Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Дубоко сам погођен оваквим мислима. Пракса ми показује да причешћивање свештеника иза затворених двери иконизује веома погрешне ствари. Миљан Крстић је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Иконизује клерикализам. Миљан Крстић, Јефимија Крунић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 @Milan Nikolic Милане хвала на теми."Моју " цркву већ дуже време не остављају на миру јер немамо двери. Пре су нас нападали да немамо иконостас,сада када смо га направили ни то није добро,јер нема двери. Нећемо их стављати, можда евентуално завесу. Преко двери "борци за веру" хуле како по мени тако и по Влад. Игњатију. Негирају чак и валидност Литургија које служим. Пред Освећење Цркве прошле год. у октобру, када је служио Митрополит Зизјулас, исписали су испред цркве и по граду најгоре графите,а преко слике цркве на билборду који сам направио као рекламу, написали су реч -Смрт. За време Освећења правили су метеж док их безбеђење није избацило.Написали су и графит против Зизјуласа који и данас стоји,нисам га обрисао, друге јесам. "Рукумијци" који ту живе,не долазе уопште нити улазе у цркву. Буквално неће да уђу у цркву. До скора су крштавали децу у Рукумији док нисам "припретио" о.Симеону тужбом. Ето докле иде њихова "теологија о дверима" . У питању је Црква Св. Максима Исповедника у Новом Костолцу код Пожаревца . Grizzly Adams, Candy Butcher and Walter је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Ja sam bio na sluzbama i gde su dveri otvorene i zatvorene sve vreme. Nekako bi voleo da su stalno otvorene kao na Vaskrs da cele godine bude lepo ko na Vaskrsnjoj sluzbi. Ali nazalost ovde kod mene je neka stara tradicija sto nekazem da je lose ali mi se nesvidja mnogo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 moj omiljeni ikonostas je iz Sabornog hrama u Trebinju... Nema ni dveri ni zavjese... Јефимија Крунић, Gordana . and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 I ovaj ikonostas mi se dopada... Драшко, Срђан Шијакињић and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 @@свештеник Александар,Kakav je razlog što to jednoj manjini smeta? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Ovo je ikonostas kod mene u parohijskoj crkvi niko od ljudi se ne žali na njega. Владан Здравков Меденица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Kolega je car! Kolega2357 and feeble је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Kolega je car! Konačno si nešta pametno rekao. Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Нека постоји иконостас са дверима и завесом - тамо где тога има. Међутим, навучена завеса и затворене двери док се служи Евхаристија и причешћују свештеници, представља изображење супротности Царства Божијег. Јесмо ли оценили римокатолички Филиокве као рушење истине тријадолошког учења? Ако то јесмо тако оценили, зашто онда дозвољавамо да нам последице таквог учења обликују свету Евхаристију? То што је индивидуализам узео маха унутар евхаристијске заједнице, не значи да погрешни обичаји - подвајања унутар Евхаристије - могу бити прихватљиви. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Нека постоји иконостас са дверима и завесом - тамо где тога има. Међутим, навучена завеса и затворене двери док се служи Евхаристија и причешћују свештеници, представља изображење супротности Царства Божијег. Јесмо ли оценили римокатолички Филиокве као рушење истине тријадолошког учења? Ако то јесмо тако оценили, зашто онда дозвољавамо да нам последице таквог учења обликују свету Евхаристију? То што је индивидуализам узео маха унутар евхаристијске заједнице, не значи да погрешни обичаји - подвајања унутар Евхаристије - могу бити прихватљиви. Kod mene u crkvi kada se pričešćuju nikada nisam video da je zavesa navučena i zatvorene dveri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 A sto i kad je pocelo sa tom praksom zatvorenih dveri? Konačno si nešta pametno rekao. Od tebe jos iscekujemo tako nesto,ali ne ocajavaj tek si 700 poruka skucao,bice,bice. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 . Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 A sto i kad je pocelo sa tom praksom zatvorenih dveri? Od tebe jos iscekujemo tako nesto,ali ne ocajavaj tek si 700 poruka skucao,bice,bice. Jel ova druga rečenica neki sarkazam možda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука