Jump to content

Његово величанство - загрљај!

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

• Одговори 290
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

tumblr_m3ij12DJTm1qltpp5o1_500.jpg

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
nisam to od malena iskusio
:(

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

LJUDI, GRLITE SE!

Često iskazivanje osećanja grljenjem može da snizi rizik od bolesti srca, ublaži poguban uticaj stresa, oslobodi nas od umora, poboljša imunitet, pa čak i ublaži simptome depresije.

Prema rečima psihologa, samo deset sekundi toplog zagrljaja može u našem mozgu izazvati fenomenalnu reakciju. Luči se hormon oksitocin koji snižava nivo stresa u mozgu. Ista hemikalija odgovorna je za smanjenje krvnog pritiska, pobedu nad umorom, infekcijama i ublažavanje simptoma depresije. Takođe, oksitocin se izlučuje kod porođaja i prilikom dojenja.

Istovremeno, u zagrljaju se snižava nivo hormona stresa, kortizola, zbog kojeg nam inače srce brže kuca. Inače, naša koža prekrivena je nervnim završecima koji osete kada nas neko grli. Tada se šalju signali mozgu, srcu i receptorima oksitocina.

- Pozitivno emocionalno iskustvo grljenja pojačava pozitivne biohemijske i fiziološke reakcije – tvrdi doktor Jan Astrom, autor studije objavljene u časopisu Comprehensive Psychology. Ovakva fizička reakcija podrazumeva poboljšanje društvenih veština i jača poverenje.

Izvor: Telegraf

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

giphy.gif

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/loveis4ever123/videos/954438001307856/

Ali ovaj treci par ,ova sto otvara kapiju kao harambasa pa bezi glavom bez obzira pa se vraca i skace na njega  12:smeha:

• Волим 1

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/loveis4ever123/videos/954438001307856/

Ali ovaj treci par ,ova sto otvara kapiju kao harambasa pa bezi glavom bez obzira pa se vraca i skace na njega  12:smeha:

Ali vrata nogom otvara, hehehe, ja sam mislio da ce i njega napucati kako se zaletjela :D

Подели на овим сајтовима

Ali vrata nogom otvara, hehehe, ja sam mislio da ce i njega napucati kako se zaletjela :D

Hahah da znas i ja isto  :smeh1: reko sad kad se vrati nece ni latice od buketa ostati od njega  :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Hahah da znas i ja isto  :smeh1: reko sad kad se vrati nece ni latice od buketa ostati od njega  :D

Zamisli da ga je onim buketom napucala u glavu, jos mi i djeluje kao jaka djevojka, dobro je i onaj zagrljaj izdrzao, mogao je izletjeti kroz vrata, hehhehe :D

Подели на овим сајтовима

Zamisli da ga je onim buketom napucala u glavu, jos mi i djeluje kao jaka djevojka, dobro je i onaj zagrljaj izdrzao, mogao je izletjeti kroz vrata, hehhehe :D

hahahaha da znas stvarno,kako je izdrza u opste , covek voli izazove  :smeh1:

al ona mi je presmesna,izgleda vrlo jaka,otvara varat nogom ,mislis nema zezanja,a bezi kao da je videla vojsku iza sebe i tel je ispustila cini mi se ... 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...