Kolega2357 Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Nama je nemoguce uci u Ad i spasiti bliznje koji nisu primili Boga kao sto mislimo ti i ja da jesmo(spasi Boze) ali Bogu je bilo moguce a koliko znam i andjelu Bozjem.... Nikad nije kasno! Slažem se sa tobom u potpunosti ali ne zaboravi da je Bog apsolutan kao što je rekao Aca Milojkov ateistima. Apsolutno je nedokazivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Slažem se sa tobom u potpunosti ali ne zaboravi da je Bog apsolutan kao što je rekao Aca Milojkov ateistima. Apsolutno je nedokazivo.Zato ih miluje vise nego pravednike... Najmanji i bolesni trebaju Lekara i ne sumnjaj da im dolazi samo mi jos ne vidimo. Postali smo gori od ateista verujemo samo kad neko okaci zlatnu kajlu sa Krstom od tri metra na sebe. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 @@CecaV, Где си бре ти!? Оставио си ме овде самог да ратујем за слободу.. eto, stigoh malo da svratim :koka10: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Iracionalno na osnovu cega? vrlo dobro pitanje ! Izražavanje mi je bilo kratko pa zato neprecizno. Apriori se ne može reći da je teističko verovanje iracionalno a ateističko racionalno. Racionalnost zavisi o od toga KAKO je osoba nešto zaključila ili poverovala. Tačnije je reći: vrlo je verovatno da je verovanje u nadprirodno ili život posle smrti iracionalno verovanje. Kažem "verovatno" jer većina ljudi svoje verovanje u "to i to" zasniva na ne-racionalnim matodama (prihvatanje zdravo-za-gotovo, nekritičko čitanje izvesnih tekstova za koje je neki autoritet rekao da su istina, nekritički odnos prema tvrdnjama učitelja ili roditelja, itd.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Pa tesko je racionalno ziveti ako neko misli da istina jos nije otkrivena. Covek sam po sebi voli da veruje i da zna istinu a ne lavirinte zivota. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 vrlo dobro pitanje ! Izražavanje mi je bilo kratko pa zato neprecizno. Apriori se ne može reći da je teističko verovanje iracionalno a ateističko racionalno. Racionalnost zavisi o od toga KAKO je osoba nešto zaključila ili poverovala. Tačnije je reći: vrlo je verovatno da je verovanje u nadprirodno ili život posle smrti iracionalno verovanje. Kažem "verovatno" jer većina ljudi svoje verovanje u "to i to" zasniva na ne-racionalnim matodama (prihvatanje zdravo-za-gotovo, nekritičko čitanje izvesnih tekstova za koje je neki autoritet rekao da su istina, nekritički odnos prema tvrdnjama učitelja ili roditelja, itd.) Iracionalno znaci da nije razumno ili logicno,ti si u prosloj poruci napisala "vera u nadprirodno i u život posle smrti jeste vrlo iracionalna stvar." sto dosta generalno zvuci. Pa,kazes iracionalno je ako se koriste iracionalni metodi,slazem se. Ali zasto reci da je "vrlo verovatno" ? Jel ima nesto sto ti znas a drugi ne znaju? Jer prvo reci da je vera u nadprirodno iracioalna (generalno),pa onda reci da je vrlo verovatno iracionalna govori da ili nije racionalna ili je racionalna pod nekim zestokim kriteriumima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Tačnije je reći: vrlo je verovatno da je verovanje u nadprirodno ili život posle smrti iracionalno verovanje. Kažem "verovatno" jer većina ljudi svoje verovanje u "to i to" zasniva na ne-racionalnim matodama (prihvatanje zdravo-za-gotovo, nekritičko čitanje izvesnih tekstova za koje je neki autoritet rekao da su istina, nekritički odnos prema tvrdnjama učitelja ili roditelja, itd.) jel ti taj iskaz ne zvuci malo iracionalno? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 vrlo dobro pitanje ! Izražavanje mi je bilo kratko pa zato neprecizno. Apriori se ne može reći da je teističko verovanje iracionalno a ateističko racionalno. Racionalnost zavisi o od toga KAKO je osoba nešto zaključila ili poverovala. Tačnije je reći: vrlo je verovatno da je verovanje u nadprirodno ili život posle smrti iracionalno verovanje. Kažem "verovatno" jer većina ljudi svoje verovanje u "to i to" zasniva na ne-racionalnim matodama (prihvatanje zdravo-za-gotovo, nekritičko čitanje izvesnih tekstova za koje je neki autoritet rekao da su istina, nekritički odnos prema tvrdnjama učitelja ili roditelja, itd.) Objasni mi kako si ti zakljucila da tvoja misao o svemu tome postoji i da je ona racionalna? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Znam volim i ja da se šalim. Срђан Шијакињић, Andre Williams, Juan Valdez and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Разваљивање http://blogs.telegraph.co.uk/news/brendanoneill2/100230985/how-atheists-became-the-most-colossally-smug-and-annoying-people-on-the-planet/ Baš je zabavno kada se idiotskim generalizacijama reaguje na idiotske generalizacije... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Како је могуће да они који се боре против догми и незнања нису у стању да прочитају најобичнији чланак? Ипак се доказује да су атеисти обичне незналице. Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Како је могуће да они који се боре против догми и незнања нису у стању да прочитају најобичнији чланак? Ипак се доказује да су атеисти обичне незналице. Njihovo znanje o Kanonskom Pravoslavlju se vidi kada štite raspope i ljude predate prokletstvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Njihovo znanje o Kanonskom Pravoslavlju se vidi kada štite raspope i ljude predate prokletstvu. Ko stiti raspope? Sta je to raspop? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Ko stiti raspope? Sta je to raspop? Ne znaš šta je raspop. Kako to da ne znaš šta je raspop kada na ovom forumu branite Miraša Dedeića. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 ... Sretnem jedared jednog strahovitog smaraca i odmah pomislim:"Vidi ovog predosadnog ateiste, koliko je samo dosadan, planetarni davez, prvoklasni psihopata! Sad ce sigurno da mi prica o libidinoznim teznjama prema Dokinsu, necu to moci da podnesem..." kad, cvrc, oko ruke brojanica, vernik, bato moj! A, ima i naocare, vidi se da cita covek! Danas ti je sve to izmesano, vise ne mozes lako ni da ih razlikujes, ima ih izbrijanih i cupavih svuda. Nekako me to plasi, izgleda da etikete&zbirne imenice previdjaju zivotne detalje. A, nije nekad bilo tako... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука