Jump to content

Који мобилни телефон користите?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Који и зашто њега користите?

samsung-galaxy-note-2-hardware-screen.jp

Ја сам скоро набавио Note 2 после Sony S. Мобилни телефон ми користи буквално за све што се тиче комуникације: провера поште, одржавање страница, повезаност са друштвеним мрежама, dropbox, сликање и снимање материјала за Епархију... буквално све!

Много сам задовољан Нотеом, одличан је за организовање обавеза,што је још један од разлога што га користим.. 

Иначе, до телефона долазим тако што продам стари (или га дам) уз неку доплату за нови.

http://www.youtube.com/watch?v=VdsMwGWvhO4

Оперативни систем, наравно, Андроид. Заправо, никада нисам користио Apple, оно што сам видео ми се уопште не свиђа.

Подели на овим сајтовима

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRo5pvSnkfrncn2KobY9r1o3dXYeaC7EjbY3vZiaaEQODNtnfPvXA

Телефон који сам наследила и не могу да замислим дан без њега... иначе, оперативни систем је такође Андроид, само има ману што се тиче батерије... често мора да се пуни. 

Подели на овим сајтовима

Већ скоро 6 година га користим и пре неко вече се први пут покварио, тј. више не могу да отварам поруке. Планирам да набавим неки други, али не знам који бих узео?

photo2.jpg

Подели на овим сајтовима

Iphone5

apple-iphone-5s-release-date-rumors.jpg

Razlog, imam druge apple igracke, pa tako ih sve povezujem u jednu familiju da mi je lakse raditi jedne sa drugima. I naravno sve ostalo, email, komunikacija, dropbox, muzika, fotografije, facebook, navigacija neki profesionalni alati tid....Poznato je da apple ne dozvoljava da se applevi racunari, tableti i telefoni preko bluetootha upare sa drugim uredjaima koji nisu apple. Osim toga tu je i rad sa Itunes koji je takodjer zatvoren program prilagodjen samo OS i IOS operativnim sistemima. Ima tu jos prakticnih razloga, ima nekih aplikacija koje imaju samo na applestore, a nema recimo na androidu. 

Iphone nije nista bolji nego neki samsungovi modeli sa androidom, a takodjer ni IOS nije strogo bolji od androida. Prije ovog sam imao android telefon i mogao sam samo da kazem da je android odlican OS ravan, a u nekim stvarim cak i bolji od IOS. Tako da je sve na kraju stvar izbora izmedju dve odlicne opcije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ja sam veliki ljubitelj HTC telefona, pa mi je tako trenutno model

HTC ONE X

htc-one-x-black.jpg

4.7 incha displej

cetvorojezgarni (quadcore) procesor na 1,5GHz

Opaka "masina" i opako radi poso... (Nvidia Tegra 3)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ga025.jpg

Koristim ga jer je super :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Који и зашто њега користите?

samsung-galaxy-note-2-hardware-screen.jp

Opa pope!

Da dodamo i besne telefone na listu besnih automobila! :D

(sad se samo salim... please dont kill me :D )

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

HTC_Inspire_4G_01.jpg61254b58-4b24-40e8-

HTC Inspire

Солидан Андроид телефон, изабрао сам га пре свега због великог (али не превеликог) екрана јер често на њему нешто читам и слично.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nokia asha 300- prost telefončić, ima jak prcesor pa je dosta brz pri radu, ima jaku kameru od 5 mega piksela i veliku rezoluciju slike... Mali je i lagan, ekran je na tač ali ima i tastaturu pa je lako kucati poruke, nije skup... 6438158411180.jpg

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

samsung s3, ali imam nameru da pređem na note 2 odavno :) Izmakao mi je za nedelju dana, kako stvari stoje, možda ću uspeti tek note 3. 

Inače, radio sam i sa appleovim napravama i dvojak je utisak. Sa jedne strane, rade fino, ali najveća im je mana što su apsolutno autistične naprave. Sve preko specijalnih kablova, prenošenje stvari na uređaj preko glupavog itunea, ima masa besplatnih aplikacija, ali one što vrede moraš da platiš karticom, što je ponekad za nas nemoguće, mali ekran na telefonu. Sa druge strane sa androidom, budući da je to osakaćeni i nabudženi linux možeš šta ti padne na pamet. Ono jeste da je i rizik veći ali...kako kažu braća ameri - no pain, no gain ;)

Moram samo da kažem da je ubedljivo najbolji telefon sa kojim sam radio HTC HD2. I samsung sam flešovao stotinjak puta ;) sa razno raznim fleshovima, sam sam ih budžio povremeno, ali šta ovo čudo prima, neopisivo.Tefon je izašao pre 4 godine i na njemu je bio windows mobile 6 OS - ja sam mu do sada ugrađivao sve androide od 2.2 do 4.2, a sada se na njemu vrti windows mobile 10, ovaj najnoviji - čak jednu verziju skinutu sa nokie lumnie 900. Čudo od hardvera...mislim, da se potrudim mogao bih na njega da ugradim i windowse :D Neuništiv mališa. I samo da dodam...i sve radi! Da ne poveruješ.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

iPhone 5

Пре неки дан сам инсталирао нови ”контроверзни” iOS 7, Developer Preview Beta. Шта знам, има неких ствари за исправити, има неких за које ми није јасно како су уопште могле да прођу (на пример иконе), али генерално мислим да је корак напред. Стари iOS је био ремек дело свог времена, али у 2013. је време да га замени неки модернији дизајн. Испод хаубе су додали доста лепих ствари, а  и до сада се на мало шта с те стране могло пожалити.

Имам и Nexus 7 таблет. Стварно је одличан за те паре. Андроид (Jelly Bean) је исто супер моћан систем. Али, и хиљаду пута али, quad-core процесор има, а штуца и спор је невероватно. Па шта раде та четири језгра, сунце им пољубим? Не могу да верујем да на свом уређају и свом систему, после толико времена, Google не може или неће да исполира ствари. Поред тога, велики проблем је недостатак добрих апликација (које постоје за iOS) и то нарочито верзија за таблет. Још једна ствар, аплиакције за музику на Андроиду не могу да раде како треба због превелике латенције. Окинеш дирку на ”клавиру”, чујеш прво паузу, па тек онда звук. iPhone 3G је то радио боље него најновији андроид телефони и таблети са N језграра. То није проблем линукса, није проблем кернела - то је проблем искључиво андроида. И Google опет не зна или неће то да реши.  Е да, интересантно је да Google-ове апликације конзистентно изгледају боље на iOS его на Андроиду. 

Како замишљам идеалну платформу? Apple ради хардвер, OS и SDK, а Google сервисе. Google Now шије Siri уздуж и попреко.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...