obi-wan Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Некако ја нисам мишљења да је хладнокрвнос' пак'о сама по себи. Због чега сте тог мишљења? Ако смо уопште и мислили на исто, пошто под тим подразумевам стечену, или наслеђену ако хоћете, способност да се у деликатним ситуацијама остане прибран и рационалан. Nismo mislili na isto, to sto pise iznad je pribranost, dakle to vec ima svoje ime, po meni... Kad kazem hladnokrvnost mislim na SS divizije i njima slicne... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Nismo mislili na isto, to sto pise iznad je pribranost, dakle to vecima svoje ime, po meni... Kad kazem hladnokrvnost mislim na SS divizije i njima slicne... To bi pre bila bezobzirnost, nego hladnokrvnost. Hladnokrvnost je i te kako pozitivna u mnogim slučajevima. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 http://www.svetigora.com/node/7835 зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Nismo mislili na isto, to sto pise iznad je pribranost, dakle to vecima svoje ime, po meni... То dakle to vecima svoje ime би већ биле језичке адоумице. Хладнокрвни би, по мом мишљењу, били другачији или супротни од од ових ватрених ( ватрене крви ), импулсивних, темпераментних... Kad kazem hladnokrvnost mislim na SS divizije i njima slicne... Постоје подаци да је једна SS divizija кренула у казнену експедицију, кроз Перућицу, и од тада јој се губи сваки траг... једноставно нестала. Вероватно није било никог да им скрене пажњу изреком, "ђеђетекрозшумуизиштћевасвуууциии..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Смиреноумље,по мени је појам који је прецизнији од хладнокрвности. Хладнокрвност може код понеког и понекад бити увертира равнодушности,али смиреноумље је увек иницирано интересовањем, љубављу, било да се ради о самом себи или неком другом. Равнодушност невероватном брзином резултира очајањем, иако се чини просто немогућим. Наиме, равнодушан човек у почетку бива такав само према другима, осећајући неки вид сигурности у себи, па чак и победе што успева да одоли спољним утицајима. Уљуљкан у неку сопствену димензију и тишину,упада у замку осамљености, из које обзиром да је равнодушност већ овладала њиме, нема куда него у очајање. Зато је равнодушност изузетно опасна. Оно што је интересантно, ретки су људи који су по природи равнодушни. У већини случајева, човек посатје равнодушан јер нема одговор, у сваком случају, својевољно. зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 Мислим да је апсолутна равнодушност измишљен појам, јер сам ја упознала људе који су прилично равнодушни, али кад с ењих такне, та равнодушност се губи, дакле, од случаја до случаја. То су углавном себични људи у непрестаној бризи за свој его, који их подржава у тзв. равнодушности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 31, 2011 Пријави Подели Написано Август 31, 2011 To bi pre bila bezobzirnost, nego hladnokrvnost. Hladnokrvnost je i te kako pozitivna u mnogim slučajevima. Moze i to, ali znas kako kazu ono u nekom filmu ili knjizi recimo, kaze "hladnokrvni ubica"... ta rec nije nimalo slucajno tu, na tom mestu. Dakle, opisuje pakao coveka koji se latio zla... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Е па на овој теми нема гласања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Јел Жељко,што врати ову тему из мртвих,ил се можда осећаш млако(ња)... sHa_sarcasticlol "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Јел Жељко,што врати ову тему из мртвих,ил се можда осећаш млако(ња)... sHa_sarcasticlol Знаш како саћу ти одати тајну , наиме на основу ове теме сазнајем кој је на форуму млакоња а кој није, па ондак автоматски млакоње банујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 и прековременог рада 4chsmu1 Нарочито путних трошкова... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Lijepo plete... Radije gledam njenog tatu, nego nju. Nisam čitao ništa od nje. Nesumnjivo je jako inteligentna i erudicija joj je jako velika, ali na TV radi smiješne emisije, dovodi bzvz goste. Žena je sklona senzacionalizmu, a to me ne zanima. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Вулгарна. То је једина мисао која ми је пала напамет кад видех ову тему. Можда има још неке особине али од вулгарности тешко долазе до изражаја. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Za nijansu je elokventija od Anabele Basalo. Ko je gledao Dorcol-Menhetn zna o cemu pricam. Kakav uspeh! Sigurno se radi o vanserijskom intelektu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 28, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2011 Isidora Bjelica je bila super riba sve dok se nije zamerila Chuck Norrisu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука