Jump to content

Забрињавајућа упозорења планете која се најбоље виде преко google earth-a

Препоручена порука

Штавише, чак и да су негативне промене потпуно природне, не значи да човек не треба да покуша да утиче на њих и да спасе планету

Па ту је питање како дефинисати "негативне промене"... Наш баја Миланковић је лепо писао о томе да планета пролази стално кроз циклусе који су једноставно "природни", нису ни "позитивни" ни "негативни". Ја сам прилично сигуран да (чак и ако би могли) пореметимо те циклусе да би то било веома "негативно". Да би нешто "спасавао" прво треба да покажеш да је потребно спасавање...

Можда и грешим, али тренутно не видим нешто што није у историји планете већ било пуно пута.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Па ту је питање како дефинисати "негативне промене"... Наш баја Миланковић је лепо писао о томе да планета пролази стално кроз циклусе који су једноставно "природни", нису ни "позитивни" ни "негативни". Ја сам прилично сигуран да (чак и ако би могли) пореметимо те циклусе да би то било веома "негативно". Да би нешто "спасавао" прво треба да покажеш да је потребно спасавање...

Можда и грешим, али тренутно не видим нешто што није у историји планете већ било пуно пута.

Виде они који су рачунали. Управо Миланковићеву теорију можеш да примениш и да упоредиш са ситуацијом на терену. По многим истраживањима део промена је немиланковићевски.

Подели на овим сајтовима

A imaju opake taktike   :)

Па не знам стварно... Пре пар дана исти аутор поставио је тему "Погледајте како Земља `дише`": https://www.pouke.org/forum/topic/28087-pogledajte-kako-zemlja-di%C5%A1e/

И тамо се сви дивимо како је "дивно" и "красно", а сад треба да се забрињавамо...

a-breathing-earth_51f6c8610eb56.gif

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Виде они који су рачунали. Управо Миланковићеву теорију можеш да примениш и да упоредиш са ситуацијом на терену. По многим истраживањима део промена је немиланковићевски.

Па добро, ако је тако онда смо га н..... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa ako seku više nego što smeju, nestaće drveta i neće više biti posla i zarade.

U njihovom je interesu da se ne seče previše valjda. Ili ne?

Ti izgleda ne kapiras da moras da dises imao para ili nemao?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Па добро, ако је тако онда смо га н..... :)

Не мора да значи. Чему те осцилације узмеђу две крајности? :) Али ако у старту кренемо о томе како нас лажу зли научници, е онда је велика вероватноћа да ћемо н... пре или касније, да ли од неког вируса или загревања, није ни битно.

Подели на овим сајтовима

Али ако у старту кренемо о томе како нас лажу зли научници, е онда је велика вероватноћа да ћемо н... пре или касније, да ли од неког вируса или загревања, није ни битно.

Šta nam pakuješ to kad nismo zaverolozi?

Подели на овим сајтовима

По Европи исекоше своје шуме одавно а сад бране Бразилцима, па није ни то фер. Коме требају шуме нек их сади, или ако им је тако драже, нек плаћају закуп бразилских .

Подели на овим сајтовима

Не мора да значи. Чему те осцилације узмеђу две крајности? :) Али ако у старту кренемо о томе како нас лажу зли научници, е онда је велика вероватноћа да ћемо н... пре или касније, да ли од неког вируса или загревања, није ни битно.

Да није научника који су нас упозорили не бисмо преживели птичији грип...

Подели на овим сајтовима

Хм,занимљиво да Јуан овога пута није стао на страну циа-леберал-атеистик блока...

Вероватно због латино-тазбине која је изгубила пар хектара шуме... ;)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Хм,занимљиво да Јуан овога пута није стао на страну циа-леберал-атеистик блока...

Вероватно због латино-тазбине која је изгубила пар хектара шуме... ;)

Не ломите ми багрење, под њима сам је љубио...

Подели на овим сајтовима

Да није научника који су нас упозорили не бисмо преживели птичији грип...

Зар и ти? Грип су надували весели медији и политичари и све изврнули наглавачке, а реална опасност од пандемије постоји (па побогу, један мањи број данас живих људи је чак преживео једну баш гадну) и увек треба бити здраво опрезан и припремити се за најгоре.

Подели на овим сајтовима

Nije bas da se nista ne desava usljed ljudske aktivnosti. 

Priroda je dinamicna, onda dise istina ali ne tako brzo, kao sto mi danas vidimo da se desavaju promjene kod topljena glecera i polova.

Istina je takodjer da je poslednje ledeno doba prekinuo niko drugi nego covjek, zbog poljoprivrede cime se nivo CO2 povecao usljed frekventnog spaljivanja oranica kako bi se unistile stetocine i zapocela nova zetva. Isto tako danas covjek utice na povecanje CO2 usljed izduvnih gasova sto se ocituje povecanjem temperature na globalnom nivou. 

Iskreno, ne znam zasto je zabrinjavajuce sirenje Las Vegasa? Koji je fazon? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...