Jump to content

Долазите ли сутра на (у) Литургију?

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости

И?

Долазите ли сутра?

Од ове недеље ћемо на насловној страни форума да постављамо литургијске мотивационе постере.

Почињемо са акцијом да недељом у раним преподневним часовима никога не буде на форуму.

Зна се где реба да буду православни хришћани са овог форума. Или можда не знају?

https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=3826&cid=0

Подели на овим сајтовима

Почињемо са акцијом да недељом у раним преподневним часовима никога не буде на форуму.

Потпуно се слажем.. eheeeej 0442_feel

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Na žalist , danas nisam mogao  greengrin

noćas sam imao solidnu temperaturu 39,4

Брате Мартирије, желим ти што брже оздрављење... eheeeej

Боже здравља, бићеш на литургији следеће недеље... 0442_feel

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

И?

Долазите ли сутра?

Од ове недеље ћемо на насловној страни форума да постављамо литургијске мотивационе постере.

Зна се где реба да буду православни хришћани са овог форума. Или можда не знају?

https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=3826&cid=0

Потпуно се слажем и подржавам. Ко је болан нек` лежи, ко мора да ради нек` не забушава, а остали-на Литургију (само пазите где... :bla:)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Богу хвала, саслуживах у Светој архијерејској Литургији у храму посвећеном Великомученику Св. кнезу Лазару,којом је началствовао преосвећени владика г.Атанасије (Ракита), Причестих се Светим Тајнама, уз мноштво деце, браће и сестара у Христу, а посебно задовољство и са братом у Христу "Solomon Cane"-om

ekstra bendoff :)

1405_love 1405_love 1405_love

pivo 0442_feel 0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Neka vam je na zdravlje i spasenje obojici!  319.gif 319.gif 319.gif 1405_love 1405_love 1405_love pivo 0442_feel 0442_feel ekstra bendoff :)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Сањам да имам још да спавам, а онда изненада звони аларм и буди ме. Искључујем га и гледам на сат. Седам је. И онда почиње битка. Не ићи - хладно, лед, у кревету топло, спава ми се... Ићи - зар можеш да не одеш. Битка је трајала кратко, хвала Богу, и за који минут сам устао. Знао сам да би при помисли, да сам могао а ипак нисам отишао у Цркву, цео дан попримио другачији изглед.

Иначе, није ми јутрос на памет дошла помисао која такође често одлучи исход битке, а гласи: лењост, гора од болести.  :)

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

Сањам да имам још да спавам, а онда изненада звони аларм и буди ме. Искључујем га и гледам на сат. Седам је. И онда почиње битка. Не ићи - хладно, лед, у кревету топло, спава ми се... Ићи - зар можеш да не одеш. Битка је трајала кратко, хвала Богу, и за који минут сам устао. Знао сам да би при помисли, да сам могао а ипак нисам отишао у Цркву, цео дан попримио другачији изглед.

Иначе, није ми јутрос на памет дошла помисао која такође често одлучи исход битке, а гласи: лењост, гора од болести.  :drugarstvo:

Слава Богу да си успео да пребродиш искушење... :) :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ja sam već navila sat, dolazim obavezno. Pošto u ponedeljak počinjem da postim, potrebna mi je "hrana" za um i dušu koju mogu dobiti samo na Liturgiji. Tako ću biti još odlučnija da konačno započnem sa postom (po drugi put u svom životu- ja sam faktički početnik u svemu tome... :cheesy:)

Подели на овим сајтовима

Наравно!

Лепа је недеља свуд на овом божјем свету; лепа и у граду, али тек мислим да није нигде лепша недеља него у селу. Нека свечана тишина још с јутра казује да је празник. Испред сваке куће почишћено и поливено, па све мирише на мокру прашину. Сва деца умивена и очешљана, а косица им намазана зејтином, па и деца добила неки свечани недељни изглед. На ногама им чизмице, а на глави нови чисти шеширићи, из којих још нису пили воде на Тиси, ни јели дуда, нити се са њима играли "шоркапе". А на шеширу цвеће па се на сунцу расцветало па покрило и умотало сав шешир. И деци нешто необично: некако су ограничени, не смеју да се хрву, да се пентрају на дрво, не смеју да се јуре и шорају ногама прашину, него морају да стоје тако мирно, па да се гледају чији је прслук лепши и ко има већи ред сребрне дугмади. Али чим се сврши Литургија, они се одмах раскомоте; још у црквеној порти свуку чизме, па боси лете кућама са чизмицама у рукама.

Једва чекам лето!!! У Цркви нема грејање... :cheesy:

Јеси ли утеху делила људима

као чисту свету водицу?

Јеси ли увек на грудима

савести носила Богородицу?

Подели на овим сајтовима

:cheesy2: :) greengrin

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...