Grizzly Adams Написано Јун 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Па мислим да то важи са обе стране - људи морају како каже Писмо да се "одвоје од родитеља". То значи не дозволити апсолутно никакво мешање, ни "добронамерне" коментаре. Тј. пре свега "добронамерне" коментаре. Нема шта ко да коментарише и саветује - "није твој пос`о" и готово. И родитељи би требало да науче да гледају своја посла, а ако не науче треба им очитати лекцију као малој деци. Што се васпитања тиче, мислим да човек може да се "вади" на то негде до 30-те. После тога си већ имао времена да све разјасниш и решиш сам са собом и преузмеш одговорност за све што ти се дешава. Лидија Миленковић, Драшко and florenntina је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Nije lako biti muškarac. Ako udari ženu vele da je bitanga, ako ne udari vele da je slabić i papučar; ako radi i zarađuje vele da nije porodičan čovek i da je siromašan duhom, ako je porodičan čovek vele da je lenj i neuspešan i ničemu za ugled.. Bilo šta da uradiš, nikad nije dovoljno. Pa dobro, kakav treba da bude pravi muškarac? ....БИТИ КАДАР СТИЋИ И УТЕЋИ И НА СТРАШНОМ МЕСТУ ПОСТОЈАТИ! е вала брале и ја се питам и то већ добрих годину дана и више...прави вероватно по мери жене са којом си...а ја би рекао да аршин им баш и није константа... па је проблем да потревиш... О Боже не узми ми ово као самооправдање! Dragi је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Да, Едипов компкекс је болест, и као свака девијација ипак мало ређа, али шта ћемо ми са овим нашим лењивцима ... Много их је данас, користе и маме и жене да би им било ''лакше'' у животу... Јефимија Крунић and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Да, Едипов компкекс је болест, и као свака девијација ипак мало ређа, али шта ћемо ми са овим нашим лењивцима ... Много их је данас, користе и маме и жене да би им било ''лакше'' у животу... мирођија, ВИЛМА and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 0212_rolleyes 0102_laugh 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Muškarci i zrelost ? Hm... bila je pre nekoliko godina jedna mnogo dobra reklama, poenta je bila sledeća : muškarci u 40-tim godinama ulaze u pubertet greengrin greengrin greengrin Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Какви бре црни едипови комплекси, те западне сајко-филозофске квалификације у односима родитеља и деце не важе за ово наше поднебље! Наше простодушне српске мајке живе само за децу, и воле безусловно, и деца то знају, кад год ти је на овом свету тешко или имаш проблем, мајка прва долази у помоћ! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 мајке живе само за децу,и воле безусловно, и деца то знају, кад год ти је на овом свету тешко или имаш проблем,мајка прва долази у помоћ! ovako, da ! Valjda sve majke tako, a ne samo srpske ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Какви бре црни едипови комплекси,те западне сајко-филозофске квалификације у односима родитеља и деце не важе за ово наше поднебље! Наше простодушне српске мајке живе само за децу,и воле безусловно, и деца то знају, кад год ти је на овом свету тешко или имаш проблем,мајка прва долази у помоћ! Da bre. Mi smo i u tome posebni. Zbog takvog "odnosa" sa majkom srpski muskarac nikad ne odraste i ne postane zreo covek koji nauci sam da se nosi sa zivotom i sam da resava probleme, vec trci u mamino narucje da se utesi. JESSY, Драшко, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Какви бре црни едипови комплекси,те западне сајко-филозофске квалификације у односима родитеља и деце не важе за ово наше поднебље! Наше простодушне српске мајке живе само за децу,и воле безусловно, и деца то знају, кад год ти је на овом свету тешко или имаш проблем,мајка прва долази у помоћ! Зоске, стварно би требало да упознаш понеку "несрпску" мајку. Пусте предрасуде... Таша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Da bre. Mi smo i u tome posebni. Zbog takvog "odnosa" sa majkom srpski muskarac nikad ne odraste i ne postane zreo covek koji nauci sam da se nosi sa zivotom i sam da resava probleme, vec trci u mamino narucje da se utesi. Ето, ти и твој драги сте поштеђени тога, отишли сте далеко од родитеља, те имате шансе сами да решавате проблеме! Као друго, шта се ви трипујете да је мушкарац неки над-човек, који је предодређен да решава проблеме, и то је као доказ зрелости и одрастања?! Ђуро Станивук, -Владимир- and Dragi је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Зоске, стварно би требало да упознаш понеку "несрпску" мајку. Пусте предрасуде... Познајем моју, и то ми је довољно, али није ми намера да генерализујем причу, већ да кажем да љубав мајке и сина не мора да буде КОМПЛЕКС (едипов или било који други)! Видим ти си баш лепо прошао са латино-америчком таштом, али сети се рецимо оног навијача форумског, заборавих име, што је са Перуанком, имао је баш проблема, додуше са њеним оцем, тако да заиста не треба генерализовати ствари... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Mislim da je ekonomska samostalnost osnovni preduslov (neophodan ali ne i dovoljan naravno) za "postavljanje granice" i izgradnju baze za zdrave porodicne odnose. Neki dan sam bas citala da je u Srbiji, prema statistikama, glavni razlog razvoda brakova upravo "mesanje" roditelja. Mladi bracni parovi, uplaseni zbog opste nesigurnosti u drustvu, obicno idu linijom manjeg otpora pa donose, po meni kobnu, odluku da pocnu da zive sa roditeljima bilo jednog ili drugog supruznika, nadajuci se da ce tako nesto ustedeti i na neki nacin se "osigurati". Ali, kao sto rece Benjamin Franklin: "Oni koji se mogu odreći malo vlastitih sloboda da bi postigli malo privremene vlastite sigurnosti ne zaslužuju ni slobodu ni sigurnost." Милан Б, ВИЛМА, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Mislim da je ekonomska samostalnost osnovni preduslov А ја мислим да је ту основни проблем, што већина вас све гледа кроз дигитрон... Љубав према деци, мајци,девојци, мужу искључује економску филозофију. Мада многи па и сви ви мислите да се од љубави не живи, ја мислим да је она основ живота... Лидија Миленковић and Sara" је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Mislim da je ekonomska samostalnost osnovni preduslov (neophodan ali ne i dovoljan naravno) za "postavljanje granice" i izgradnju baze za zdrave porodicne odnose. Па јесте. Код нас се људи уопште веома касно осамостаљују. То је велики проблем. Mladi bracni parovi, uplaseni zbog opste nesigurnosti u drustvu, obicno idu linijom manjeg otpora pa donose, po meni kobnu, odluku da pocnu da zive sa roditeljima bilo jednog ili drugog supruznika, nadajuci se da ce tako nesto ustedeti i na neki nacin se "osigurati". То је катастрофална грешка - ви млади, ако читате, никако - значи ни под којим условима - немојте да живите са било чијим родитељима. Обавезно живите одвојено, макар вам и било теже. Најбоље у потпуно другом месту где не може да се "наиђе случајно", већ мора да се потегне пут. Две лепте од нас искусних... Silence , Николa, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука