obi-wan Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Video sam. Sta da kazem? Dobro je sto ovo uvek stoji na dnu sveke stranice foruma: "Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација.Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије.За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука." "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 PS.naravno da sam procitao jevandjelja,i znam ih veoma dobro.Kako ti znas da starac Vukasin nije dobro ziveo? Ima ljud sto su krstonose celog zivota,na zalost to nije ispravno.Pre svega nije ni "roditeljski" da se on nas samih trazi da budemo veci mucenici od Hrista. Dobro je kad bas ti znas sta je ispravno, a mi drugi nemamo pojma... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Brate Obi,povuci cu se jer vec vidim kud ide ovaj dijalog.Moj verni pratilac Aquilius Cratus ponovo pokusava da se izbori za moj ban.Ovog puta mu necu uciniti tu cast. Nema potrebe da budes bezobrazan,niko ne kaze da ti ne znas il' ja znam,To je samo moje misljenje,ja jednostavno ne mogu da prihvatim za "ljubav" od strane Boga kad se neko muci raspetim krstom(bez vaskrsenja) ceo zivot za nesto kao normalo i prepuno ljubavi.I to nije od Boga.Dzaba se ostali trude da mu to nakace.I jos jedna stvar za kraj,Bog se nije trudio da ispuni zakon,jer zakon i Bog su jedno.Telom je svakako stradao" a za dusu,bolje da cutim.Zato sam i "provocirao" sa izjavom,dal je onda Hristos uopce napravio najvecu zrtvu?Ja znam odgovor,al vidim da mnoge muci prevod. Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Hristovo dusevno stradanje je bilo neuporedivo teze nego fizicko... razmisli pa ces shvatiti... najmanje sto moze da se kaze je da je to bio kosmicki bol koji mi ne mozemo ni da pojmimo. Sta mislis da ga je vise bolelo, klin koji mu probija meso i kosti ili postupak coveka koji mu to radi? ako nisi gledo, pogledaj ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0335345/ Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Brate Obi,povuci cu se jer vec vidim kud ide ovaj dijalog.Moj verni pratilac Aquilius Cratus ponovo pokusava da se izbori za moj ban.Ovog puta mu necu uciniti tu cast. Nema potrebe da budes bezobrazan,niko ne kaze da ti ne znas il' ja znam,To je samo moje misljenje,ja jednostavno ne mogu da prihvatim za "ljubav" od strane Boga kad se neko muci raspetim krstom(bez vaskrsenja) ceo zivot za nesto kao normalo i prepuno ljubavi.I to nije od Boga.Dzaba se ostali trude da mu to nakace.I jos jedna stvar za kraj,Bog se nije trudio da ispuni zakon,jer zakon i Bog su jedno.Telom je svakako stradao" a za dusu,bolje da cutim.Zato sam i "provocirao" sa izjavom,dal je onda Hristos uopce napravio najvecu zrtvu?Ja znam odgovor,al vidim da mnoge muci prevod. Kako god `oces, stvarno nemam ni snage ni vremena da gubim sa nekim ko misli da sve zna, i ne zeli da uci... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Друштво, да се ми ипак мало вратимо на тему, тј. скакавцима, а то нема везе са Христовим страдањем и његовим природама. Интересују ме ваше гледе поводом разлога за синодску варијанту са биљкама. Такође се захваљујем што се нисте скандализовали на неке моје осврте око поста. obi-wan and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Mani se skakavaca sto su bili pojedeni, nego da vidimo mi kakvi su ono skakavci iz Apokalipsisa sto ce da jedu ljude lol Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Друштво, да се ми ипак мало вратимо на тему, тј. скакавцима, а то нема везе са Христовим страдањем и његовим природама. Интересују ме ваше гледе поводом разлога за синодску варијанту са биљкама. Такође се захваљујем што се нисте скандализовали на неке моје осврте око поста. Naravno, da se vratimo na temu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Мислим да ће пре бити да су убачене биљке јер је владика Атанасије инсистирао на тој својој теорији о биљкама из Израела што цветају, личе на скакавце или шта год. А сви знамо како изгледа кад преосвештени Атанасије "навре". Мислим да скакавци не угрожавају њихову жељу за монахократијом. Баба and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Da li se lomimo oko skakavaca ili biljke ili se je nakupilo materijala za jedan reformisticki prevod najblize suve Istine? I koje struje ako je tako shkripe odnosno kakav duh imaju? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Мислим да ће пре бити да су убачене биљке јер је владика Атанасије инсистирао на тој својој теорији о биљкама из Израела што цветају, личе на скакавце или шта год. А сви знамо како изгледа кад преосвештени Атанасије "навре". Мислим да скакавци не угрожавају њихову жељу за монахократијом. Видиш ја док нисам прочитао да је Таса то убацио имао сам став да су биљке без везе. Сад већ размишљам да су можда биљке, јер Таса је одличан зналац Блиског Истока. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 11, 2013 Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Не, Таса је дефинитивно погрешио пошто око овог термина нема двоумљења. Очигледно неко његово учитавање, тумачење, теологумен. Баба and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Август 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Не, Таса је дефинитивно погрешио пошто око овог термина нема двоумљења. Очигледно неко његово учитавање, тумачење, теологумен. Напокон једна ствар око које се слажемо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Помаже Бог оче Зоране. Имам једно питање поводом превода, налази се једна разлика између Данчићевог-Караџићевог превода и Синодовог. У глави 15.13 по Јовану у Синодовом преводу пише "Од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје", а у Данчићевом-Караџићевом "Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје" https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=ijekav&book=43&chap=15 Можете ли рећи нешто поводом ова два превода? A. 13. Většího milování nad to žádný nemá, než aby duši svou položil za přátely své. Biblí česká šestidílná 1579--1593 BČŠ B. 13. Většího milování nad to žádný nemá, než aby duši svou položil za přátely své. Bible kralická. 1613. BK C. 13. Nikdo nemá větší lásku než tu, aby položil svůj život za své přátele. Nová Bible kralická. 2009. NBK ili B21 Ovo je legendarna češka Biblija kralicka, pod A je njeno najstarije izdanje, bolje reći generalna proba, pod B je njeno glavno klasično izdanje i u oba je duša a ne život. Tek pod C se pojavljuje kod NBK, Nove bibiblije kralicke koja je izašla prije 3 godine, 2009. i još je nazivaju i Prevodom 21. vijeka umjesto riječi duša - život. Moram vas upozoriti da je Češka Biskupska Konferencija oštro istupila protiv nje i nije dobila blagoslov KC. Ustvari nisu je prevodili katolički već nekakvi nezavisni prevodioci. Tako da je taj novi prevod u kojem se baš i pominje taj život a ne duša ostao bez blagoslova KC. http://www.etf.cuni.cz/~rovnanim/bible/ http://www.bible21.cz/ http://tisk.cirkev.cz/z-domova/stanovisko-ceske-biskupske-konference-k-prekladu-bible-preklad-21-stoleti/ http://neuveritelnaodhaleni.cz/zaujalo-me/biskupove-kritizuji-novy-preklad-bible.html http://odkrytelzi.cz/nejen-pro-krestany/priklad-manipulace-prekladu-v-nbk-bible-preklad-21-stoleti-bible-21/ http://www.lidovky.cz/biskupove-kritizuji-novy-preklad-bible21-ff4-/zpravy-domov.aspx?c=A090413_153942_ln_domov_ani http://www.novinky.cz/domaci/166291-novy-preklad-bible-vyvolal-v-cesku-kritiku-biskupu.html http://www.reflex.cz/clanek/kultura-literatura/33422/bible-preklad-pro-21-stoleti.html Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Август 12, 2013 Пријави Подели Написано Август 12, 2013 Можда су хтели да приближе менталитету нашег народа а да задрже поенту, јер људи се овде гаде да виде скакавца а камоли да га једу, слабо ко зна да на тим просторима није ништа необично. Причао ми је другар са богословије да их у Израелу једу и дан данас, а овде би људи помислили да је неко скренуо памећу да га виде да једе скакавсе. Што се мене тиче, не би им замерио ни да су написали да је јео леба и туцану паприку . Мој покојни дид (илити деда) је знао да поједе скакавца ако би му случајно ускочио у тањир са клопом која би му била сервирана на ливади, приликом косидбе. Остало је упамћено како га је убацивао у уста, уз пошалицу: "Скупи ноге"! Иначе, Свети Јован нам је крсна слава Tristatri, Deki992 and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука