SHADOWS OF THE LIGHT Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Zavisi sta je za koga ateista. Npr. Moj tetak je covek koji ne veruje u boga niti ide u crkvi, ne klanja se ni jednoj ideologiji. Nit nosi tetovazu na celu da je ateista. Ali postenijeg, smirenijeg i uzornijeg coveka nisam srela na svetu! Dostojanstven skkoman i posten i umeren covek. Deca su mu ista takva à i unuci prate njegove stope.. Nijednog koji vice da je religiozan ne zivi religioznije od ovog afeiste! Na neki nacin se drzi zapovesti. I ni ratovi ni nista nije ga satrlo! I eto Sad ce Jos malo 80 leta! Bas je biblijski primer! Mislim da pocne verovati u boga da bi bio svetac! Pomagao je i kusom i repatom, bio i otac i muz i zet, i sve za primer.svaka nevolja koja ga snasla izaso je pobednikom, jer je bio pravedan Kad sa njim sedim u drustvu boga ne uzimam na usta, jer je ovaj covek i njegovi stavovi prema zivotu miliji bogu nego 1000 mojih molitvi dnevno! Postidis se davkazes da si " vernik". Koju God prozbori , svaka je na mestu! On nije vernik. On zivi veru! Zivi zapovesti! À veli-ne veruje! To mu je valjda jedini "porok". Nek pozivi i nek mu bog da zdravlja! Zato, ne sudite ateistima. Jer eto bar jedan je dostojniji boga nego svi mi ovde zajedno. On nosi Hrista u srcu i to je najvaznije nije bitno kako ce da se deklarise......nije dzaba rekao Isus...... Teško vama književnici i fariseji, licemeri što čistite spolja čašu i zdelu a iznutra su pune grabeža i nepravde. Fariseju slepi! Očisti najpre iznutra čašu i zdelu da budu i spolja čiste Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lepi a unutra su puni kostiju mrtvačkih i svake nečistote. Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravedni, a iznutra ste puni licemerja i bezakonja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Zavisi sta je za koga ateista. Npr. Moj tetak je covek koji ne veruje u boga niti ide u crkvi, ne klanja se ni jednoj ideologiji. Nit nosi tetovazu na celu da je ateista. Ali postenijeg, smirenijeg i uzornijeg coveka nisam srela na svetu! Dostojanstven skkoman i posten i umeren covek. Deca su mu ista takva à i unuci prate njegove stope.. Nijednog koji vice da je religiozan ne zivi religioznije od ovog afeiste! Na neki nacin se drzi zapovesti. I ni ratovi ni nista nije ga satrlo! I eto Sad ce Jos malo 80 leta! Bas je biblijski primer! Mislim da pocne verovati u boga da bi bio svetac! Pomagao je i kusom i repatom, bio i otac i muz i zet, i sve za primer.svaka nevolja koja ga snasla izaso je pobednikom, jer je bio pravedan Kad sa njim sedim u drustvu boga ne uzimam na usta, jer je ovaj covek i njegovi stavovi prema zivotu miliji bogu nego 1000 mojih molitvi dnevno! Postidis se davkazes da si " vernik". Koju God prozbori , svaka je na mestu! On nije vernik. On zivi veru! Zivi zapovesti! À veli-ne veruje! To mu je valjda jedini "porok". Nek pozivi i nek mu bog da zdravlja! Zato, ne sudite ateistima. Jer eto bar jedan je dostojniji boga nego svi mi ovde zajedno. Pa ko dira ateiste nemoj njega svrstavati medju ove. Ovde je prica o "ateistima" koji imaju hiljade poruka na verskom forumu koji je otvoren blagoslovom episkopa Spc,a koji non stop troluju,djubre teme,dice se kako vole rasprave izmedju vernika,ljute se ako su banovani jer prozivaju nekog episkopa Spc i slicno. Siguran sam da tvoj tetak ni u ludilu ne bi takav bio. A svako postovanje za njega,nebitno da li je ateista ili vernik,bitno je da zivi veru,ko sto si i rekla. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Zavisi sta je za koga ateista. Npr. Moj tetak je covek koji ne veruje u boga niti ide u crkvi, ne klanja se ni jednoj ideologiji. Nit nosi tetovazu na celu da je ateista. Ali postenijeg, smirenijeg i uzornijeg coveka nisam srela na svetu! Dostojanstven skkoman i posten i umeren covek. Deca su mu ista takva à i unuci prate njegove stope.. Nijednog koji vice da je religiozan ne zivi religioznije od ovog afeiste! Na neki nacin se drzi zapovesti. I ni ratovi ni nista nije ga satrlo! I eto Sad ce Jos malo 80 leta! Bas je biblijski primer! Mislim da pocne verovati u boga da bi bio svetac! Pomagao je i kusom i repatom, bio i otac i muz i zet, i sve za primer.svaka nevolja koja ga snasla izaso je pobednikom, jer je bio pravedan Kad sa njim sedim u drustvu boga ne uzimam na usta, jer je ovaj covek i njegovi stavovi prema zivotu miliji bogu nego 1000 mojih molitvi dnevno! Postidis se davkazes da si " vernik". Koju God prozbori , svaka je na mestu! On nije vernik. On zivi veru! Zivi zapovesti! À veli-ne veruje! To mu je valjda jedini "porok". Nek pozivi i nek mu bog da zdravlja! Zato, ne sudite ateistima. Jer eto bar jedan je dostojniji boga nego svi mi ovde zajedno. Предиван пример. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 ova tema i "merljivost" srece nisu vredni ozbiljne diskusije; ali, ako temu shvatimo kao poziv na neozbiljno caskanje ..... evo izjave: prosecan ateista je verovatno racionalniji od prosecnog vernika, pa prema tome ima vise sanse da bude "nesrecan". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Погрешили сте тему. Овде се говори о чланку из лондонског дневника The Telegraph о томе како су атеисти постали најдосаднији људи на планети. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Одличан текст. Имам утисак да се нико није потрудио да прочита... Дакле, аутор је атеиста а види апсурд атеизма. Диван је осврт на квазинаучна истраживања у скорашњем новинарком тексту о томе како су верници мање интелигентни од атеиста. Ето, он као атеиста јасно види и има довољно храбрости и да изнесе истину, јер њено заташкавање заправо не иде ни атеистима у прилог. Мени се посебно допало размишљање о томе каква личност постане особа која свој идентитет гради на бази одсуства нечег, у овом случају вере. Сјајно. Мада не верујем ни енглезима ни новинарима, па ћу сутра још једном пажљиво прочитати... Volim_Sina_Bozjeg and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 14, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Odlicna opservacija. Gordana . and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Odlicna opservacija. The Telegraph je engleski koliko znam. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Одличан текст. Имам утисак да се нико није потрудио да прочита... Дакле, аутор је атеиста а види апсурд атеизма. Диван је осврт на квазинаучна истраживања у скорашњем новинарком тексту о томе како су верници мање интелигентни од атеиста. Ето, он као атеиста јасно види и има довољно храбрости и да изнесе истину, јер њено заташкавање заправо не иде ни атеистима у прилог. Мени се посебно допало размишљање о томе каква личност постане особа која свој идентитет гради на бази одсуства нечег, у овом случају вере. Сјајно. Мада не верујем ни енглезима ни новинарима, па ћу сутра још једном пажљиво прочитати... Lisavaju se Apsolutnog ljudskog kvaliteta od postanja coveka pa na ovamo....(vere) Na sta covek lici kad kaze ja sam bez svake vere? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 О Колега, па ја сад морам да се суздржавам да не напишем " а јел то лоше" а радо бих. Јесте, енглези. Убоду и они понекад нешто. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 ova tema i "merljivost" srece nisu vredni ozbiljne diskusije; ali, ako temu shvatimo kao poziv na neozbiljno caskanje ..... evo izjave: prosecan ateista je verovatno racionalniji od prosecnog vernika, pa prema tome ima vise sanse da bude "nesrecan". Ne vidim zasto,vec sam pomenuo pre na ovom forumu da su vecina Ateista dosadni ko proliv,ne preterijem. A sto se tice izjave...Vise bi rekao da racionalnost vernika ili Ateiste zavisi od drugih faktora a ne od verovanja i neverovanja. Recimo ima prosecnih vernika koji iz ne znjanja su Kreacionisti ili su sebe ubedili u to,dok sa druge strane imas Ateiste,samo proglasene borce razuma i logike koji dogmatski tvrde ,recimo, da je Katolicka crkva spalila Galileja i da je tvrdila da je svet ravan i da je Mracno Doba bilo zbog Hriscanstva,Inkvizicija pobila milione ljudi....i tako dalje i tako dalje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Odlicna opservacija.Ma Gordana kad primeti ona bas primeti ! Slazem se Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Lisavaju se Apsolutnog ljudskog kvaliteta od postanja coveka pa na ovamo....(vere) Na sta covek lici kad kaze ja sam bez svake vere? Ма има их личе сасвим фино и добри људи и све, него сама поставка да градиш своје ЈА на томе да нешто немаш је много тежа да из негативног поставиш позитивно. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 О Колега, па ја сад морам да се суздржавам да не напишем " а јел то лоше" а радо бих. Јесте, енглези. Убоду и они понекад нешто. Ja nisam ništa loše mislio što sam to kazao pretpostavi najbolju nameru. Ne postoje Britanci kao nacija to je naziv za celokupno stanovništvo Ujedinjenog Kraljevstva. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Ma Gordana kad primeti ona bas primeti ! Slazem se Гордана захваљује и црвени... https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука