Juan Valdez Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 На пример, ако желиш да забраниш диловање дроге, једноставно немој ти да дилујеш . А пусти мањину која то жели да то ради на миру. Јел тако ? Управо тако. Одговорно тврдим да је забрана диловања дроге донела далеко више смрти него сама дрога (наравно, ти то не видиш, јер те баш заболе шта се дешава тамо негде). Шта се данас у пракси дешава? Држава забрани дрогу и тиме створи ужасно опасну нарко мафију (са којом приде сарађује ту и тамо, а некад и сама дилује ту исту забрањену дрогу). Против мафије не можеш, док се против саме дроге можеш борити едукацијом и васпитањем. При том се све ово односи само на неке дроге, док нама алкосима нико ништа не брани (осим Ђиласа), иако алкохол енормном брзином уништава појединце, породице и све на шта наиђе (Русија је ту баш леп пример). Лицемерје пршти на све стране. Хоћеш себи да забраниш дрогу? Немој да се дрогираш. Просто и једноставно. Баш као што и данас не користиш све што је дозвољено, него само оно што желиш и што сматраш да ти је корисно. sqny, hansbrough and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Па мој пример се тицао нечег сасвим другог. Разлика се тиче твог другог примера. А постоје облици прихватљивог и неприхватљивог понашања. Дакле, нема извлаћења. Прво је оспоравање апстрактне тврдње о једнакости, друго је оспоравање изједначавања гејева са женама и црнцима. У првој се показује апсурдност тврдње о друштвеној једнакости по себи, а по другој изједначавања облика понашања и стања. Lepo i čemu sva ona govorancija o tome kako svi ne mogu biti jednaki, kada je ona suvišna i kada niko osim tebe to nije tvrdio... nego si i ti uvideo da svi ostali misle na ravnopravnost, a samo ti filozofiraš o jednakosti pa si se uhvatio nekakve razlike između stanja i ponašanja. Lepo te pitam, ako апсурдност тврдње о друштвеној једнакости по себи služi da bi se osporila jednakost gejevima i ostalima, onda se to može upotrebiti i u slučaju crnaca, muslimana, žena i svake druge manjine. A ako ne služi ... pa, što je uopšte pominješ? Čudna mi čuda ... niko nije znao da su osoba bez noge i osoba sa nogom različite. :lol: The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Али да се не лажемо, овде се уопште не ради о гејевима (којих има разних,па и оних који су против геј параде), већ о вама, "прогресивној либералној левици" која је опседнута месијанским идекама о стварању "бољег новог света" и рушењу "мрачних ретроградних традиција". Мислите ако редефинишете појмове државе, породице и заједнице, елиминишете све трасдиционално,да ће настати "врли бољи свет" где ће људи бити срећни. Nisam ja "liberalna levica", sa njima se u principu slažem samo kad je priča oko gej parade, jer je tu u pitanju borba protiv totalitarizma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Шта се данас у пракси дешава? Држава забрани дрогу и тиме створи ужасно опасну нарко мафију (са којом приде сарађује ту и тамо, а некад и сама дилује ту исту забрањену дрогу). Дешава се даржава забрани дрогу само на папиру, а у стварности сама дилује дрогу . Што не значи да је забрана лоша ствар већ да да се реално не спроводи . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 I ja postavljam pitanje racionalnosti skupa koji dočekuje uspešne sportiste, koncerata, političkih mitinga i sličnih mitinga ... ajde ti meni reci, koja je njihova svrha? Tvoj argument je: ljudi se okupili jer imaju prava ... a ja kažem to je besmisleno - i šta ćeš sad? Али ја нисам тврдио да неко нема права на скуп, побогу. Полемишем поводом аргумената који се овде излажу у прилог истој, јер многи тврде да је то битно. Скупови и славља које си навео немају листу револуционарних захтева према држави нити пропагирају