Grizzly Adams Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ма да... Туга једна. Често се ту позива на "наше старе", а људи не знају како је суров тај живот био. Жене би у старо време нежељену децу често једноставно гушиле својим рукама па онда говориле "умрло на рођењу" и слично. Наравно, то не оправдава ову кланицу данас... Али да се не заваравамо да је то нешто ново. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 @@Срђан Шијакињић, Забрана би тренутно донела више штете него користи... Тешко је о томе размишљати рационално и прорачунато, али тако је. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 17:38, ZvonkoM рече @@Срђан Шијакињић, Забрана би тренутно донела више штете него користи... Тешко је о томе размишљати рационално и прорачунато, али тако је. Могуће... Јесте тешко, али ипак само тако се мора размишљати ако хоћемо ишта добро да постигнемо... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 17:08, Berkut рече Kad se sve sabere,dikatura ti dodje kao najbolji oblik vladavine.Monarh u teokratskoj drzavi bi svakako bio Bogom dat Srpskom narodu.Uspostavis red i zakon,pa da vidimo raznorazne borce za kojekava vavilonska prva na delu...hoces abortus,ima da gulis plantazu rize 30 godina,hoces da budes lezbejka,20 godina dobrovoljnog rada u malinama.Kad nije sezona malina,imamo rudnike I kad sirokim masama dojadi to monarhovanje onda doticni zavrsi, znamo kako. Sherlock H., Анастасија, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Позитиван ефекат би имало ово што Срђан каже - да се помогне тим женама и девојкама на неки начин. Али у овом расулу је то веома тешко, људи једва преживљавају. Што нас враћа на поље бр. 1. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Sto se blica tice perfidno je to sto se taj slucaj desio u Hondurasu, Boliviji ili ne znam ni ja gde, a pritom sama SPC je u svom saopstenju rekla zabrana abortusa osim kad se on vrsi iz medicinskih razloga. Da to nije bila vest za taj trenutak cisto sumnjam da bi stajala vest odakle vec na naslovnoj strani. Valjda, treba ljudima da pokaze kako SPC sledi stvari kao sto su one u tom tekstu. I posto se radi o blicu o jednom nakaradnom glasilu, zaista ne znam sto ste zabezeknuti i u fazonu da samo ja vidim neku zlu nameru tu, a inace je sve to slucajnost. A zabrana, jer niko nema pravo da ubija zato sto mu se to cefnulo. I apsolutno podrzavam. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 16:06, cloudking рече Jel se samo meni cini da su ove patriJote najdrskiji prema zenama na forumu? (Anastasija tu nekako prednjaci nad ostalim clanicama) Pomislice covek da ima je citav zivotni smisao baziran na kompleksima... Pa, razumljivo. Žena je za kuhinju i krevet i da ćuti ( a ako može da zaradi, neće se buni). Šta ona ima tu da misli i razmišlja? Ženska pamet nikom ništa dobro nije donela. Čim zineš i kažeš koju racionalnu - ti si grozna, superultramegagiga emancipovana. A to neće da može kod većine pravoslavnih patriJota. Јефимија Крунић and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 17:37, ZvonkoM рече Ма да... Туга једна. Често се ту позива на "наше старе", а људи не знају како је суров тај живот био jednom su tako neke babe kritikovale omladinu, kao u fazonu kakvi su u naše vreme nije tako bilo, dok jedna bakuta nije presekla i rekla, ajde ne lažite u naše vreme si nije znalo ko je kome otac cloudking, kirios1, Grizzly Adams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 16:24, Auror рече Ja sam generalno protiv abortusa, ali mislim da je zakonska zabrana loša stvar. Isto tako mislim da je konzumiranje narkotika loše, ali da je i zabrana loša. Ako imaš moralnih prigovora kad je abortus u pitanju - nemoj da budeš ginekolog. A ako si već ginekolog, a ne želiš da vršiš abortuse, onda se zaposli u klinici koja ne vrši abortuse. A stem cell research, šta ćemo oko toga? I tu je "novi čovek, sa drugačijim dnk", isto nerazvijen itd., a ta tkiva od toga se upotrebljavaju u medicini, i mogućnosti i koristi su ogromne. Zavisi odakle ćelije. Ako su iz placente, nije problem, ako su iz fetusa - loše - a te ćelije nisu novi čovek za razliku od oplođene jajne ćelije. Walter је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 17:36, Срђан Шијакињић рече Анастасија, ја се у суштини сасвим слажем са тобом, само што не мислим да је ово питање вере, већ мислим да је једноставно чињеница да је зачетак = "začetak jednog života iz kojeg će se izroditi nova i neponovljiva ličnost - čovek". A zasto je to cinjenica? Zasto su recimo 40 stem celija, nov zivot, jedinka, covek? Na stranu nasa religiozna uverenja, kako ces ti da objasnis to zeni koja nije tih religioznih uverenja da ne moze da abortira nesto sto je nekoliko celija i uz to je produkt busnog kondoma. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 18:43, Милосављевић рече A zasto je to cinjenica? Zasto su recimo 40 stem celija, nov zivot, jedinka, covek? То је почетак биолошког процеса који зовемо "живот". Срђан Шијакињић and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 18:43, Милосављевић рече A zasto je to cinjenica? Zasto su recimo 40 stem celija, nov zivot, jedinka, covek? Na stranu nasa religiozna uverenja, kako ces ti da objasnis to zeni koja nije tih religioznih uverenja da ne moze da abortira nesto sto je nekoliko celija i uz to je produkt busnog kondoma. Zato što su te ćelije početak mogućeg života. Ne možeš objasniti nikom ko na život gleda drugačijim očima, naročito na začeće. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 18:49, Анастасија рече Zato što su te ćelije početak mogućeg života.Ne možeš objasniti nikom ko na život gleda drugačijim očima, naročito na začeće. Zato i pitam ove koji su za zabranu. Цитат То је почетак биолошког процеса који зовемо "живот". Tvoj stav vec znam, tvoj stav je zato sto ima unikatan DNK. Medjutim zasto je unikatan DNK pocetak zivota? Sta ako sam ga stvorio u laboratoriji. Uzmem spojim dve celije, ja jedan, doborovljno, svojevoljno, apsolutno vestacki, bez majke i sansi da te celije prezive i postanu nov organizam. Te celije imaju DNK ali nisu novi zivot (po tvojoj definiciji) jer nemaju potencijala da se razviju u zivot, jer jos nemamo uslove da od tih celija napraivmo zivot van bioloske majke. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Milosavljevicu jel posedujes ti covece i jedan jedini stav a da ne prilazis sa te price, ok mi vernici se slazemo, ali sta ce ovaj reci sa ove strane, a sta ce reci onaj sa one strane? A pritom to predstavis kao da jeste u svetom pismu stoji za gejeve to i to ali bla bla bla, onda da za nas je abortus ubistvo ali bla bla bla i onda dodas takve stvari kao da smo mi svi ludi sto tako mislimo a kako je ovo drugo ispravno. Odluci se ili imas stav ili nemas stav ili si vernik ili nisi vernik. Ne znam ti si ocigledno izgubljen i to konstantno pokazujes izmedju tih stvari. Budi hrabar. Postoji ispravan i zdrav stav i postoji suprotno, pogotovo oko ove stvari. Abortus ili cedomorstvo je ubistvo a to verujem da misli i vecina ateista i cak to nema veze sa verom, koliko sa normalnim razmisljanjem. Danas se abortus izvrsava tokom velikog odmora, imas zene sa po 4,5 abortusa u svom zivotu, imas muskarce koji bez ikakvog treptaja narede ili traze da im zena ili devojka izvrse abortus... Pa kakav je to svet? nazadan, bedan, jadan, uzasan i tom svetu dakako treba stati na rep. Konstantno se trazi izgovor, zbog najmanje sitnice ako uopste nekome potrebno da nadju izgovor posto je to postalo toliko normalno da se radi i bez njega. Sa druge strane, strane nase crkve ona naravno jeste svedok svega toga i mora da reaguje pa makar na ovaj jedini nacin. A sa strane nas samih vernika, da li zaista treba da sumnjamo u tolike Bozije ljude, svetitelje koji su bili protiv abortusa i na jedan te isti nacin o njemu govorili? Jel smo mi mnogo pametniji? Oni nisu znali sta je DNK? oni su bili u zabludi? A mi smo ispravni, dajte. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 On 4. 6. 2013. at 19:01, Милосављевић рече Zato i pitam ove koji su za zabranu. Tvoj stav vec znam, tvoj stav je zato sto ima unikatan DNK. Medjutim zasto je unikatan DNK pocetak zivota? Sta ako sam ga stvorio u laboratoriji. Uzmem spojim dve celije, ja jedan, doborovljno, svojevoljno, apsolutno vestacki, bez majke i sansi da te celije prezive i postanu nov organizam. Te celije imaju DNK ali nisu novi zivot (po tvojoj definiciji) jer nemaju potencijala da se razviju u zivot, jer jos nemamo uslove da od tih celija napraivmo zivot van bioloske majke. Па добро, то је сад неки гранични случај о коме би требало добро размислити... Ја говорим пре свега о "традиционалном" начину спајања ћелија, посебно када се догоди "случајно" па се онда "прекида" итд. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука