Александар Милојков Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 +David je pricao o teoloskim razlozima da se kaze Hristosa. Да, у номинативу. Зато што Христос на грчком значи Помазаник. Зато није Христ (=Помаз) него Христос (=Помазаник). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Дефинитивно је у питању крупан теолошки проблем од кога много тога зависи... Kao sto rekoh ne zavisi apsolutno nista, cisto moj izbor. Nit je nepravilno nit je pravilno. Nego ovde neki Zika mora da se napravi pametan pa da me ispravlja. Al' dobro njegovo pravo. Да, у номинативу. Зато што Христос на грчком значи Помазаник. Зато није Христ (=Помаз) него Христос (=Помазаник). Upravo to - a posto je strana reci: Nominativ Pomaznik (Hristos) genitiv pomaz (Hrist) dativ pomaz (Hrist) etc... kapiras moju logiku tu, ono sto je Ivica rekao za transfer stranih reci. Nema potrebe ali nije ni skodljivo da svuda koristim Hrostos, meni se jednsotavno tako svidja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Mene zanima jedna sustian ove teme. Ljude brinu homosexualci i to da zastite porodicu i decu od homosexualizma ali od huliganizma ih ne brine da zastite porodicu i decu? Filozofije da se stvari postizu nasiljem i da je nasilje pravilan odgovor na nesto sto nam se ne svidja? Када буду почели да говоре како је хулиганизам здрав и нормалан, бринућемо се. За сада, све је чисто као суза. Будале су будале и то је јасно као дан. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 А откад се стране речи мењају по граматици језика из кога су увезене уместо да се прилагоде српској граматици? На српском је Јоргос, од Јоргоса, Ставрос, од Ставроса, Христос, од Христоса. Да нема овог ”с” на крају, тада би било од Јорга, Ставра и Христа. Једино ако постоји неки нејезички (теолошки) разлог да се каже Христа уместо Хрисотса, то је онда друга ствар. Prema pravilima srpske gramatike, ako je nominativ Hristos, onda je potpuno ispravno reci Hristosa, Hristosu, Hristosa, Hristose, s Hristosem, o Hristosu. Medjutim, sko imamo gentiiv, koga-cega, Hrista, ili vokativ Hriste....onda je po pravilu srpskog jezika ko-sto, Hrist. Medjutim tu dolazi ono famozno objasnjne v.Atanasija, da Hristos znaci pomazanik, a Hrist bi onda bio pomazani, sto bi onda imalo drugaciji smisao. Samo ne znam otkud ovakvo objasnjene, da skracivnjem rijeci na srpski nacin dolazi od devijacije znacenja, znacenja koje je uvedeno iz drugog jezika. Os je sufiks na kome se gradi grcki nominativ, od ovog "os" ne zavisi smisao rijeci Hristos, vec samo u kom padezu je. Smisao je isti bilo na grckom Hristos, bilo na latinskom Kristus, engleskom Christ ili na tom toliko omrazenom Hrist. Ali eto tako... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Када буду почели да говоре како је хулиганизам здрав и нормалан, бринућемо се. За сада, све је чисто као суза. Будале су будале и то је јасно као дан. Medju danasnjom omladinom ti je visoko prihvaceno da je huliganizam zdrav i noramalan. To ti govirim iz licnog iskustva. Za mnoge huligane ne bi ni sanjao da su huligani kada bi ih video u skolu, u kuci i naspram toga van nje. Pod huligani ne mislim samo fudbalski huligani. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Medju danasnjom omladinom ti je visoko prihvaceno da je huliganizam zdrav i noramalan. Не бих рекао. Претерујеш. Volim_Sina_Bozjeg, -Владимир- and Berkut је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Да, у номинативу. Зато што Христос на грчком значи Помазаник. Зато није Христ (=Помаз) него Христос (=Помазаник). Onda kad kazemo Hriste Boze, mi ne mislimo Pomazanice Boze, vec pomaze Boze. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Не бих рекао. Претерујеш. Ne pteretujem uopste, mnoga "dobra deca" u skoli, teske huliganchine i nasilnici van skole u medju vrsnjacima. O tome moze da ti posvedoci http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=07&nav_category=12&nav_id=711564 90 % nasilja i maltretiranja koje se desava u skoli vi profesori u tim istim skolama ni ne primetite a cesto ga cine oni djaci koji imaju dosta dobre ocene ili pristojno ponasanje. Ja ti opet kazem iz mog lichnog iskustva kao "ucesnika" tu, sta se desavalo oko mene i sa mnom... ne moras da mi verujes ako neces. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Prema pravilima srpske gramatike, ako je nominativ Hristos, onda je potpuno ispravno reci Hristosa, Hristosu, Hristosa, Hristose, s Hristosem, o Hristosu. Medjutim, sko imamo gentiiv, koga-cega, Hrista, ili vokativ Hriste....onda je po pravilu srpskog jezika ko-sto, Hrist. Medjutim tu dolazi ono famozno objasnjne v.Atanasija, da Hristos znaci pomazanik, a Hrist bi onda bio pomazani, sto bi onda imalo drugaciji smisao. Samo ne znam otkud ovakvo objasnjene, da skracivnjem rijeci na srpski nacin dolazi od devijacije znacenja, znacenja koje je uvedeno iz drugog jezika. Os je sufiks na kome se gradi grcki nominativ, od ovog "os" ne zavisi smisao rijeci Hristos, vec samo u kom padezu je. Smisao je isti bilo na grckom Hristos, bilo na latinskom Kristus, engleskom Christ ili na tom toliko omrazenom Hrist. Ali eto tako... ОК, једна ствар је да се расправља да ли је номинатив Христос или Христ (без обзира да ли је у питању само чувено Тасино надмудривање или стварно има неки дубљи смисао). Али кад једном изаберемо номинатив, онда ваљда треба кроз остале падеже да мењамо у духу српског, а не старогрчког или не знам чега. Не кажем да сам са Закинта или био сам на Закинту, неко са Закинтоса и на Закинтосу. Из неког разлога теолози одувек говоре Христос, Христа, Христу итд. и ОК је да кажу да тако треба јер они мисле да тако треба, само не треба језик ни крив ни дужан трпати у ту причу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Medju danasnjom omladinom ti je visoko prihvaceno da je huliganizam zdrav i noramalan. pitanje je sta je za tebe huliganizam?Mozda ti tesko pada i verbalni duel.Ne znam koje si godiste,al u moje vreme ti je nakako glavni frajer bio Mister No. Kako mrzim ove zapadnjacke izraze tipa Huliganizam.Sorka il tuca ti je deo subkulture,svidelo se to nekom il ne.Cak se i popovi posibaju nekad,kome veci udeo od sarane.Ako cemo vec pricati o huliganizmu,onda se to upavo desava na tom Peskir saboru. Moj duh, dusa i um su automatski napadnuti.Kao i moja religioznost,moj Gospod.Niko zapravo ne prica o nasim pravima,o pravima str8-era,jesu li nas izhuliganisali ovi sto ih ti branis izadju da mi se cmacu po ulici.Znaci manjina izadje na ulicu,digne ceo region na noge,pucaju rebra,potrose se ogromni novci,radi 0,0000000001 % nenormalnihPa ti sad vidi ko ti je u sustini huligan.Ma to je zapravo terorizam,mislim kakva ja prava i slobodu imam,kad moram drzati zakljucanu decu u spajizu dok to sranje ne prodje,primera radi.A nije ni Nosorog il lav utekao iz kaveza,il neko sa psihijatrije. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 pitanje je sta je za tebe huliganizam?Mozda ti tesko pada i verbalni duel.Ne znam koje si godiste,al u moje vreme ti je nakako glavni frajer bio Mister No. Kako mrzim ove zapadnjacke izraze tipa Huliganizam.Sorka il tuca ti je deo subkulture,svidelo se to nekom il ne.Cak se i popovi posibaju nekad,kome veci udeo od sarane.Ako cemo vec pricati o huliganizmu,onda se to upavo desava na tom Peskir saboru. Moj duh, dusa i um su automatski napadnuti.Kao i moja religioznost,moj Gospod.Niko zapravo ne prica o nasim pravima,o pravima str8-era,jesu li nas izhuliganisali ovi sto ih ti branis izadju da mi se cmacu po ulici.Znaci manjina izadje na ulicu,digne ceo region na noge,pucaju rebra,potrose se ogromni novci,radi 0,0000000001 % nenormalnihPa ti sad vidi ko ti je u sustini huligan.Ma to je zapravo terorizam,mislim kakva ja prava i slobodu imam,kad moram drzati zakljucanu decu u spajizu dok to sranje ne prodje,primera radi.A nije ni Nosorog il lav utekao iz kaveza,il neko sa psihijatrije. Utekao bi ja nego napisashe otpusnu listu pre sprovedenog mi plana Ove teme treba zakljucati ja mislim da smo sve rekli jedni drugima i stalno se ponavljamo i stalno edni te isti ucesnici... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 pitanje je sta je za tebe huliganizam?Mozda ti tesko pada i verbalni duel. Tesko mi pada kada neko jachi od nekog dodje i udari ga i iskoriscava to sto je jaci bez da sam je ikako fizicki ugrozio. .Niko zapravo ne prica o nasim pravima,o pravima str8-era,jesu li nas izhuliganisali ovi sto ih ti branis izadju da mi se cmacu po ulici Koje je to nama pravo ugrozeno? Moj duh, dusa i um su automatski napadnuti. E to je vec mentalna bolest. Kada gajis iracionalne strahove da si ugrozen (iako nisi) i na njih imas potrebu da reagujes agresivno. Margareta је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 pitanje je sta je za tebe huliganizam?Mozda ti tesko pada i verbalni duel. I njemu tesko pada verbalni duel, samo su ga jednom pretukli. http://www.pressonline.rs/info/politika/185387/direktorka-aleksu-su-drugovi-pretukli-ali-samo-jedanput.html oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Koje je to nama pravo ugrozeno? Nisam siguran,sa ovim tvojim pisanijem kojoj ti strani zapravo pripadas? E Milosavljevicu,Milosavljevicu http://www.youtube.com/watch?v=ubzr_xb-KcE Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Nisam siguran,sa ovim tvojim pisanijem kojoj ti strani zapravo pripadas? U ovo odavno nismo culi. Sad ces da me prozivas da sam gej posto se ne slazem sa tobom? Ja nisam siguran sa tvojim pisanjem dal si za lorazepam ili persen. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука