Jump to content

Ubistvo u Žarkovu: Nožem izbo lopova koji mu je upao u stan usred noći

Оцени ову тему

Препоручена порука

А које везе има ако је имао неки плен? То није правдање за убиство.

Pa mislim da imas pravo da branis svoju imovinu. Nesto tako. Mislim da se i to uzima u obzir. Jer jedno je bezati a drugo bezati sa plenom. Sas plenom on ne bezi vec je placka u toku.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Međutim, šest puta ubosti u leđa, to je heavy.. Može jedino da se opravda da je bio u teškoj panici zbog moguće opasnosti po život za sebe i svoje porodice, ali ne smemo da pravdamo ubistvo samo što je onaj pljaćkao.

Pa kada je mogao Lausevic da isprazni sarzer, moze i ovaj da izbusi lopova... mozda dobije pasos od Dacica ....

Подели на овим сајтовима

Život čoveka uvek je na prvom mestu, nikakva imovina, i slične gluposti.

Život sme da se uzme jedino kad braniš od napadača svoj ili tuđ život.

Napad mora da je takav da realno preti da ćeš biti ubijen ili neko koga štitiš ubijen.

Zamislite vi slučaj, ovo mi se stvarno desilo, u Tarnowu mi ušao Rumun Rom u stan, ja iznenađen on iznenađen, on se snađe izvadi papir na kome na poljskom jeziku piše da je on izbeglica iz Hrvatske da su mu Srbi sve pobili i da je došao da moli za pomoć. Nisam mu dao da ode , pozovem policiju, on probao da se nešto kočoperi ali komšije već videle da se nešto dešava , pogotovo što  ovde baš nije jednostavno ni da uđeš u zgradu, kamere, interfoni i sl. i komšije upale u stan, da ga linčuju, sva sreća bili trezni. Dođe takozvana muncipijalna policija, pa oni pozovu žandarme, pa se stvori jako ozbiljan problem jer u međuvremenu ja poslužio komšije sa par flaša votke i sad njima sve jedno dal da biju Rumuna il Policajce. Važno je da se nešto dešava... Na kraju odvedu Rumuna i sutra dan dođe žandarmerija i sve nas odvede da budemo svedoci, jednostavno su doterali buldozere i bez milosti, bez pardona sravnili sa zemljom njihovo divlje naselje. Užasnuo sam se kada sam video kako ti njihovi specijalci rade...

U Beogradu u crkvi Krista Kralja u Krunskoj, dok smo služili misu, obio lopov vrata ušao ukrao šta je ukrao, policija nije htela ni da dođe jer je vrednost bila ispod , sad lupam 15000 dinara.

Drugi put ja izlazim iz crkve posle mise, gasim svetla zaključavam vrata i čujem šum u konfesionalu , priđem otvorim vrata i umal me kap ne strefi, dva mala Roma se sakrila i čekaju da svi odu i da izađu i kradu. Ja ih pitam, : "šta je braćo cigani i vi imate dušu pa došli da se ispovedite", oni udare u kuknjavu, "nemoj brate da nas biješ, nemamo za leba" i šta ću dam im neku kintu i marš napolje...

Lično mislim da će ovo ubistvo prestavljati veliki izazov za pravnike,  jedan bivši kolega Midrašov iz Srbije ubije dvojicu napadača, dva rani i dvojicu nije stigao, ukupno ga napolo njih šestorica. Sad da ne opisujem kako je došlo do napada, ukratko on penzionisan, otvorio kafanu došli njih šestorica jeli pili i nisu hteli da plate, seli u kola i onako pijani slete sa puta. Onda im dune u glavu i vrate se u kafanu i besni i obesni udare tog majora bezbol palicom u glavu i počnu da ga šutiraju. Al nisu imali pojma sa kim imaju posla on iz nemogućeg položaja ustreli njih četvoricu, dvojica pobegnu, mogao je i njih da pobije al čovek čim su okrenuli leđa nije hteo da puca. 

Na suđenju ga oslobode za ubistvo i ranjavanje al dobije 3 godine zato što je nosio pištolj. Naravno porodica ubijenih tražila 40 godina robije za majora.

Nikad nisam pitao Midraša šta je radio on sa njegovim oružjem? 

Znam da su ti piloti helikoptera , a Midraš je bio jedan od njih imali lično naoružanje, obično neki "pištoljčić" i to im ostajalo u vlasništvu i kad napuste vojsku.

Подели на овим сајтовима

To da li je ubijeni imao plen ili ne je kvalifikacija njegovog dela (teska kradja, razbojnicka kradja, razbojnistvo)
Verovatno ce se braniti institutom nuzne odbrane, elementi su joj napad i odbrana. Napad zahteva da je to (ponasanje coveka, upereno protiv nekog pravom zasticenog dobra, protivpravna, istovremen i stvaran). Uslovi odbrane (kroz radnju odbrane ostvareno bice nekog krivicnog dela, upravljeno prema napadacevom dobru, neophodno potreban za odbijanje napada).

Pitanje srazmernosti vrednosti napadacevog dobra i dobra koje se brani je pitanje...?

Prekoracenje nuzne odbrane je fakultativni osnov za ublazavanje kazne, dok prekoracenje izvrseno usled jaka prepasti ili razdrazenosti izazvane napadom, PREKORACENJE GRANICE NUZNE ODBRANE MOZE VODITI DO OSLOBODJENJA OD KAZNE

To da li ce se porodica pridruziti je u ovom slucaju irelevantno, ne verujem da ce ovde biti supsidijarnog tuzioca! Ovo je delo koje se pokrece po sluzbenoj duznosti

Подели на овим сајтовима

Pljacka je na poslednjem mestu u glavi kad ti neko upadne nocu u kucu, a ti imas zenu i decu... a danas kakva je situacija da pljackasi ljude muce i ubijaju i za par evra ili iz obesti / ludila

Tom coveku sto je ubio provalnika dovoljna je kazna sto ce da ga nosi do kraja zivota na savesti, dok ubijenom vise nije frka i tako da kazem oslobodjen je muka...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ovo su takve stvari o kojima ne moze lako da se donese sud. Nije lako onesposobiti drugog covjeka. Za to treba i vjestina, a jos u situaciji gdje su ti ugrozeni bliski ljudi, porodica, zena dijete, roditelji, najmanje o cemu se razmislja je kako onesposobiti provalnika, za koga ne nemas pojma da li je neki smotanko, ili je profesionalan, je li zilav, ili neki mlakonja, jel ima vatreno oruzije i hoce li ga upotrijebiti ili ne itd...Za ovakve stvari teksaski zakon je odlican. Ako ti je krocio nogom na privatni posjed, ima da ga ucmekas ili izbodes kao macku. Kako ce Bog tu suditi to je drugo pitanje, za siroku filozofsku diskusiju, ali sto se tice gradjanskog zakona, tako bi trebalo biti. 

Kod Banja Luke je pre nekih godinu i pol dana u jednom malo mjestu, 13 nekih tinejdzerskih balavurdija upalo na pogresan posjed, s namjerom da napadnu neke ljude kojima su se zeljeli osvetiti, s namjerom da ih pretuku ili ubiju sta god. U tom momentu, momak koji je u kuci imao zenu dijete, i roditelje, naisao je kolima i prestravljen ugledao prizor manijaka koji zele da upadnu u kucu. U tom momentu proradio mu je institkt za odbranu i strah za sigurnost porodice i dohvatio se nekog pajsera u kolima kojeg je imao i kad je izasao napolje, unakazio je cetvoricu vrlo ozbiljno, jos njih nekoliko povrijedio i dok su se ostali uplasili i povikali pogresna kuca, bjezimo. Medjutim sustigao je ostatak, i razlupao sajbu pre  nego sto su ovi dali gas, i nagalamio na njih da kupe ovu unakazenu stoku da ih odvedu u hitnu. 

Sta reci na to. Mozda je prekrdasio odbranu, ali bre 13 njih se skupio kao copor, i gdje ce u tom momenut razmisljati o prekoracenju odbrane.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

To da li ce se porodica pridruziti je u ovom slucaju irelevantno, ne verujem da ce ovde biti supsidijarnog tuzioca! Ovo je delo koje se pokrece po sluzbenoj duznosti

Jeste ali porodica može da učestvuje u svojstvu oštećenih i tu njihov zastupnik može da igra važnu ulogu ako tužilaštvo ne radi svoj posao kako treba, što se može očekivati.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Jeste ali porodica može da učestvuje u svojstvu oštećenih i tu njihov zastupnik može da igra važnu ulogu ako tužilaštvo ne radi svoj posao kako treba, što se može očekivati.

To svakako! Ja licno verujem da tu nece biti nekog otaljavanja. Da ce se to zavrsiti u razumnom roku :( od 2-3 godine, posto sve otaljava

Подели на овим сајтовима

Pljacka je na poslednjem mestu u glavi kad ti neko upadne nocu u kucu, a ti imas zenu i decu... a danas kakva je situacija da pljackasi ljude muce i ubijaju i za par evra ili iz obesti / ludila

Tom coveku sto je ubio provalnika dovoljna je kazna sto ce da ga nosi do kraja zivota na savesti, dok ubijenom vise nije frka i tako da kazem oslobodjen je muka...

Ma upravu si, čitam ubili baku za par evra, ubili ovog ubili onog, pune novine toga i onda kad ubiješ lopova digne se galama. 

Ja sam iskreno bio više puta u takvoj situaciji i niamlo nije prijatan osećaj da ti je neko upao u kuću i stoji pred tobom. Interesantno da mi uvek te situacije bile smešne, valjda sam bio onda u punoj snazi i osećao se dominantno i nadmoćno. Sad već star i bolestan nisam siguran ...

Подели на овим сајтовима

Stvar je vrlo prosta.

Pljačkaš je dobio ono što je i zaslužio.

Ljudski život je na prvom mestu ali MOJ život na prvom mestu!Ono što život čini vrednim jeste vreme koje nam je dato da sa našim životom uradimo ono što želimo i potrošimo ga na ono što nas čini zadovoljnima,bilo materijalno bilo duhovno.

Da bi čovek priuštio sebi život kakav želi,on mora da utroši vreme,koje mu je Bog dao, na stvari za koje on smatra da ga čine sretnim,tako čovek troši svoje vreme,trud,znoj i živce i stiče imovinu koja mu je neophodna i koju mora da štiti.

Kada lopov želi da ukrade neku moju stvar iz moje kuće,on onda krade i deo mog potošenog života koji sam ja uložio da bih sebi obezbedio objekat mog zadovoljstva ili potrebe.

Tog trenutka kada se lopov odluči da počini krađu,on mora biti svestan da može da izgubi glavu zbog svog čina,jer je on odlučio da za moj proliveni znoj prolije svoju krv.

Bez milosti.

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Ma upravu si, čitam ubili baku za par evra, ubili ovog ubili onog, pune novine toga i onda kad ubiješ lopova digne se galama. 

Ima po Italiji dosta takvih slucajeva, cestro tako rade bas Riumuni. Upadnu u vilu van naselja, obicno su tu velika dvorista, zelenilo, ograda, tako da mogu na miru da premlacuju i siluju a neretko i ubiju... i sada sta i kako covek da reaguje kada mu neko upadne u sred noci? Ja licno bih voleo da imam pumparicu, napunjenu i podmazanu ...

Подели на овим сајтовима

Ja se secam kada je bas u Zarkovu, Bele vode kod poste ubijen momak jer je pokusao da opljacka postu. Telo je bilo ispred moje zgrade 4h.... :(
Zarkovo postade Bronks :(
Slucaj  je zanimljiv sa stanovista sudske prakse. Bice tu: Odakle noz, ciji je noz, zasto nije sacekao policiju, ko je bio sve u kuci, da li je dnevna, spavaca soba.....itd. Potrudicu se da ispratim slucaj.

Подели на овим сајтовима

Život čoveka uvek je na prvom mestu, nikakva imovina, i slične gluposti. Život sme da se uzme jedino kad braniš od napadača svoj ili tuđ život. Napad mora da je takav da realno preti da ćeš biti ubijen ili neko koga štitiš ubijen.

A kako ti znas da lopov - koji se kradjom vec pokazao da je skroz bezsavestan - nece da nasrne u gnevu ili strahu i na tvoju porodicu, odnosno ukucane?

I zar nikom nije palo na pamet da ovaj covek koji je branio kucu i sam takodje ima strah, i da je u panicnom napadu straha izbo provalnika vise puta? Sasvim je ocigledno da to nije uradio ni iz kakve osvete niti bilo kog drugog razloga, nego u panici. A za paniku i uznemiravanje kriv je lopov/provalnik. Tacka.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ovo su takve stvari o kojima ne moze lako da se donese sud. Nije lako onesposobiti drugog covjeka. Za to treba i vjestina, a jos u situaciji gdje su ti ugrozeni bliski ljudi, porodica, zena dijete, roditelji, najmanje o cemu se razmislja je kako onesposobiti provalnika, za koga ne nemas pojma da li je neki smotanko, ili je profesionalan, je li zilav, ili neki mlakonja, jel ima vatreno oruzije i hoce li ga upotrijebiti ili ne itd...Za ovakve stvari teksaski zakon je odlican. Ako ti je krocio nogom na privatni posjed, ima da ga ucmekas ili izbodes kao macku. Kako ce Bog tu suditi to je drugo pitanje, za siroku filozofsku diskusiju, ali sto se tice gradjanskog zakona, tako bi trebalo biti.

Bas tako.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Mislim da je to analogno onome kad su Adam i Eva kusali sa drveta poznanja, stom razlikom sto lopov cak zna sta moze da mu se dogodi, i to cini na sopstveni rizik i svesno srlja u propast...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...