Млађони Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Само још да додам нешто што је везано за тему. Тај посао који сам радио данас је био берба шљива. Унајвеће се производе берачи за воће. Када буду били унапређени и приступачнији, ни тих 750 дин. нећу моћи да зарадим. Ето ти све ово у пракси. Па ти види коме ће ту да буде боље. Мени или том похлепном газди. Ово је живи и свежи пример и доказ. Без филозофирања. Nema tu nikakve filozofije, ostajes bez posla beracha sljiva ali ne ostajes bez posla uopste. Zato sto svaki taj robot stvara nova radna mesta. Odrzavanje, servis, proizvodnja, prodaja, popravka. Sve je to medjusobno povezano. Povecan broj inzinjera koji zaradjuju pare pojacava i broj prodavaca voca jer ce inzinjeri da kupuju vise voca itd.. Sve to ide u krug. Masine ne ubijaju radna mesta. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Имаш у посту изнад. Твоји либертаријанци и капиталисти. Како ? Па том нереалном и нељудском филозофијом и пословном политком. Са горких и отровних плодова капитализма све више спада танка слатка глазура. Цео свет грца и ко зна још колико ће издржати ово вештачко стање. Зашто је нереална и нељудска? Па шта има "нељудско" у томе да сваки човек буде слободан и ради шта жели у животу? Зар то није човечно и праведно... Данас сам цео дан радио за 750 дин (са мојом храном и водом). Људи око мене се жале. Ја им кажем да ћемо жалити за овим данас и сећати га се као нешто лепо. Нико се није побунио да ми контрира... климају главом... и уздишу пред неизвесном будућношћу. Газда каже коме се не свиђа нека иде кући, има ко ће да ради. Гледа нас као стоку. Ни воду нам није обезбедио него смо точили код комшије. То је реална слика и последица капитализма за који се залажеш. То су последице социјализма, капитализам и немате тамо. Зато би требало да се залажеш да држава отвори границе, све приватизује, пусти људе да отварају фирме, посебно странце, па би онда било посла за све и "газда" би морао мало боље да води рачуна о радницима. Ви својом филозофијом управо одржавате такво стање, браните "газду" и омогућавате му да ради то што ради. Милан М. је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Ignjatije Брате,џаба се жалиш,ова екипа то не разуме,нас раднике нико никад није .ебо три посто... Кад укину место берача шљива,онда ћеш добити напретком нових технологија, место чистача клоње у њиховим лабараторијима...чистићеш њихова говна и то за много мање пара... Собзиром да су нас комуњаре израдиле ко мајмуне,наша једина нада је у Христа, јер "горе" сви ћемо бити исти... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Ti si se nesto promjenuto u poslednje vrijeme. Malo malo pa ides rudom...koji tvoji, sta ce upropastiti? Nije uredu da ako te nesto muci, na ovakav nacin ispoljavas svoje nezadovoljstvo necim. Мука ми је од овог лудила. Како тако интелигентне и добре људе може да залуди једна таква филозофија коју су створили похлепни људи жељни само тога да увећају свој капитал и утицај. Боли њих долар за раднике. Иду на крај света само да би пронашли јефтину рану снагу. И ја њима требам да верујем. Још је горе што нам такви кроје политику и судбину. Плодови тога су видљиви на све стране и не разумем како неко паметан то не може да види. Звонко живи у САД. И они тамо имају стандард, живот, систем... Али нису то они створили и зарадели поштено корз неки либерализам. Држава им је настала тако што су истребили домаће становништво, богатство ситацили из колонизованих држава и искоришћавањем робова, из оба светска рата су једно они изашли богатији него што су ушли. Своје богатство стичу отимањем пара из целог света путем банака и корпорација, продајом оружја, вештачким умножавањем долара који нема покриће, монополом, искоришћавањем јефтине радне снаге... Нису Амери богати због либертаријанизма, него због овога што сам набројао. А ми од њих и да хоћемо не можемо такви да будемо. Чисто да се зна порекло богатства у коме Звоне, Ивица... и остали уживају. Па шљива коју сам данас брао је иста и у Србији и у Америци. Како онда Амер заради вишеструко више него ја.? Да није у питању нека златна сорта ? Дај молим те... Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Ignjatije Брате,џаба се жалиш,ова екипа то не разуме,нас раднике нико никад није .ебо три посто... Кад укину место берача шљива,онда ћеш добити напретком нових технологија, место чистача клоње у њиховим лабараторијима...чистићеш њихова говна и то за много мање пара... А ти у ”Телекому” чистиш своја г**на или то неко други ради за тебе? Гризе ли те савест што имаш боље радно место од тих људи и што зарађујеш више од њих? Милан М. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 У време еванђеља храна и вода су били толико здрави и чисти,да паста није била ни потребна... Aha... Али без обзира што ниси схватио поенту приче, поготово са хришћанског становишта,које тебе додуше и не занима, за здарв и срећан живот,мобилни,интернет и пица ти заиста нису потребни, а четкица и паста,ето нека прођу... Shvatio sam sam poentu priče... i nije neka poenta... ljudi žive stotinama hiljada godina i naravno da im gotovo sve što danas imamo od tehnologije nije potrebno za zdrav i srećan život... samo ti izgleda nisi shvatio da "udobniji život prepun novih tehnologija" ne podrazumeva samo ono što je izmišljeno (ili postalo dostupno u tvojoj sredini) nakon tvog rođenja... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Па шљива коју сам данас брао је иста и у Србији и у Америци. Како онда Амер заради вишеструко више него ја? Magic... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Razumite ljudi da kada u nekoj drzavi vlada kapitalizam (takve drzave danas gotovo i nema), radnih mjesta ima koliko hoces, od onih slabo placenih do onih dobro placenih. Na covjeku je da se stara o sebi i da trazi posao koji mu je najbolji, ili da nesto sam preduzima. To znaci ako treba i privremeno raditi za neku crkavicu dok istovremeno trazis drugi, bolje placen posao. Kad nadjes drugi, posaljes gazdu koji lose placa u tri PM i ides svojim putem. Ne znam gdje citate bajke da posao koji obavljate gazda mora da vas cuva kao malo vode na dlanu. Ne znam ni gdje citate bajke da ako nema posla, i teska je situacija za naci povoljan posao da su krivi kapitalisti...Trazite odgovor u antikapitalizmu i banditskoj drzavi i neodgovornom ponasanju mnogo ljudi u drustvu. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Зосима, је л' ти радиш у Телекому? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 А ти у ”Телекому” чистиш своја г**на или то неко други ради за тебе? Гризе ли те савест што имаш боље радно место од тих људи и што зарађујеш више од њих? Да,стварно се трудим да чистачицама остављам што мање посла...лично сам тражио од шефова да нам донесу нову четку за вц шољу...саосећам се са њима јер то су наше мајке,сестре и супруге , и да се ја питам,радиле би за већу плату од моје... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Magic... Мора да је. Осетићеш и ти ту магију када пропадне исто тако магично увећавани долар. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Kako tebi libertarijancu to moze biti drago? Drzava se mesa, uzima porez na jednoj strani a sa tim parama subvencionise na drugoj? Nisam libertarijanac. Pripadam istom kvadrantu, kao i libertarijanci, neke njihove ideje su mi bliske, ali negdje se i razilazimo. U istom smo kvadrantu na razlictim krajevima, ja sam blizi centru to jest popustljiviji sam na neke drzavne intervencije. Mislio sam da mi je drago cuti da se ulaze u obnovljive energije i da se nastoji smanjiti zavisnost od nafte, a nisam upoznat toliko sa pricom ko sta koga subvencionise i ko sta ulaze. Kad bi znao vise o tome, onda bi mogao reci i vise koliko podrzavam koliko ne. Ne znam bas ni ja detalje ali ide ovako nekako u italiji. Enel je u italiji nas Elektrodistribucija. Ti napravis ugovor sa Enelom da postavis panele ( na kucu, livadu, fabriku) i proizvedena struja ide u mrezu, ne koristis je ti vec tebi Enel posle obracuna koliko si prizveo energije i to ti nekako plati ili umanji racun i slicno. Da bi radili inverteri koji su neophodni da jednosmernu struju koju proizvode paneli pretvore u upotrebljivu naizmenicnu potreban im je stabilan napon koji obezbedjuje Enel iz mreze. A sve to, kupovina panela i ostalo se subvencionise, imas pomoc drzave koja to stimisw, neke poreske olaksice itd... I naravno, sve je na kredit... Znaci niko ne stavlja ruku u svoj dzep da bi proizvodio "svoju" struju... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Meni nije jasno zasto uvek toliko rasprave i podbadanja... Kao da se samo čeka zaključna reč sa ove teme i onda se posle toga svet menja u tom pravcu. Kako god okeneš, nama ostaje smo da se sistemu prilagodimo kako umemo i kako želimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 I ti paneli su sve jeftiniji i dugotrajniji. Mislim da im je sada rok trajanja 25-30 godina a otplate se za manje od 10. Znaci 15 godina imas besplatnu energiju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Да,стварно се трудим да чистачицама остављам што мање посла...лично сам тражио од шефова да нам донесу нову четку за вц шољу...саосећам се са њима јер то су наше мајке,сестре и супруге , и да се ја питам,радиле би за већу плату од моје... Па наравно да се питаш. Имаш већу плату од њих, па можеш да поделиш. Социјалиста је човек који је увек спреман да помогне твојим новцем, лепо каже изрека... Млађони, Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука