Grizzly Adams Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Bjekstvo od epidemije korupcije i birokracije u post-jugoslovenskom periodu Autor: Jadranko Brkic Šta da radite kada jednog dana porastete dovoljno da shvatite da društvo u kojem ste odgajani funkcioniše na sistemu duboko institucionalizovane korupcije, i kada vam postane jasno da ostvarenje vaših životnih snova zavisi o odbacivanju vaših u djetinjstvu izgrađenih moralnih principa i igranju u toj istoj nemoralnoj igri? Moja priča počinje u ljeto 2005, ubrzo nakon što sam završio devetogodišnje obrazovanja u SAD i vratio se kući u mojoj rodnoj Bosni i Hercegovini. Naoružan sa diplomama iz oblasti računarstva i informacijskog menadžmenta i sa četiri godine radnog iskustva, bio sam uzbuđen mojim povratkom kući u namjeri da se dam u potragu za mogućnostima i počnem mijenjati svijet oko sebe. ... Мало дужи текст, али вреди прочитати: http://www.slobodaiprosperitet.tv/node/841 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ma da, u Americi nema korupcije... Lobby, what? what's that..? And you, boy, you're a good football player, would you like to play for us on our harvard university? School grades? Forget it! Yes, yes... Istina ima korupcije, ali ima mnooogo manje korupcije, narocito u poslovnoj eri. Korupcija tj lobi kako se to zove u SAD tice se daleko vecih politickih instanci, i obicni ljudi preduzetnici i svi koji zele pokrenuti neki poso nisu osteceni kao na balkanu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Није само навео локацију, тј. да ли се ово односи на РСрпску или Федерацију.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Није само навео локацију, тј. да ли се ово односи на РСрпску или Федерацију.. Не знам, није навео. Али прича је одприлике иста и за БиХ, Србију и остале ех-ју државе... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Није само навео локацију, тј. да ли се ово односи на РСрпску или Федерацију.. Сигурно федерација. РС је рај што се тиче економских слобода, бирократије и корупције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 U Americi nema korupcije, joj.... Pa Amerika jeste korupcija. Не Драги, ниси живео у Србији па не знаш . Количина ароганције код и најнижег државног чиновника , и огромна неефикасност државног апарата не може да се упореди ни са чим осим са појединим афричким диктатурама . Држава Србија (под држава подразумевам администравни апарат), је један велики зверињак . Наравно , част изузетцима због којих некако и функционишемо. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука