Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

555606_10152714498215156_1632348097_n.jp

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Мени је сасвим ок. Дешава ми се да кад сам нерасположена наиђем на пост пријатеља који ме насмеје.

Не бринем за заштиту података и да ли ме неко прати јер мислим да имају паметнија посла. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Meni je iskreno fb dosadio, u pocetku sam napravila profil kako bih odrzavala kontakt sa nekim prijateljima i rodjacima iz inostranstva, ali se ispostavilo da sam ranije vise bila u kontaktu sa njima, nego kad sam otisla na fb. Nekako se covek olenji, razmislja "a dobro, tu je on, vidim njegove slike, gde ide sta radi, neme potrebe sad da ga zapitkujem nesto u vezi toga'''... I smeta mi sto u principu covek postaje neverovatan egocentrik, ja sam neke ljude pobrisala iz prijatelja ili ukinula pracenje sadrzaja jer su samo kacili svoje face u raznim pozama, tipa ''vidi sto sam lep/a'', praceno gomlom inbecilnih komentara ''jao sto si catka, joooj'' i tako neke pateticne forme, koje ja u principu ne volim. I generalno, uglavnom fb manija se sastoji u tome da se ljudi fotografisu ma sta radili samo da okace na fb. Tipa otisli da popiju kafu sa prijateljem, taguju se gde sede i okace fotku kako sede u kaficu- koga jos briga, uzivaj malo u zivotu za sebe.

Al da ne ispadnem samo hejter, po meni dobra stvar je sto sam od nekih ljudi sa kojima imam zajednicka interesovanja saznala mnogo korisnih stvari, podsetila se nekih davno zaboravljenih bendova koje sam slusala, posebno volim da pratim moje prijatelje slikare koji postuju svoje najnovije radove i uglavnom mi je fb obojen umetnoscu i pravoslavljem.

http://www.youtube.com/watch?v=zd2sRC3K9Hs

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Zašto ljudi tako lako odobravaju zahteve ... Imam utisak da bih mogao da tako dodam 1000 prijatelja za jedan dan kad bi mi bilo baaaaaš dosadno.  :0104cheesy:

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Лично бих волео да поделим искуство и са моје стране, наиме Фб. је лично мени донео спасење, како, натерао ме је да се покајем вратим Богу и упишем оно што сам одувек волео ПБФ. Звучи невероватно, зар не :), АЛИ сада после три године школе и везе нисам на фб. Сувише је изгубио употребну вредност да би остварио оно што сам желео да остварим преко група, комуникација са људима и остало. Фб. је лаж и то лаж која обећава све, међутим о чему се заправо ради. После само 3 год. све пријатеље које сам стекао путем фб. и даље немам на јави нити сам их кад видео осим поједине у рл. а опет и са њима неостварујем контакте више. Све се вратило онако како је било. Фб. је производ или прототип Демона који одлично ради свој посао у улози губљења времена без икаквог резултата. Фб. је и секта "породична" одвајање ближњих једни од других и лажна рл комуникација путем слика и порука... без икаквог доживљаја емоција уживо...чак и парови воде љубав путем флерта на фб...хот итд... ЗЛАТНЕ ДЕВЕДЕСЕТЕ. зашто? Нема мобилних, жеља да се неко види и поразговара је условљена уживо јер се на тај начин поштује слика Божије Љубави према човеку. Па зашто би Господ створио човека по својој слици, да сурфује нетом или да човек својом појавом, енергијом живо преноси оне врлинске вредности. Фб. је и од мисионарења у Православљу учинио зависнике, нажалост тако је, ово је јако широка тема, покушао сам да некако укратко предочим све оно што се носи у фб... у односу на рл... могао бих цео роман да напишем о овоме, јер сам јако разочаран фејсбуком. Искрено да сам Епископ или Патријарх ударио бих жестоку анатему на свакога ко користи фб. и да прво пости цео пост па на исповест... Знам да се неће многи сложити са овим, али ја који сам веровао фб. да је савршена ствар приближавању односа са људима испало је супротно, растура породицу, везе, пријатељства и остало...

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@СрМилић,

Не знам... мислим да је ово веома погрешно виђење нечега што може и те како да користи. Наравно, може и да штети али то не зависи од фејса већ од онох који га користе. Мрежа је веома добро осмишљена и сигурно ће у будућности још да се на томе ради.

Ја лично користим фб за промоцију православних идеја, наравно користим и свој лични профил за брз договор са сарадницима, да се чујем са далеким пријатељима итд...

Као будући теолог и ако Бог да свештеник мислим да је потребно да ревидираш твој став и да искористиш све то што нам је дато на ширење Божије речи.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

kreativnost-V.jpg

...да ли сте радознала особа....да ли вас нервирају радознале особе....шта мислите о односу радозналости и љубопитљивости....?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Da nema radoznalosti, nebi bilo ni saznanja.Da čovek nije radoznao, ne bi ni učio.Ali ona prosta malograđanska radoznalost u smislu šta se dešava u tuđem dvorištu i tuđoj kući je nezdrava i generalno loša.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

882012003148dfdsf.jpeg

4chsmu1

Odmah mi je ovo palo na pamet... :D

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...