облике понашања које већина људи сматра да треба да остану део приватности. Kakve levice? Da li u Grčkoj levica priča samo o ugroženim grupama ili o merama štednje ... da li Holand priča o povećavanju poreza za bogate ili o ugroženim grupama, itd. Da li se u SSSR - u gledalo blagonaklono na gejeve? Levica kakvu je ti posmatraš je uvek za jaču državu, uvek protiv bogatih pojedinaca ... uvek za to da se "uzima od onih koji imaju previše i daje onima koji imaju premalo" ... daj, nauči neke osnovne stvari Зато сам рекао "трансформација левице". Ово што ти наводиш је класична левица, а ја говорим о новој левици насталој из Грамшијевског наслећа и Франкфуртске школе. Дај ти научи основне ствари. Битна ствар коју је Холанд урадио је укидање класичног појма породице, што је резултирало милионима демонстраната. Геј бракове су у Шпанији и Холандији увеле социјалистичке партије на превару, јер им то није био програм пре избора. Ti reče da se vodiš uvek realnošću a veze sa njom nemaš ... takođe je, po tebi verovatno realnost da ti dođe mafija na Siciliji i traži reket i da ti to odbiješ . Реалност је такође да ти дође фашистички окупатор, па ти то одбијеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Дешава се даржава забрани дрогу само на папиру, а у стварности сама дилује дрогу . Што не значи да је забрана лоша ствар већ да да се реално не спроводи . Pa neće da dozvole drugima, da ih ne izbace iz biznisa... Zabrana jeste loša. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Али ја нисам тврдио да неко нема права на скуп, побогу. Полемишем поводом аргумената који се овде излажу у прилог истој, јер многи тврде да је то битно. Скупови и славља које си навео немају листи револуционарних захтева према држави нити пропагирају облике понашања које већина људи смтара да треба да остану део приватности. Da li anti - NATO skup predstavlja protest protiv politike države? Da li sindikalni protesti predstvaljaju listu zahteva držabi (kao ovaj protest naučnika koji su održani pre neki dan) ... svi skupovi koji predstavljaju mirnu borbu za svoja prava i protestuju zbog toga protiv vlade moraju da se održe, nećeš ti valjda da im to braniš ... pobogu. :0104_cheesy: Ti bi onda zabranio i porodičnu šetnju ako smatraš da skupovi koji spadaju u domen privatnosti (a to je porodica) ne bi trebalo da se održavaju? Зато сам реако "трансфотмација левице". Ово што ти наводиш је класична левица, а ја говорим о новој левици насталој из Грамшијевског наслећа и Франкфуртске школе. Дај ти научи основне ствари. Битна ствар коју је Холад урадио је укидање класичног појма породице, што је резултирало милионима демонстраната. Геј бракове су у Шпанији и Холандији увеле социјалистичке партије на превару, јер им то није био програм пре избора. Holand je to naveo da će to da uradi ... a ja ne sumnjam da je tebi bitnije to što neko ima prava kao i drugi nego što je Depardje najavio odlazak zbog poreza na ekstra - profit ... svako se češe onde gde ga svrbi. Реалност је такође да ти дође фашистички окупатор, па ти то одбијеш. Šta je ovo, obdanište :.mislise. ... ja kažem da je realnost da si ti primoran da ispuniš nečije zahteve, a vlada gleda kako da i dobije kredit i sačuva ugled i procente obmanjujući sopstvene građane ... a ti mi kažeš da je realnost da se ti tome protiviš. :0104_cheesy: I ja se protivim da neki udarač lopte ima čitavo bogastvo, a hirurg ne i to je realnost ... ali je realnost da se tu ništa neće promeniti bez obzira na moje cenjeno mišljenje. 4chsmu1 Дешава се даржава забрани дрогу само на папиру, а у стварности сама дилује дрогу . Што не значи да је забрана лоша ствар већ да да се реално не спроводи . A kako ti misliš da se nešto dosledno sprovodi kada je ogroman novac i biznis u pitanju? The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Nisu ponudjeni nikakvi argumenti da bih na njih imao da odgovorim. Kao sto ti ranije nisam odgovorio na ovoj istoj temi kad si mi ozbiljno postavio pitanje: "a sta ima lose u diktaturi"? Ponudjeni su, samo ti se ne svidja cinjenica da nisi u pravu. I ti si za nekog drugog poremecen i neko bi tebi isto tako zeleo da rascopa glavu kad si na ulici. Moguce. Zato bih ja bio retard ako bih u tom slucaju javno paradirao provocirajuci te koji zele da mi razbiju glavu. Jok. Dok god likove kao sto si ti gotovo niko ne uzima za obiljno i dok god sedis tu sa druge strane ekrana, ne dotice me se puno koliko ima koga. Znam da te se ne dotice i da zelis misljenje manjine nametnuti svima. idi tamo i zivi kad je tako super i kad nema razloga da im bilo ko menja njihove bolesne stavove, a nas liberale i ostale izdajice srpstva ostavi u ovom paklu gde, zamisli, trazimo da ne mozes da odlucujes o zivotu drugih. Ja nisam ni rekao da mi se svidja njihovo uredjenje, nego da niko izvana nema pravo da im nesto namece. Savjeti su ok, ali prevaspitavanje je komunjarski metod. Maksimalna "sloboda" se postize tako sto svoje moralne norme nameces kao univerzalne? Maksimalna sloboda i ne postoji. Sloboda je ogranicena slobodom drugih, preovladavajucim vrijednostima nekog drustva, biologijom itd. Drugo, nametanje moralnih normi (ne mojih nego vecine) se odnosi na desavanja u javnoj sferi u konkretnom drustvu a ne na privatni zivot gradjana i ne na citav svijet. Dakle, imas slobodu da se trtis sa osobom istog pola, ali nemas pravo da to javno proslavljas i zahtijevas da te drzava i drustvo u kojem su vladajuce vrijednosti drugacije od tvojih prihvate kao normalnog. Kakav crni ad hominem? Ad hominem je kad o ispravnosti necijih tvrdnji odlucujes na osnovu nekog njegovog licnog svojstva a ne na osnovu samih argumenata koji se iznose. To sto pricas je cist nacizam i to nema nikakve veze sa argumentum ad hominem, jer ja na toj oceni nisam temeljio ni jednu tvrdnju da nisi u pravu. Da je tako,ne bih vec strane i strane unazad vodio raspravu sa tobom i pisao objasnjenja zasto nisi u pravu. Nisi iznio nijedan argument da ja zastupam nacizam. Da te podsjetim, nacizam zastupa antiparlamentarizam, etnički nacionalizam (ekspanzionisticki), rasizam, kolektivizam, nacističku eugeniku i antisemitizam. Citiraj me gdje sam nesto od ovoga zastupao na forumu. To nisam ni rekao. Jesi. Mene si nazvao nacistom zato sto se protivim paradi gejeva. Nacistima nazivam likove kao ti koji svoje vidjenje morala zele da nametnu apsolutno svima. PRvo, to nije nacizam. Drugo, tako nesto nisam nikada tvrdio. Zato i rekoh da se uopste ne brinem za to sto pricas, jer znam da nemas gde da nadjes podrsku za svoje ciljeve. Evo imam podrsku u tebi. Ti si protiv parade. Niposto. Prvo, em ne volim te formalnosti, a drugo, pogotovo ih ne bih primenjivao u razgovoru sa osobama poput tebe. I onda se bunis kada napisem da nisi bas pristojan. Jesi, jer si optuzio za totalitarizam i nametanje nas koji, navodno, vama hriscanima "namecemo" ideju o ljudskim pravima. Ne pratis fabulu. Napisao si da sprecavanje nametanja nije nametanje. Ja sam odgovorio da suprotno nisam ni tvrdio. Sada se prebacujes na to sto sam te nazvao totalitaristom. Ne skaci sa jedne tvrdnje na drugu. I da, nazvao sam te totalitaristom jer si izjavio da je nebitno sto je 90% stanovnika Srbije hriscansko i da se njihovo misljenje nece uzimati u obizir. Takve stavove prihvataju i neki hriscani. Da, ali pod uticajem ateista-sekularista. To uopste ni na koji nacin nije direktno povezano sa ateizmom, niti iz ateizma sledi da je biti gay moralno. Ne nuzno, ali vecinom da. Gde su empirijski potvrdjene? Ko je vrsio istrazivanja, kada, kako? Dao sam ti reference pa citaj. Nisu psiholozi nesto sanjali pa onda to predstavili kao nekakvu svoju "teoriju" nego su radili sa zivim ljudima i posmatrali i proucavali njihovo ponasanje i preferencije. E sad, ako si mislio na to da imate pravo da podnesete inicijativu - to da. Na to sam mislio. Ali nikada ni u jednoj liberalno demokratiji ne moze da dodje do prihvatanja tvog zahteva. To svakako ne zavisi od tebe. To nuzno sledi iz svega sto pricas. Opet se gubis. Kakve ima veze? Ti si vise puta branio stav da je ok da se nesto zabranjuje ako vecina tako odluci. Ima veze jer ne moze porediti ubijanje covjeka sa gej paradom. Cak opravdavas i uredjenje u islamskim drzavama, gde se drzava upravo vodi tim principom. Opet mi podmeces. Ne opravdavam nego kazem da niko nema pravo da im namece nesto drugo, ako oni to ne zele. Dakle, ili budi dosledan i lepo reci da vecina moze da radi sve sto zeli, ili priznaj da nisi u pravu. Ja sam inace protiv demokratije u ovom obliku pa nemam sta da budem dosljedan. Ali, ti si za demokratiju a pricas kako je potpuno nebitno misljenje 90% ljudi. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Moguce. Zato bih ja bio retard ako bih u tom slucaju javno paradirao provocirajuci te koji zele da mi razbiju glavu. Ne bi. Bio bi sasvim normalan covek koji hoce da zivi kako zeli a ne da se prilagodjava huliganima. Maksimalna sloboda i ne postoji. Maksimalna sloboda svakog pojedinca a da pritom ne zalazi u slobodu drugog. Naravno da apsolutna sloboda ne postoji. Drugo, nametanje moralnih normi (ne mojih nego vecine) se odnosi na desavanja u javnoj sferi u konkretnom drustvu a ne na privatni zivot gradjana i ne na citav svijet. Kako god okrenes, to nije nacin za postizanje maksimalne slobode. Citiraj me gdje sam nesto od ovoga zastupao na forumu. Podrazumeva se da se u svakodnevnom govoru pod nacizmom podrazumeva totalitarizam, nametanje, nejednakost, nepostovanje ljudskih prava isl. a ne da si bukvalno zastupnik nacizma. Ne pratis fabulu. Napisao si da sprecavanje nametanja nije nametanje. Ja sam odgovorio da suprotno nisam ni tvrdio. Sada se prebacujes na to sto sam te nazvao totalitaristom. Ne skaci sa jedne tvrdnje na drugu. Pa baz zbog toga sto mislis da je sprecanja nametanja isto nametanje mi svi koji te ideje zastupamo smo totalitaristi. Dao sam ti reference pa citaj. Nisu psiholozi nesto sanjali pa onda to predstavili kao nekakvu svoju "teoriju" nego su radili sa zivim ljudima i posmatrali i proucavali njihovo ponasanje i preferencije. Pa to i dalje ne znaci da su njihove tvrdnje potvrdjene. A za veliku vecinu stvari koje je Frojd tvrdio nema eksperimentalne potvrde. To svakako ne zavisi od tebe. Tacno. Ali ako ikada i dodje do prihvatanja tako necega, onda se gubi pojam liberalne demokratije. Jednostavno, te dve stvari su nespojive. To je moja poenta. Opet mi podmeces. Ne opravdavam nego kazem da niko nema pravo da im namece nesto drugo, ako oni to ne zele. Sta cu, mislim da je pasivnost losa, jer isto tako dovodi do sirenja zla. Ima veze jer ne moze porediti ubijanje covjeka sa gej paradom. Ako pravdas princip vecine, onda je apsolutno nebitno da lise radi o "Paradi" ili necemu drugom. Vecina ima pravo da radi sta god hoce. I jos nesto: to nije gay parada. U njoj ucestvuju i mnoge druge grupe, koje nemaju veze sa gejevima. Valjda ucetsvuju HIV-pozitivne osobe i drugi koji su takodje stigmatizovani. Ja sam inace protiv demokratije u ovom obliku pa nemam sta da budem dosljedan. Nisi dosledan jer zastupas princip vecine, ali kad se dodje do nekih stvari npr. ubistva, onda kazes da to ne vazi, bez da izneses kriterijum na osnovu kog si odredio kad ce se taj princip primenjivati a kad ne. Ali, ti si za demokratiju a pricas kako je potpuno nebitno misljenje 90% ljudi. Bas zato sto demokratija nije tiranija vecine nad manjinom niti manjine koja ima politicku moc nad vecinom, nego postovanje prava svakog pojedinca. U tom slucaju, svaka podela na "vecinu" i "manjinu" postaje besmislena, jer je pojedinac taj kojem se garantuju prava a ne grupe. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 На основу чега то тврдиш? Када ме већ етикетираш. Na osnovu ovoga: Па да ли је добар човек више вреднији од лошег човека? Или су једнаки? Ne postoje dobri i losi ljudi, postoje samo dobra i losa dela. I tu se razlikujemo ja i ti je stav bigotski. Jer imas predrasude i jer kategorises ljude na "dobre i lose" i slichne kategorizacije. "Svaki gresnik ima buducnost, svaki svetac ima proslost" Na ostalo nemam zelju da ti odgovaram, ne bih te vise zadrzavao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Наука може да шири своје ингеренције унутар своје области истраживања, не према нечему што једноставно не може бити област њеног истраживања. Nauka širi svoju oblast istraživanja tamo gde postoje merni instrumenti... I proverljivost istraživanog objekta... Ово о чему причамо не спада у социологију, већ филозофију политике. А савремена социологија је више друштвено политички левичарски агитпроп, него непристрасна наука о друштву. А могао бих да се кладим да си ти социолог по струци. Izgubio bi opkladu. :P Ali sociologiju pamtim jer sam imao keca na polugodištu i popravljao sam je baš na društvenim grupama... Nauke nisu politička prćija kako ih ti zamišljaš. Postoje izvesna pravila koja se moraju ispoštovati. To što se tebi neke stvari ne dopadaju u njima ne znači da one nisu tačne. По тој логици можеш одбацити сваког античког аутора и упоредити са са Куриром. Светоније је био паган, не хришћанин и илуструје однос паганских аутора према појавама о којима расправљамо. Кад си споменуо Помпеју, колико знам такви цртежи су стајали испред јавних кућа или испред кући проституки као ознака "заната". Malo znaš... Ili su SVE kuće u Pompeju bile "zanatske" kuće... Nešto kao moderni Amsterdam, ulica Crvenih fenjera... Чекај мало, овде се тврди да се гејеви дискриминишу јер им није дозвољено парадирање, бракови и признавање породице. Ништа од тога није било признавано или прихватано од стране класичних пагана. Како онда нису били прогањани? Дакле, овде се тврди да се гејеви дискриминишу јер не могу јавно да искажу своје опредељење, а слави се паганска антика где то такође нису могли. Свашта. Па римског императора Елагабала, који је правио геј оргије и био отворени геј су убили управо због таквог понашања, које је саблажњавало Римско паганско друштво. Узгред, ево ти цитат из Платонових "Закона": "Закони о полном животу грађанина", стр. 264. Платон, "Закони", БИГЗ, 1990: "Али када је посреди љубавна страст дечака према дечаку, жена које хоће да буду мушкарци, мушкараца који хоће да буду жене, одакле су настала небројена зла и за појединце и за читаве државе-лкако ћемо се од тога одбранити и које траве ћемо употребити као лек да бисмо у свим тим случајевима избегли опасност?" "Неће ли свако са презиром говорити о човеку који се изједначује са ликом жене? Који би човек тако нешто озаконио? Сигуран сам да то не би учинио нико ко умом открива прави закон." Стр. 268: "Ја сам, наиме, рекао да знам како да се уведе такав закон према коме се полни односи могу вршити само природно, ради стварања потомства. Мушкарци се морају уздржавати полних односа са мушкарцима, да не убијају намерно људски род и да не разбацују семе по стенама и камењу где оно не може ухватити корена нити се развити према својој природи, и клонити се сваког женског тела у коме не би желели да се њихово семе развије до плода." То је био Платон, паганин. Je l' imaš ti ovo negde na webu da ja vidim da li si ti to izvukao iz konteksta... Znam da je Palton pisao u formi dijaloga... Možda su ovo reči Platonovog oponenta. Onoliko koliko ja znam je da je u to vreme bilo bitno ko je aktivan, ko je pasivan, iz kog su staleža... Ово је још један паганин, Светоније: О Цезару, стр 18, "Дванаест римских царева", Београд, 1999: "Ништа га није тако срамотно жигосало, као његова неприродна веза са краљем Никомедом. О тој срамоти говорило се на сва уста." Нешто много вуче на омражени "хришћански морал"... Opet Kurir... Па да ли је неко рођен у сиромашној породици једнак са оним из богате? Да ли је неко рођен без руку и ногу једнак са оним који их има? Да ли је неко рођен ментално спутан је једнак са неким ко није? О чему ти причаш? О апстракцијама? Jeste jednak u smislu prava pred zakonom. Што се види из неких од мојих цитата. Остале цитате из Светонија нисам ни хтео да објавим, јер су превише графички за форум. Да не говорим о Петронију. Проблем је што стране амбасаде и групе за "људска права" не стају у подршку малинарима и трактористима, него само гејевима. Исто важи за министарства ове земље. А у земљи са огромним бројем незапослених, ваљда је то већи приоритет, од захтева размажених левичарских буржуја-псеудореволуционара из круга двојке. Na nekoj temi sam već napisao da državni aparat nije jedan čovek pa da se svi problemi rešavaju sukcesivno... Poenta je da se rešavaju simultano. A uostalom, kad niko ne bi reagovao na paradu u smislu poziva na nasilje, ona bi se održala i posle tri dana bi bila zaboravljena... To smo i videli kad su nenajavljeno prošetali ulicama pre par meseci. Управо то си имао на најављеном протесту "Националног строја" у Новом Саду, својевремено. Nacionalni stroj je neonacistička organizacija koja je ugrožavala druge. I koja je stoga zabranjena. Где и када? http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality#Notes Како? Па да ли су имали геј параде и геј бракове у старој Кини? Како онда на Западу постоје геј бракови, а у Кини их и даље нема? Овде се хомофобијом представља отпор геј парадама и породицама, као и усвајању деце. Gej brakovi postoje u Kini. U legislativi Hong Konga dozvoljena je civilna zajednica. Hong Kong je od 1997. godine u okviru Kine. Ovakva zajednica je priznata u NRK. Sve što Kinezi treba da urade je da dođu u Hong Kong na par dana... I što onda da se bune... imaju šta im treba... Pa zar to nije homofobija... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Nauka širi svoju oblast istraživanja tamo gde postoje merni instrumenti... I proverljivost istraživanog objekta... Ок. zgubio bi opkladu. :P Ali sociologiju pamtim jer sam imao keca na polugodištu i popravljao sam je baš na društvenim grupama... Онда је мало смешно позивање на књиге из исте. Nauke nisu politička prćija kako ih ti zamišljaš. Postoje izvesna pravila koja se moraju ispoštovati. To što se tebi neke stvari ne dopadaju u njima ne znači da one nisu tačne. То важи углавном за природне науке, али овде не причамо о њима. Malo znaš... Ili su SVE kuće u Pompeju bile "zanatske" kuće... Nešto kao moderni Amsterdam, ulica Crvenih fenjera... Не знам како на основу цртежа фалуса по кућама успеваш да изведеш закључке које си извео и да све то повежеш са геј питањем? Je l' imaš ti ovo negde na webu da ja vidim da li si ti to izvukao iz konteksta... Znam da je Palton pisao u formi dijaloga... Možda su ovo reči Platonovog oponenta. Већ сам ти цитирао извор и страну, на основу чега то можеш и сам да провериш. Да си заиста читао тај текст знао би да у тексту нема никаквих "Платонових опонената", као ни у другим. Цитирао сам ти и Светонија. Onoliko koliko ja znam je da je u to vreme bilo bitno ko je aktivan, ko je pasivan, iz kog su staleža... Одакле то знаш? Opet Kurir... Да ли је Светоније био хришћанин? Зашто би се паганин уопште гадио хомосексуалности по твојој теорији о њима? Jeste jednak u smislu prava pred zakonom. Да, пред законом. Али то мало значи човеку који је рођен сиромашан, ретардиран, ружан или хендикепиран. A uostalom, kad niko ne bi reagovao na paradu u smislu poziva na nasilje, ona bi se održala i posle tri dana bi bila zaboravljena... To smo i videli kad su nenajavljeno prošetali ulicama pre par meseci. Па јесу прошетали и није био проблем. Проблем је што су организатори на оним парадама, где је било насиља систематски провоцирали и правили сцене, вероватно са свесном намером да до насиља дође, да би онда могли да добијају паре од страних фондова на конто "угрожености". Nacionalni stroj je neonacistička organizacija koja je ugrožavala druge. I koja je stoga zabranjena. Али ово о чему причам се дешавало давно пре забране. Па шта ако су неонацисти? Зар они немају права на слободу изражавања? Gej brakovi postoje u Kini. U legislativi Hong Konga dozvoljena je civilna zajednica. Цивилна заједница није исто што и брак. http://en.wikipedia.org/wiki/Same-sex_marriage The Marriage Law of the People's Republic of China explicitly defines marriage as the union between one man and one woman. No other form of civil union is recognized. The attitude of the Chinese government towards homosexuality is believed to be "three nos": "No approval; no disapproval; no promotion." The Ministry of Health officially removed homosexuality from its list of mental illnesses in 2001. Дакле у Кини нема геј бракова, нити у Индији, која такође нема везе са хришћанством. Ево рецимо у Бурми, која је изразита будистичка земља, гејеви стрпе државну дискриминацију: http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Burma Какве то везе има са хришћанством? http://en.wikipedia....sexuality#Notes Ок, хајде да прихватимо да је хомосексуалност урођена. Како то мења било шта од аргумената против друштвено-политичког геј активизма (који разликујем од геј особа)? Шта је онда са бисексуалцима? Или транссексуалцима? Шта је са људима који су били хетеро, па постали би? Шта је са људима који су били хетеро, па постали хомо? Шта је са људима који су били хомо па постали би? Шта је са људима који су били хомо па постали хетеро? Шта је са транссексуалцима који су хетеро по усмерењу (привлачи их различит пол од њиховог оригиналног биолошког)? Шта је са панссексуалцима? Шта је са садомазохистима? Да ли је све то урођено? Лако је издвојити само гејеве, али нису само они део ЛГБТ популације. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Na osnovu ovoga: Ne postoje dobri i losi ljudi, postoje samo dobra i losa dela. I tu se razlikujemo ja i ti je stav bigotski. Jer imas predrasude i jer kategorises ljude na "dobre i lose" i slichne kategorizacije. "Svaki gresnik ima buducnost, svaki svetac ima proslost" Na ostalo nemam zelju da ti odgovaram, ne bih te vise zadrzavao. Пази, сам си рекао да је све то потпуно субјективан став. Дакле, све што овде причаш је твоје лично мишљење и став које ти намећеш мени и другима који се не слажу са тобом. То све следи из твојих претходних писанија. Дакле, ево ја кажем да је твој став биготски, препун предрасуда и агитропа, са истим оним правом које ти користиш спрам мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Da li anti - NATO skup predstavlja protest protiv politike države? Da li sindikalni protesti predstvaljaju listu zahteva držabi (kao ovaj protest naučnika koji su održani pre neki dan) ... svi skupovi koji predstavljaju mirnu borbu za svoja prava i protestuju zbog toga protiv vlade moraju da se održe, nećeš ti valjda da im to braniš ... pobogu. Не бих ја забранио ништа, нити сам икада тврдио да нешто треба да се забрани. Ја само говорим о ирационалности и бесмислености аргумената који се наводе њима у прилог. Такође, ти овде оспораваш људима право да оспоравају геј параду. То је смешно, јер као што неки људи мисле да су маршеви неонациста опасни и увредљиви, тако неки и мисле о геј паради. То што ти лично немаш ништа против тога шта се на тим парадама пропагира је твој проблем, али има људи које њих сматрају подједанако провокативним, као левичари неонацистичке скупове. Даље, захтеви на геј парадама се тичу ствари које залазе у само питање основа друштва и обичајног морала, док протести људи које си навео се тичу непоштовања закона од стране саме државе. Мене лично поптуно брига да ли ће геј параде бити или не, нити ме се она тиче. Али пошто овде расправљамо о разлозима, видим да их присталице геј параде немају, него се своди на ирационалне аксиоме. Ti bi onda zabranio i porodičnu šetnju ako smatraš da skupovi koji spadaju u domen privatnosti (a to je porodica) ne bi trebalo da se održavaju? Хетеросексуална породица је јавна ствар, поред тога што је приватна, јер је законски призната као таква од стране друштва. Геј заједница није породица, па стога спада искључиво у домен приватности, на шта свакако имају права. А није породица, јер се ради о полно аутистичној заједници, док породица укључује оба пола људскости који чине друштво. Поред тога, геј сексуалност спада у минорне облике људског понашања, попут егзибиционозма, садомазохизма, копрофилије и сл. па стога не може бити третирана једнако као она која је већински заступљена и која је норма. Тако би то теби копрофили (људи који воле да се мажу изметом, једу га и притом доживљавају насладе) могли да парадирају и људи не би имали права да покушају да их спрече или буду против тога, јер они тиме никога не угрожавају? Holand je to naveo da će to da uradi ... a ja ne sumnjam da je tebi bitnije to što neko ima prava kao i drugi nego što je Depardje najavio odlazak zbog poreza na ekstra - profit ... svako se češe onde gde ga svrbi. Која права? Šta je ovo, obdanište :.mislise. ... ja kažem da je realnost da si ti primoran da ispuniš nečije zahteve, a vlada gleda kako da i dobije kredit i sačuva ugled i procente obmanjujući sopstvene građane ... a ti mi kažeš da je realnost da se ti tome protiviš. "Бити приморан" није раелност, него опција. Реалност је чињенично стање, одлука је нешто сасвим друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @@Luctor, Хетеросексуална породица је јавна ствар, поред тога што је приватна, јер је законски призната као таква од стране друштва.Ispada da gejevi ima smisla da paradiraju samo tamo na zapadu gde su im zajednice zakonski priznate,ali je glupo da to rade ovde, jer je ovde navodno privatno.Politicki zahtevi koji se javno izrazavaju ne vidim kako mogu biti privatni.Геј заједница није породица, па стога спада искључиво у домен приватности.Zakljucak ne sledi iz premise. Zakoni koji priznaju neke vidove gej zajednica, donose brojne prednosti tim ljudima, njihovim porodicama i indirektno njihovim prijateljima. Njihovi politicki ciljevi su dakle javni (Brak/zajednice). Njihovi drustveni ciljevi su takodje javni . Поред тога, геј сексуалност спада у минорне облике људског понашања, попут егзибиционозма, садомазохизма, копрофилије и сл.Mislis minorne u smislu retke? Kakve to veze ima?Тако би то теби копрофили (људи који воле да се мажу изметом, једу га и притом доживљавају насладе) могли да парадирају и људи не би имали права да покушају да их спрече, јер они тиме никога не угрожавају?Ne bi imali prava. Mogli bi recimo da naprave svoj kontra-protest. Opet - Kakve to ima veze sa temom? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука