Jump to content

Da li je moguce da se Isus Hristos lazno predstavljao?

Препоручена порука

Da bi nešto postalo dokaz pre svega treba da prođe kroz naučni metod,. Što ni jedan "dokaz" o postojanju Boga nije prošao. I još nešto gore navedeni "dokazi" i da ih prihvatimo kao dokaze ne dokazuju postojanje Boga, već kreatora univerzuma, što je mnogo različito, jer samo jedna od mnogih uloga Hiršćanskog boga jeste kao kreatora, ali ih ima još mnogo ,mnogo više.

Bog se ne izucava nemoguce je jer je neshvatljiv...Pricamo o Tvorcu a znas kako ide ono : Sreca sto stvoreno ne moze da kritikuje tvorca :)

Ovde se baziramo na Istini i licnim dozivljajima u zajednici ima pregrst primera i dokaza da su se desile neshvatljive stvari sto se nauke tice naprimer vaskrsenje mrtvih.... Da li da verujemo da je to izmisljena i lazna prica?? Zar ne bi prvo jevreji negirali dogadjaje iz Svetog Pisma?

Samo pricamo i mislimo zajedno to bih voleo...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

A šta će ti kontra argumenti? Ako ja znam da mi je otac - otac, šta me briga za mišljenja nekih koji misle da mi je otac poznanik, komšija ili ko zna šta?

Kako možeš pre DNK testa sa sigurnošću da znaš da ti je otac-otac, mada i posle DNK ne znaš sigurno već 99 zarez nešto % ;)

Подели на овим сајтовима

ja vam kazem da dokaza ima kolko oces a vi nemorate verovati vasa stvar 

i ja ne verujem da postoji Bog posto znam da postoji nema potrebe da verujem jer znam 

pozdrav

ja vam kazem da dokaza ima kolko oces a vi nemorate verovati vasa stvar 

i ja ne verujem da postoji Bog posto znam da postoji nema potrebe da verujem jer znam 

pozdrav

Evo procitaj post iznad tebe covek je objasnio svojim razmisljanjem i verom koja niti je iskljuciva niti je nedostojna onoga sto ti kazes da znas :)
  • Волим 1

Подели на овим сајтовима

Bog se ne izucava nemoguce je jer je neshvatljiv...Pricamo o Tvorcu a znas kako ide ono : Sreca sto stvoreno ne moze da kritikuje tvorca

Dobro to, ali ja sam samo odgovorio na to da postoji pregršt dokaza za postojanje Boga, da objasnim šta je dokaz 

Ovde se baziramo na Istini i licnim dozivljajima u zajednici ima pregrst primera i dokaza da su se desile neshvatljive stvari
Upravo, a nako je nešto neshvatljivo ne može da bude dokaz
tice naprimer vaskrsenje mrtvih.

Mislio sam na nešto neshvatljivo i još ne odgovoreno u nauci, tipa nastanak prvog živog organizma, šta je uzrokovalo BB ird. O vaskrsenju znaš šta misli :D

Da li da verujemo da je to izmisljena i lazna prica?? Zar ne bi prvo jevreji negirali dogadjaje iz Svetog Pisma?

Znaš kako mnpgp je vremena prošlo od prvog pisanja svetog pisma, a ko zna i koliko su se priče prenosila pre toga usmenim putem sasvim je moguće da su se neki događaji vremenom izoblikovali i dobili neke nove momente koji se nisu desili. 

Подели на овим сајтовима

ako je tako,ja bih odlepila...ma kakvi...mozda jos gore...ne bih postojala...

(my opinion) ;)

Подели на овим сајтовима

Česta greška u načinu ramišljanja, posebno današnjih hrišćana, je način kako se pitanje postavlja. Nije slučajno u Lukinom Evanđelju na samom početku dat primer pogrešnog (Zahaija) i ispravnog (Bogorodica) načina postavljanja pitanja. Zaharija traži da mu anđeo dokaže da je to što mu je rekao moguće, jer on sam u startu u to ne veruje, a Marija traži da shvati, jer veruje ali ne razume. Isto je i sa ovim pitanjem, stim, što ima pitanja, kao što je i ovo, koje teško može da se razume već mora, opet, kao i Marija, da se u poverenju i ljubavi prema Bogu prihvati. Onaj ko to nema, pitaće se do sudnjeg dana, i :) svakako pre smrti, neće dobiti odgovor, a teško da će i kasnije to da shvati.

Kažem, hrišćani danas često žele da dokažu ili da je Bog ili Crkva u pravu ili u krivu, a manji broj njih žele da razumeju jer čvrsto drže da je sve što Bog ili Crkva kažu, po pitanjima vere i morala, zaista Istina i tačka.

Nekako sam zeleo da do ovoga dodjemo zajedno ponaosob svako od nas kroz razgovor hvala na tome...

U danasnjem svetu ima ovakvih pitanja i kod verujucih i neverujucih jako puno i dolaze baveci se povrsno postavljenim stvarima do jako velike tame.

Jeste pitanje zamka vodeci se vasim odgovorom izmedju ostalog sam namerno napravio takvu koncepciju nadam se da me necete proglasiti sad za previse lukavoga jer sam sve vreme verovao da cemo otici u pravom pravcu i postaviti stvari na mesto. :)

Hvala jos jednom :) Ponekad moras prepoznati tamu da bi brze i sigurnije upalio svetlo :)

Подели на овим сајтовима

Ja bih volela da to ima svako...a dokazivati Boga izvan vere mi je sulud, uzaludan i nemoguć posao.

Upravo to zelimo svi. Buduci da to prvo pocinje u nama samima kao i Carstvo Bozje ja zelim da ovde svako ostavi neki svoj licni pecat.

Ne dokazujmo vec svedocimo LJUBAV to zelim da postignem...Ljubav kao Istinu ne drugima vec On nama.

Nece se znati ko je Sin Bozji ako prvo ne poverujes u Njega....

Подели на овим сајтовима

Pitanje je kako se Hristos predstavljao.On je za sebe govorio da je Put,Istina I Zivot!I takvo predstavljanje nije lazno.Druga je stvar,sto je pitao sta drugi kazu za njega.Znaci neki su govorili da je Jovan Krstitelj,neki da je Ilija ili Jeremija,il neko drugi od proroka.Neki su ga optuzivali da uz pomoc Velezvula(demonskog princa) izgoni druge demone....

Kad je pitao apostole,samo se Petar javio i prvi ga je ispovedao da je Hristos ,sin Boziji.A hristos mu odgovara"Blago tebi Simone,sine Jonin!Jer telo i krv nisu to tebi javili,nego Otac moj koji je na nebesima"

Dakle,Hristos istinski gospodar,ne namece volju,ni ideju,vec daje slobodu ko hoce kako da ga prizna.A Otac objavljuje i svedoci za Sina DA JE ON SPASITELJ!

Jer mnogo je zvanih,a malo odabranih.

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Prvo, sta to znaci znati? Znanje je jako subjektivna kategorija. Znati nesto ne mora da bude indetichno sa istinom. 

Istinu niko nikad ne zna u potpunosti, niti iko ikad moze da je spozna u potpunosti. Ja bih znanjem nazvao cvrsta uverenja koja nas nisu izneverila i daju nam praktichne rezultate. Medjutim sustina znanja je - vera (uverenje). 

Da li je moguce da se Hristos lazno predstavljao? Naravno! Moguce je svasta. Ja ne znam da li se on lazno predstavljao, ka sam izabrao da verujem svedocenjima apostola o njemu, da jeste ono cime se predstavljao.

I to je moje - znanje. U trenutku kada je ta vera toliko cvrsta i pouzdana postaje - moje znanje.

To je moje misljenje. 

Ali opet napominjem znanje i istina ne moraju da budu ruku pod ruku. Mozemo nesto da znamo a da to ne bude istina. Pricam o objektivnoj istini. 

Naprimer, ako slushate bilo kog jaceg naucnika, mi nemamo "istinu" o univerzumu, mi imamo modele funkcionisanja univerzuma, po kojima objasnjavamo... oni su znanje ali nisu pod obavezno istina. Zato naucne teorije zadrzavaju "teorija" i stalno se unapredjuju i nadogradjuju. Nikad nisu apsolutna istina.

Apsolutna, objektivna istina je apsolutno nedostizna coveku. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ovde se postavlja pitanje iz znamo li ili samo verujemo...

Nesto razmisljam zar nije sam Hristos rekao : Dosao sam kod svojih i oni me ne primishe.

Ovde se govori prvenstveno da verujemo Hristovim recima i ono sto On Jeste ali sa druge strane gornjim recima me je Hristos naveo na razmisljanje i o preppozvanja i znanju da je bas On Sin Bozji Bozanstveni Logos.

Navodi me na to da su svi znali a pre svih Apostol Petar ko je On.

Mnogi su govorili o Hristu da nije obecani mesija ali nam nisu ponudili nista zauzvrat(verovatno su lagali svesno)

Подели на овим сајтовима

Jevreji dan danas vjeruju i tvde da se Isus Hristos lažno predstavljao kao Mesija i da je obični prevarant. Muslimani i svjedoci Jehove na drugu stranu ne misle da se Isus lažno predstavljao. Tvrde da se on sam predstavio kao prorok a mi smo ga hrišćani poslije naknadno lažno predstavili i konfabulirali kao Boga, stilizovali do te uloge i navodno "obožili", "zbožštili", deificirali,  tj. falsifikovali i zdeformovali njegovu "pravu" autentičnu proročku poruku.

Подели на овим сајтовима

Није могуће, јер Исус није дошао да представља себе, већ Бога Оца и да нас пале људе опет врати Њему својим примером и показавши да је Он тај кроз кога је могуће спасти се па и најгрешнијем човеку.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...