Jump to content

Није грех бити глуп

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Неки чланови ,и њихово схватање Бога и Православља ,су ме инспирисали да напишем овако нешто.

Зато сам тему и покренуо у овом подфоруму.

Сложићу се да је религија за сиротињу и контролу ширих народних маса,али Православље није религија,Православље је вера.

Први векови хришћанства недвосмислено доказују се је Хришћанство вера интелектуалне елите.

Хришћани су живели по градовима и сачињавали 10% становништва ,најобразованији и најбогатији део грађана.

Митрополит Антоније Блум(војни хирург),на питање,ко од Британаца прима Православље,је одговорио ,само образовани и високо образовани!
Обзиром да глупи људи од православља праве религију, поставља се питање где је њихово место у тој причи.
Није Православље за глупе људе!Бог ће им на крају рећи,уђи сине у рај,ниси ти крив,једноставно ниси могао да скапираш...
Није грех бити глуп...

Подели на овим сајтовима

a,greh je kad si glup jer tvoja glupost povlači za sobom mnoge druge stvari,još pogotovo ako imaš neku funkciju

То би пре била неодговорност која укључује више страна. Разлика је као између лажи и преваре. Лаж није кажњива законом, а превара јесте.

Подели на овим сајтовима

Sta znam, mislim da nisi odabrao pravu rec, glupi ljudi ce pre poverovati hahahahaa 0110_hahaha

Uostalom, sta znaci biti glup?!

A to sto tvrdis kosi se sa istorijskim cinjenicama da su apostoli bili prosti ribari, nikako neki pametni umni najobrazovaniji najbogatiji sta ti ja znam... znaci treba prvo da se definise sta znaci biti glup.

Glup po meni moze biti onaj koji nece da razume i nece da se menja.

Nesto je drugo kad drugaru kazes glup si, to je sasvim drugo znacenje, prava glupavost ja ne znam jel to uopste definisano...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

U taj čas obradova se Isus u duhu i reče: Hvalim Te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od premudrih i razumnih, a kazao si prostima. Da, Oče, jer je tako bila volja Tvoja

8086.gif

Подели на овим сајтовима

Ne mozes tako da kazes, jer glupih ima i medju najobrazovanijim i najbogatijim...

Moze neko da bude obrazovan kolko oce, sve knjige da zna napamet a da bude glup u sustinskim stvarima... isto tako i najbogatiji, pa vecina najbogatasa su ustvari najgluplji ljudi 0110_hahaha

Znaci nije bas tako kako si se izrazio... iako mozda i jeste, sve zavisi od toga sta se podrazumeva pod pojmom "glup".

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

U taj čas obradova se Isus u duhu i reče: Hvalim Te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od premudrih i razumnih, a kazao si prostima. Da, Oče, jer je tako bila volja Tvoja

Прост човек не мора бити глуп. Као што ни мудар не мора увек бити паметан.

Подели на овим сајтовима

Дејо, брате, једно питање. Пошто видим да ни ти ниси успео да се суздржиш, да ли то значи да је од сада дозвољено глупима рећи да су глупи или и даље да увијамо у обланде? :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Evo jednostavno: ono sto nekog coveka cini glupakom je nemogucnost shvatanja istine.

Подели на овим сајтовима

Митрополит Антоније Блум(војни хирург),на питање,ко од Британаца прима Православље,је одговорио ,само образовани и високо образовани!

Ово је врло занимљив податак

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...