Oglo Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Nevjerovatno toliko priče i naduvavanja teksta oko ničega Opet pitam kakve ima veze odlazak ljekaru sa postom?? Kao da namjerno brkate neke stvari "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Lekarske greške postoje...ljudi su pa greše.Treba li ih se odricati zbog toga?Čovek kad je bolestan odlazi kod lekara,i uz pomoć lekara pokušava da se izleči.Medicina nije svemoguća,ali leči ljude od bolesti koje su nekada bile neizlečive i od kojih su ljudi umirali,pa i smrtnost trudnica je bila veća dok medicina nije napredovala.Da li žena koja je trudna treba da ne odlazi kod lekara,da ne kontroliše trudnoću?To je apsurd.Osim toga naravno da trudnica hrani još jedno biće i da je tom biću potrebna sva hrana ( meso,određene masti,proteini,kalcijum...itd),da bi se pravilno,normalno i zdravo razvijalo.E sad,da li će neko da posti u trudnoći ili neće,to je njena stvar. Lično i podvlačnim lično mislim da ne bi trebalo da žena posti u trudnoći.Zašto bi?Ni jedan valjan razlog za to ne vidim.A koja posti ili je postila,eto svaka čast na tome! 1000000001010 facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Nevjerovatno toliko priče i naduvavanja teksta oko ničega Opet pitam kakve ima veze odlazak ljekaru sa postom?? Kao da namjerno brkate neke stvari Nema direktne ali ima indirektne veze.Žene u trudnoći veoma često pate od nedostatka gvožđa na primer,to je najčešće.Pa odlazak kod lekara u tom slučaju je sasvim normalan(mada je odlazak u trudnoći kod lekara u svakom slučaju normalan) to je indirektna veza sa postom.A direktna je pitanje da li će trudna žena koja nema dovoljno gvožđa ni za sebe a ni za dete za koje je odgovorna da posti?Mislim,da li je u tom slučaju post dobro rasuđivanje. A neki su malo unazad pisali o greškama lekara pa sam obuhvatila i jedno i drugo. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fiona Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Ti isti doktori koji su ucili sve to sto ste pomenuli na fakultetima preporucuju kontracepciju i rade i smatraju normalnim abortuse;i sta sad, oni su strucnjaci pa bolje znaju da to tako treba, jel', i slusacemo ih? ako im je abortus k'o voli nek' izvoli, pa moze valjda i post da bude po tom sistemu;ne znam zasto mislite da ce post da ugrozi majku i bebu, mesozderi i mlekozderi, auu; Prvo svaki seksualno aktivan covek primenjuje neki vid kintracepcije. Apstinencija je, takodje, vid kontracepcije. Ne vidim sta u tome ima lose. Drugo, nisu lekari tj ginekolozi, izmislili abortus. Abortus su ranije radile babe, po selu, guscijim perom ili slicnim stvarima. Samo, tada su zene mnogo cesce umirale zbog krvarenja ili infekcija ili drugih komplikacija nestrucno obavljenog abortusa! One koje nisu umrle, uglavnom su ostajale neplodne posle takvih zahvata! Abortus su izmislile zene. Verujem da je prvo samoj zeni palo na pamet da ubije "plod utrbe svoje" - ne bih znala iz kog razloga. Trece, niko zenu ne tera da ide na abortus! Ginekolozi ne jure zene po ulici da bi ih na silu odveli i uradili kiretazu. Zene same i dobrovoljno idu na takve zahvate. Post moze,a ne mora da ugrozi majku i bebu. Smatram da svaka zdrava zena zeli da izbegne bilo kakvu mogucnost da nesto ugrozi njeno nerodjeno dete. Jako je ruzno nazivati nas mesozderima i mlekozderima takvim tonom. Nismo varvari koji ubijaju i jedu decu! Ako cemo vec bioloski da gledamo covek je svastojed. Mislis da si bolja od nas? Mislim da gordost spada u najgore moguce grehove! hriscanima je kriterijum Hristos, Njim i Crkvom mere oni i doktorske predloge. Moram da priznam da ne shvatam sta je pisac hteo da kaze. , , Kazes: Samo moj lekar i ja znamo koliko sam suplemenata gvozdja popila i koliko mi nista nije pomagalo! Znaci ni lekar nije mogao da resi problem (ne znam kako je to uopste moguce, doktorirali smo da su sveznajuci, svemoguci, da ne grese, ko je jos cuo za lekarske greske), ko zna mozda ga ne bi imala da si postila facenew22222222 Izvini, sta ne bih imala da sam postila? Hemoglobin? U pravu si ,da sam postila verovatno bih bila hospitalizovana i pitanje je sta bi bilo sa mojom bebom. Ne citas pazljivo postove, niko nije rekao da su lekari "sveznajuci, svemoguci,nepogresivi" kako ti dozivljavas vec da mnogo bolje znaju medicinu od svestenika pa su samim tim i kompetentniji da daju savete vezi sa trudnocom. Sa druge strane ni svestenici nisu sveznajuci, svemoguci i nepogresivi. Svi mi smo samo ljudi, skloni greskama. Najbitnije je da radimo najbolje sto umemo, da damo najbolje od sebe i da nosimo ljubav u srcu! Ako nije tako ,nema posta (bilo u trudnoci ili van trudnoce), koji ce nam pomoci da se procistimo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Ово постаје траги-комично гледати. "Браво Фиона,добро дошла,потписујем,амин,амин,ти си супер лајк лајк лајк" "А ви што постите,ето(вам га),свака вам част"(или у преводу,ментолу,пали одавде) Одох са ове теме... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Nevjerovatno toliko priče i naduvavanja teksta oko ničega Opet pitam kakve ima veze odlazak ljekaru sa postom?? Kao da namjerno brkate neke stvari Nema direktne ali ima indirektne veze.Žene u trudnoći veoma često pate od nedostatka gvožđa na primer,to je najčešće.Pa odlazak kod lekara u tom slučaju je sasvim normalan(mada je odlazak u trudnoći kod lekara u svakom slučaju normalan) to je indirektna veza sa postom.A direktna je pitanje da li će trudna žena koja nema dovoljno gvožđa ni za sebe a ni za dete za koje je odgovorna da posti?Mislim,da li je u tom slučaju post dobro rasuđivanje. A neki su malo unazad pisali o greškama lekara pa sam obuhvatila i jedno i drugo. I dalje ne shvatam Može li recimo čovjek da posti a da ima razrešenje npr na mlijeko?A nije trudnica. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Одох са ове теме... facenew22222222 не знам ни што си се оглашавао на теми, кад ниси ни трудница ни лекар ни свештеник, увек само нешто лоше коментаришеш facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fiona Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Nevjerovatno toliko priče i naduvavanja teksta oko ničega Opet pitam kakve ima veze odlazak ljekaru sa postom?? Kao da namjerno brkate neke stvari Molim? Jesi li citao prethodne postove ili si padobranac? Post ima veze sa odlaskom lekaru zato sto samo covek koji je strucan , koje nazivamo lekarima, moze da proceni zdravstveno stanje u kom se odredjena osoba nalazi! Ako je trudnica potpuno zdrava i ako zna sta da pojede da unese neophodnih 100 gr proteina dnevno , nek' posti ako joj je zapelo (i ako moze da zivi sa tim da nesto moze poci naopako). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Nevjerovatno toliko priče i naduvavanja teksta oko ničega Opet pitam kakve ima veze odlazak ljekaru sa postom?? Kao da namjerno brkate neke stvari Molim? Jesi li citao prethodne postove ili si padobranac? Post ima veze sa odlaskom lekaru zato sto samo covek koji je strucan , koje nazivamo lekarima, moze da proceni zdravstveno stanje u kom se odredjena osoba nalazi! Ako je trudnica potpuno zdrava i ako zna sta da pojede da unese neophodnih 100 gr proteina dnevno , nek' posti ako joj je zapelo (i ako moze da zivi sa tim da nesto moze poci naopako). Fiona stvarno si se mnogo unijela u temu Ja pričam o postu,pravom postu a ne samo suhojedenju(ishrani) ili šta ti već pod tim podrazumijevaš. Dakle ja postim,pođem ljekaru,on me pregleda kaže treba ti to i to,ja pođem mojem svešteniku kažem trebam to i to,on kaže nek je blagosloveno. Koji je tu problem? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fiona Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Ово постаје траги-комично гледати. "Браво Фиона,добро дошла,потписујем,амин,амин,ти си супер лајк лајк лајк" "А ви што постите,ето(вам га),свака вам част"(или у преводу,ментолу,пали одавде) Одох са ове теме... Prava si drama-queen! Nemoj da se ljutis na mene sto se ljudi slazu sa mnom. Ne radim ja to namerno, samo pisem sta mislim. Ionako ce ljudi uvek raditi ono sto im padne na pamet imali argument za to ili ne. Meni je samo zao da zbog zadrtosti neko ugrozi sebe ili svoje dete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сњежана Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 potpuno se slazem sa Fionom!naj bitnije je imati ljubav i cisto srce i truditi se uvek ciniti najbolje sto mozemo!imat cemo vremena za post,sad se trebamo brinuti za decu najbolje sto mozemo i to je zrtva Bogu ugodna!I ja sam u prvoj trudnoci prosla kao Fiona,smucio mi se zivot od silnog zeljeza,nadam se da ce ovaj put biti bolje!Rado bih postila ali ne mogu,do sad sam postila ali planiram poceti uzimati mlecne proizvoda i nadam se da cu moci izdrzati do kraja ovaj post a za dalje cemo videti,kakvi ce mi nalazi biti!pozdrav svima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 О биљној исхрани током трудноће: Cleveland Clinic Nutrition During Pregnancy for Vegetarians Types of vegetarians Vegan -- This diet includes fruits, vegetables, beans, grains, seeds, and nuts. All animal sources of protein — including meat, poultry, fish, eggs, milk, cheese, and other dairy products — are excluded from the diet. Lactovegetarian -- This diet includes dairy products in addition to the foods listed above in the vegan diet. Meat, poultry, fish, and eggs are excluded from the diet. Lacto-ovovegetarian -- This diet includes dairy products and eggs in addition to the foods listed above in the vegan diet. Meat, poultry, and fish are excluded from the diet. Pescatarian -- This diet includes dairy products and eggs in addition to the foods listed above in the vegan diet. Meat and poultry are excluded from the diet, but fish is permitted, focusing on the fattier omega-3 rich varieties. Vegetarian nutrition Your baby can receive the nutrition needed to grow and develop while you follow a vegetarian meal plan. During pregnancy, it is important to choose a variety of foods that provide enough protein and calories for you and your baby. Depending on the type of vegetarian meal plan you follow, you might need to adjust your eating habits. Follow the guidelines below for healthy vegetarian eating during pregnancy. Goals for healthy eating During pregnancy, you don't need extra calories for the first 3 months. During the last six months, normal weight women need an extra 300 calories from nutrient-rich foods to help your baby grow. Eat a variety of foods to get all the nutrients you need. The "Vegetarian Foods to Choose" chart below provides the number of servings to eat from each food group every day. If you do not eat meat, poultry, fish, eggs, or dairy products, you will need to include other sources of protein in your daily diet. Other protein sources include nuts, peanut butter, legumes, soy products, quinoa, and tofu. Choose foods high in starch and fiber such as whole-grain breads, cereals, pasta, rice, fruits, and vegetables. Eat and drink at least four servings of calcium-rich foods a day to help ensure that you are getting 1200 mg. of calcium in your daily diet. Sources of calcium include dairy products, seafood, leafy green vegetables, dried beans or peas, and tofu. Vitamin D will help your body use calcium. Adequate amounts of vitamin D can be obtained through exposure to the sun and in fortified milk, eggs, and fish. Vegans should receive 10 to 15 minutes of direct sunlight to the hands, face, or arms three times per week or take a supplement as prescribed by their health care providers. Eat at least three servings of iron-rich foods per day to ensure you are getting 27 mg. of iron in your daily diet. Sources of iron include enriched grain products (rice), eggs, leafy green vegetables, broccoli, Brussels sprouts, sweet potatoes, dried beans and peas, raisins, prunes, and peanuts. Choose at least one source of vitamin C every day. Sources of vitamin C include oranges, grapefruits, strawberries, honeydew, broccoli, cauliflower, Brussels sprouts, green peppers, tomatoes, and mustard greens. Choose at least one source of folic acid every day. Sources of folic acid include dark, green, leafy vegetables, and legumes such as lima beans, black beans, black-eyed peas, and chickpeas. Choose at least one source of vitamin A every other day. Sources of vitamin A include carrots, pumpkins, sweet potatoes, spinach, squash, turnip greens, beet greens, apricots, and cantaloupe. Choose at least one source of vitamin B 12 a day. Vitamin B 12 is found in animal products including fish and shellfish, eggs, and dairy products. Vegans are at risk of not consuming enough vitamin B 12. Your health care provider might recommend a vitamin B 12 supplement. Avoid alcohol during pregnancy. Alcohol has been linked to premature delivery and low birth weight babies. If you think you might have a problem with alcohol use, please talk to your health care provider so he or she can help protect you and your baby. Limit caffeine to no more than 300 mg. per day (two 5-ounce cups of coffee, three 5-ounce cups of tea, or two 12-ounce glasses of caffeinated soda). Remember, chocolate contains caffeine -- the amount of caffeine in a chocolate bar is equal to 1/4 cup of coffee. The use of non-nutritive or artificial sweeteners approved by the Food and Drug Administration (FDA) is acceptable during pregnancy. These FDA-approved sweeteners include aspartame and acesulfame-K. The use of saccharin is strongly discouraged during pregnancy because it can cross the placenta and might remain in fetal tissues. Talk with your health care provider about how much non-nutritive sweetener is acceptable during pregnancy. Limit salty foods -- Salt causes your body to retain water. Although there is no documented risk to mother or baby, you might want to limit extra salty foods to avoid feeling overly bloated. Do not restrict salt unless prescribed by your health care provider. Decrease the total amount of fat you eat to 30 percent or less of your total daily calories. For a person eating 2000 calories a day, this would be 65 grams of fat or less per day. Limit cholesterol intake to 300 milligrams (mg) or less per day. DO NOT DIET or try to lose weight during pregnancy. -- Both you and your baby need the proper nutrients in order to be healthy. Keep in mind that you will lose some weight the first week your baby is born. Breads and grains 9 or more servings/day 1 slice of bread 1/2 bagel or English muffin 1 rice cake 6 crackers (such as matzo, bread sticks, rye crisps, saltines, or 3 graham crackers) 3/4 cup ready to eat cereal 1/2 cup pasta or rice Small plain baked potato 1 small pancake 1 6-inch tortilla Fruits and vegetables 4 or more servings/day of vegetables / 3 or more servings of fruit 3/4 cup fruit juice or 1/2 cup vegetable juice 1 piece fresh fruit 1 melon wedge 1/2 cup chopped, cooked or canned fruit 1/2 cup cooked or canned vegetables 1 cup chopped, uncooked vegetables Dairy 4 or more servings/day 1 cup low-fat milk or soy milk 1 cup low-fat yogurt 1 1/2 ounces of cheese 1/2 cup of cottage cheese Protein 3 servings per day 1/2 cup cooked dried beans or peas 1/2 cup tofu 1/4 cup nuts or seeds 2 tablespoons of peanut butter One egg or two egg whites Fats and oils In limited amounts (about 5 to 8 tsp./day) Olive, canola, or peanut oils Tub margarine Fat-free salad dressing Sweets and snacks In limited amounts Fat-free baked goods Sherbet, sorbet, Italian ice, popsicles Low-fat frozen yogurt Angel food cake Fig bars Gingersnaps Jelly beans, hard candy Plain popcorn Pretzels „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Ово постаје траги-комично гледати. "Браво Фиона,добро дошла,потписујем,амин,амин,ти си супер лајк лајк лајк" "А ви што постите,ето(вам га),свака вам част"(или у преводу,ментолу,пали одавде) Одох са ове теме... facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fiona Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Nevjerovatno toliko priče i naduvavanja teksta oko ničega Opet pitam kakve ima veze odlazak ljekaru sa postom?? Kao da namjerno brkate neke stvari Molim? Jesi li citao prethodne postove ili si padobranac? Post ima veze sa odlaskom lekaru zato sto samo covek koji je strucan , koje nazivamo lekarima, moze da proceni zdravstveno stanje u kom se odredjena osoba nalazi! Ako je trudnica potpuno zdrava i ako zna sta da pojede da unese neophodnih 100 gr proteina dnevno , nek' posti ako joj je zapelo (i ako moze da zivi sa tim da nesto moze poci naopako). Fiona stvarno si se mnogo unijela u temu Ja pričam o postu,pravom postu a ne samo suhojedenju(ishrani) ili šta ti već pod tim podrazumijevaš. Dakle ja postim,pođem ljekaru,on me pregleda kaže treba ti to i to,ja pođem mojem svešteniku kažem trebam to i to,on kaže nek je blagosloveno. Koji je tu problem? Jesam se unela u temu, a objasnicu ti i zbog cega! Imam bebu od 10 meseci koju jos uvek dojim, i nalazim se u 14. nedelji trudnoce. Od pocetka trudnoce sam smrsala 4 kg iako nisam povracala. Samo zena koja je prosla kroz ovo moze da zna kakav je to napor za telo, a cesto i za psihu. U toku je uskrsnji post. To bi dakle znacilo da bi trebalo da postim na vodi preko nedelje i moj jelovnik bi se sastojao od obarenog povrca. I kako bih uspela da unesem dovoljno nezasicenih kiselina, dovoljno proteina, kalcijuma, gvozdja? Ne osecam grizu savesti sto ne postim vec osecam grizu savesti sto ne stizem da jedem do nekog doba dana, sto se ne hranim jos kvalitetnije. O ostalim stvarima koje me doticu sam pisala u prethodnim postovima i ne zelim da se ponavljam. Mislila sam da pricamo o postu u trudnoci ali vidim da ti malo skreces sa teme. Ako nisi trudan ne vidim kako bi tvoj post imao veze sa temom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Fiona, neka je sa srećom i da ste vas dvoje dobro i zdravo. O kakvom osjećaju krivice govoriš?Od koga,od ovih što poste? Ne treba stvarno,jednostavno ljudi nisu isti. Post kao ishrana u trudnoći.Neko može neko ne. Ako neko posti u trudnoći ne znači da je bezobziran prema svojem djetetu. Neko može da jede svo meso i mlijeko ovoga svijeta i da opet posti za razliku od nekoga ko je na zrnevlju i vodi. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука