Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @JuPiter tebe obuzo neki takmicarski duh? Odgovori mu na neko pitanje dina Зорица Бубало је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ово је првенствено Православни форум, а и да није, није дозвољено хулити на било коју религију, а поготово на Православље. Рећи да је Господ Исус Христос само човек и да није Бог је тешка хула. И још убеђујеш друге на форуму. Буди ти шта год хоћеш и веруј у шта год хоћеш, али немој да вређаш нашу веру. А ти можеш и цео живот да проучаваш Свето Писмо, џаба ти, када ништа ниси научио. Просипање цитата није знање Светог Писма. А и ко си ти да теби неко доводи најјачег теолога? Остали људи на форуму нису достојни "дебате" са тобом? А омаловажавање других са твоје стране није уопште лепо. Ти си копетентан да некоме одредиш да ли је неко упућен или не у Свето Писмо? Не, ниси уопште. Ти си само један горд и надмен човек који мисли да је открио све тајне и да све зна. Него ми је жао што ћеш цео живот провести у заблуди. Citiraj jedan moj post koji " huli na Pravoslavlje " ? Gde sam ja rekao da je Isus Hristos bio " samo covek " ? koga ja " ubedjujem " i u sta to ? Kome sam ja ovde rekao da ne radi to sto radi, ne misli to sto misli i ne veruje u sta god veruje ? Sta je znanje Svetog Pisma, ako nije citiranje Svetog Pisma ? Ja sam samo ekspert za Sveto Pismo i jedini nacin da to dokazem je da to argumentujem debatom protiv onih koji misle da nisam. Sta ima lose u civilizovanoj debati i cega neko ko tvrdi da zna sta pise u Svetom Pismu ima da se plasi ? Nigde nisam rekao " ostali ljudi, govorio sam konkretno samo osobama ( kao sto si recimo ti ) koje nisu pokazale elementarno poznavanje Pisma. Jedini nacin da se dokaze da li je neko kompetentan ili ne je debata. Ti pojma nemas ko sam ja a odgovori na gore navedena pitanja ce dokazati da pojma nemas sta sam ja ustvari rekao i da tvrdis nesto sto sa mnom nema nikakve veze. A pogotovo da ja hulim na bilo ciju religiju, ja samo govorim ono sto ja imam da kazem o Pismu, jel hoces da kazes da ja nemam pravo da dam objasnjenje onoga sto u Pismu pise ? @JuPiter tebe obuzo neki takmicarski duh? Apsolutno ne. Nema pobednika u tumacenju Pisma. Postoje preko 10000 razlicitih tumacenja Pisma, koje tumacenje je po tebi " pobednik " i sta je dokaz te " pobede ". Da li ti uopste shvatas koncept civilizovane debate o jednoj knjizi ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Zamisli da su pravoslavni svetitelji razmišljali da znaju sve u svetom Pismu, pa mi Hrišćani bi bili svi u ludnici ogradjeni bodljikavom žicom svoje gordosti. (ne bukvališite moj odgovor) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Мислим експерту шта рећи. Немам намеру да причам са тобом, али нећу дозволити да самопроизведени експерт Светог Писма хули на Господа. Ти та твоја јадиковања и где се представљаш као жртва и невешт, остави за неког другог, код мене то не пали, а ни код већине овде. А цитирање је далеко од знања Светог Писма. Bog i Gospod Bog ( God i The God ) nisu iste stvari. Cela glava 17 Svetog jevandjeliste Jovana govori o Hristovim recima upucenom Ocu koji je Gospod Bog. Gospod Bog je zrtvovao Isusa, nije Isus zrtvovao sam sebe. Gospod Bog je Otac Hristov, nije Hristos " sam svoj Otac ". Posto Hriscanstvo govori o prorecenom Danu Bozijem ( jedinom prorocanstvu, koje se jos nije ispunilo ) kao " drugom dolasku Isusa sina Josifovog ( iz Nazareta ) sta je sa Ocem ? Tebi nije jasno sta sam ja rekao ( pa me neistinama optuzujes ) a kamoli da ti je jasno sta pise u Pismu koje za razliku od mojih reci nije pisano prostim jezikom. Sta nije jasno o cinjenici da su poslanice ( to su ti one knjige koje idu posle jevandjelja i pre Otkrivenja ) temelj Hriscanstva ? CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Poludela Hristologija. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Nisam teista / religiozna osoba, nikome ništa ne prodajem, niti govorim šta da radi ili misli, bibliju proučavam 25 godina, ukoliko želiš to da proveriš, nađi mi najjačeg teologa na ovom sajtu, pa da organizujemo.civilizovanu debatu baziranu na međusobnom pošrovanju. Ti si više nego očigledno prilično neupućen u tekst Pisma. A za osobe, koje koriste čarobni " argument " - " On je trol " mogu samo da kažem da su patetične. Баш лепо што Библију проучавате 25 година. Читам Ваше поруке већ 2 дана и могу Вам рећи да сте поставили рекорд више од 100 порука за овако кратко време. Рекла бих да ипак имате жељу да то своје знање презентујете овде на форуму, у супротном би сами пронашли неког доброг теолога који би Вам можда помогао да то што сте научили напамет, пропустите кроз своје срце. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ево ова тема тј Јупитер и њему слични је доказ да овај сајт пропада,на жалост.Све је гори и гори упркос труду неких админа,не свих. Није ни чудо што су из јерархије дигли благослов и дигли руке. Једноставно не можеш се борити против најезде разних манијака и болесника који свашта пишу и коментаришу и тиме праве конфузију код простодушних и лаковерних који са поверењем посећују ово,Све сте упропастили вашом незрелошћу ни сто архим Сава Јањића вам не може помоћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 @@свештеник Александар, pa Oče pomozite Vi zašto samo kritikujete ? i Vi sa ovakvim Vašim pisanjem unosite ljudima nemir verum est in beer and Зорица Бубало је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Немам моћи да променим било шта овде.Има дивних људи овде који су са таквим ентузијазмом пришли свему. Познајем лично владику Давида. Чим је он повукао свој благослов то онда значи...Овде је понекад толико негативних ствари које ја као свештеник који сам исповедао најгоре робијаше и убице ,нисам видео.Не прима се добро нити икакав савет овде. Ово је све виртуелно и као такво погодно за продор зла. Па колико је било најскараднијих тема са најскараднијим идејама.Довољно је само дати идеју или предлог зла па да се слаби приме и инспиришу.Итд ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ево ова тема тј Јупитер и њему слични је доказ да овај сајт пропада,на жалост.Све је гори и гори упркос труду неких админа,не свих. Није ни чудо што су из јерархије дигли благослов и дигли руке. Једноставно не можеш се борити против најезде разних манијака и болесника који свашта пишу и коментаришу и тиме праве конфузију код простодушних и лаковерних који са поверењем посећују ово,Све сте упропастили вашом незрелошћу ни сто архим Сава Јањића вам не може помоћи. Ja se izvinjavam, uz najdublje postovanje, da li biste bili ljubazni da obrazlozite Vas sud o meni ? Koga i kako ja odvracam od njegove / njene vere, veroispovesti, verovanja ? Баш лепо што Библију проучавате 25 година. Читам Ваше поруке већ 2 дана и могу Вам рећи да сте поставили рекорд више од 100 порука за овако кратко време. Рекла бих да ипак имате жељу да то своје знање презентујете овде на форуму, у супротном би сами пронашли неког доброг теолога који би Вам можда помогао да то што сте научили напамет, пропустите кроз своје срце. Tek sam poceo da se bavim novim poslom ( prevoz robe teretnim vozilom po Novom Sadu i sire ) pa imam vremena da sa dobrim ljudima podelim sve sto je Bozija Volja da podelim. Bas kao sto to rade svi drugi ljudi koji Bozijom Voljom govore to sto su morali da kazu. Pitao sam Gospodina Milojkova da li bi zeleo da ovde svima pokaze kako nekome on kao sto ti kazes " pomogne ", ali Gospodin Milojkov kaze " da nema vremena za to ". Evo sada cu poslati poruku Gospodinu svesteniku Aleksandru da li bi on javnom debatom. ovde na forumu objasnio sta je Hriscanstvo i kako Hriscanstvo nekome pomaze. Javicu ti sta je on rekao. Samo zbog tvoje velikodusne ideje da je meni potrebna pomoc oko Svetog Pisma. Cisto da vidimo sta Gospodin svestenik Aleksandar zna o Svetom Pismu. Posto ste to vi trazili, a ne ja, kao sto sam ti vec ranije rekao. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ево ова тема тј Јупитер и њему слични је доказ да овај сајт пропада,на жалост.Све је гори и гори упркос труду неких админа,не свих. Није ни чудо што су из јерархије дигли благослов и дигли руке. Једноставно не можеш се борити против најезде разних манијака и болесника који свашта пишу и коментаришу и тиме праве конфузију код простодушних и лаковерних који са поверењем посећују ово,Све сте упропастили вашом незрелошћу ни сто архим Сава Јањића вам не може помоћи. Ko su to oni? Mislis mi, i ti zajedno sa nama? Sto se tice takmicarskog duha, eto moze da se napravi kviz i omoguci JuPiteru da ispolji svoj pun potencijal Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Немам моћи да променим било шта овде.Има дивних људи овде који су са таквим ентузијазмом пришли свему. Познајем лично владику Давида. Чим је он повукао свој благослов то онда значи...Овде је понекад толико негативних ствари које ја као свештеник који сам исповедао најгоре робијаше и убице ,нисам видео.Не прима се добро нити икакав савет овде. Ово је све виртуелно и као такво погодно за продор зла. Па колико је било најскараднијих тема са најскараднијим идејама.Довољно је само дати идеју или предлог зла па да се слаби приме и инспиришу.Итд ... Оче ја се нажалост опет не бих сложила са Вама. Савремени/виртуелан начин комуникације је јако лепа могућност да млади дођу у контакт са православљем. Овде има јако добрих тема и коментара. Мислим да је овај сајт животан, има свега, на крају овде и куцкају људи из реалног живота. Volim_Sina_Bozjeg, verum est in beer and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица Бубало Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ja se izvinjavam, uz najdublje postovanje, da li biste bili ljubazni da obrazlozite Vas sud o meni ? Koga i kako ja odvracam od njegove / njene vere, veroispovesti, verovanja ? Tek sam poceo da se bavim novim poslom ( prevoz robe teretnim vozilom po Novom Sadu i sire ) pa imam vremena da sa dobrim ljudima podelim sve sto je Bozija Volja da podelim. Bas kao sto to rade svi drugi ljudi koji Bozijom Voljom govore to sto su morali da kazu. Pitao sam Gospodina Milojkova da li bi zeleo da ovde svima pokaze kako nekome on kao sto ti kazes " pomogne ", ali Gospodin Milojkov kaze " da nema vremena za to ". Evo sada cu poslati poruku Gospodinu svesteniku Aleksandru da li bi on javnom debatom. ovde na forumu objasnio sta je Hriscanstvo i kako Hriscanstvo nekome pomaze. Javicu ti sta je on rekao. Samo zbog tvoje velikodusne ideje da je meni potrebna pomoc oko Svetog Pisma. Cisto da vidimo sta Gospodin svestenik Aleksandar zna o Svetom Pismu. Posto ste to vi trazili, a ne ja, kao sto sam ti vec ranije rekao. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Човече па ти опет хоћеш јавну дебату. Ми који смо верујући одлично знамо како нама вера помаже и није нам потребна јавна дебата о Хришћанству. Царство Божије је познање Бога, љубав према Њему, јединство са Њим и живот у Њему. А не теоријско прикупљање података или учење напамет у твом случају. Напомињем ти да се Бог усељава и спознаје срцем а не разумом. Пример за то су наше баке и деке који су слава Богу нашу веру и одржали не витлајући са цитатима из Светог Писма. ИгорМ, DYNABLASTER and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jupiter Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Човече па ти опет хоћеш јавну дебату. Ми који смо верујући одлично знамо како нама вера помаже и није нам потребна јавна дебата о Хришћанству. Царство Божије је познање Бога, љубав према Њему, јединство са Њим и живот у Њему. А не теоријско прикупљање података или учење напамет у твом случају. Напомињем ти да се Бог усељава и спознаје срцем а не разумом. Пример за то су наше баке и деке који су слава Богу нашу веру и одржали не витлајући са цитатима из Светог Писма. Pa ja nikome nicije verovanje ne osporavam, koliko puta sam ti rekao da je Sve - Bozija Volja, nisam ja ovde da sudim necije verovanje. Ja samo zelim da preispitam tvrdnje da je to verovanje - istina. Rekao sam ti da ima preko 10000 ( deset hiljada ) razlicitih verovanja baziranih na " tumacenju " Svetog Pisma, i sve do jedne organizovane religije koje zastupaju ta verovanja - tvrde da su ta verovanja ustvari istina i da su ono ti " Boziji Ljudi " koje ce to i takvo verovanje spasiti smrti. Ako Gospodin svestenik Aleksandar zna o cemu prica kada nekome natura tumacenje Pisam kao " jedino pravilno " u cemu je onda problem da to " jedino i pravilno " tumacenje stavimo na test istine. Kada bi Gospodin svestenik Aleksandar rekao da je tumacenje Svetog Pisma kojeg priopoveda Srpska Pravoslavna Crkava - samo verovanje, ja coveku ne bi imao sta da kazem. Ovako on mene ovde javno stanizuje kao nekoga " ko unistava ovaj forum ". Sa kojim pravom i sa kojim argumentima ? Ja od svih veroispovesti najvise i postujem veroispovest koju praktikuje moj narod - Prvoslavniu, ali nikako ne mogu da postujem ovakvo ponasanje prema meni, apsolutno nicim izazvano. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2013 Ne brini se, ne unistavas ti forum, nego dajes casove iz trpljenja i smirenja, za sta bi trebali da ti budemo zahvalni. Volim_Sina_Bozjeg, Odahviing, verum est in beer and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука