Оља Написано Октобар 23, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2011 23недељаокт 2011 Posted by radiosvetigora Породица легендарног кошаркаша Владе Дивца приватно је донирала више од 15 милиона долара преко фондације у Америци и Фондације „Ана и Владе Дивац“ у Србији. Њиховим парама досад је збринуто 300 породица, а започета је изградња станова за још 60 интерно расељених и избеглих породица. У овој фондацији кажу и да сарађују с друштвено одговорним компанијама на пројекту „Велико срце за мале људе“ који се бави изградњом дечијих игралишта. Акција „Игра почиње. Терен је твој!“ помаже обнову спортских терена. Програмом „Остави свој ситниш“ у сарадњи са Аеродромом „Никола Тесла“ покушавају да укључе дијаспору у решавање ових проблема кроз донаторске вечере у иностранству. Основали су и социјално предузеће „Ход“, које сарађује са тржним центром „Ушће“. Планирају да прикупе додатна средства за фондацију продајом мајица, сувенира и новогодишњег пратећег програма. Ових дана домаће медије преплавила је вест да је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић донирао 35.000 евра за цркву у Јасеновом Пољу, у близини Никшића. Званичне податке о томе коме је све први рекет света помогао из „Фемили спорта“, породичне фирме Ђоковића, нисмо успели да добијемо. Познато је да је подржао акцију „Битка за бебе“ куповином инкубатора и да је донирао 100.000 долара за манастир Грачаницу. На интернет презентацији славног тенисера наводи се да је Фонд „Новак“ основан крајем 2007. године. У хуманитарној манифестацији „НАЈ“ прикупљена су средства од којих су обезбеђена амбулантна кола Здравственом центру у Косовској Митровици. У акцији под називом „Новак за децу Београда“ поклоњени су тениски терени Спортском центру „Олимп“, на општини Звездара. А. Т. Извор: Политикa Rassoban and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 13, 2012 Милиони деци Србије Новак Ђоковић поред бројних обавеза ипак проналази времена и за хуманост. На добротворној вечери у Њујорку, у организацији његове фондације, прикупљено је чак 1.400.000 долара, намењених деци Србије. Фондација нашег тенисера Новака Ђоковића, која носи његово име, прикупила је на добротворној вечери у Њујорку 1.400.000 долара за децу Србије. Како се наводи у саопштењу фондације, други тенисер света био је домаћин хуманитарног догађаја, коме су присуствовале угледне личности из света спорта, моде, бизниса и забаве. "Презадовољан сам првом добротворном вечером моје Фондације. Иако она постоји већ пет година, сада је врло прецизно усмерено њено деловање на подршци раног образовања деце, пре свега у мојој Србији", рекао је Ђоковић. Према његовим речима, оваквим догађајима скреће се пажња јавности на проблеме које имају сва друштва без изузетка. "Оно што моја Фондација и ја желимо јесте да помогнемо и подигнемо свест у Србији о предшколском васпитању и образовању и да покушамо да омогућимо деци да имају приступ спортским активностима и објектима, бољу исхрану, боље образовање", рекао је Ђоковић и додао да ће у сарадњи са УНИЦЕФ-ом покушати да уради још више. PredragVId, Rassoban and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Хвала Новаку. Rassoban је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 ово треба да иде на насловну страну... БРАВО НОЛЕ!!! likefaceeeeeeee ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 лепо је китити се туђим перјем ... хвала тим људима који су дали прилоге клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Они су дали прилоге зато што је Новак стекао углед и поверење. Да сам ја тражио нико ми не би дао милион и по долара. Зато се не ради о "кићењу туђим перјем". То је његова заслуга. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Они су дали прилоге зато што је Новак стекао углед и поверење. Да сам ја тражио нико ми не би дао милион и по долара. Зато се не ради о "кићењу туђим перјем". То је његова заслуга. звонко, ти први би требао да знаш зашто добар део богатих у америци даје прилоге, и тиме не испитујем/осуђујем нечије мотиве али указујем и на другу страну новчића а да си ти тражио, сигуран сам да би ти дали јер би могао током година можда и бољу репутацију и поверење да изградиш него новак, имајући у виду колико је он дуго своју градио PredragVId је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Септембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2012 Овако...сарађивао сам на једном блоку емисија о нашој емиграцији у Америци,па сам гледао снимке неке такође донаторске вечере где је присуствовао тада још слабо афирмисани владика Григорије а где по речима онога који је био тамо а и нас који смо гледали снимке,није било човека ..лакшег" од милион долара.Поента је...Имамо богату и да не грешим душу добронамерну емиграцију спремну да помогну али људи нису будале па да их пељеше овдашњи хајдуци и сецикесе.Ево ,жив је пример Новакова вечера.Нашао се човек од поверења и то је то. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio jedanas specijalnu Osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama "AntonSkala" u Beogradu i uručio donaciju vrednu 5,5 miliona dinara,zahvaljujući kojoj će biti uređeno školsko dvorište. Đoković je u društvu devojke Jelene i majke Dijane iskoristio prilikuda se druži s mališanima koji su u njegovu čast organizovali posebnupriredbu. - Zadovoljstvo mi je što kao predsednik fondacije mogu dapomognem na realizaciji projekta koji je još 2008. na konkursu UNESKO-aproglašen za najbolji u svetu. Drago mi je što će deca imati priliku dase igraju i razvijaju u novom dvorištu, ali i da se druže sa vršnjacimapošto u ovom kraju ima mnogo škola - rekao je Đoković. Direktor škole Igor Raičević zahvalio je najboljem teniseru sveta i na slikovit način opisao značaj njegove posete. - Donacija kojom ste nam pomogli je merljiva, ali zadovoljstvo i značajdruženja sa decom nije moguće izmeriti i od srca vam zahvaljujem - rekaoje Raičević. Đoković će sutra posetiti "Andrićgrad" u Višegradu i pružiti podrškuprojektu grada od kamena, čiji je idejni tvorac poznati filmski rediteljEmir Kusturica. Blic JESSY, Јадранка-Дервента, Мара and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Srbski vitez! JESSY, Crveni Baron, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 Pravoslavac čovek. JESSY and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Фебруар 6, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2013 На муци се познају јунаци. Ignjatije, DYNABLASTER and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 7, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2013 велики човек.... Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Fondacija Novak Đoković organizovaće dobrotvornu večeru u Londonu 8. jula u zanimljivom ambijentu objekta Roundhouse, u severnom Londonu. Gala događaju koji će biti održan dan posle finala Vimbldona u muškoj konkurenciji, prisustvovaće mnogobrojne ugledne ličnosti, među kojima je i vojvotkinja od Jorka i globalni ambasador Fondacije Sara Ferguson. Goldi Hon, Kejt Hadson, Naomi Kembel i Boris Beker takođe će uveličati svečanu večeru na kojoj će se prikupljati novac za Fondaciju.Poznati filantrop i filmski producent Milutin Getsbi i poslovni magnat Ronald Barkl biće predsedavajući humanitarne svečanosti. “Zaista se radujem našoj prvoj humanitarnoj večeri u Ujedinjenom Kraljevstvu. Vizija Fondacije je da podignemo svest o nepovoljnom položaju dece u Srbiji i širom sveta, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoj pun potencijal. Nadam se da ćemo uz pomoć prijatelja, porodice i ljudi koji nam pružaju podršku, uspeti da prikupimo novac neophodan za promene i boljitak u životima mališana”, rekao je svetski broj 1. Najbolji teniser sveta je prošle godine prikupio preko 1,4 miliona dolara na prvoj dobrotvornoj večeri Fondacije u Njujorku, kojoj su prisustvovali supermodeli Karli Klos i Anja Rubik, modni dizajneri Dona Karan i Tomi Hilfiger i urednica američkog modnog magazina “Vog“, Ana Vintur. Izvor: Zvanični sajt fondacije http://mojahercegovina.com/ DYNABLASTER and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 17, 2015 Пријави Подели Написано Јун 17, 2015 Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je tri miliona dinara za srpski tim koji pokušava da ode na Specijalnu olimpijadu u Los Anđelesu U utorak će se u klubu ’Terasa’ na Kalemegdanu sa početkom u 20h održati i donatorsko veče pod nazivom "Srbija, zemlja ljudi – Poslednji poziv za ukrcavanje". Cilj donatorske večeri jeste prikupljanje materijalnih sredstava potrebnih za odlazak sportista, osoba sa intelektualnim smetnjama, na takmičenje u SAD. Žiro-račun: 170-30012409000-09. Poziv na broj: 217-038-2015 Specijalna olimpijada Srbije spada u drugu kategoriju saveza pri Sportskom savezu, dok je Ministarstvo omladine i sporta, ove godine, samo delom podržalo odlazak srpskih sportista.Pozivu na donatorsko veče do sada su se odazvale mnoge poznate ličnosti, među kojima je najveći broj glumaca i sportista, a pre svih legendarni odbojkaš Vanja Grbić, koji je i glavni promoter srpskog tima za Specijalnu olimpijadu.Specijalna olimpijada biće održana od 21. jula do 4. avgusta u Los Anđelesu.Ovogodišnje takmičenje u Los Anđelesu okupiće više od 7.500 sportista iz preko 170 zemalja sveta, a delegaciju Srbije čini 109 članova. Organizatori su pokrili sve troškove smeštaja i ishrane, a na delegacijama koje dolaze jeste da obezbede avionski prevoz do Los Anđelesa. http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2015&mm=06&dd=15&nav_id=1004404 Ненад Р., PredragVId and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука