JESSY Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 мирођија, Ненад Р. and NovoIme је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Проблем са својином. Купиш дијамантски прстен, ставиш га на прст и после месец дана га више не примећујеш! Постао је део тебе и изгубио је драж. Нађе младић цвет у пољу, убере га и стави у рупицу од ревера, да га мирише, а он му полако вене. А мудри знају да се понизе, они не беру цвет да би га мирисали, већ се сагну да би га помирисали. Тако и младић кад сретне лепу девојку, па убере тај цвет, помирише и ожени се њом, Постане његов цвет, а он му у руци вене, Све што присвојимо и кажемо ово је моје, то је постало цвет који нам у руци вене и његову лепоту више не видимо. Зато нам неубрани цветови плене пажњу и бивају лепши од цвета који смо убрали. Али мудар човек када од Бога добије цвет, он га не присваја, него каже: овај цвет ми је Бог поклонио. И будући да није његов, он у том цвету вечно ужива, негује га, залива и захвалан је Богу за њега. Добио је поклон од Бога: а поклон никада не постаје својина, јер ако се дародавац наљути он свој дар тражи назад. јер је његова својина. Зато кад добијемо прстен на поклон од некога ко нас воли, тај прстен никада не постаје део нас, већ нас подсећа на љубав онога који га нам је дао. зато он остаје вечно леп, имамо га али није наша својина, Тако и кад освоји младић лепу девојку, и она не постане његова својина, вечно ће уживати у њој! Да се разумемо; може да је ожени али не сме да постане његова својина! Саша од Москве, Fotina444, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Jeste li ikad poželeli neke cipele toliko jako da ste otišli u drugu prodavnicu u potragu za njima, jer su u jednoj prodavnici bile rasprodane? Ta ista očajna želja pojavi se kada vam za oko zapne dečko koji ima devojku. Što je nešto nedostižnije, želja je veća. "To se zove frustrirajuća atrakcija: što je teže nešto postići, više čeznemo za time", kaže dr Helen Fišer, autorka knjige "Why We Love". "A činjenica da je zabranjen samo povećava požudu". Evo kako to deluje. Svaki put kad se javi žudnja, mozak oslobađa dopamin koji vas podstiče da ostvarite cilj. Kad vas prepreka (činjenica da ima devojku) sprečava da dođete do cilja, mozak oslobađa još više dopamina, što vas još više fokusira na lov. "Da biste ukrotili požudu, podsetite se da vam je uzbudljiv možda samo izazov osvajanja i da bi taj osećaj verovatno nestao čim biste ga osvojili“, kaže dr Aron, profesor psihologije. "Da je slobodan, možda ga ne biste toliko želeli". Ako je neka druga devojka (posebno ona koju veoma poštujete) u vezi s tim dečkom, vaš mozak ga odmah registruje kao "kvalitetnu robu". Međutim, pripazite: dečko izgleda besprekorno samo zato što ga ne poznajete. "Ne znate kakav je iza zatvorenih vrata", kaže dr Luis. Drugim rečima, niste u poziciji da trpite njegovo podrigivanje ili loše raspoloženje. alo.rs Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Nikada me nije privlačilo nešto tuđe... neko tuđi (emotivno). Imam problem kada se odlučim za trgovinu, ukoliko vidim to na nekome gubim interesovanje. Naprotiv, uvijek su me privlačile posebnosti u smislu - smjelo, neuobičajeno, neosvojivo. Pravilo - tuđa čorba je uvijek slađa...za mene ne važi. Срђан Ранђеловић, Istochnik, Dragi and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Tresnje kod komsije su sazrevale pre mojih,pa su mi njegove uvek bile sladje .A uglavnom sve se svodi na takmicenje,onaj tamo ima,moram i ja.To je Gospod lepo objasnio da se ne sabiraju blaga ovde,da se ne treba takmiciti i dokazivati u nebitnim stvarima,kad se to shvati onda se zna da je Gospodnje najsladnje. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Ја мислим да основа тог осећаја, те фиксације лежи у првородном греху: пала природа ће увек да помисли како је она у тежој позицији од неког другог, па да тако скине одговорност са себе. У даљој инстанци, у другом изразу, то је осећај да је неко увек у бољој позицији од нас, то јест да је некоме срећа наклоњена, а нама није. И ето - зато смо такви какви смо. Да смо срећнији, били би бољи, али није наша кривица. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Znam da je tudje sladje,ali moje ne dirajte. Караконџула, Саша од Москве and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2013 ..као прво, туђе је увек непознато, интригантно....и самим тим привлачно....оно што имаш , познајеш, поседујеш...туђе је често недостижно и самим тим веома пожељно.... ....друго, мислим да та констатација потиче из личног незадовољства....нисмо задовољни собом, својим животом, а мислимо да други много боље живе....уствари, то се односи на оне који нису пронашли смисао живота, или га траже у материјалним стварима које наравно, никад не могу испунити празнину у човеку..... ...мислим да је то пре свега једно веома површно размишљање и површан начин живота..... Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 Nemam taj poriv. Jako poštujem te tanane niti, u ljudima. Neprovodive niti. To mi je svetinja. Tuđe ne trebam, svoje ne dam. Bilo i ostalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 27, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2013 U ljudskim odnosima? Zato sto ga nemamo a neko drugi ga ima. Pa onda pomislimo " aha, on ima to i to.. a ja nemam.. dakle ja manje vredim" i ta pogresna presuda o samovrednosti nas uci da je to tudje bolje.. jer ce nam doneti neku vrednost koju mi (po nasem lichnom tumacenju) nemamo... Eto prosto. -Владимир- and JESSY је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 ..као прво, туђе је увек непознато, интригантно....и самим тим привлачно.... (без мана, које ионако не желимо да видимо ) ...оно што имаш , познајеш, поседујеш... ( то је таква заблуда, да знамо оне око себе, да је то комедија. Ево ја - као могу да само да се тешим да ћу понекад предвидети нечије понашање, али да га знам - више никад нећу помислити. Просто људи се мењају стално, и наравно да ће им се мењати и тежње како уче о себи, а и о онима око себе. А ово за поседовање... :fmqmtx: Јао мајко што је то честа заблуда, па ми често ни себе поседујемо и чак нисмо свесни да имамо душу, а камоли другог...) ....друго, мислим да та констатација потиче из личног незадовољства....нисмо задовољни собом, својим животом facenew22222222 ....уствари, то се односи на оне који нису пронашли смисао живота, или ... не могу испунити празнину...у себи (ја бих рекла) П.С. Џеси ово се ја смејем самој себи , како лако себе 'ватам у тим заблудама - изнова и изнова - чисто да ме погрешно не разумеш , а твој за пост 8086.gif и facenew22222222 JESSY, Данче* and Vladimir Vlada је реаговао/ла на ово 3 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Tuđe nećemo, svoje nemamo ! JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Грађански суд не кажњава за зле жеље, на суду Божијем за њих ће се судити, јер су оне противне светом и вечном Његовом закону: "не пожели". Бог не суди само за грехове јавне, већ и за оне који су у нама, иако они јавно, пред људима, нису били учињени.-Св.Тихон Задонски Тако да своје не дајмо туђе не желимо! Zero, Саша од Москве and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 П.С. Џеси ово се ја смејем самој себи , како лако себе 'ватам у тим заблудама - изнова и изнова - чисто да ме погрешно не разумеш , а твој за пост 8086.gif и facenew22222222 totalno te kapiram.... Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Децембар 28, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2013 Izgleda da ja imam neku žešću falinku...meni zaista nikada nije tuđe bilo slađe... Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука