Jump to content

Шта је јео Јован Крститељ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

sveti-jovan-krstitelj-2-ver.jpg

Ово је само један од текстова који покушава да објасни како је Комисија Св, Синода СПЦ за превод Библије разумевала исту и колико се држала њеног слова. На основу мноштва интервенција Комисије, дошао сам до једног интимног уверења како је она у условима измењене духовне климе у Србији покушала да мање-више свесно инструментализује Писмо у складу са својим поимањем духовности и да то препоручи верном народу. Све те примедбе сакупљам у слободном времену, а једна већа угледала је светло дана под називом: Le acrides di Mt. 3, 4: 'locuste' o 'vegetali'?, Саборност (Теолошки годишњак) 2 (2008) 43-59. Текст је објављен на италијанском, а за потребе мојих студената на брзину сам сачинио и један српски превод, који стога има и понеку грешку, а и стилски би се требао уобличити. Но, све те ствари не представљају тешкоћу за праћење истог. Текст се налази у пдф облику на: http://www.zorandjurovic.com/tekstovi/akride%20srpska%20verzija.pdf

Чиме се Јован хранио објашњава се на основу патристичких текстова, а знамо да се наша Црква држим Отаца. Надам се да ће овај прилог утицати да се у наредном издању исправи комисијска интерпретација.  

akride srpska verzija.pdf

Подели на овим сајтовима

Како стоји у комисијском издању ?

Биљка?

Ја користим само од Лује Бакотића превод а мислим да је тамо скакавац у питању.

Такође чини ми се да негде у служби св. Јовану на словенском се помињу скакавци и мед...

Подели на овим сајтовима

Skakavac je u stvari rogač

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%87

strašna stvar,

inače smanjuje masnoću u krvi isprobano

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Мада, не знам зашто би био проблем и да је јео и неку врсту инстеката? Коме то може да буде битно?

Подели на овим сајтовима

Колико ја знам ти "скакавци" су врста неке биљке.

Дечки, прочитајте текст који вам је закачен. О тим питањима се тамо потанко расправља.

Ако је небитно, зашто Синод преводи са биљка? - Да је тај превод сасвим погрешан, видети у тексту. Да не понављам.

Подели на овим сајтовима

Дечки, прочитајте текст који вам је закачен. О тим питањима се тамо потанко расправља. Ако је небитно, зашто Синод преводи са биљка? - Да је тај превод сасвим погрешан, видети у тексту. Да не понављам.

Прочитао. Зашто су превели као биљка? Вероватно имају неко објашњење, не знам. 

Подели на овим сајтовима

Дечки, прочитајте текст који вам је закачен. О тим питањима се тамо потанко расправља.

Ако је небитно, зашто Синод преводи са биљка? - Да је тај превод сасвим погрешан, видети у тексту. Да не понављам.

Има овде и девојчица. Прочитао сам текст, поставио питања.

Дакле поновићу има ли у служби на словенском Крститељу помена скакаваца?

Друго питање какав је то вегетаријански лоби?

У чему је поанта код тог лобија, од куд он, шта хоћеду, кад се јављају...?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...