Jurodiv Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Pošto sam nakratko bio dislociran evo Soneta,Orfičkog zaveštanja i Zove To su reči uvek iste koje kasne gorku ljubav i svet. One su uspešni prestanak jave, al' ne san kad se izjasne sunca za noć, već nešto treće, neutešni zbog čega jesmo. Izvod iz čudesne basne sna. Gorke obale na kojima neumesni stojimo okrenuti svome početku grešni zbog gubitka vida kada svetlost zgasne. U snu smo oni čije zaljubljene usne traže reči bez cilja, bez izmišljenih predela. Oh te reči kako mogu da ublaže ako su od sna. Lepoto neuvela reči bez senke kada ko čašu sunce držimo u snu gledajući u crne vrhunce. Ako hoćete pesmu siđite pod zemlju al pripitomite životinju da vas propusti u povratku Ako hoćete pesmu iskopajte je iz zemlje ali se čuvajte njenih navika njenog podzemnog znanja Reči imaju dušu gomile raznežuje ih prostaštvo i gugutka ali opasnosti prevaziđene metaforom na drugome će mestu zapevati opasnije. Iz zove koja se sobom zabavlja Predelom slepim poguban je poj. Izdajstvo i bruka ko pesma se javlja: Uspomena traje u nameri zloj. Cvece nas ogovara, šuma se prikrada Našoj nakaznoj samoci. Nema tajne. Svirala se ruga. Rugoba i cežnja Izijednaciše se pred kraj leta. Sjajne zablude vatre ništa ne savlada, Intrige sunca u plodovima glasnim. Sirene biljne pustolove mame I cine svet smešnim i opasnim. Reci su izdajstvo, truljenje sunca vajnu Slast ploda kukaviclukom oznaci. Mulj i progonstvo zvezda koje tajnu Kazaše ponoru bezvucno pomraci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 ubi me prejaka reč Grizzly Adams and Margareta је реаговао/ла на ово 2 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 SpavačiBudan ja kradem ono što oni sanjajuSvest o zaboravuNADA JE LUKSUZ. Večna noć u krviizmišljenom oku slepim zidom preti.O vatro tamna iza sebe, ko prvida ljubim tako ljubim, ne mogu da se setim.Zar znam šta sam znao zar znam šta ću znati:skelet usamljeni izgubljeno imedivno usklađene s prazninom što pamtijalovost cveta i jalovost zime.Ja sam zabrinuti ljubavnik tog cvetašto mami iz mene to sunce i prazninupretvara u slavuja, kad različit od svetapredeo me tače i pretvori u prašinu.Al zaboravom svet sam sašuvao i čuvamza sva vremena od vremena i prahaO gde su ta mesta kada vetar duvai pustoš pomera? Gde zvezda moja plaha?Niskosti uzalud čeznu pesmu čitamna kolenima predeo koji se otvarau biću u kamenu praznom gde je skitaposlednja zvezda čiji sjaj ne vara. Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 Propovedanje ljubaviNema mene al' ima ljubavi moje;Vidim je u suncu i zemlji gde nam trunu kosti.Dovršava se dan u njenoj zahvalnostiSlično muzici slično praznini, spokojem.Ona će sačuvati namere moje i tvojeI vaskrsnuće mrtve rođendane po milosti.U podnožju vetra nemarljiva sen oholostiNestaće u pepelu onih što više ne postoje.U pusto srce, u mrtvo vreme me zovi,Minula čeznjo, da se svet ponovi.Ako ne saznah ljubav i uspavah svoj um,Pa mi je prazan dan koji još došao nije,Ko granu koja se izdužuje u uzaludan šumNeka me nedostojnog vetar obavije. Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 PozdravPozdravsvemu sto je ostavila voda na obalizlatnom pesku koji vishe ne proticepodloga jednom postojanijem svetuPozdravsuncu koje ostaje dok dan prolaziiz koga izrastaju zelene granei pevajuPozdravzvonkom i veselom vazduhukoji mi uho i srce spajasa drugim ljudimaPozdravvetru sto polja vetrii pogled moj nastavljaod visoke razi malinovog polja. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 OBALEObale nemezapljuskujem vas recimai umirem na pesku vasheg nemljenjaobale neme.Obale crneosecam vas ko gorku brazdusuze na usnamaobale crne.Obale izdaneosecam vas nemocne u svojoj krvuosecam vas preplavljene u svojoj smrtiobale izdane. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 "Драги пријатељу,не знам зашто, али желим да ти објасним суштину свог пораза од кога се никада више нећу опоравити.Пре свега мораш знати да моја несрећа није пуки љубавни јад или, тачније речено, јесте то, ако се тамоја љубав схвати као ерос у спинозистичком смислу. Та жена није била тек моја љубавница. Она је билапрва и основна потреба мога духа. Она је била и моја духовна заштита и закон. Она је била за мене заштитниомотач од метафизичке студени. Без ње ја сам потпуно и директно изложен космичкој бесмислици и ноћи.Моја усамљеност је сада апсолутна. За мене не постоји област чистог важења и певања.Сад моје песме траже моју главу. Више нема ко да ме са њима помири. То је само Она знала. А није знала да зна.Поред ње најопасније мисли претварале су се у дивне и безазлене метафоре. Сада је све то подивљало и бесомучнокидише на мене. Када бих само могао побећи од онога што сам рекао! Живим у ужасном страху. Бојим се да говорим,да пишем. Свака ме реч може убити.Ја сам највећи део својих песама написао пре него сам Њу заволео, али тек са Њом ја сам постао песник, то јестонај који није угрожен оним о чему пева, који има један повлашћен положај у односу на оно што казује.Сада моја поезија губи сваку вредност и извргава се у мог најжешћег непријатеља. Можда бих ја постао правипесник да је та дивна жена остала поред мене. Овако ја сам онај што се играо ватром и изгорео.Пораз не може бити победа ма колико велики био. Изгубивши њу, ја сам изгубио и своју снагу. И свој дар.Ја више не умем да пишем. остала је само несрећа од које се не може направити ништа друго осим нове несреће.Сећаш ли се, драги пријатељу, да сам ја написао стих: " Један несрећан човек не може бити песник."Тек сад видим колико је то тачно. Ја ћу покушати да живим и даље, мада сам више мртав од свих мртваца заједно.Али ова ужасна патња је последњи остатак онога што је у мени људско. Ако њу надживим не очекујте од мене ништадобро. Али ја не верујем да ћу је надживети.Жели ти све најбоље БранкоП.С.Ако желиш да ми пишеш. пиши ми о њој. Не у вези са мном. Шта једе, како спава, да ли има назеб итд; ти све томожеш знати. Свака ситница која се на Њу односи за мене је од непроцењиве вредности. Ако престанем да мислимо њој почећу да мислим о смрти.Поноћ јеДовиђења."Б.М Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 25, 2013 Пријави Подели Написано Јун 25, 2013 budan ja kradem ono što oni sanjaju I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Evo,drugi dio priče,malo sopstvene poezije,inspirisane Miljkovićem što je zahtjevano u opisu..Evo jedne moje nedavne Sotiriološka djeca Istina samo mjenja zapaženu formu Introjektovana u poslednja vremena Nepostižna za vanserijsu dogmu Temeljno prolongirana srž njena. Tajna bezakonja zametnutih svadanja Gusti opticaj kaskadne mreže U nju možeš strpati kriterijum skladanja Embrionski apel odsustva teže. Um eskalira komplementnim obručem Detalji su reper zakulisne etike Za trud spravljen i za sumu odlučen Precizna etapa kontemplar se otkine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 ПРВА ЉУБАВНА ПЕСМА Жудим ноћ лепу кад се сањаи речи тихе к'о без моћи дрхте од снова и звездања због ње крај мене у тој ноћи. И докле месец к'о златно гнездо у цветном грању блиста а часи слатко неповратно клизе к'о капље росе с листа. Изнео бих јој своје срце и своју радост и своју тугу на длану што сни миловање к'о топло срце нежну другу. И срце бих јој отворио да од нежности уздрхте дани и њен би лепи поглед био у мраку водоског звездани. Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 SpavačiBudan ja kradem ono što oni sanjajuSvest o zaboravuNADA JE LUKSUZ. Večna noć u krviizmišljenom oku slepim zidom preti.O vatro tamna iza sebe, ko prvida ljubim tako ljubim, ne mogu da se setim.Zar znam šta sam znao zar znam šta ću znati:skelet usamljeni izgubljeno imedivno usklađene s prazninom što pamtijalovost cveta i jalovost zime.Ja sam zabrinuti ljubavnik tog cvetašto mami iz mene to sunce i prazninupretvara u slavuja, kad različit od svetapredeo me tače i pretvori u prašinu.Al zaboravom svet sam sašuvao i čuvamza sva vremena od vremena i prahaO gde su ta mesta kada vetar duvai pustoš pomera? Gde zvezda moja plaha?Niskosti uzalud čeznu pesmu čitamna kolenima predeo koji se otvarau biću u kamenu praznom gde je skitaposlednja zvezda čiji sjaj ne vara. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 28, 2013 Пријави Подели Написано Јун 28, 2013 MagistraleNeka me nedostojnog vetar obavije,Žalbo crnih ptica i tužne pohvale,Nekoga sveta teške sene pale.šta je to što se u dnu pesme krije?Lepi moj dane s dušom elegije,Tražim početak, sjaj i sate staleKad su ti dve tužne ptice večnost dalePred vratima iza kojih prostor gnjije.Tu izgubljeno sećanje, pustinju hrani.I kraj vatre kojom ne hrane se daniZakopani lelek i nenađeno blago stoje.Ljubavi moja mrtva, a ipak živa,O sve što prođe večnost jedva bivaI nema mene, al ima ljubavi moje. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука