Zayron Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Albertu Einsteinu je žena Milena bila Srpkinja i s njom je bio u braku i imao dijete, dakle Srbe je imao u porodici, jevrejsko-srpska porodica. Žena, tast, tašta i sva šira rodbina po ženinoj strani bili su Srbi. On bi prvi znao nešto o umiješanosti Vatikana u bilo kakav genocid pa i taj koji su NDH vlasti provodile nad Srbima da je tako nešto uopšte postojalo a njegovo mišljenje o Vatikanu bi bilo drugačije. On ga međutim nije promjenio do kraja života, naravno da je mogao poslije rata čuti i za Jasenovac i za sve ostalo a to ga je moglo navesti da promjeni mišljenje o Vatikanu. Međutim nije imao razloga zašto bi svoje to mišljenje mjenjao. Naravno da je Jasenovac postojao kao i Aušvic ili Dahau ili Terezin, to vam niko ne poriče, jedino što ti ne stoji vaša tvrdnja da je Vatikan imao šta sa svim tim što su činili nacisti i s holokaustom. Postoji svašta na svijetu, niko to također ne poriče, postoji i Guantanamo gdje Amerikanci drže te Pakistance a kakve sad veze s Guantanamom ima Vatikan? Einstein pošto je bio logično razmišljajući i razuman čovjek a ne iracionano zadojen nekakvim propagandnim pamfletima nije imao razloga ni onda kad se poslije rata svuda pričako i jasenovcu o čemu je sigurno i on čuo promjeniti svoje mišljenje o Vatikanu. Zašto bi on onda po vama svjesno lagao? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Evo da se podsjetimo šta je rekao o Vatikanu i kakvo mišljenje je imao o Vatikanu Albert Einstein. Imao je također i vrlo ozbiljnih razloga za to takvo svoje mišljenje. A NIKAD ga nije promjenio. Vi stalno zaboravljavate da je on bio u timu naučnika koji su radili na razvoju A bombe u USA poslije rata i tamo s tog mjesta imao je pristup kojekakvim informacijama najpovjerljivijeg karaktera i uvid u njih bolje nego iko a također i o Jasenovcu. Međutim ovo što je izjavio - izjavio je također poslije rata u isto to doba kad je sasvim sigurno znao sve o Jasenovcu. A prije početka rata tridesetih godina imao je sasvim suprotno mipljenje o Vatikanu, bio je vrlo razočaran tim što je Vatikan potpisao Konkordat s Trećim Rajhom, on je očekivao da će Vatikan demonstrativno prekinuti diplomatske odnose s Hitlerovom Njemačkom i slične akcije Vatikana u tom smisli i smjeru. To je malo duža priča s tim, ja je pokušam skratit i iznijet ali je istina da ni on kao tako veliki um nije tada bio u stanju prozret da tako kažemo diplomatsku igru Vatikana, ustvari primjerenije bi bilo reći herojski teški zapas, rvanje Vatikana s tom nemani jer se Vatikan počeo s Hitlerom i i nacističkom Njemačkom rvati i naganjati već ranih tridesetih godina a za to je iskoristio situaciju u kojoj se našla vatikanska diplomatija poslije ujedinjenja Njemačke. Vatikan je prije imao sa svakom od njemačkih bivših državica posebne Konkordate, najznačajniji je bio taj s Bavarskom ili Bavariom a kao instrument prosađivanja svojih interesa u cilju zauzdavanja takve te nemani kakvom je bio Hitler i hitlerovski nacizam Vatikan se odlučio iskoristiti posljednje diplomatsko oružje koje je imao a to je novi Konkordat. Svi arhivni i diplomatski spisi potvrđuju da namjera tog Konkordata s Trećim Rajhom nije bila nikakva druga već samo obuzdavanje nacista i Hitlerovske Njemačke jer tim su bili prisiljeni ispoštovat bar nekakva pravila. ostala je još solucija i bez Konkordata ali ta bi bila još pogubnija u opasnija. Taj konkordat je imao maskirnu ulogu isto kao onaj Njemačko Sovjetski Sporazum a tada to nije prozreo još ni Albert Einstein. I ne zaboravite da je Pius XII prije nego što je postao papa bio dugogodišnji papinski nuncij u Berlinu tako da je više nego odlično znao s kim ima šta do činjenja i čega su sve Hitler i nacisti spremni i sposobni. The great Jewish physicist, Albert Einstein, who himself barely escaped annihilation at Nazi hands, made the point well in 1944 when he said, "Being a lover of freedom, when the Nazi revolution came in Germany, I looked to the universities to defend it, but the universities were immediately silenced. Then I looked to the great editors of the newspapers, but they, like the universities were silenced in a few short weeks. Then I looked to individual writers . . . . they too were mute. Only the Church," Einstein concluded, "stood squarely across the path of Hitler’s campaign for suppressing the truth. . . . I never had any special interest in the Church before, but now I feel great affection and admiration . . . . and am forced thus to confess that what I once despised, I now praise unreservedly." . Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Vatikan se u tadašnjoj prijeratnoj i ratnoj diplomatiji s Njemačkom služio čitavim nizom maskirnih manevara da tako kažemo vojnom terminologijom i sad oni pomalo isplivavaju jedan po jedan na javnost kako se bliže rokovi otvaranja pojedinih arhiva koji su nastavljeni ili natempirani na najmanje 50 godina i čija uloga je bila zavarat naciste ili ih navesti na pogrešne zaključke, odvući na pogrešan smjer što se tiče tih pravih namjera Vatikana i skrenuti im pažnju na drugu stranu. A koji su tada bili vrlo potrebni, bili vrlo tajni i pokazali se vrlo uspješnima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Zasto je Vatikan pomogao Pavelicu da pobegne? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Zasto je Vatikan pomogao Pavelicu da pobegne? To je tvrdnja, ti znaš da je Vatikan pomagao Paveliću da pobjegne? Ako to već znaš onda sigurno znaš i zašto a to bolje od bilo koga, postavljaš onda suvišna pitanja na koja sam već znaš odgovor. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 "na čitavoj teritoriji NDH da nijedan Srbin ne bude ubijen dok njegova krivica ne bude dokazana tako da bude očigledno da on zaslužuje smrt. Inače ne možemo računati na blagoslov neba, bez kojeg smo prokleti." Zayron, sobzirom da se savršeno krajnje suprotno postupilo od Stepinčevog saveta, šta je od ,,Boga Zvezda" ostalo nad njima: blagoslov ili ovo drugo? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Zayron, sobzirom da se savršeno krajnje suprotno postupilo od Stepinčevog saveta, šta je od ,,Boga Zvezda" ostalo nad njima: blagoslov ili ovo drugo? To ne znam, moglo je to prokletstvo biti odčinjeno tim što su mnogi Hrvati i ostali koji nisu bili ni Hrvati ni Srbi a bili su recimo katolici ili nešto drugo kao moje babe sestra i moj stric položili svoje živote boreći se protiv ustaša. Moje babe sestra je ubijena od ustaša a moj stric od bosanskih četnika a oboje su danas predstavljeni poimence, imenom i prezimenom i godinom rođenja na jednom šovinističkom, međunacionalnu i međuvjersku mržnju širećem i propagujućem propagandnom sajtu kao srpske žrtve Jasenovca iako nikad u Jasenovcu nisu bili tj. nisu tamo završili niti obijeni bili a nisu bili ni Srbi, sasvim slučajno sam to otkrio prošle godine. Od babe sestra poginula u Moslavini a stric u Jajcu. Samog Alojzija Stepinca brat je bio ubijen ustašama, možda je to prokletstvo baš time bilo odčinjeno, to sad znati može samo Bog, niko drugi osim Njega. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ne preostaje nam ništa drugo nego složiti se zajedno s Albertom Einsteinom da je vrlo teško objasniti, reći, dokazati ili pokazati nekome šta je istina, ali istovremeno je sasvim lako nešto proglasiti lažju - to može svako. Još jedan vrlo naivan Jevrej, u društvu ovako naivnih ljudi nije teško biti naivan. "Only the Catholic Church protested against the Hitlerian onslaught on liberty. Up till then I had not been interested in the Church, but today I feel a great admiration for the Church, which alone has had the courage to struggle for spiritual truth and moral liberty." Albert Einstein Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Убица српске деце мученик у Католичком календару за 2012. годинуДок држи "молитвене осмине" са Григоријем Дурићем и Данилом Павловићем, "црква у Хрвата", истовремено, даје до знања да остаје верна својој усташкој прошлости. Најбољи доказ таквог опредељења је Католички календар жупе Госпић посвећене "Навјештењу Блажене Дјевице Марије", у коме су као мученици наведени и многе усташе - "свећеници" те "цркве".У овом календару 2. свибањ /=мај/ је посвећен "мученику" дон Илији Томасу, жупнику из села Клепци код Чапљине. У овом српском селу, родном месту Светог мученика Вукашина Јасеновачког, Илија Томас је пред Други светски рат, као кукавичје јаје, подигао латински храм и жупни двор, за које су прилоге дали и наивни клепачки Срби. Исте је Томас 1941. послао у смрт у јами Бивоље Брдо.Дон Илија Томас је био заклети усташа од 1937, усташки повереник за Столачи срез, вођа усташке побуне Чапљини у априлу 1941, члан усташког штаба у истом месту, где је планирао истребљење Срба у овом крају. Одговоран је за сурово убиство око 2000 чапљинских Срба и многих других који су ту доведени из разних места. Поред 300 Срба из Клепаца, Томас је у смрт послао и преко 800 Срба из Пребиловаца. међу њима је и 550 мајки са децом, убијених у јами Голубинка у Шурманцима /Међугорје/, 150 Срба из Тасовчића, итд. После злочина у јамама, преводио је српску сиротињу у католичанство, а преживели Срби су после рата сведочили да их је Томас лично мучио у усташким затворима.Дон Илија Томас је рођен 1901, у селу Дриновцима у западној Херцеговини. Када су партизани заузели Клепце 1. маја 1942, покушао је да побегне, али је повредио ногу и сакрио се у жбуње. Ту су га, док је држао пиштољ у руци, откриле и убиле клепачке жене, којима је дон Илија претходне године побио мужеве и синове. http://www.jadovno.com/prebilovci/articles/ubica-srpske-dece-mucenik-u-katolickom-kalendaru-za-2012-godinu.html „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 No pogledaj s propagandističkim i ispolitizovanim stvarima i političkom propagandom u putu prema istini daleko ne stignemo, zato sam vam rekao da trebamo k tomu nezavisan forum ili portal, ovo nije mjesto na kojem bi se takve stvari rješavati mogle, pogledajte zašto: http://www.freewebs.com/index44/chetnikhorrorsphotos.htm Zašto si mislite da je vaša propaganda vjerodostojnija od te hrvatske? A ta da je nevjerodostojna? Samo zato što je objavljujete na pravoslavnom sajtu SPC? A ko će onda znati onda gdje je prava istina? I oni si misle da je njihova propaganda najvjerodostojnija. To se podrazumijeva, naravno, a gdje je sad istina u svemu tome? Kod koga je ako je istina i kod njih i kod vas istovremeno, naravno onda da jeste, to se podrazumijeva? Uzmite da sam Brazilijanac, Australijanac koji nikakve veze ni s neki Croatama ani Serbama nikad nije imao, kome sad ja imam sad da povjerujem? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Zanimljivo da me niko ne pita šta ja sve to smatram propagandom a šta istorijskom faktografijom. No, ako već ne pita niko mene pitaću ja vas. Šta smatrate vi propagandom a šta istorijskom faktografijom? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Ласно теби спрдати се страдањем Србаља од усташа, `ајд реци то за јеврејска страдања од нациста, па да видимо како да ти речемо. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Ласно теби спрдати се страдањем Србаља од усташа, `ајд реци то за јеврејска страдања од нациста, па да видимо како да ти речемо. U čemu ti sad vidiš sprdnju sa Srbljima? U tome što ja vidim dvije a ne samo jednu stranu? A obe tvrde da govore istinu? Zato sam vam, mili moji, rekao da ovo nije mjesto gdje se to može rješavati, ima toga mnogo što bi se također moglo pitati vas ali ovdje to ne bude baš najzgodnije jer ta pitanja ne moraju nikom od vas biti mnogo prijatna a bez odgovora na njih budemo imati samo jednu stranu. To tako nejde, ako hoćemo saznati istinu moramo saslušati strane obe. Zar nije to tako? Sprdnja je samo kad jednu stranu, sasvim svejedno koju, pustimo govorit a drugu ostavimo ćutati, to onda jeste prava ta sprdnja a s istinom. Zar nije to tako? Ko misli da govori istinu ne treba se bojati čuti i tu stranu drugu. Sigurno. Tu svoju istinu može uvijek vrlo lako dokazati ako je istina. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Па виђу да сузе просипљеш над страдањима невиних, ма суза сузу стиже. Sprdnja je samo kad jednu stranu, svejeedno koju, pustimo govorit a drugu ostavimo ćutati, to onda jeste prava ta sprfnja a s istinom. Ајд нам и ово реци за Јевреје и нацисте, па дела да разматрамо. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Ајд нам и ово реци за Јевреје и нацисте, па дела да разматрамо. "Pravda je jen to, co jest dobrem všech.“ "Istina je ta, koja je dobrom svih." Jan Hus Šta to znači? Znači to da ne postoji nekakva srpska a ni neka hrvatska parcijalna istina, postoji samo jedna stina koja ako je istina prava onda je na dobro svih a ako je laž onda je na prokletstvo svih. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука