Дејан Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Eto da nije fejsbuka ja nikad ne bih mogao da prozivam Dekija :P Ko sme ovolikog coveka da zeza uzivo. (: To je dobra strana ko god oće Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 ko god oće Probaj ako smes oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Ја се не бих усудио. greengrin Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јевсевије Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Facebook је добра ствар која нам је дата на употребу. Повезује људе са једног краја света на други. Та употреба може да пређе у злоупотребу, када рецимо, постанемо зависни од Facebook-a и сједимо по читав дан пред компјутером. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 CIA priznala da ima sve, ali bas sve podatke o clanovima fejsa. Tako da mi se srozalo skroz mislenje o njemu, jer je samo sredstvo spijunaze. Je r odredjene institucije zahvaljujuci nasem fejs profilu prate i vide sve nase pretrage na netu uopsteno i apsoluto svaki klik im je dostupan. Sve manje i manje vremena provodim tamo i mislim da cu ga i gasiti... Nista novo na njemu nema, uvijek iste gluposti... A pogotovo kad udejm nakon nekoliko dana na profil i vidim da mi je neko hakovao isti i lajkove udarao na neke gluposti, smuci mi se sve. Gasila bih ga samo sam lijena da prebacim sve slike koje nemam na komp... "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Izvinjavam se zbog gresaka ali jedva vidim monitor od temperature, a slucajno vidjeh ovu zanimljivu temu... "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Primal Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Imas 5000 prijatelja sa kojim nikad nisi progovorio reci a igrate zajedno igrice, previse licnih podataka, iako postoji sistem zastite nije dovoljno efikasan. Dakle, ja sam protiv fejsa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 CIA priznala da ima sve, ali bas sve podatke o clanovima fejsa. Tako da mi se srozalo skroz mislenje o njemu, jer je samo sredstvo spijunaze. Je r odredjene institucije zahvaljujuci nasem fejs profilu prate i vide sve nase pretrage na netu uopsteno i apsoluto svaki klik im je dostupan. To ima i google i svako drugi. Ali nije bas tacno da "prate" medjutim mogu da potraze da im se podaci pruze na uvid naravno uz odredjenja odobrenja sudova. Ne samo cia nego i sudovi i policija itd... I ne samo sa facebooka - mnogo opasnije, moze i sa google. Imas 5000 prijatelja sa kojim nikad nisi progovorio reci a igrate zajedno igrice, previse licnih podataka, iako postoji sistem zastite nije dovoljno efikasan. Dakle, ja sam protiv fejsa. Ja imam oko 700 prijatelja, trecinu znam lichno, trecinu ljudi sa kojima imam aktivan kontakt na internetu i trecina ljudi sa kojima imam pasivan kontakt preko interneta. Sistem zastite mi je dovoljno efikasan, osim sto znaju sta sam u horoskopu, gde sam rodjen, koju muziku slusham i sa kim sam se slikao ne znaju puno toga o meni. Uglavnom se na fejsbuku zna ono sto sam hoces da otkrijes. Imam dosta familije na fejsbuku oko 40 fb liste su mi rodjaci tamo-ovamo, dalji gradovi, bliza i dalja familija naprimer. Kolege sa fakulteta, kolege sa posla i ostali drugari iz stvarnog zivota kao i ljudi iz online zajednica sa kojima po nekad razmenim neku rec, chet, lajkove, pesme i slichno. Ne igram facebook igrice. Ich. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Pronalazenje razlicitih zanimljivih sadrzanja Postoje mnogo bolje stvari od fb-a za ovo CIA priznala da ima sve, ali bas sve podatke o clanovima fejsa. Tako da mi se srozalo skroz mislenje o njemu, jer je samo sredstvo spijunaze. Je r odredjene institucije zahvaljujuci nasem fejs profilu prate i vide sve nase pretrage na netu uopsteno i apsoluto svaki klik im je dostupan. Sve manje i manje vremena provodim tamo i mislim da cu ga i gasiti... Nista novo na njemu nema, uvijek iste gluposti... A pogotovo kad udejm nakon nekoliko dana na profil i vidim da mi je neko hakovao isti i lajkove udarao na neke gluposti, smuci mi se sve. Gasila bih ga samo sam lijena da prebacim sve slike koje nemam na komp... Šta got radila na netu, ukoliko nemaš dobru zaštitu (ne mislim na ati viruse) neko to rati. Evo npr ja sam tražio po googlu da skinem jednu MMO simulaciju letenje World of Warplanes i nakon 2 dana mi je stigao mail o nekoj drugoj simulaciji koju sam igra pre 2 godine. Kao da me podsete da sam to nekada igrao. E sad da li je slučajnost, nešto ne verujem Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Imas 5000 prijatelja sa kojim nikad nisi progovorio reci a igrate zajedno igrice, previse licnih podataka, iako postoji sistem zastite nije dovoljno efikasan. Dakle, ja sam protiv fejsa. Eno jedan moj drug igra Mafia Wars ima jedno 2000 prijatelja, ali kada mu odeš na profil, ništa ne možeš da vidiš ako nisi među par prijatelja kojima je dozvolio, samo ime i prezime, ništa više Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 U velikom broju slucajeva "meka" za razvoj raznih psiholoskih poremecaja. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 CIA priznala da ima sve, ali bas sve podatke o clanovima fejsa. Tako da mi se srozalo skroz mislenje o njemu, jer je samo sredstvo spijunaze. Je r odredjene institucije zahvaljujuci nasem fejs profilu prate i vide sve nase pretrage na netu uopsteno i apsoluto svaki klik im je dostupan. Sve manje i manje vremena provodim tamo i mislim da cu ga i gasiti... Nista novo na njemu nema, uvijek iste gluposti... A pogotovo kad udejm nakon nekoliko dana na profil i vidim da mi je neko hakovao isti i lajkove udarao na neke gluposti, smuci mi se sve. Gasila bih ga samo sam lijena da prebacim sve slike koje nemam na komp... Apropo ovoga, uvek se setim scene iz jednog filma jako bliskog stvarnosti. Elem, FBI da bi zavrbovali tipa da radi za njih, dovedu ga u jednu njihovu prostoriju prepunu kompjuterskih monitora i pokazu mu spisak svih njegovih aktivnosti na netu u protekle npr.3 godine. Znaci sav posao koji je obavljao, njegove kontakte i mejlove, sve sajtove, forume i ostale fejsbukove koje je posecivao i pisao na njima itd. A na kraju mu pokazu sta je FBI sve pisao i slao u njegovo ime sa njegovih naloga i mejlova! .mislise. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Мени фејсбук служи да се чујем са другарима када немам кредита (а то је јако често). Користим га као јаку рекламу, јер имам две странице које броје много чланова, па тако могу да окачим своје реп песме (које сам почео да снимам недавно)... - и то је, да кажем, добро.Али, мислим да је то ђавоља ствар. У задње време на почетној страни све више видим неке болесне постове. Најгоре од свега је што то постављају моји вршњаци, или млађи. То су деца од 12,13,14,15,16,17,18 година...Има и здравих објава са разних страница, али колико видим то се непримећује, људе више занима оно што није здраво. Некако, не размишљају својом главом и каче разне будалаштине, фотографишу се у незгодним позама па још каче да сви то виде, итд... - то је оно лоше. Мислим да има више негативних него позитивних ствари, али опет све је до нас.Како га ми и у које сврхе користимо тако ће нам служити... Душка је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Šta got radila na netu, ukoliko nemaš dobru zaštitu (ne mislim na ati viruse) neko to rati. Evo npr ja sam tražio po googlu da skinem jednu MMO simulaciju letenje World of Warplanes i nakon 2 dana mi je stigao mail o nekoj drugoj simulaciji koju sam igra pre 2 godine. Kao da me podsete da sam to nekada igrao. E sad da li je slučajnost, nešto ne verujem Ma strasno! Meni je par puta profil bio provaljen a imala sam sifre koje ja zaboravim skoro Grozno je kao sto neko rece sve vise vidim neke bolesne postove, tipa opis abortusa i rijeci djeteta u utrobi, e to ti je da ti se zeludac okrene, i sad ajd nemoj se bedirati kad to vidis. Grozno! "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Ma strasno! Meni je par puta profil bio provaljen a imala sam sifre koje ja zaboravim skoro Grozno je kao sto neko rece sve vise vidim neke bolesne postove, tipa opis abortusa i rijeci djeteta u utrobi, e to ti je da ti se zeludac okrene, i sad ajd nemoj se bedirati kad to vidis. Grozno! A možda sam neki socijopata ili slično ali take slike i ne ostavljaju nikakav utisak na mene, sem što pomislim da oni koji ih postavljaju imaju neki mentalni poremećaj. A što se tiče provaljivanja fb-a. Verovatno su te uhvatili na sledeći način, neko ti pošalje neki link da nešto vidiš, ti klikneš i kada odeš, otvori ti se KAO ona početna fb stranica i traži da uneseš username i pass. Sve izgleda isto ti uneseš i kada se uloguješ ono te pošalje na to gde je i trebalo. Npr imala je jedna grupa sa temama za fejs, imala je par desetina hiljada članovam, i upravo je za teme bio postaljene jedan takav link, koji te pošalje na tu fb, fišing stranicu i uzme ti šifru. Uglavnom to radi tako što te prvo taj lonk "baci" na phishing stranicu koja po svemu izgleda kao i fejsova, ali razlika je što kada ukucaš šifru i username i klikneš "log in" ono te pošalje na stranicu na koju si i prvobitno trebala da stigneš, ali isto tu šifru i korisničko ime pošalje kreatoru phishing stranice( ili na mail ili na .txt fajl na serveru), a ti pošto si i pre kucanja šifre i bila ustvari ulogovana na fejs nećeš ništa primetiti. I tako on ima tvoju šifru, a ti to ne znaš. Radio jedan moj drug to imao 30-ak naloga A što se praćenja tiče, ne sekiram se oko toga, ovo svakodnevno što radim mogu da čitaju i gledaju nemam problema sa tim. E već kada radim nešto što ne bih baš voleo da znaju koristim Proxy-je i slične gluposti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука