Oglo Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Da,malo preoštro "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Takvi najlakše otpadaju od Crkve... Дакле ово је закључак (и пресуда) за жене које посте... prstgore Pa nece biti da je to rekao. Ni Milan ni Miljan. Nego Брат Ниши је рекао да по правилима не постоји обавезан пост за труднице. Пост је алат за достизање циља а не златно теле. Jeste zlatno tele onima koji ne žele slobodu i odgovornost. лепо је кад оставиш мозгић на отаву и фураш на лер и онда кад пандркне нешто или неко имаш и кога да набедиш ... -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' /> Takvi najlakše otpadaju od Crkve... Miljan se samo nadovezuje na to da kad neko iskljuci mozak i proglasi post za zlatno tele upada medju one koji najlakse otpadnu od Crkve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Takvi najlakše otpadaju od Crkve...Дакле ово је закључак (и пресуда) за жене које посте... prstgoreне максе, него празноглави људи који имају тенденцију идолопоклоника својим гуруима и они који праве своју личност на основу нечије мантије.артемити су ти очигледан пример неупотребе можданих вијуга и ослањања на необразованост, самовољу гуруа и апсолутно и слепо послушање без разлучивања. ПОГОТОВО ревновање НЕ ПО РАЗУМУ, какво је овде испољено у фазону поста трудница преко и мимо свих правила поста и правила Цркве по тим питањима. а то је исповедање смртног греха, са тенденцијом повлачења других око себе, као црна рупа. дакле, не да је благо реко, него није могао блаже. dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 ipak se malo pretjeruje sa tim da ljudi baš ništa ne znaju o postu,makar u milinom slučaju ne možemo sad voditi računa baš o svakom ekstremu koji bi mogao da pročita ovo a ko i pročita od početka do kraja,biće mu jasno "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 ipak se malo pretjeruje sa tim da ljudi baš ništa ne znaju o postu,makar u milinom slučaju ne možemo sad voditi računa baš o svakom ekstremu koji bi mogao da pročita ovo a ko i pročita od početka do kraja,biće mu jasno колико људи знаш да узме тему и прочита је од почетка до краја? :huh:сем тога, не знам да ли си испратио али ми овде исту битку бијемо сваки пост са истим људима и истим ''аргументацијама'' о посту трудница. постаје бљутаво и репетативно, мени барем. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Takvi najlakše otpadaju od Crkve... Дакле ово је закључак (и пресуда) за жене које посте... :huh: Da ne bude da te ignorišem, a da ne bude ni da ponavljam, evo aquilio i Milan ti odgovorili. :huh: @Oglo: Evo, ja se usuđujem da kažem da neko ko insistira slepo na "pravilima" u hrišćanstvu nema pojma ni o hrišćanstvu, a ni o njegovim sastavnim (i rastavnim) delovima. Naročito ako ne vidi da Crkva nije statičan, već itekako dinamičan mehanizam. Da ne kažem Telo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 не максе, него празноглави људи који имају тенденцију идолопоклоника својим гуруима и они који праве своју личност на основу нечије мантије. артемити су ти очигледан пример неупотребе можданих вијуга и ослањања на необразованост, самовољу гуруа и апсолутно и слепо послушање без разлучивања. ПОГОТОВО ревновање НЕ ПО РАЗУМУ, какво је овде испољено у фазону поста трудница преко и мимо свих правила поста и правила Цркве по тим питањима. а то је исповедање смртног греха, са тенденцијом повлачења других око себе, као црна рупа. дакле, не да је благо реко, него није могао блаже. :huh: Бата Медо,не знам,да ли си пратио тему од почетка,али Мила ,Кириос и Буба,које су рекле да су постиле, заиста не делују као неко без разума,још мање,да су идолопклоници,а о артемитима и да не говорим... Иначе,све ме више убија у појам, овај правосласвни либерализам, где се пост,молитва ,подвиг, одрицање,готово стављају на стуб срама, као нешто што се чини без разума и мозга... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Da ne bude da te ignorišem, a da ne bude ni da ponavljam, evo aquilio i Milan ti odgovorili. :huh: @Oglo: Evo, ja se usuđujem da kažem da neko ko insistira slepo na "pravilima" u hrišćanstvu nema pojma ni o hrišćanstvu, a ni o njegovim sastavnim (i rastavnim) delovima. Naročito ako ne vidi da Crkva nije statičan, već itekako dinamičan mehanizam. Da ne kažem Telo. Не знам,шта се стално кезиш,кад неком одговараш,или и то можда спада и динамику механизма,да не кажем тела.Ајде рецими ,молим те,па макар се и кезио, ви што широм отворених очију не инсистирате на правилима,да ли сте икад себи дали ту могућност да нисте у праву,или бар да грешите ,невезано за ову тему? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Miljane,uopšte mislim da je to tumačenje predaleko otišlo Mila je na razuman način rekla da trudnice mogu, ne moraju ali mogu da poste,i ništa drugo Niti je rekla da je obavezno,ili one koje nisu postile da su manje vrijedne. Ja mislim da je to itekako dinamično, a sa njenog odgovora u tri posta se stiglo do ...ne znam ni ja čega "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Oglo, da li sam ja govorio samo o mili? Ne. Govorim generalno o ljudima koji insistiraju za svaku pojedinu životnu sitnicu na kanonima i njihovoj "nepromenjivosti" (o "blagodatno-podvižničkom iskustvu Crkve" tek da ne govorim - baš bih voleo da mi neko od njih objasni šta mu to tačno dođe...). O ljudima koji negiraju slobodu u svakom smislu. Da li moram iznova i iznova da podsećam da su upravo oni koji su se slepo držali Zakona razapeli Hrista? @Zoske: Brate, dovoljno me dobro poznaješ da ZNAŠ da kažem da nisam u pravu - kad nisam u pravu. A valjda me dovoljno dobro znaš i da znaš zašto stavim smajli kad se obraćam nekome ko mi je drag. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Da ne govorim o tome što s jedne strane imaš žene koje sebe određuju kao merilo i sole pamet svima ostalima, ne dajući drugome mogućnost slobodnog izbora, a na drugoj strani imaš - em obrazovanog teologa, em čoveka koji kaže niko njima ne brani da poste, ali samo ukoliko to ne ugrožava samu trudnoću. Nije li jasno koja strana je u tom sukobu tvrdoglavija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 @Zoske: Brate, dovoljno me dobro poznaješ da ZNAŠ da kažem da nisam u pravu - kad nisam u pravu. A valjda me dovoljno dobro znaš i da znaš zašto stavim smajli kad se obraćam nekome ko mi je drag. Ок брале,видиш како знаш да будеш добар,само кад хоћеш... bighugbighugПази,мене је само погодило то,што сте заиста ове сестре направили будалама што посте,да је ова сеја Буба,буквално почела да вам се извињава,што је постила... Иначе да подсетим,ова тема је кренула са паролом,"наравно да је забрањено да труднице посте",после се укључила Мила,и све вас изула из ципела... sHa_sarcasticlol "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 Мила је својим инсистирањем на већ поменутим фразама изула само себе. А није нико написао да је ЗАБРАЊЕНО, него да су разрешене по аутоматизму. И понављам, "моја" страна уопште није правила никог будалом јер пости, већ зато што инсистирају на томе да морају сви да посте као они/оне. Не терај ме да помињем поново оне од ономад и слепо држање Закона... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 @Zoske: Brate, dovoljno me dobro poznaješ da ZNAŠ da kažem da nisam u pravu - kad nisam u pravu. A valjda me dovoljno dobro znaš i da znaš zašto stavim smajli kad se obraćam nekome ko mi je drag. Ок брале,видиш како знаш да будеш добар,само кад хоћеш... bighugbighugПази,мене је само погодило то,што сте заиста ове сестре направили будалама што посте,да је ова сеја Буба,буквално почела да вам се извињава,што је постила... Иначе да подсетим,ова тема је кренула са паролом,"наравно да је забрањено да труднице посте",после се укључила Мила,и све вас изула из ципела... sHa_sarcasticlol Зосима прочитај тему од почетка. Нико није рекао забрањено, већ разрешено по аутоматизму........ Разлика је велика. А ове побожне мироносице које су побожније и од епископа, а веће знање и од теолога имају, а преузносе се до те мере да своју благочестивост стављају да је пар екселенс пример осталима, мислим да то није баш ни исправно........ Нико овде никог није изуо из ципела..... И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 И понављам, "моја" страна уопште није правила никог будалом јер пости, већ зато што инсистирају на томе да морају сви да посте као они/оне. Ајде, молим те, цитирај која је од њих инсистирала на томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука