Grizzly Adams Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 A Zvonka pusti, očigledno je da vrši neku "dužnost"... Po argumentima koje daje ne može da bude drugačije (iskustvo na zapadu!), pri tome naručitelj je ili vlada ili neka privatna organizacija, ili privatnik, pojma nemam. Постоји и невероватна могућност да човек размишља својом главом и не слаже са вама... Али стара комунистичка навика је да се свако ко размишља и има другачији став прогласи за "страног плаћеника" и "издајника". Кажем ја лепо да сте ви само променили име, све остало је исто. Милан Ракић, RYLAH and Аурор је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Crno-belo farbanje sveta je uvek izraz totalitarizma i ograničenog pogleda na svet. Па ти си то урадио изнад... Да није тотална глупост била би велика увреда. Ја никоме овде нисам рекао да је "руски плаћеник" или слично. Једноставно сам изнео своје мишљење о томе шта је могуће и реално. Нит` сам плаћеник, нит` издајник, једноставно желим за свој народ оно што мислим да је најбоље у датим околностима. А што код нас многи не могу да саслушају другачије мишљење без шкргутања зуба и позива на линч, то је друга прича. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ne znam sto se pronalazis u tome. Ali ako ti se svidja da budes u toj ekipi, budi. JA te licno tu nisam stavio. Мило ми је онда. За Аурора сам у поменутој екипи. Cim izjavis tako nesto "za vojsku mora biti para" ociglendo nisi svestan cinjenice i pozicije. - para ne mora da bude ako nema. Аман. Нисам мислио буквално да има нешто што не постоји. Треба увек улагати у војску. Dakle bitno je naci balans u skladu sa svojim mogucnostima. Nase mogucnosti su danas nikakve. Када би се мање трошило на неке ствари нашло би се и за војску. Али кога је брига за војску када ће иоанко за отприлике деценију да оде са власти, а највероватније и из Србије. То што ти кажеш "мора бити пара" неће да створи паре којих нема... Не знам како то није јасно. Јасно ми је. Објаснио сам изнад и Милосављевићу. Проблем са вама либертаријанцима је што живите у свету који је доста ружичаст и наиван. Војска вам је међу задњим рупама на свирали. Фурате фазон да неће бити рата ако га сами не изазовемо јер нас нико не мрзи и неће нас напасти без доброг разлога. Противници сте обавезног служења војног рока. А заборављате у каквој држави живимо. Ајде да смо Холанђани, Швајцарци... али ми смо Срби. Народ који је бивен милион пута до сада, до пре неку годину, и коме увек прети опасност са разних страна. Зато војска и војна спремност народа мора бити у самом врху приоритета државе. Волео бих када бисмо од војне индустрије имали и зараду. Па од те зараде да се улаже како у набавку модерног наоружања, које не можемо да производимо, тако и у привреду и развој земље уопште. Тада бисмо имали и наоружање за нас и корист за све грађане. Мислим да је и Вучић свестан тога и надам се да ће радити на остварењу овога што сам написао. Барем донекле. Тешко да другачије можемо да се извучемо из кризе и дођемо до већег капитала. -Владимир- and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Проблем са вама либертаријанцима је што живите у свету који је доста ружичаст и наиван. Војска вам је међу задњим рупама на свирали. Фурате фазон да неће бити рата ако га сами не изазовемо јер нас нико не мрзи и неће нас напасти без доброг разлога. Онда си нас сасвим погрешно разумео. Либертаријанци сматрају да је војска у ствари једна од пар најважнијих ствари којима би држава требало да се бави и да свако има права на одбрану свим расположивим средствима. А за јаку и савремену војску ти прво треба јака економија. Србија једноставно нема пара за савремене авионе, ПВО и све остало што треба, чак и када би се "мање трошило на неке ствари". И то није питање мишљења него елементарна математика. Ево нека брат Милан Ракић објасни колико коштају те справе и колико кошта одржавање па ћеш видети да нема шансе да Србија оваква каква је сада то поднесе. Једини начин да једног дана имамо јаку војску је ово што стално понављам па сам и сам себи досадан више. Ал` ако сам једну тврду српску главу успео да убедим опет је велики успех... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Аман. Нисам мислио буквално да има нешто што не постоји. Треба увек улагати у војску. Svi se sa time slazemo, ali treba biti svestan da ako hoces jaku vojsku moras imati jaku pribvredu. Znaci treba prvenestveno ulagati u pravosudje i privredu. I tako ces jedino dobiti kvalitetna sredstva za vojsku. Када би се мање трошило на неке ствари нашло би се и за војску. Али кога је брига за војску када ће иоанко за отприлике деценију да оде са власти, а највероватније и из Србије. U Srbiji se trosi na raznorazne gluposti. Srbija treba sada da uzme sve moguce resurse (materijalne, intelektualne, zakonske) da ulozi u razvijanje privrede. Van toga - nema nista. Ceka nas znatno sporiji napredak nego ostale zemlje samim tim i slabija vojska. Проблем са вама либертаријанцима је што живите у свету који је доста ружичаст и наиван. Војска вам је међу задњим рупама на свирали 1. Nezavisno, jako i pravedno sudstvo 2. Nezavisna jaka i prevedna policija 3. Kvalitetna i libelarna ekonomska politika zarad kvalitetnog i slobodnog trzista koje omogucava razvoj. 4. Vojska Sve te stvari su ti mnogo bitnije od vojske. Dzaba vojska ako nema jaku zemlju koju treba da brani u kojoj vladaju prava, pravednost, prosperitet. Dzaba vojska da brani grumen zemlje u kom ljudi umiru od gladi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Проблем је што људи мисле да је за постизање неког циља потребно само имати "лепе жеље". То је нека врста сујеверја... На овом свету свака ствар има свој узрок, може да се све стави на папир, подвуче црта и види како стоје ствари. Ево какве су прогнозе за становништво Србије у наредних пар деценија: Значи - ако нешто радикално не променимо - за 50 година скоро да нас неће бити више. Остаће само стари и болесни које држава неће моћи уопште да издржава. Значи, ако ћемо да показујемо прстом и прозивамо, требало би критиковати све оне који се противе коренитим променама (читај максималној либерализацији) друштва јер они у ствари раде против Србије и њене будућности. http://fiskalnisavet.rs/images/izvestaji/srbija_popproj_2010-2060_penev.pdf ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Samo red ,rad i disciplina....sve ostalo su bajke za malu decu.....jasni propisi,zakoni....ne mozemo d ocekujemo bolje sutra ako se mi ne popravimo danas....uspeh ne pada s neba..nego se stice mukotrpnim radom i borbom sa problemima.....mi mislimo da ako pobegnemo od problema i gurnemo ga pod tepih da smo resili.....a ono se pravi onda brdo ispod tepiha....samo su susret problemima koji su kao izazovi pred nas stavljeni da ih savladamo..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Значи - ако нешто радикално не променимо - за 50 година скоро да нас неће бити више. Остаће само стари и болесни које држава неће моћи уопште да издржава. Значи, ако ћемо да показујемо прстом и прозивамо, требало би критиковати све оне који се противе коренитим променама (читај максималној либерализацији) друштва јер они у ствари раде против Србије и њене будућности. Ако сам ја добро схватио графикон, друштво је било најлибералније од 1960 до 1980 , чим се тада најбрже умножавало. Нема резултата од 1945, али верујем да би статистике показале да је тада било још либералније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Te Šiptare treba noću napasti motornim testerama jer noć nema svedoke a mi treba da budemo noćni čuvari da se branimo od njih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ако сам ја добро схватио графикон, друштво је било најлибералније од 1960 до 1980 , чим се тада најбрже умножавало. Нема резултата од 1945, али верујем да би статистике показале да је тада било још либералније. Тада се најбоље живело али "на кредит". Да би поново добро живели морамо да урадимо нешто друго јер "кредита" више нема. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Тада се најбоље живело али "на кредит". Да би поново добро живели морамо да урадимо нешто друго јер "кредита" више нема. Teško je da će to tamo moći tamo se ni hleba ne možeš najesti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Тада се најбоље живело али "на кредит". Да би поново добро живели морамо да урадимо нешто друго јер "кредита" више нема. Ма дај, како ли су живели људи док није било либерализма. Отоманска империја је била све сем либерална па смо опет могли да напредујемо док смо били део ње. Него, нас либерализам убија, ми смо либерални да нема куд више, свако ради шта хоће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ма дај, како ли су живели људи док није било либерализма. Отоманска империја је била све сем либерална па смо опет могли да напредујемо док смо били део ње. Него, нас либерализам убија, ми смо либерални да нема куд више, свако ради шта хоће. Što smo mi liberlaniji prema drugima oni su gori prema nama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Treba vojska. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Мислим на економску либерализацију, отварање тржишта и слично. Ајде уозбиљите се... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука