Beban Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Jer bi mi roditelji rekli da se glupiram i da im ne pada na pamet da kupuju posnu hranu za mene. A, mama mi ne bi dala da sam sebi kuvam - jer se mora jesti ono sto ona spremi. Sta da radim????? 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Сећам се да је Бојан, са Верујем форума имао сличан проблем, о којем је јавно причао пре неколико година. Можда да њега питаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Beban Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Koji Bojan? 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 e ja sam, imao frku s tim, al sve sa smirenjem, u pocetku sam se svadjao s mojima, ali sam dobio savet da se smirim pa da pokusam tako...... i prihvatili su 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ako imas fb, ovaj http://www.facebook.com/profile.php?id=508313951&ref=ts Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Ја сам у таквој ситуацији. Консултуј се са свештеником. У принципу, гледај да једеш посну храну, нпр неки посни прилог уз неко ''главно'' јело, које није посно и сл... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Ja sam verovatno vise dosadna sa onim "Idi kod svog svestenika i pitaj njega" 0205_whistling Ali stvarno mislim da ce ti to mnogo znaciti, jer u nekim slucajevima post moze i da se ublazi. Mozda ce to bas biti i tvoj slucaj... U svakom slucaju, pokusaj da izbegnes svadje sa roditeljima oko toga, jer ces postici samo kontra efekat... Pokusaj mamu lepo da zamolis, roditelji su bolecivi na dobrotu svoje dece Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ako imas fb, ovaj http://www.facebook.com/profile.php?id=508313951&ref=ts jooj Mašo, kad otvori profil i vidi tu sliku, odustaće, pomisliće da smo kosturi 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 @Beban Mnogo je bitnije da sucuvas lep i harmonican odnos sa roditeljima nego da jedes posnu hranu. Sta je post. Uzdrzanje da ne bi bili zavisni od uzivanja u hrani i da unosimo laksu hranu ne masnu da bi lakse isla molitva. Ako bas tvoji roditelji insitiraju da ti ne kuvaju posno onda mozes da sam odaberes od kuvanog ono sto je manje mrsno. Recimo ne pojedes meso i mlecne preradjevine nego pojedes samo krompir i salatu/povrce. Mislim da ce tvoji roditelji biti srecni sto si naprasdno odlucio da vises volis salate i variva od mesa i slatkisa. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 E da, Bebane, sad sam se upravo setila kad procitah Shalomov post... Ja sam se jednom u vreme posta zatekla na jednom duzem putu, i bilo je prilicno nezgodno muciti domacine da za mene spremaju posebnu hranu sredom i petkom, pa sam pitala svestenika sta da radim. A on mi je rekao da ne postim tako sto cu jesti posnu hranu, nego tako sto cu prihvatiti ono sto mi oni spremaju, ali cu se truditi da se uzdrzavam od onog sto mi je lepo, slatko, i sto mi se bas jede 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Моли се Богу а ако то не упали сачекај да постанеш свој човек 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Beban Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 E, dobro, hvaja confused P.S. Posle mojih danasnjih "priznanja", ne bih bas da vas dodajem na fb I ovako mi je neprijatno :cheesy: 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ako imas fb, ovaj http://www.facebook.com/profile.php?id=508313951&ref=ts jooj Mašo, kad otvori profil i vidi tu sliku, odustaće, pomisliće da smo kosturi 0205_whistling А није, нек види Бојанове албуме, делује прилично нормално.Са акцентом на делује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ako imas fb, ovaj http://www.facebook.com/profile.php?id=508313951&ref=ts jooj Mašo, kad otvori profil i vidi tu sliku, odustaće, pomisliće da smo kosturi 0205_whistling А није, нек види Бојанове албуме, делује прилично нормално.Са акцентом на делује. confused :cheesy: nego, brate Bebane: u mojoj kući uglavnom samo ja postim (ćale na Veliki Petak i još možda desetak dana u godini) te mi je najvažnije sledeće: Za vreme posta apsolutno NIKAD ne pijem kafu, ne pušim, ne slušam muziku, ne pijem sokove ni alkohol, čitam versku literaturu i jedino što jedem su salate, slatki kukuruz iz konzerve, hleb i džem. Možda će ti delovati surovo, ali veruj mi da je vrlo lako i da je osećaj prelep. Rekreativno treniram, imam 100 kg i za sedam ili 14 dana strogog posta nikad ne izgubim više od dva kg (koja, uzgred, mogu da vratim za pola sata ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Beban Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Pa ti meni izgledas mrsavo 0205_whistling kako onda imas 100 kg :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука