JESSY Написано Август 5, 2013 Пријави Подели Написано Август 5, 2013 Ако скоро 90% посетилаца буде у манастиру краће од 24 сата, онда и нема говора о туризму. А нарочито га нема у смислу класичног туристичког одмора, који подразумева закуп апартмана, обезбеђење исхране, 7-10-14 дана боравка, ванпасионску потрошњу, итд. Ово нам говори, не само да са православног становишта поклоништво не може бити проглашено туризмом, него ни са становишта туризма нема верског туризма у оквиру Српске православне Цркве. Доказујући своју главну хипотезу др Весна Николић каже: "Верски, односно религијски туризам, не може се везати за Српску Православну Цркву, јер туризам противуречи православној и догми и пракси. Шта више, посматрајући и са аспекта туризма, посете манастирима и другим светињама, које припадају СПЦ, не могу се подвести под туризам, јер немају све елементе који конституишу овај појам". И на крају, када говори о мерама које треба предузети да би се у оквиру теорије и праксе ово питање довело у раван са истином и корисном праксом, аутор каже: "Одговор је једноставан: прво треба отворити ово питање, а сабор памети, интелектуалне храбрости и хришћанског поштења даће права усмерења. Јер, ово је више питање за Цркву. За теоретичаре туризма, чињенице су показале следеће - верски туризам у оквиру Српске цркве не постоји, не може да постоји и не треба да постоји". Шта је онда преостало народу, чији пастири тек треба да постану свесни како и куда воде своје стадо, осим да се моли Богу и за себе, и за пастире, и за цело стадо? Што је и иначе обавеза православаца, како год се стање посматрало. Црква и политика ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 10, 2013 Пријави Подели Написано Август 10, 2013 'Ко обилази манастире да види споменик, архитектуру, фреске - вратиће се кући празнедуше... Старац Тадеј. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 хехехехе некако ми на чудесан начин нестала ова тема те поново да је отвотим. Срећа да сам оставио отворену страницу па ћу да копирам оно што сам већ написао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Пинк слабо гледам, гледам оно што је по мени лепо и донекле кориснопоучно за неке ствари. По мени ова емисија, Необјављене приче, је веома лепа, поучна, корисна је за све - небитно за животно доба свих нас. Када кажем - поучна, има доста тога где се види и тај хришћански дух, поуке за све оне које иду оним превише широким путем где једноставно и нема краја, већ вечито удубљвање у све веће грехове. Рецимо ова што је била у уторак задња емисија ме баш оставило без текста. Жена која јавно о свему овоме прича је преживела и више од "пакла" али Вера је спасла и поред свих својих мука, болест која је савладала њено гело - њен дух је остао у правцу Господа који јој даје снагу за остатак живота. Волео бих да погледате овај филм и да сами видите неке ствари, и да не заборавим, овој жени треба помоћ како би се излечила од ове опаке болести! http://www.youtube.com/watch?v=BAjiiJ0Mtac&feature=player_embedded#t=0 Можда ми овај увод није баш нај,нај...али верујем да ме разумете ви који гледате ову емисију, те би волео да чујем и од вас шта мислите о овој емисији, да ли за вас овакве емисије могу да имају поуку и уједно корист за гледање свих - од оне најмање десце па до најстаријих...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Ево још неких које су исто доста добре... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fv-QKutszro Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ONeI_J0ecek Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d6-qnp_mg8A Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 некако ми на чудесан начин нестала ова тема Батац, је ли треба да реагујем Само реци ако те ко буде сикирао.........ту сам за минут :0203_cool: П.С. Нисам гледала ове емисије. Ако будем имала времена погледаћу. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 ма сад нишаним и гледам куј би то могао да уради али не брин се секана - туј си ако ми затреба помоћ да одреагујеш на време овај при обавезно да погледаш, као и овај други...све су добре, имаш на нету доста тих епизода. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Jedan od retkih istupa sveštenika u kojem na neki način se hvali rijaliti kultura. OK. Uglavnom ih pratim preko štampanih medija ili preko internet vesti. Nemoguće je ne primetiti i te rijaliti-estradne vesti, i onda ako je neki događaj baš posebno interesantan, pogledam klip na jutjubu. Mislim da ima korisnih stvari, ali isto tako mislim da je većina rijalitija trebala da bude zabranjena za mlađe od 16 godina. Ovako je apsurd da rijalitije najviše gleda starija i najmlađa populacija. Ono što je dobro u rijalitijima je to što se vidi da zvezde nisu zvezde, već obični ljudi sa uobičajenim problemima kao i ostali. Onda to što ljudi uočavaju da ponašanje čoveka u izvesnim situacijama ne može da se kontroliše i da patološki porivi obično nadvladaju. Ono što najviše zameram ovakvim programima je to što uče ljude da zarade leba bez motike i što na zabavu gledaju kao na ozbiljnu stvar. (Otprilike kao da sad neko zameni ŽRU forum sa Crkvom). Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 ja jedini reality koji pratim je Home Sweet Home koji se pusta na b92 zbog kog sam se zainteresovala za uredjenje enterijera i eksterijera. ovo ostalo-jednom recju-BLJAK! http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Мој омиљени риалити шоу је Форум. Било који форум, мислио сам да може и фејс ал не може. Тренутно ми је то поуке.орг Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Zeljko za koga glasas i ko je nominovan za izbacivanje? -Владимир- and Баба је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука