Nebeskog gde je Tvorac Duha - Otac a sa desne strane je Sin koji je u Mesiji bio Duh koji je nakon zrtve napustio Zemlju. Meni ovo dodje kao neka fabrika za štancovanje poznanja Svete Trojice koja zavisi od sagovornika ili raznih okolnosti koje bi piscu moglo da bude na korist.t Svašta ima na planeti... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2013 I obrati pažnju na to kako je ljudima nepojamno ono što se tiče Božanske prirode. Bog je Duh , rečeno je (Jn, 4,24) i opet - A Duh je Gospod ( 2.Kor. 3,17). Ako je dakle Bog Duh i Duh je Gospod, gde su tu očinstvo i sinovstvo, da bi ti, novi bogoslove, mogao da mi pominješ i nazivaš i nabrajaš u božanskoj i nepojamnoj prirodi prvog i većeg. Bogoslovstvujući, Jovan kaza kako na početku beše Logos, a ne Otac. A ti, koji sidublje od njega posvećen u tajne u koje je njega uputila sušta premudrost Isusova, prvenstvo pripisuješ Ocu, ne bi li Sina pokazao drugim u odnosu na Njega a samim tim i Duha Svetoga trećim. Kakva hula! sveti Simeon Novi Bogoslov Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Dragi moj, pogledaj šta je sam Spasitelj odgovorio Petru... Blago tebi, Simone sine Jonin, jer ti to ne otkriše telo i krv, nego Otac moj koji je na nebesima. Ako hoćeš da nam kažeš da je Petar bez Duha Božijeg prepoznao Hrista kao Sina onda reci tako... Ako pak misliš da Petar nije prepoznao Hrista već je samo ponovio informaciju koju je dobio otkrivenu od Oca onda nije Petar prepoznao Hrista kao Sina već Otac a Petar samo to konstatovao... meni nije problem do sutra da pričam o ovome. Duh Boziji je Istina, a Hristos / Mesija je otelovenje tog Duha, Bogocovek koji je 100% govorio Istinu. Naravno da je Simon / Petar govorio istinu koju mu je dao Otac. Otac je Kreator Svega, Koji deo od reci " svega " tebi nije jasan ? Sve je stvorio Gospod, ali nije Sve " od Gospoda " odnosno u Duhu Bozijem. Sve materijalno Gospod je stvorio da bi On i Sapseni u tome proveli vecnost. Tebi je problem da citas sta sam ja rekao, pa dolazis do " zakljucaka " da sam ja rekao nesto sto si ti umislio. Što se tiče toga ko je Sin, čitaj jevandjelje po Jovanu, nema potrebe da ti objašnjavam detalje. Ovog puta ću iz svog nemerljivog smirenja da ti ukažem na neke stvari Naravno da nema, ali ima potrebe da ja tebi objasnim sta pise u jevandjeljima, posto ti ocigledno nije jasno. Jevreji su dobro znali ko je Sin Jevreji ( fariseji i svi ostali kojima nije bio dat uvid od Gospoda o cinjenicama da je Isus sin Josifov - Mesija ) nisu mogli da znaju posto su oni moralo da Mesiju odbace, optuze i ubiju, kao sto o tome govori Bozije prorocanstvo recimo Isaija 53. Jevreji su bili u zabludi da ce Mesija da ih " oslobodi vladavine Rimske Imperije " sa cim Isus nije imao veze. Hristos nije negirao ovo već im je dodatno pojasnio Kakve veze samnom ima citat koji si naveo i ovaj komentar ?!? Mislim, zasto ti to meni govoris ? at Jupiter Inače, ako možeš da mi ukratko sažmeš svoje ispovedanje... mrzi me da čitam baš sve, imam neke obaveze :bendoff: Nemam nikakvo ispovedanje, sve sto mi je dato da vidim, kazem i uradim je vlasnistvo Gospoda Boga, i uopste me ne zanima sta tebe mrzi i kakve ti obaveze imas, sta god da je - Bozija je Volja. на овом свету нико није секташ а имамо неколико хилјада хришћанских праваца Православна Црква је стара 2000 година, тако да нисмо од јуче и знамо у шта верујемо. Е сад, свако од нас може да узме писмо па да нађе неко своје учење, ал опет, већ их има пар хиљада који пре нас то урадише Sveto Pismo je poceto sa pisanjem pre 3500 godina. Naucnici misle da je prva napisana knjiga bila " Knjiga o Jovu ", autor je do danas " nepoznat ". Za Isusa Hrisat sveto Pismo je Stari Zavet ( Matej 5:18 ), on nikome nigde nije rekao da se jevandjelja ( a kamoli " poslanice " ) pripajaju Starom Zavetu. Objasnjenje sta je " sekta " sledi u replici za IgorM Можеш ли ми укратко изнети схватање појма секта, како га ти доживљаваш? rec " sekta " dolazi od latinske reci koja znaci " pratiti ". Jedina prava definicija te reci je - grupa ljudi koja se odvojila od originalne i prati coveka. Originalna grupa je prvi covek koji nije pratio nicije reci, sve grupe ljudi koje su se izdvojile od obicnog coveka su po definiciji - sekte. znaci kada ja koristim rec " sekta " u tome nama apsolutno niceg negativnog. Prvi hriscani su bili ljudi koji su poceli da prate ucenja Svetog Pavla, Svetog Petra i ostalih koji su odredili sistem verovanja koji predstavlja osnove tog verovanja. Recimo sekta koja sebe naziva " jehovini svedoci " nije hriscanska sekta, posto ne smatra Isusa Hrista za Gospoda Boga. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 I obrati pažnju na to kako je ljudima nepojamno ono što se tiče Božanske prirode. Bog je Duh , rečeno je (Jn, 4,24) i opet - A Duh je Gospod ( 2.Kor. 3,17). Ako je dakle Bog Duh i Duh je Gospod, gde su tu očinstvo i sinovstvo, da bi ti, novi bogoslove, mogao da mi pominješ i nazivaš i nabrajaš u božanskoj i nepojamnoj prirodi prvog i većeg. Bogoslovstvujući, Jovan kaza kako na početku beše Logos, a ne Otac. A ti, koji sidublje od njega posvećen u tajne u koje je njega uputila sušta premudrost Isusova, prvenstvo pripisuješ Ocu, ne bi li Sina pokazao drugim u odnosu na Njega a samim tim i Duha Svetoga trećim. Kakva hula! sveti Simeon Novi Bogoslov Razlika izmedju Oca i Sina se prvenstveno nalazi u Starom Zavetu u kojem se nalaze Mesijanska prorocanstva o Sinu i prorocanstva o Gospodu Bogu Ocu bas kao sto je i Isus ukratko objasnio u paraboli o Vinogradu Matej 21:33-40 u kojem kristalno jasno objasnjava o dolasku i " ubistvu " sluga - Proroka ( pod navodima posto su ih jevreji ubili pogresnim tumacenjem ), zatim o dolasku i ubistvu Sina, i na kraju dolasku Gospodara Vinograda. Kada isus kaze " ja idem Ocu i vraticu se " on tu misli na Duh Boziji, a ne na to jevrejsko telo u kojem je morao da se pojavi. Bozije Carstvo Nebesko je Duhovna dimenzija u kojem je Gospodar - Otac, a Sin je sa desne strane. Covek Isus od krvi i mesa niti je takav dosao iz tog Carstva niti je takav posle pecene ribe i meda u sacu mogao da se vrati. Kada se obracao Spasenima ( govoreci svojim ucenicima ) u Jovan 14:20 " U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama. " kristalno je jasno da govori o Duhu Bozijem / Hristosu / Istini a ne o fizickom telu koje je bilo Jagnje Bozije ( koje je kao i sve dotadasnje zrtve koje su prinosili jevreji moralo da izgubi zivot / postojanje ) CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Tačno se plašim sad da kliknem na ovu temu... ИгорМ, zuti car, Ayla and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Tačno se plašim sad da kliknem na ovu temu... Zasto bi se ti dobri covece plasio, zar te neko napada, ugrozava tvoj zivot, tvoje verovanje, sta ? w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 at Jupiter, da li su vaskrsli Hristos i Hristos iz budućeg Božijeg carstva isti? Da li misliš da je telo nešto što je bilo nužno da Bog uzme ali je u krajnjoj liniji nije presudno pa toliko potenciraš Duh? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 at Jupiter, da li su vaskrsli Hristos i Hristos iz budućeg Božijeg carstva isti? Da li misliš da je telo nešto što je bilo nužno da Bog uzme ali je u krajnjoj liniji nije presudno pa toliko potenciraš Duh? Sta je " Hristos iz buduceg Bozijeg Carstva " ? Ni ovo drugo pitanje uopste ne razumem. Cije telo ? Sta ja " potenciram " u vezi Duha ? Kog Duha Bozijeg ili Svetog ? Vaskrsli Isus je bio isto sto je bio i pre vaskrsnuca " Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Vaskrsli Isus je bio isto sto je bio i pre vaskrsnuca " Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam. " ako je isti zašto ga oni kojima se javlja ne prepoznaju? Citat koji si naveo samo pokazuje da je vaskrsao telom a ne i da je bio isti Kada se obracao Spasenima ( govoreci svojim ucenicima ) u Jovan 14:20 " U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama. " kristalno je jasno da govori o Duhu Bozijem / Hristosu / Istini a ne o fizickom telu koje je bilo Jagnje Bozije ( koje je kao i sve dotadasnje zrtve koje su prinosili jevreji moralo da izgubi zivot / postojanje ) Postoji nešto što se zove domostroj spasenja... Duh Sveti je ličnost, 3. lice svete trojice. kristalno je jasno da govori o Duhu Bozijem / Hristosu / Istini Duh Božiji, Utešitelj je Onaj koga Otac šalje... posebna ličnost bez koje ne možemo činiti ništa. Nije Hristos jer Hristos nije rekao da će se on spustiti na apostole – bez Duha Svetoga nema hrišćanstva, nema ni Hrista bez Njega. On je Taj Kojim jedino možemo poznati u Isusu Hristu – Sina Božijeg (1. Kor. 12,3) i u Sinu Božijem poznati Boga Oca. Zaista je naša vera bitno zavisna od Duha Svetoga, i On je, kako kaže jedan pravoslavni teolog, tajanstvena Ličnost, koja se iz smernosti povlači, ne istupa u prvi plan, a sve On čini i sve On deluje, sve On zaista ostvaruje, oprisutnjuje, prezentira i nas nadahnjuje a Sam se On povlači, ustupajući sve Ocu i Sinu, kao što se i Sin povlačio i sve ustupao i pridavao Ocu. Njegova uloga, dejstvo, služba, Njegova -ekonomija- tj. Domostroj, koji nije poseban nego je jedan i isti Domostroj Sina – jedinstveni domostroj sve Svete Trojice. Njegovo delo je izrazito delo ljubavi, utehe i nadahnuća a to znači delo smirenja i On je sav u službi Bogočovečanske Tajne Sina, kao što na svoj način i Bog Otac nas upućuje ka Sinu a Sin opet sve prinosi i pridaje Ocu i sve pripisuje Duhu. To je tajna ljubavi i smirenja Svete Trojice. (iz knjige Predavanja o liturgiji, Jeromonah Atanasije (Jevtić) manstir Žiča, 2008. http://motivacioni.wordpress.com/2013/01/13/o-duhu-svetom-potresno/ ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Kog Duha Bozijeg ili Svetog ? ne razumem razliku izmedju ova 2 - Duha- možeš pojasniti ako želiš ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 ako je isti zašto ga oni kojima se javlja ne prepoznaju? Citat koji si naveo samo pokazuje da je vaskrsao telom a ne i da je bio isti A ko ga sem Tome blizanca nije prepoznao ? A kako drugacije da neko ko ima Duh Boziji da vaskrsne ? A kako je to Isus posle vaskrsnuca " bio drugaciji " po garderobi ? Postoji nešto što se zove domostroj spasenja... Duh Sveti je ličnost, 3. lice svete trojice. Kakav " domostroj spasenja " ? prvi put u zivotu cujem za to, zvuci mi hrvatski, a na hrvatski sam alergican, zamolio bih te da mi se sa tim jezikom ne obracas. Sveti Duh ( a ne " Duh Sveti " ) je licnost ? a argument iz Starog Zaveta ili reci Isusa Hrista iz jevandjelja je gde ? Otac je jednin Spasitelj Isaija 43:11 " Ja sam, ja sam Gospod, i osim mene nema Spasitelja. " Otac Spasava kroz Duh Boziji / Hristosa, Jovan 6:44 " Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče Otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. " Duh Božiji, Utešitelj je Onaj koga Otac šalje... posebna ličnost bez koje ne možemo činiti ništa. Nije Hristos jer Hristos nije rekao da će se on spustiti na apostole – bez Duha Svetoga nema hrišćanstva, nema ni Hrista bez Njega. On je Taj Kojim jedino možemo poznati u Isusu Hristu – Sina Božijeg (1. Kor. 12,3) i u Sinu Božijem poznati Boga Oca. Zaista je naša vera bitno zavisna od Duha Svetoga, i On je, kako kaže jedan pravoslavni teolog, tajanstvena Ličnost, koja se iz smernosti povlači, ne istupa u prvi plan, a sve On čini i sve On deluje, sve On zaista ostvaruje, oprisutnjuje, prezentira i nas nadahnjuje a Sam se On povlači, ustupajući sve Ocu i Sinu, kao što se i Sin povlačio i sve ustupao i pridavao Ocu. Njegova uloga, dejstvo, služba, Njegova -ekonomija- tj. Domostroj, koji nije poseban nego je jedan i isti Domostroj Sina – jedinstveni domostroj sve Svete Trojice. Njegovo delo je izrazito delo ljubavi, utehe i nadahnuća a to znači delo smirenja i On je sav u službi Bogočovečanske Tajne Sina, kao što na svoj način i Bog Otac nas upućuje ka Sinu a Sin opet sve prinosi i pridaje Ocu i sve pripisuje Duhu. To je tajna ljubavi i smirenja Svete Trojice. (iz knjige Predavanja o liturgiji, Jeromonah Atanasije (Jevtić) manstir Žiča, 2008. http://motivacioni.wordpress.com/2013/01/13/o-duhu-svetom-potresno/ Ocigledno ignorises Otac radi ovo , Otac radi ono, Otac radi sve. Ako govorimo o Hristosu, onda bi bilo logicno da citiramo reci Hristosa, a ne da se krijemo iza Hristosa, a citiramo Svetog Pavla. Osim ako ti ovde ne zelis da tvrdis da nije bitno sta je rekao Hristos ? Ovo je tema " Bog je postao covek ", predlazem da ukoliko zelis da mi pricas kako je prica o " Svetom Trojstvu " povezana sa Starim Zavetom ili sa recima Hristosa, treba da nadjemo temu za to. ne razumem razliku izmedju ova 2 - Duha- možeš pojasniti ako želiš Uopste nisam iznenadjen. Duh Boziji je Istina, Rec Bozija koja pripada Ocu koja je data prorocima i koja je otelovila Mesiju. Jovan 1:1" U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. " Jovan 1:14 " I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca." Jovan 6:63 " Duh je ono što oživljava; telo ne pomaže ništa. Reči koje vam ja rekoh duh su i život su. " jovan 17:17 " Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina. " Sveti Duh je vodic kroz ispunjenje Bozijeg Prorocanstva, Bozija Volja koja je prorecena da ce voditi pojedine ljude na ispunjenju prorocanstva. Sveti Duh na Svetom Jovanu KrstiteljuLuka 1:15 " Jer će biti veliki pred Bogom, i neće piti vino ni siker; i napuniće se Duha Svetog još u utrobi matere svoje; Sveti Duh na Hristosa ( trideseta godina starosti ) Marko 1:8-10 " Ja vas krštavam vodom, a On će vas krstiti Duhom Svetim. I u to vreme dođe Isus iz Nazareta galilejskog, i krsti Ga Jovan u Jordanu, I odmah izlazeći iz vode vide nebo gde se otvori, i Duh kao golub siđe na Njega. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Људи код Јупитера је у питању или намерно шегачење или нека психотичност.Читајте мало оно горе пажљивије и покушајте да направите логичку целину а да не говорим о целовитости вере.Он каже да је Христос отеловење Духа Божијег.КОЛАПС,ПСИХОТИЧНО.Човек се поиграва са свима овде и спрда са Св.Тројицом.Потпуна умна конфузија и неред у мислима.Како то не примећујете. Има овде и просте деце па ће да подлегну утицају овог болесника.Нека иде на неки аријански или антитринитарни сајт па нека тамо лупа. Па није овај сајт ДЕПОНИЈА И ДУХОВНО СМЕТЛИШТЕ па да свако избацује шта му падне на памет,Не налаже то ни једно правило слободног дијалога нити одмерене дискусије. Овај човек износи своју умну пометеност и прави замешатељство. Администрацијо мени сте брисали поруке за безазлене ствари и давали ми пацке, неки од модератора ме чак и вређали,а сада трпите Јупитера са болесничким мозгом и правите се толерантни као ето свако има право да каже своје мишљење ми смо либерални имамо љубави,ето дозвољавамо и другачија мишљења.Није Јупитер другачије мишљење он је БОЛЕСНИК. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 могуће је...али заиста многи хришћани не могу да разумеју однос Св. Тројице од многих сам чуо мишљење даје Исус отелотворење Духа Светога а нису боленсници ни зло намерни...већ им је тешко разумевање Тројединог Бога. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 15, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2013 Људи код Јупитера је у питању или намерно шегачење или нека психотичност.Читајте мало оно горе пажљивије и покушајте да направите логичку целину а да не говорим о целовитости вере.Он каже да је Христос отеловење Духа Божијег.КОЛАПС,ПСИХОТИЧНО.Човек се поиграва са свима овде и спрда са Св.Тројицом.Потпуна умна конфузија и неред у мислима.Како то не примећујете. Има овде и просте деце па ће да подлегну утицају овог болесника.Нека иде на неки аријански или антитринитарни сајт па нека тамо лупа. Па није овај сајт ДЕПОНИЈА И ДУХОВНО СМЕТЛИШТЕ па да свако избацује шта му падне на памет,Не налаже то ни једно правило слободног дијалога нити одмерене дискусије. Овај човек износи своју умну пометеност и прави замешатељство. Администрацијо мени сте брисали поруке за безазлене ствари и давали ми пацке, неки од модератора ме чак и вређали,а сада трпите Јупитера са болесничким мозгом и правите се толерантни као ето свако има право да каже своје мишљење ми смо либерални имамо љубави,ето дозвољавамо и другачија мишљења.Није Јупитер другачије мишљење он је БОЛЕСНИК. Ne kazem ja Da je Hristos otelovenje, nego Jovan 1:14 U civilizovanom svetu ljudi civilizovano iznose to sto moraju da kazu o Pismu. Ti ocigledno nisi civilizovan, i ovo je apsolutno odraz tvog vaspitanja i kulture. sta drugo reci na ovakve reci. Zar neko ko sebe naziva hriscaninom koristi ovakve reci za druge ljude ? Hristos je rekao " Ne sudite da vam se ne sudi; Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti. A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš? " CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука