Arsenija Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Vreme je donelo zaborav....Lejdi konačno ustaje nasmejanog lica blagodareći za svaki novi dan koji će provesti sa svojim djacima....Napokon se razvedrilo njeno srce i na drvo koje je preživelo oluju neiscrpnih suza sada su se doselile neke nove laste....deca iz okolnih sela su počela da trčećim korakom dolaze u školu...toliko su zavoleli Lejdi da im je postala kao druga majka....stariji dečaci su počeli da se zaljubljuju u nju,a devojčice da je oponašaju...no,Lejdi je uvek umela da balansira,......da popušta i povlači nevidjive konce koji sve drže pod kontrolom..... Odlučla je da napiše pismo svojoj dadilji Lidiji i da sa njom podeli svoju radost... Draga moja Lidija, toliko sam se uželela tvoje blizine,da sada osećam veliku žalost svaki put kad na tebe pomislim....često te sanjam,sanjam da razgovaramo o samo našim temama i jedino tada mojoj sreći nema kraja....Volela bih da te opet vidim,bar na kratko i da sa tobom podelim svu radost koju su mi deca donela ove školske godine.Nisam ni sumnjala da je dečija blizina sama po sebi lekovita...Podetinjila sam,znaš....i to me raduje...Zdravlje me dobro služi...nemam više vremena ni za kijavicu...Prija mi vazduh na selu,čisto je,priroda buja,diše,nema one užurbanosti i buke....i ta atmosvera je počela da se useljava u mene ...sada ličim na livadu prepunu cveća....i ne želim nikuda odavde....Zato te molim da nadješ vremena da me posetiš... Piši mi. Pre nego što je zapečatila pismo lara je ubacila sliku djaka prvaka......škola je ipak postala mešovita... A sada Lejdi mora da prošeta ne bi li odnela pismo u centralnu poštu....a do tada ,ko zna šta sve može da se desi........ Биљана, Volim_Sina_Bozjeg, Јанко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 'O ћ у да идем.међ' Турке да их покрљам ки питу. Не бојим се ја никога, а камоли тог Сутлијаша Само , кад се креће ...?Да обавестим навијаче... Него, мога Ждралина нервира она турска реклама за летење, ... познајем га у душу па знам да би више волео да летимо са ЕР СЕРБИЈА алћ то ће мало да причекамо :koka10: Sara", Јанко, Јадранка-Дервента and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 :0102_laugh: :pajapatak: Јадранка-Дервента and javor је реаговао/ла на ово 2 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Dan je bio sunčan i prijatan za šetnju,pa je Lara povela i svog vernog psa Darka.... Prolazeći kroz šume divila se njihovoj lepoti,na momente je stajala da omiriše cveće koje je nicalo celim putem,ali nije mogla da se zadržava morala je da misli i na svog ljubimca.... Darka je pronašla izgubljenog i gladnog na pustoj ulici...pružila mu je svu potrebnu negu i Darko ja sada postao pravi vitez... Najzad stigoše do pošte.......nije bilo nikog,ovo je malo mesto,svi se znaju,retko putuju i tu se njihov svet zatvara......pisma su ovde redja od kometa... Poznato je da se lejdi ne razume mnogo u novac i ne ceni njegov lažni sjaj,tako da uzima prvi koji joj dolazi pod ruku i daje samo da ne ostane dužna........ Gold Coin with Profile Portrait of Roman Emperor Vespasian, just before 100 A.D. Pismo je poslato,Lejdi sada može bezbrižno da se vrati svojim obavezama..... Јанко and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Не би х ја рек'о да је ту нешто смешно ... 0110_hahaha Да ти кажем ја тебе нешто Саро Џелатарро... једна Ево, има три године дана бавим се једном мишљом смелом оног ћу Султу да згазим као гнусну, гњилу гњиду ... чују се у позадини навијачи: П о м о з и Б о ж е, П о м о з и Б о ж е ... па, нек сви виду... Ја, чим га спазим има да га пробуразим у поверење : за ендоскопију желуца ја сам суб. сци. мед. ... ... једаред :smiley-shot: Лидија Миленковић and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 @, Дадиља привија на недра писмо које ке добила од Ларе, и уплакана од радости, диктира писару писмо за своју девојчицу. Велики ми камен са срца паде, радост испуни груди, мир се изли на душу моју , кад ми гласник предаде твоје писмо. Сад видиш, чедо моје, како дечја граја елан даје, и тера умор из удова наших. Али дете моје, знај да у дечјој сузи и најбољи пливачи тону; А дечји јаук небески свод цепа гласније од сваке грнљавине. А унуче твог омиљеног коњушара, (који рамена своја потури под копита разбеснелог дората да би заштитио тебе нејак), нападе болештина гадна. Видар тражи превелике новце да би мелем чеду зготовио. Зато мила, завапи суседима својим да бар један десетак одвоје, да пошаљу , да Декија исцеле, и од канџи смрти да га спасу. https://www.pouke.org/forum/topic/27861-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%9B-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%B4%D0%B5%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%83/ А ја ево теби хитам, да се очи моје тебе нагледају, и уши моје да се, после мноооого времена смеха твога наслушају. Драшко and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Žene, razvodnjavate temu sa toliko suza. Šmrc ... al sam smekšao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Žene, razvodnjavate temu И за твоју муку, господаре, оваааај....оче, у дадиље лека има Драшко, Јадранка-Дервента, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Javili su lari da je dobila pismo i ona odlazi sama... iako je dama... svuda ide sama i po danju i po noću Lejdi voli tu samoću Ali gle čuda kad se najmanje nadade iza grma pojavi se on pojavi se niotkuda kakvog čuda kakvog čuda ko bi reko da je takav nekao došao čak ovamo došao daleko preko brda,preko,preko ko bi reko da je to on svetski čuven bariton.. I krenuše ruku pod ruku pričajući jedno drugom svoju muku lara primi pismo čitati ga ne hte tad ona ima gosta sad Pozvaće ga i u školu da okupe decu svu da naprave zabavu Pevaće im on poznati svetski bariton ..... Kući kad je stigla Lara otvorila je posmo svoje otvorila je pa ga čita sama dok se napolju spušta tama... o,kakve tužne vesti da detetu tom je sada potrebna podrška i nada... o jada o jada šta to može sama da učini jedna dama Misli,misli Lejdi Lara smisliće nešto pa ne bila više ona ona ista,ona stara što sa šumom razgovara... ... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Jutarnji cvrkut ptica budi lejdi iz čvrstog sna bez snova...budi se odmorna i nasmejana...spremna da ostvari svoju plemenitu ideju...Oblači prvo što je čisto i opeglano,Lejdi je odbila da ima kućne pomoćnice,od nedavno sama i kuva,malo je omršaela i ubledela...i tako će biti dok ne nauči da sprema ukusnu hranu... Odlzi ...kod Dimitrija... Iako je rano ivreme doručka Dimitrije već prelistava notne zapise... Lara mu je poželela dobro jutro i srećan rad.razgovor je tekao spontano...pričali su o starim uspomenama koje ih vezuju......Sa pominjanjem maog dečaka i u nedostatku ideja kako da prikupe potrebni novac ....Dimitrije je dodao da će on rado održati humanitarni koncert....i zaista lara je zablistala od sreće... Kroz nekoliko dana koncert je zaista bio i održan...samo što su deca insistirala da osmisle čudne kostime koje su svi morali da nose...lari je bila posebo zadovoljstvo što su i deca maskirana o odrasle mogla da učestvuju i da sližno pomognu vršnjaku.... Na koncert je došlo mnogo ljudi i svi su bili presrećni...deca su se družila i naučila šta je to solidarnost i bar jednom u životu dobila priliku da postanu mali heroji koji spasavaju živote... P.s.lejdi je nekoliko puta čula jednu devojčicu koja stalno ponavljaisto " Žru koncerti"...ali nije razumela šta je devojčica htela da joj kaže...znala je samo da je imala dobru ideju... Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 КОБилић узалудно тумара по дворцу.,,, нема никога Уморан сам од живота, уморан сам од кафана, уморан сам од кафића, ... дуго већ :774236lrsdhmiw4r: на мом срцу лажи рана, ал не желим више пића да пијем ... витезови, колеге ми, отишли су сви у Грчку, на мореее... а ја хоћу нешто друго - са Турцима оћу да се побијеем... Али, мога Ујке нема па немааа... а мени се јадном, самом ,,, задремаа :1304348s94os9382e: Где си Ујко, где си роде, ујна где је... ? цео дворац твом сестрићу сад се смеје... :magarac: што дозива и запева за Ујку му а не јури по дворцу му женскадију... smiley-dance007 А не виде да сам грдан пао у депресију......па лутам од теме до теме :.mislise. Шта људе тера да мрзе свој народ ? Интуиција или логика ? Савршен свештеник Шта ја тренутно слушам ... Е црни КОБилићу, узимај се у памет и сети се... Има једна крчма у Мироч планини :good2: :91600gh602qs7z8: Sara" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 На ЖРУ двору тишина влада. Питам се; "гдје ли су дворјани сада!!?" А на обронцима тог ЖРУ двора, у коријену неког старог бора Јежурка Јежић и даље без бриге и страха брани свој дом до зањег даха! Arsenija, Драшко, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Август 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Umro dvorac ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Umro dvorac ? Zaspao je....sada treba da sledi priča ..... "Nakon 3 godine...... "ili "Posle mnogo vremena..." Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 Године су се низале једна за другом...и за трен је прошло 3 године... Ларина школа је напредовала,Димитрије јој је помогао да унапреде музичко образовање и напокон су деца запевала у хору који је водио њен стари добри пријатељ.... Једног јутра иза седам сунчаних тонова,и преко седам магловитих облака док је звоно оглашавало почетак седмог часа и сат одзвањао седми пут у истом ритму,Лејди је у даљини угледала фигуру мушкарца који јаше на коњу.......Препознала га је и потрчала му у сусрет....Био је то величанствени призор.....Знала је да ће доћи ,веровала је..... Сви су се скупили да погледају тај историјски сусрет.... Кроз неколико дана организовали су тајно венчање.... П.с.У историји су оставили неизбрисив траг.... Подизали су манастире,школе....држава је доживела културну обнову.....и полако је свитало неко ново време... П.с.с.Живели су срећно до краја живота........ Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука