Gordana . Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 За здраво хришћанство, чини ми се, било каква униформисаност није природна. Нека жена зрелија и по годинама и по стажу у цркви може лако да прихвати тај "ред" који Гоца помиње, и то потпуно слободно, док нека девојка која једва скупи храбрости да дође на литургију у панталонама, јер сукњу и нема, па јој ти кажеш да не поштује ред , да не сме да се причести ... знам најмање две које више никад нису отишле у цркву и питање је да ли и хоће. Не може се од свих тражити исто, човеку треба приступати са пуно љубави, на "голубијим ногама" што би Јустин рекао.У супротном, испада онда да робујемо неком закону и покушавамо да све укалупимо. Ма нека је она дошла, па набавиће сукњу следећи пут...то је друго...грубост при указивању на ред такође није хришћански као ни осуда...ја увек кажем Хвала Богу нека су дошли па како год...али то је нешто друго. Мени сметају покушаји да се цркви наметне друго мишљење, да се од цркве тражи да она мора да се повинује нама и нашем виђењу света у свим сегментима, као и покушаји мењања цркве у смислу прилагођавања тренутним схватањима друштва. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Dok god one nose svoje pantalone na sebi, a ne moje - ne marim! Margareta је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Ali zato s jezikom mogu bolje od nas muškaraca.. Dal samo ja imam pokvarenu maštu ili je i tebi ona bila vodilja kad si ovo napisao? greengrin drvce and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Обукла сам панталоне и одох на Аду, ајд ЋАОООО! animal037 Ayla and Anette је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Муслиманке се данас чедније облачу него "Хришћанке"...срам на "Хришћанке". Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Муслиманке се данас чедније облачу него "Хришћанке"...срам на "Хришћанке". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јул 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Јуро. Све твоје теме имају исту тему. А то је како други не ваљају и како ти да се заштитиш од тога. Река речи о туђим гресима, осуда за осудом, а то није лепо. Грех је у нама самима, мени, теби, и ако хоћеш да се заштитиш од спољних утицаја, пре свега мораш да порадиш на себи, јер се зло качи на наше зло, и да ми немамо зло у себи туђе нас не би могло угрозити. Дакле...није проблем у женском облачењу већ у теби, твојим мислима и хормонима. Није проблем у изласцима већ у твом односу према ближњем. И знаш шта је још проблем...проблем је када не користиш цркви већ користиш цркву. Боље је мало причати а више делати. Потреба да користиш бомбастичне изразе и где им смисао то дозвољава и где не, може одвести у сујетну потребу за импресионирањем и самозаваравањем о некој сопственој интелектуалној надмоћи и изузетности. Тако што не лечи отуђеност и усамљеност но је проузрокује и појачава, а затим позлужи и као оправдање за исту и тиме нас спречи да сагледамо себе и савладамо бар мало слабости и греха у свету који нас окружује...а то је оно што је у нама, јер само на то можемо да утичемо. Опрости ми опширност. Kratko i jasno, ja došao u bermudama jednom i kaže meni drug da ne valja tako ući u oltar, spoljašnji oltar.. Pomislim u sebi to je sjajna konotacija, ja sam licemjer! S tim što je i on čini mi se bio u istim, samo hej, njemu je palo na pamet, znači da mi je brat duhovno uznapredovaniji od mene i to je za svaku pohvalu! Dalje, moje replike se odnose ne na prepričavanje tuđih grijeha, jer govorim uopšteno, i nema mjesta na kojem navodim konkretne primjere osim ovog sad, dakle,bezuspješni pokušaj sugerisanja na društvenu labilnost i permutaciju Hrista u megalomansku suštastvenost enzima koji čine parče po parče naše neugledne stvarnosti i obaraju nam model doslednosti hristu. Dakle, ne možeš podići na viši nivo ono čega nisi svjestan da mu odudaraš u zalasku karijere.. Apelujem na ljude koji se prepoznaju u toj guti razornih 'spoljnih' uticaja koji prerastaju iz dana u dan u teatralnost i kolokvijalno nanošenje tekućih rana postojanja u vjeri kao imanentnoj cjelini društvene svjesti. Ja očekujem poziv na opštedruštveno okajavanje grjehova, na konvencionalno združivanje povodom frakcije neuposlenih radi osposobljavanja onih kojima u lijenosti nije stalo jer su već toliko svojstveni sopstvenoj slobodi da ih je samo moguće preskočiti i time će zalud biti govornički tandem obespravljenih. Kako je problem u mojim tako je problem i u njihovim mislima i hormonima, napadaš mene, napadaš i njih, branimo se sa iste tribine. Moj odnos sa bližnjim je i njihov odnos sa njihovim, svojatanje bližnjih otud jer kompleksnu iritaciju odugovlačimo iz koristi prema neotesanosti, u neotesanost se ulaže i biznis cvjeta.. Ulažu da ne kažem u sve gnusne osobine i radnje koje se patrijarhalnim vaspitanjem ne bi očekivale u srednjem sloju građanstva. A ti izrazi koji su usađeni u mene, ako imaš tendenciju da mi ih priopštiš kao eskadrilne i impresionističke do srži da bi se nekom umiljavao, grješiš samo onda kad pomisliš da sam i ja prosječan ničim izazvan, samonikli produkcionista koji sve uobličava jer nema klasifikaciju od koje rječi da pođe ukoliko ona nije istrenirana zakuskom i endemskom varijabilnošću nepristupačnih tvorbi. Hoću da prevedem da je slučajnost što sam sav u nagonima za preispitivanjem sopstvenih granica jalovosti i neprodukcionosti markantne ezoterije i elokventne kišnice.. Ipak,tako se izražavam i kad pišem, to je jednostavno moja odlika, amblem i znak da sam rezervisao način eksploatacije previda u esencijalnu doktrinu pisačke forme. Ako je na meni da kupim simpatije u ovoj otuđenosti i zatvorenosti, pa da se nisi jedno zapitala, da li sam ja ranije već bio podvrgnut nekom tretmanu samoizolacije, pa to tako parcijalno cirkuliše do samih frekvencija osobitosti ovakve vrste ličnosti danas koja je u meni? U svakom slučaju trud ispoljen za analiziranje moje melodrame cjenim jer uviđaš da je isprepletano dogunđavati se sa nekim ko nema tradicije ni uzrečice za elementarni grijeh neobuzdanosti.. sve grijehove koje mi pripisuješ su tačni i izvrsni ako smijem da podvučem jer ih ja ranije nisam bio svjestan, i volim kad mi neko skreće pažnju na njih, to volim da čujem, znam na čemu ću ubuduće morati da poradim. Manje samoopravdavanja a više netolerancije ka zlu! Juan Valdez, drvce and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 lol :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Kratko i jasno, ja došao u bermudama jednom i kaže meni drug da ne valja tako ući u oltar, spoljašnji oltar.. Pomislim u sebi to je sjajna konotacija, ja sam licemjer! S tim što je i on čini mi se bio u istim, samo hej, njemu je palo na pamet, znači da mi je brat duhovno uznapredovaniji od mene i to je za svaku pohvalu! Dalje, moje replike se odnose ne na prepričavanje tuđih grijeha, jer govorim uopšteno, i nema mjesta na kojem navodim konkretne primjere osim ovog sad, dakle,bezuspješni pokušaj sugerisanja na društvenu labilnost i permutaciju Hrista u megalomansku suštastvenost enzima koji čine parče po parče naše neugledne stvarnosti i obaraju nam model doslednosti hristu. Dakle, ne možeš podići na viši nivo ono čega nisi svjestan da mu odudaraš u zalasku karijere.. Apelujem na ljude koji se prepoznaju u toj guti razornih 'spoljnih' uticaja koji prerastaju iz dana u dan u teatralnost i kolokvijalno nanošenje tekućih rana postojanja u vjeri kao imanentnoj cjelini društvene svjesti. Ja očekujem poziv na opštedruštveno okajavanje grjehova, na konvencionalno združivanje povodom frakcije neuposlenih radi osposobljavanja onih kojima u lijenosti nije stalo jer su već toliko svojstveni sopstvenoj slobodi da ih je samo moguće preskočiti i time će zalud biti govornički tandem obespravljenih. Kako je problem u mojim tako je problem i u njihovim mislima i hormonima, napadaš mene, napadaš i njih, branimo se sa iste tribine. Moj odnos sa bližnjim je i njihov odnos sa njihovim, svojatanje bližnjih otud jer kompleksnu iritaciju odugovlačimo iz koristi prema neotesanosti, u neotesanost se ulaže i biznis cvjeta.. Ulažu da ne kažem u sve gnusne osobine i radnje koje se patrijarhalnim vaspitanjem ne bi očekivale u srednjem sloju građanstva. A ti izrazi koji su usađeni u mene, ako imaš tendenciju da mi ih priopštiš kao eskadrilne i impresionističke do srži da bi se nekom umiljavao, grješiš samo onda kad pomisliš da sam i ja prosječan ničim izazvan, samonikli produkcionista koji sve uobličava jer nema klasifikaciju od koje rječi da pođe ukoliko ona nije istrenirana zakuskom i endemskom varijabilnošću nepristupačnih tvorbi. Hoću da prevedem da je slučajnost što sam sav u nagonima za preispitivanjem sopstvenih granica jalovosti i neprodukcionosti markantne ezoterije i elokventne kišnice.. Ipak,tako se izražavam i kad pišem, to je jednostavno moja odlika, amblem i znak da sam rezervisao način eksploatacije previda u esencijalnu doktrinu pisačke forme. Ako je na meni da kupim simpatije u ovoj otuđenosti i zatvorenosti, pa da se nisi jedno zapitala, da li sam ja ranije već bio podvrgnut nekom tretmanu samoizolacije, pa to tako parcijalno cirkuliše do samih frekvencija osobitosti ovakve vrste ličnosti danas koja je u meni? U svakom slučaju trud ispoljen za analiziranje moje melodrame cjenim jer uviđaš da je isprepletano dogunđavati se sa nekim ko nema tradicije ni uzrečice za elementarni grijeh neobuzdanosti.. sve grijehove koje mi pripisuješ su tačni i izvrsni ako smijem da podvučem jer ih ja ranije nisam bio svjestan, i volim kad mi neko skreće pažnju na njih, to volim da čujem, znam na čemu ću ubuduće morati da poradim. Manje samoopravdavanja a više netolerancije ka zlu! Не знам тачно. Око 11 можда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 pa ovakve hlače nisu baš najprikladnije za u crkvu može to ponekud odvlačit pažnju od pobožnog praćenja liturgije i dekoncentrisat neke još u vjeri neučvršćene mladence i mlađe sveštenoslužitelje Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Знаш како сам ово гледао ? Прекрио сам очи дланом, онда лагано раширио прсте да могу да видим нешто на ово здраво око...гледао сам једно 15 секунди ...па сам после отишо да се бичујем пола сата. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Муслиманке се данас чедније облачу него "Хришћанке"...срам на "Хришћанке". 29dz8zk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 mislim da bi najbolje bilo da svi dolaizmo ko adam i eva..nakon pada..samo sa listicem preko intimnih delova...... greengrin doduse zenama ce treba tri listica.... tanning С.И. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 То може да прође у тропским пределима. Код нас, међутим, дође јесен ”кад пада лишће златно”. Gordana . and С.И. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 А онда се сетим ћеркиног другара који је објашњавао зашто воли закопчане девојке: "Оне су као када добијеш лепо упакован поклон, не видиш шта је па једва чекаш да одмоташ и видиш шта има унутра!" greengrin Ne bi mi taj vise usao u kucu... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука