Гости Guest - . . .- Написано Јул 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Видех на нету да је сада вест о монаху који проси у Кнез Михајловој улици постала на неки начин интернет атракција. Наравно, ту су и они који ће да опљују по Цркви, да прокуну свештенике и владике који возе скупа кола док, ето, он проси јер је болестан. Зарад истине морам да кажем о коме се ради, бар онолико колико знам. На слици је "отац" Козма (не знам да ли је рашчињен, знам да је био монах). Променио је много манастира а ја га знам из времена док је био у Денковцу, где је монах мој рођени брат. Козма је веома добар човек, то стоји. Био је веома ревностан на службама и трудио се. Међутим, у себи је носио клицу лажног зилотизма и то се показало тако што је отишао код сада монаха Артемија и у његову расколничку дружину. У својој лудости, Козма је увек био у оној екипици што је букала испред Патријаршије, заједно са оним размонахом Антонијем (Драганом) Давидовићем. Дакле, Козма је нажалост код Артемија. Наравно, Артемија апсолутно није брига шта се дешава са тим људима, да ли су болесни, да ли им нешто фали. Њему је битно да "брани веру". Зато није ни чудо када је, сећате се, говорио "Слатко је страдати за Христа", хушкајући народ и монахе на свештенике СПЦ у Овчар-кабларским манастирима, док је он седео у топлој кући у Земуну. Мислим да они који дају новац Козми ништа му не помажу. Напротив! Најпре треба неко, ако га буде видео у Кнез Михајловој да му каже да оде и потражи манастир, да се покаје и да га прими неки Епископ наше Цркве. У супротном, умреће и болестан и гладан и у расколу. Још, додатно брука Цркву јер људи не знају ко је он. kron, Саша Јанковић, Anette and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ево га овде како подржава Артемија, са лудим Давидовићем и са Артемијевим размонасима: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ja bih vise voleo da dodje neko od episkopa ili svestenika i da ga pozove da se vrati Crkvi...... Vaske, Олимп, Broken and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Gde on sada živi? Od čega je bolestan? A onaj drugi Monah, ko je on? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 A kakve veze ima je li sa Artemijem ili sa nekim drugim? Hriscanska je duznost da pomogne svakome, bez obizra u kojem je taboru. Tako da kritika onih svestenika i episkopa iz SPC koji voze skupa kola ostaje validna. Дарко Савић, Благовесник, Orthophill and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Њему и сличнима само Бог може да помогне. А не давати му новац и пустити га да умре од глади, болести или зиме, било би погубно пре свега по његову душу, јер ће још да уврти себи у главу да је мученик и да му је Господ послао земаљске муке да га подвизава, и да се додатно заглибљује у овој пропасти.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 О како је ово жалосно! Sara", Лидија Миленковић, Gordana . and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ali kako postupiti kad je huskac protiv SPC . Znam da je tuzno ali njemu napre treba pokajanje. I ovo ce opet Crkvi sniziti ugled. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 LAŽNI MONAH U CENTRU BEOGRADA Prema njenim rečima, još zanimljiviji slučaj policija PU Beograd imala je pre oko dve nedelje. - Čovek se pre desetak godina zamonašio u jednom manastiru u unutrašnjosti Srbije. Međutim, prema našim saznanjima, on je tamo raščinjen, nakon čega je došao u Beograd. I dalje je imao svoju monašku odoru i izašao je na ulicu da prosi. Najviše je prosio po Knez Mihailovoj ulici, a imao je karton na kome je pisalo: ”Pomozite bolesnom monahu.” Ljudi su se sažaljevali na njega i u momentu kada smo ga mi našli, kod sebe je imao nešto manje od 5.000 dinara, što je najveća svota koju smo kod nekoga ko prosi pronašli – objašnjava Starčevićeva. Ovog “falš” monaha prijavili su sami građani, kojima je ovakvo ponašanje “božjih ljudi” bilo neprihvatljivo. - Kada smo ga našli u Knez Mihailovoj, on je i dalje tvrdio da je monah. Pitali smo ga zbog čega se ne vrati u manastir u kojem je bio, ali nam je on dao nejasan odgovor, iz raznoraznih razloga. Pritom, reč je o muškarcu starom oko 37 godina, koji je sasvim radno sposoban. Međutim, eto, on kaže da je izlazio na ulicu jednom u dva ili tri dana i da za jedan dan zaradi dovoljno da živi naredna tri – kaže naša sagovornica. http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/600956-lazni-prosjaci-u-beogradu-invalidi-siromasi-ali-i-monasi-zarada-i-do-4-000-dinara-dnevno-foto Иван Недић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 On 10. 7. 2013. at 20:00, Gerhard рече A kakve veze ima je li sa Artemijem ili sa nekim drugim? Hriscanska je duznost da pomogne svakome, bez obizra u kojem je taboru. Tako da kritika onih svestenika i episkopa iz SPC koji voze skupa kola ostaje validna. Види се да не разумете Цркву и монашки подвиг. Он се овде представља као монах (СПЦ) и проси у Кнез Михајловој и самим тим понижава Цркву. Он није монах у томе је ствар. Дакле, лажно се представља. Зато не можемо да му помажемо јер му помажћемо у заблуди и помажемо ка путу ка вечној смрти. Можемо да му помогнемо тако што ћемо да га вратимо у Цркву. Ето, ако га неко види кажите му да сам га поздравио и рекао м,у да под хитно иде у манастир! Vockica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Злоупотребљава (лажни) монашки чин да превари људе... Ако заиста нема другог избора него да проси - у шта сумњам, ал` ајде - онда је бар могао да скине монашку одећу. Ал`, не - још је на "реклами" написао да је `бајаги монах. Само још једном се показује какав лицемерни дух је у тим људима... Туга. Silence and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 On 10. 7. 2013. at 20:09, Иван Цветковић рече Види се да не разумете Цркву и монашки подвиг. Он се овде представља као монах (СПЦ) и проси у Кнез Михајловој и самим тим понижава Цркву. Он није монах у томе је ствар. Дакле, лажно се представља. Зато не можемо да му помажемо јер му помажћемо у заблуди и помажемо ка путу ка вечној смрти. Можемо да му помогнемо тако што ћемо да га вратимо у Цркву. Ето, ако га неко види кажите му да сам га поздравио и рекао м,у да под хитно иде у манастир! Mislio sam na materijalnu pomoc. Ona ne treba da bude uslovljena pripadanjem nekoj vjerskoj zajednici. Благовесник, bgpj and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 A zašto mislite da on uopšte želi da ode u bilo koji manastir ? Možda njemu odgovara ovakav način života, za sada ? Na kraju krajeva, ako smatra da mu zaista treba pomoć, valjda bi se obratio nekoj ustanovi za pomoć- Što se tiče info da je iznos od 5 000,oo dinara najveći do sad pronađen kod prosjaka, moram da demantujem. Kod ne baš malog broja beskućnika koji su smeštani u Prihvatilište u Kumodraškoj nalažen je poveći iznos ( u desetinama hiljada) što dinara,što eura,što švajcaraca, u zakrpama pantalona. Takođe i Romljani prošnjom zarađuju iznose veće id navedenog. Vockica, DYNABLASTER, Јефимија Крунић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 On 10. 7. 2013. at 20:14, Gerhard рече Mislio sam na materijalnu pomoc. Ona ne treba da bude uslovljena pripadanjem nekoj vjerskoj zajednici. У овом контексту мени као хришћанину и те како значи јер знам шта је монах. Иван Недић, Grizzly Adams, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 939 Корисник(а) чита ову тему Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука