-Владимир- Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Питање за либерале . Ако би велика већина грађана неке државе тражила де се ограниче извесна права, свим грађанима без изузетка, да ли би одбијање државе да то учини било поштовање људских права или кршење људских права ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Поптуно небитно. Зар они немају право на протест? Шта ако су геј организације у спрези са ЕУ и САД? Ако ћемо да параноишемо. Ne vidim razloga zašto ne bi imali prava na miran protest koji ne ugrožava nikoga ... i u SAD imaš skupove KKK - ovaca i sličnih. Stvar je u tome što su oni, kao i navijači udarna pesnica vlasti kojoj to dobro dođe da istovremeno ne skače po živcima svojoj ljubljenoj većini tradicionalistima (da, ne hrišćanima, već tradicionalistima), a istovremeno da pokažu da su oni eto za održavanje, ali ne mogu obezbede skup sa svoje strane. Kakve veze ima održavanje nekog skupa sa time ko koga finansira ... ja sam samo želeo da ti ukažem da te vajne organizacije čine ili fanatici ili plaćenici i licemeri. Па ниси у току са левичарским тенденцијама. Kojim tendencijama? Tako je od kako je sveta i veka ... oni proklamuju bratstvo, jednakost i ostalo, samo se kasnije uspostavi da su neki jednakiji od drugih ... samo, ne znam da li ti je jasno kakvi se sve raznorodni pokreti svrstavaju pod levicu. Nisu trockisti i borci za prava jedno te isto iako su i jedni i drugi levičari. Kosovo ... Nisam rekao da je nezavisnost Kosova realnost (iako i to jeste tačno) ... već da je realnost da ćeš morati sve da sprovedeš od zahteva ako hoćeš novi kredit, a ti bi to trebalo već da znaš jer si čovek kome je relanost važna. :0104_cheesy: The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ravnopravnost određenih grupa seksualnosti ... ne jednakost. Nikako nije odlično što ti ne razumeš jednostavnu razliku izmežu ta dva pojma. Da li je tvoj odgovor na diskriminaciju crnaca, žena ili osoba iz unutrašnjosti zemlje isti takav "nismo svi roženi jednaki i ne možemo biti jednaki"? Жене, црнци или особе из унутрашњости нису сексуалност, већ стање. Сексуалност је облик понашања. Аналогија ти је наопака. Да би утврдио да је неко геј, ја то видим на основу његовог понашања или признања. Гејеви су већ правно једнаки са осталим грађанима. Геј активисти својим активизмом управо њих издвајају као посебну категорију. Шта је са правима полигамиста или инцестуозних? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Može i tako da se shvata ... to je sve pitanje pogleda, da li podržava ljudske slobode ili ne i da li zagovara borbu protiv krupnog kapitala ili ne, pa imaš 2 x 2 kvadrat. Осим ако је крупни капитал стечен насиљем, борба против крупног капитала нужно подразумева да су против људских слобода. hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Питање за либерале . Ако би велика већина грађана неке државе тражила де се ограниче извесна права, свим грађанима без изузетка, да ли би одбијање државе да то учини било поштовање људских права или кршење људских права ? Kako da se ograniče svima bez izuzetka? Gde se to desilo i kad? Obično je nešto slično "u ime bezbednosti i sigurnosti", ali znaš kako kaže Bendžamin Frenklin - "ko je spreman da žrtvuje suštinsku slobodu zarad privida bezbednosti, ne zaslužuje nijedno i izgubiće oba". Гејеви су већ правно једнаки са осталим грађанима. Геј активисти својим активизмом управо њих издвајају као посебну категорију. Jesu jednaki pred zakonom, problem je u tome što se u praksi njihova prava slabo sprovode, video si kako se uspešno otkazuju te parade i to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ne vidim razloga zašto ne bi imali prava na miran protest koji ne ugrožava nikoga ... i u SAD imaš skupove KKK - ovaca i sličnih. Stvar je u tome što su oni, kao i navijači udarna pesnica vlasti kojoj to dobro dođe da istovremeno ne skače po živcima svojoj ljubljenoj većini tradicionalistima (da, ne hrišćanima, već tradicionalistima), a istovremeno da pokažu da su oni eto za održavanje, ali ne mogu obezbede skup sa svoje strane. Kakve veze ima održavanje nekog skupa sa time ko koga finansira ... ja sam samo želeo da ti ukažem da te vajne organizacije čine ili fanatici ili plaćenici i licemeri. Очигледно читаш парцијално што сам написао. Свако може да има право на протест. Ја само расправљам о рационалности таквог скупа. Удружење за заштиту једнорога може да прави параду, али која је њена сврха? Твој аргумент је; они имају право јер имају право. То је бесмислено. Ако они имају право на протест, други имају право да буду против протеста. Притом мене лично није брига да ли ће они парадирати или не. Овде се расправљам са аргументима и разлозима који неки износе на овом форуму. Kojim tendencijama? Tako je od kako je sveta i veka ... oni proklamuju bratstvo, jednakost i ostalo, samo se kasnije uspostavi da su neki jednakiji od drugih ... samo, ne znam da li ti je jasno kakvi se sve raznorodni pokreti svrstavaju pod levicu. Nisu trockisti i borci za prava jedno te isto iako su i jedni i drugi levičari Говорим о трансформацији левице, која се разочарала пролетаријатом и прешла на друге групе (нпр. гејеве) у чије име наступа и спроводи "друштвене реформе". Гејеви ту нису криви, као ни пролетаријат раније. Ствар је у њиховом идеолошком путу од Грамшија до данас. Али то је дуга прича. Nisam rekao da je nezavisnost Kosova realnost (iako i to jeste tačno) ... već da je realnost da ćeš morati sve da sprovedeš od zahteva ako hoćeš novi kredit, a ti bi to trebalo već da znaš jer si čovek kome je relanost važna. :0104_cheesy: Такође је реалност да све то мора бити одбијено. :0104_cheesy: И не, Косово није независно, ту илузију немају ни сами Албанци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Гејеви су већ правно једнаки са осталим грађанима. Геј активисти својим активизмом управо њих издвајају као посебну категорију. То је донекле тачно. Проблем је у томе што они који су у браку нису једнаки онима који нису, а хомосексуалци не могу да буду у браку (са онима са којима желе). Исто важи и за полигамне и сличне (али не важи за педофиле, некрофиле, зоофиле и осталу братију из разлога који су већ апсолвирани сто пута). Што се мене тиче, нисам за геј брак, већ за потпуно повлачење државе из приватног живота људи (од којих је брак само један део тог живота). Права не треба да има породица Марковић, неко Мара и Лаза, па нек се они лепо договоре међусобно како ће та права да искористе, прерасподеле и остало. Тиме би питање хомосексуалног брака постало бесмислено. Тренутно баш и није. И генерално гледано, држава је та која нон стоп права пребацује са појединца на разне групе, тако да не треба да чуди што онда дословно сви (а не само хомосексуалци) траже да се третирају као група. Парада јесте ништа друго него пропагирање колективизма, али противљење паради у практично 100% случајева није борба против колективизма, него је борба између два или више колектива. hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Питање за либерале . Ако би велика већина грађана неке државе тражила де се ограниче извесна права, свим грађанима без изузетка, да ли би одбијање државе да то учини било поштовање људских права или кршење људских права ? Hoćeš da pitaš - šta bi bilo kada bi svi živeli u ludnici? Жене, црнци или особе из унутрашњости нису сексуалност, већ стање. Сексуалност је облик понашања. Аналогија ти је наопака. Да би утврдио да је неко геј, ја то видим на основу његовог понашања или признања. Гејеви су већ правно једнаки са осталим грађанима. Геј активисти својим активизмом управо њих издвајају као посебну категорију. Шта је са правима полигамиста или инцестуозних? Pa ti si ovde, a ne ja upro u primere odnosa ružan - lep, siromašan - bogat, bogalj - zdrav i sve to što sada nazivaš stanja da bi objasnio da ako oni nisu jednaki therefore ni gejevi ne mogu tražiti jednakost ... a sada se izvlačiš sa razlikom između stanja i ponašanja. :lol: Ovde ne pričamo o poligamiji (i za žene koje imaju više muževa se kaže da su u poligamiji) i incestu (incest je zabranjen zato što vodi do genetski deformisanog potomstva ... to otpada ako hoćeš da se brineš o zdravlju građana). Slično kao što ne pričamo o pravima aseksualaca ... a mogu i oni to da traže, ako i kada budu tražili. To spada u slobodnu volju pojedinaca koji žele tako da žive ... slično kao i hipi - komuna. Осим ако је крупни капитал стечен насиљем, борба против крупног капитала нужно подразумева да су против људских слобода. Slažem se. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ако они имају право на протест, други имају право да буду против протеста. Ali većina takođe nema pravo da nekom ukine pravo samo zato što je većina. Sve i da 99% Srbije misli da treba da budeš streljan, ti i dalje imaš pravo da ne budeš. Ne postoji "pravo da neko drugi nema pravo". hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Питање за либерале . Ако би велика већина грађана неке државе тражила де се ограниче извесна права, свим грађанима без изузетка, да ли би одбијање државе да то учини било поштовање људских права или кршење људских права ? Питање за антилиберале: ако сви грађани неке државе желе да себи ограниче нека права, шта ће им за то држава? Само нек престану да користе та права која желе себи да ограниче. А одговор на твоје питање је следеће: ако један једини нешто не жели, наметање том једном јесте кршење људских права. У твом хипотетичном случају би држава могла тој великој већини да ограничи права (кад већ они ти желе), а да ону мањину пусти на миру. То би једино било праведно. Знаш кад можда не би било кршење права или би постало небитно? Када би се отвориле границе, па да ти којима се права крше могу без икаквих ограничења да бирају где ће да живе. Тада би се државе (или региони, градови, небитно) тркали ко ће мање да крши права. Овако је све једно велико лицемерје. ”Ако ти се не свиђа, иди!” А како већина људи да оде и где? sqny and hansbrough је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Питање за антилиберале: ако сви грађани неке државе желе да себи ограниче нека права, шта ће им за то држава? Само нек престану да користе та права која желе себи да ограниче. А одговор на твоје питање је следеће: ако један једини нешто не жели, наметање том једном јесте кршење људских права. У твом хипотетичном случају би држава могла тој великој већини да ограничи права (кад већ они ти желе), а да ону мањину пусти на миру. То би једино било праведно. Знаш кад можда не би било кршење права или би постало небитно? Када би се отвориле границе, па да ти којима се права крше могу без икаквих ограничења да бирају где ће да живе. Тада би се државе (или региони, градови, небитно) тркали ко ће мање да крши права. Овако је све једно велико лицемерје. ”Ако ти се не свиђа, иди!” А како већина људи да оде и где? На пример, ако желиш да забраниш диловање дроге, једноставно немој ти да дилујеш . А пусти мањину која то жели да то ради на миру. Јел тако ? У случају на који ја мислим . Могућност да се забрани јавна манифестација која би изавала велико противљење јавности и код које би постојао ризик од физичког насиља, па била то геј парада или литија. Ја бих са таквим ограничењем могао да живим . Hoćeš da pitaš - šta bi bilo kada bi svi živeli u ludnici? Већ живим у Србији . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Hoćeš da pitaš - šta bi bilo kada bi svi živeli u ludnici? Pa ti si ovde, a ne ja upro u primere odnosa ružan - lep, siromašan - bogat, bogalj - zdrav i sve to što sada nazivaš stanja da bi objasnio da ako oni nisu jednaki therefore ni gejevi ne mogu tražiti jednakost ... a sada se izvlačiš sa razlikom između stanja i ponašanja. Па мој пример се тицао нечег сасвим другог. Разлика се тиче твог другог примера. А постоје облици прихватљивог и неприхватљивог понашања. Дакле, нема извлаћења. Прво је оспоравање апстрактне тврдње о једнакости, друго је оспоравање изједначавања гејева са женама и црнцима. У првој се показује апсурдност тврдње о друштвеној једнакости по себи, а по другој изједначавања облика понашања и стања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Очигледно читаш парцијално што сам написао. Свако може да има право на протест. Ја само расправљам о рационалности таквог скупа. Удружење за заштиту једнорога може да прави параду, али која је њена сврха? Твој аргумент је; они имају право јер имају право. То је бесмислено. Ако они имају право на протест, други имају право да буду против протеста. I ja postavljam pitanje racionalnosti skupa koji dočekuje uspešne sportiste, koncerata, političkih mitinga i sličnih mitinga ... ajde ti meni reci, koja je njihova svrha? Tvoj argument je: ljudi se okupili jer imaju prava ... a ja kažem to je besmisleno - i šta ćeš sad? Говорим о трансформацији левице, која се разочарала пролетаријатом и прешла на друге групе (нпр. гејеве) у чије име наступа и спроводи "друштвене реформе". Гејеви ту нису криви, као ни пролетаријат раније. Ствар је у њиховом идеолошком путу од Грамшија до данас. Али то је дуга прича. Kakve levice? Da li u Grčkoj levica priča samo o ugroženim grupama ili o merama štednje ... da li Holand priča o povećavanju poreza za bogate ili o ugroženim grupama, itd. Da li se u SSSR - u gledalo blagonaklono na gejeve? Levica kakvu je ti posmatraš je uvek za jaču državu, uvek protiv bogatih pojedinaca ... uvek za to da se "uzima od onih koji imaju previše i daje onima koji imaju premalo" ... daj, nauči neke osnovne stvari. Такође је реалност да све то мора бити одбијено. И не, Косово није независно, ту илузију немају ни сами Албанци. Ti reče da se vodiš uvek realnošću a veze sa njom nemaš ... takođe je, po tebi verovatno realnost da ti dođe mafija na Siciliji i traži reket i da ti to odbiješ ... ili da ti zatražiš povećavanje plate za 50% a da je onda samo pitanje kada će poslodavac pristati. Znam da nije tema, ali ... budžetski deficit je ogroman, vladi za sva davanja treba novac, a novac daje MMF. MMF je povezan sa zapadnim zemljama, a one traže da ispuniš neke zahteve ... šta se ti pitaš onda kada ne možeš da preživiš bez kredita? :.mislise. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Kad se ostane argumenata onda ide napad na licnost. Nisu ponudjeni nikakvi argumenti da bih na njih imao da odgovorim. Kao sto ti ranije nisam odgovorio na ovoj istoj temi kad si mi ozbiljno postavio pitanje: "a sta ima lose u diktaturi"? Za ovaj drugi dio si u pravu, ali zloupotreba je kada svoju poremecnu seksualnost javno paradiras trazeci da se poremecaj izjednaci sa zdravljem, a onda se bunis kada te neko napadne zbog toga. I ti si za nekog drugog poremecen i neko bi tebi isto tako zeleo da rascopa glavu kad si na ulici. Pa nemoj da se bavis. Znam da te taj podatak ubija u pojam, ali takav ti je zivot. Jok. Dok god likove kao sto si ti gotovo niko ne uzima za obiljno i dok god sedis tu sa druge strane ekrana, ne dotice me se puno koliko ima koga. Oni tako razmisljaju. Ne znam zasto bi im neko izvana nametao svoje vidjenje svijeta. idi tamo i zivi kad je tako super i kad nema razloga da im bilo ko menja njihove bolesne stavove, a nas liberale i ostale izdajice srpstva ostavi u ovom paklu gde, zamisli, trazimo da ne mozes da odlucujes o zivotu drugih. .Da, a to se postize upravo onako kako sam napisao. Maksimalna "sloboda" se postize tako sto svoje moralne norme nameces kao univerzalne? Opet ad hominem. Kakav crni ad hominem? Ad hominem je kad o ispravnosti necijih tvrdnji odlucujes na osnovu nekog njegovog licnog svojstva a ne na osnovu samih argumenata koji se iznose. To sto pricas je cist nacizam i to nema nikakve veze sa argumentum ad hominem, jer ja na toj oceni nisam temeljio ni jednu tvrdnju da nisi u pravu. Da je tako,ne bih vec strane i strane unazad vodio raspravu sa tobom i pisao objasnjenja zasto nisi u pravu. Onda prestani da ljude koji se protive gej paradi nazivas nacistima. To nisam ni rekao. Evo, ja se prvi protivim "Paradi ponosa", jer mislim da ovako kako se organizuje tesko da ce pomoci pederima. Nacistima nazivam likove kao ti koji svoje vidjenje morala zele da nametnu apsolutno svima. Nisu svi kji su protiv "Parade" nacisti. Mnogi od njih su samo podlegli predrasudama i jednostavno nikada nisu o tome razmisljali. A takih je najvise. Zato i rekoh da se uopste ne brinem za to sto pricas, jer znam da nemas gde da nadjes podrsku za svoje ciljeve. Opet mi persisras? Niposto. Prvo, em ne volim te formalnosti, a drugo, pogotovo ih ne bih primenjivao u razgovoru sa osobama poput tebe. Nisam ni tvrdio to. Jesi, jer si optuzio za totalitarizam i nametanje nas koji, navodno, vama hriscanima "namecemo" ideju o ljudskim pravima. Prihvata ih jer homoseksualizam brise iz javnog nemorala, sto je vecinsko shvatanje ateista. Takve stavove prihvataju i neki hriscani. To uopste ni na koji nacin nije direktno povezano sa ateizmom, niti iz ateizma sledi da je biti gay moralno. Nisu hipoteze nego teorije. Gde su empirijski potvrdjene? Ko je vrsio istrazivanja, kada, kako? I gdje ti tu vidis da sam se ja "nalupao da u liberalnim demokratijama gradjani mogu da traze da se zabrani nesto mimo Ustava i zakona" kako si napisao na str. 58? U tome sto si na moju tvrdnju da nemas pravo da zahtevas da svi moraju da prihvate tvoje stavove, ti odgovorio odricno. E sad, ako si mislio na to da imate pravo da podnesete inicijativu - to da. Ali nikada ni u jednoj liberalno demokratiji ne moze da dodje do prihvatanja tvog zahteva. Ni to nisam napisao nigdje. Ope mi podmeces. To nuzno sledi iz svega sto pricas. To je vec oduzimanje necijeg zivota, a zabrana gej parade ne ugrozava niciji zivot. Kakve ima veze? Ti si vise puta branio stav da je ok da se nesto zabranjuje ako vecina tako odluci. Cak opravdavas i uredjenje u islamskim drzavama, gde se drzava upravo vodi tim principom. Dakle, ili budi dosledan i lepo reci da vecina moze da radi sve sto zeli, ili priznaj da nisi u pravu. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Ali većina takođe nema pravo da nekom ukine pravo samo zato što je većina. Sve i da 99% Srbije misli da treba da budeš streljan, ti i dalje imaš pravo da ne budeš. Ne postoji "pravo da neko drugi nema pravo". Има иста она права, на основу којег левичари траже забрану десничарских организација. Па нудисти имају право на параду, да ли они могу да парадирају на сред града? Могуи ли садомазохисти да парадирају? Када се све заснива на апстрактим небулозама које звуче лепо и хумано, али која су нелогична и заснована на емотивним триповима, добија се хаос. Али да се не лажемо, овде се уопште не ради о гејевима (којих има разних,па и оних који су против геј параде), већ о вама, "прогресивној либералној левици" која је опседнута месијанским идекама о стварању "бољег новог света" и рушењу "мрачних ретроградних традиција". Мислите ако редефинишете појмове државе, породице и заједнице, елиминишете све трасдиционално,да ће настати "врли бољи свет" где ће људи бити срећни. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука